Keresés

Részletes keresés

Kis Miki Creative Commons License 2013.11.16 0 0 7460

Holnap 9 óra körül kimegyünk a csongrádi pályára, lesz tábortűz is úgy hogy nem fogunk fázni se. Ha akartok gyertek ti is!!! :D

-elektron- Creative Commons License 2013.11.16 0 0 7459

Basszus meghalt Curt Caselli, nagyon híres Endurós srác. Nagyon szimpi volt. Egy Baja versenyen az USA-ban. Súlyos fejsérülést szenvedett, kórházba szállítás közben meghalt. 

Az idei Six Daysen is indult, szerintem Jana pacsizott is vele. Gyári KTM versenyző! Nagyon jó videói voltak! Sajnálom:(((

janaa:)) Creative Commons License 2013.11.16 0 0 7458
janaa:)) Creative Commons License 2013.11.14 0 0 7457

Kedves Sporttárs! Szeretettel meghívlak téged és kísérőidet, valamint minden kedves érdeklődőt az enduro szakág 2013 évi Szakági gyűlésére és az azt követő Díjkiosztó ünnepségére, melyet 2013. november 29-én 16 órai kezdettel tartunk Budakeszin a Dudok Rendezvényházban (www.dudok.hu, GPS koordináták:N47.52370 E018.89151)  Program: 16.00-19.00  enduro szakági gyűlés19.00              enduro szakágvezető beszámolója a 2012-es évről, 2013-as tervezetek  19.30              standup comedy: Trabarna (új poénokkal)20.00               díjak átadása20.00               vacsora alatt Keke fotóiból összeállítást láthattok A kategóriák első három helyezettjei, valamint a különdíjazásban részesülők a szakág vendégei egy vacsorára.Mindenki másnak a belépő 3000,-Ft, mely tartalmazza a vacsorát.A menü tartalma: leves, sült húsok körettel savanyúsággal, desszert, 1 üveg üdítő.A részvételi szándékról és a vacsora megrendelésekről várom az egyesületetek visszajelzését november 25-ig! Akiről nem jön visszajelzés, azt sajnos nem tudjuk vendégül látni, előre kell leadnom a helyigényt és a vacsora rendelést. üdvözlettel: Nagy Péterenduro szakágvezető  2013 díjkiosztó díjak:        MAMS Endurocross Kupa 2013 ·         Női versenyzők         Szekeres Viktória (2o. E1)     1WDBárdi Tímea                           Fullgáz MSEBogdán Evelin                       Extrém MSKEPozmány Zsófi                       Extrém MSKESzabó Katalin                        1WDSzabó Kata                            1WDKerekes Kármen                    (Napi licenc)A női versenyzők oklevelet kapnak  ·         Ifi                              1. hely Vörös Xavér               Center MSC2. hely Kabály Tamás            MAMI3. hely ifj. Ocsovay Péter      1WD4-20. hely oklevél ·         Veterán                     1. hely Rigó János                  1WD2.hely Kondákor Tamás         Érdi MRE3.hely Lantos József              Motomax-OKR ·         3. osztály E1             1 hely Hertlik Donoven         MAMI2 hely Végh Soma                 Motomax-OKR3 hely Závocki Csaba            Váci Naszály ·         3. osztály E2             1 hely Rácz Zoltán                 Motolife2 hely Török Mihály              Váci Naszály3 hely Ocsovay Péter             1WD ·         3. osztály E3             1 hely Végh Dániel                1WD2 hely Csepi Tamás                Arrabona3 hely Czeglédi Balázs          Váci Naszály ·         2. osztály E1             1 hely Hényel Ágoston          MAMI2 hely Dinnyés Olivér            MAMI3 hely Tanács Csaba              MAMI ·         2. osztály E2             1 hely Király Róbert              Markó Motor2 hely Benner Ádám              1WD3 hely Kovács Dávid Bence Markó Motor ·         2. osztály E3             1 hely Tichi János                   Arrabona2 hely Szabolcska Zoltán       Dél-Konstrukt3 hely Kubik Richárd            1WD Magyarország Endurocross Bajnoksága 2012 ·         Old Boy                   1 hely Apró Péter                   Váci Naszály2 hely Nagy Péter                  Arrabona3 hely Szekeres Sándor          1WD ·         1. osztály E1             1 hely Dinnyés Renátó           MAMI2 hely Putz Lóránt                 Farkas SE3 hely Franyó Norbert           Motomax-OKR ·         1 osztály E2-E3         1 hely Solymosi György        Motomax-OKR2 hely Szatyina Gábor            Speed-Tech3 hely Szekeres Zsolt             1WD Magyarország Motoros Tereprally Bajnoksága 2012 1 hely Hodola Richárd                      HQ Racing2 hely Somfai Mátyás                        Sandlander3 hely Horváth Lajos                         Varga Racing Magyar Triál kupák 2013 ·         1.osztáloy                  1 hely Nagy Béla2 hely Nagyfejeő Péter ·         2.osztáy                     1 hely Szatyina Balázs                       Speed-Tech2 hely Nagy Péter                              Arrabona3 hely Tóth Barnabás                         HQ Racing  Magyarország extrém enduró kupák 2013 ·         B kategória                1.hely Király Róbert                          Markó Motor2.hely Kovács Dávid Bence              Markó Motor3.hely Varga Csanád                         1WD ·         A kategória                1. hely Grillmayer Gábor                   Motomax-OKR2.hely Szatyina Gábor                       Speed-Tech3. hely Kátai Péter                             Motomax-OKR MAMS Nemzetközi Enduro Kupa 2012 ·         3. osztály                   1 hely Csepi Tamás                            Arrabona2 hely Vadányi Zoltán                       Dél-Konstrukt3 hely Nyíri Zoltán                            Motomax-OKR ·         2. osztály                   1 hely Holló Bence                            Motomax-OKR2 hely Kubik Richárd                        1WD3 hely Tichi János                               Arrabona ·         Veterán                      1. hely Rigó János                              1WD2. hely Wimmer Sándor                     Markó Motor3. hely Kiss Csaba                             Markó Motor3.hely Kalincsák László                     Moto Life ·         Csapat           1. hely Motomax-OKR1: Grillmayer Gábor, Solymosi György, Pető Ádám (3db kupa)2. hely Arrabona: Nagy Péter, Tichi János, Csepi Tamás (3 db kupa)3. hely Motomax-OKR2: Holló Bence, Gerendás Szabolcs, Szabó Zsolt (3 db kupa) Magyarország Nemzetközi Enduro Bajnoksága 2012 ·         Old Boy                    1. hely Nagy Péter                             Arrabona2. hely Miksi Péter                             Dél-Konstrukt3. hely Vaska Kálmán                       Kanizsa Motocross ·         1. osztály                   1. hely Solymosi György                   Motomax-OKR2. hely Grillmayer Gábor                   Motomax-OKR3. hely Kátai Péter                             Motomax-OKR Különdíjak: ·         A Magyar Enduro sportért tett kiemelkedő tevékenységért 2013 Az év sportbírója                                                 Tari LászlóHatnapos Csapat felkészítéséért                   Kuncz RichárdHatnapos Csapat vezetéséért                         Hermann HenrikHatnapos Csapat támogatásáért                   Arató GáborHatnapos Csapat támogatásáért                   Mitók AndrásLegjobb magyar verseny rendezője               Miksi Péter30. Királyválasztó életmű                                 Lantos JózsefEC versenyek támogatásáért                         Vass ÁkosTriál versenyek támogatásáért                      Szatyina Balázs  

janaa:)) Creative Commons License 2013.11.11 0 0 7456

Hát ez (nem)gyerekjáték, de ez sem,jaa ez meg belűlröl

janaa:)) Creative Commons License 2013.11.11 0 0 7455

Gratula az ÁCSOK-nak. Ha ti  80 litert füstöltetek el, akkor nekem kicsivel több kellett volna :))))

Előzmény: DR-Z SzRobi (7453)
-elektron- Creative Commons License 2013.11.11 0 0 7454

Köszi Robi a beszámolót

DR-Z SzRobi Creative Commons License 2013.11.11 0 0 7453

Hali emberek nem jött senki Félegyházáról Orgoványra a 6-órás Motomaratonra csak mi 4-en ÁCS-ok ( Raszta + Én és a Két Bagi) képviseltük a KMSE-ét. 

bánhatjátok nagyon szuper kis nap volt szép idő jó beázott talaj változatos pálya Szuper eredmény Rasztával 32-kört kb 400km teljesítve megnyertük a motoros kategóriát és abszultban is mi teljesítettünk a legjobban. Laciék is szépen teljesítettek igaz nekik voltak teknikai problémáik de ők is végigcsinálták és 5. helyezést érték el. 

Röviden..Raszta kezdte a Rajtot elhozta és vezette a versenyt, 2-körönként cseréltük nekem is sikerült megtartanom az előnyt és szép lassan kezdtük növelni igaz ehhez minden körben 100%-ossan verni kellet neki, nem volt lazításra idő. Hamarosan felütötte a fejét a probléma Laciéknak előbb defekt utána váltókar törés majd valamilyen rejtélyes kopogás jött elő. Így mind két moci kidőlt a sorból hálisten a szabályok lehetővé tették, hogy egy motorral is mehetett a páros így mi Rasztáéval Laciék pedig az enyémmel folytatták igaz ez meglassította a cserét mivel sokat kellett tankolni kb 80l benyát pancsoltunk el. De így is sikerült tartani az előnyünket igaz szoros lett a vége az első 4 páros mind 32 kört teljesített csak a percek döntöttek.

Nagyon szupi verseny volt már várom mikor lesz a következő remélem akkor többen jönnek Félegyházáról... 

Kis Miki Creative Commons License 2013.11.02 0 0 7452
na go csongrád gyertek ti is !!!
tlacikaaa Creative Commons License 2013.11.01 0 0 7451

Hello

Csongrádon van enduro nyom vagy csak krossz?

Mikor mentek, mivel és kivel? Lehet én is mennék. Transit van, ha többen vagyunk befértek.

Valamerre mennék mindenképpen én is...

ha mentek szóljatok légyszi, 304741515

üdv

L.

Előzmény: Kis Miki (7448)
Iceapo Creative Commons License 2013.10.31 0 0 7450

Sajnos 3 napon belül kell ilyen fakasztó rendezvényt megejteni, de mivel még a mai napig nincs változás, ezért nem kizárt hogy a megmaradt italmennyiséget még elkellene fogyasztani valahol, márcsak egy helyszín kellene (mondjuk nálatok :-), műhelyed és környéke ), meg egy kb. 2h szabadidő, jó esetben, holnap beszéljünk róla!

Előzmény: TRobee (7446)
TRobee Creative Commons License 2013.10.31 0 0 7449

Lemaradtam.

Kis Miki Creative Commons License 2013.10.31 0 0 7448

Tegnap kipróbáltam a csongrádi pályát. Szombaton  gyertek sokan. itt a video

minco Creative Commons License 2013.10.30 0 0 7447
TRobee Creative Commons License 2013.10.29 0 0 7446

VISZEM A LÁDA SÖRT!

TRobee Creative Commons License 2013.10.29 0 0 7445

OÁÁÁ,OÁÁÁÁ!

minco Creative Commons License 2013.10.25 0 0 7444

Tisztelt Versenyrendezők!

Igaz, hogy hét végén lesz az utolsó versenyünk, de már el kell kezdenünk a jövő évi versenynaptár összeállítását.
A 2014-es versenynaptár összeállításához kérem, hogy november 15-ig minden rendező küldje meg rendezési szándékát nekem a (kyo@different.hu címre). A beérkezett pályázatok alapján a Szakági Tanács állítja össze a 2014-es versenynaptárat. A naptár összeállítása a Cross szakággal együtt történik, hogy elkerüljük az egybeeséseket.

Tervezett versenyek:

• Endurocross OB: (6db verseny) időintervallum márciustól-júniusig, szeptember, október
legfontosabb szabályok: minimum 10 perces köridő, 6 db extrém akadály egymás után mely lehet fa, kő,gumi,kavics,homok, sár,beton. Az extrém akadályoknak min 4 méter szélesnek kell lennie. Új előírás a cross szakasz: min. 4 méter széles, min. 1500 méter hosszú egybefüggő pályarész min. 2 db ugró, min 1 db 10 méteres asztallal.

• Extrém Enduro Kupa: (3-5 verseny): időintervallum: márciustól-októberig
A pálya építése kizárólag a szakágvezető jóváhagyása és felügyelete mellett történhet.

• Klasszikus enduro, sprintenduro OB: (6 versenynap): időintervallum: márciustól-októberig
1 versenykör minimum 45 perces etap. Sprintenduróban lehet gondolkozni 2 napos rendezvényben (második nap a pálya vissza felé)

• XC 5 órás verseny Kupa: (2-3 db) időintervallum:márciustól-októberig
Látva azt, hogy a klasszikus enduro versenyek nem életképesek, ezeknek a kiváltására próbáljuk meg feléleszteni a korábban már működött versenyformát. EC-hez hasonlatos a verseny, csak 20-25 perces a pálya, futamidő 5 óra, egyéni vagy páros indulási lehetőség.

• Regisztrált versenyek: egyedi szabályokkal, MAMS jóváhagyással

A versenynaptár terveink szerint még idén összeáll. A rendezési jogot nyert Rendezőnek a verseny bejelentési díjat 2014. január 31-ig be kell fizetnie. Amennyiben a versenyt nem rendezi meg a bejelentési díjat nem kapja vissza. Időpont, vagy helyszín módosítás a bejelentési díj 50%-a.

Bejelentési díjak:

• OB: 50.000,-Ft
• Kupa: 30.000,-Ft
• Regisztrált: 15.000,-Ft

Szakági Támogatások:

• Klasszikus Enduro: 500.000,-Ft/2 nap
• Sprintenduro, Endurocross: időmérés 150.000,-Ft/nap.
• Extrém Enduro: 30.000,-Ft

A verseny bejelentéséhez az alábbi információkat várom:

• Verseny fajta
• Verseny helyszíne
• Verseny időpontja (hónap) amennyiben lehetséges, több időpont megadása
• Verseny rendezője, elérhetősége
• Extrák

üdvözlettel:

Nagy Péter
enduro szakágvezető

janaa:)) Creative Commons License 2013.10.23 0 0 7443

ez korral jár!!!

Előzmény: -elektron- (7442)
-elektron- Creative Commons License 2013.10.23 0 0 7442

Szerintem nincs az távol, amikor te indulsz:)

Kedvenc képem, amikor Jana beér és lefekszik a földre aludni:) Enélkül nem verseny a verseny:)

Kis Miki Creative Commons License 2013.10.22 0 0 7441

Volt szerencsém ott lenni Piliscséven a Királyválasztón. Csináltam egy pár fotót a versenyzőinkről ( Jana, Dodó, Meggyecske ).

Remélem egyszer én is indulhatok :D

Kis Miki Creative Commons License 2013.10.22 0 0 7440

janaa:)) Creative Commons License 2013.10.22 0 0 7439

jaa még annyit a pálya kurva jó volt,nagyon élvezetes volt a nyomvonal,meg az extrém se volt tul könnyü.

reggel Dodo  mikor meglátta a pályát annyit mondot hogy ezen a síugroó sáncon fogunk lejönni!!!???? 

Előzmény: tlacikaaa (7436)
janaa:)) Creative Commons License 2013.10.22 0 0 7438

hali, természetesen a rajtot elhoztam,kb 1 körig birtam  menni az elejével aztán egy belogó ág-ba belefejeltem az egy kicsit meglassitott,az idő feléig jól birtam de utána teljesen elkészültem,már alig vártam hogy vége legyen.

Előzmény: tlacikaaa (7436)
Kis Miki Creative Commons License 2013.10.22 0 0 7437

Na miket taláktam :D itt a család

tlacikaaa Creative Commons License 2013.10.22 0 0 7436

hello

Csatlakoznék szerdán valakihez, aki megy motorozni!

Jana, hogy siekrült a királyválasztó?

janaa:)) Creative Commons License 2013.10.17 0 0 7435

tavalyi video

janaa:)) Creative Commons License 2013.10.17 0 0 7434

30. Királyválasztó most hétvégén!

Október 20-án, vasárnap Piliscséven folytatódik a Királyválasztó endurocross30 éves történelme. A legendás motocross-pálya egy alkalommal már otthont adott a leghíresebb endurocrossnak, de sokan emlékezhetnek felejthetetlen BBK és Motocross EB és OB futamokra is itt.

A Királyválasztót lelkes endurósok keltették életre Lantos József vezetésével, hogy kiderüljön ki a Dombok Királya. Az a motocross-ozó, aki a pálya minden centijét kipróbálva fél órán át tud szédületes tempóban motorozni egy pályán vagy az az endurós, akinek ismeretlenül kell akár hat órán keresztül mennie egy erdei terepen? A Királyválasztó ezért áll a két sport között, két órás futamidejével és egyetlen felvezető, ismerkedő körével. Az elmúlt három évtizedben felváltva nyerték a címet a két szakágból, a győztesnek járó aranyozott koronán elolvashatók a nevek is, például Benyó Miklóst ma terepralisként ismerjük, Tóth Ádám, Paitz Miklós, Lécz Gergely cross-osként nyert, az endurósok közül Csősz Lajos, Farkas Gábor, Boros Tamás neve is szerepel a győztesek között. Grillmayer Gábor neve fogalom a verseny történelmében, ő nyert a legtöbbször, ő az aki mindkét szakág legmagasabb szintjén motorozott és teszi ezt ma is, tagja volt mindkét sportág válogatottjának és gyűjtött számtalan bajnoki címet is. A 2012-es címvédő is ő, de egy kézsérülés miatt nem biztos, hogy ott lesz az idei rajtnál, így elképzelhető, hogy új névvel bővülhet a Királyok sora.

Tavaly a zord időjárás ellenére több mint 180 versenyző küzdött a Dombok Királya címért. Az előrejelzés szerint idén száraz idő várja a terepmotorosokat, de izgalmas versenynek nézünk elébe így is.
A pályán folyamatosan dolgoznak a szervezők, hogy a klasszikus két kilométeres cross kör mellé még kétszer-háromszor annyi erdős, endurós részeket jelöljenek ki a legendás siratófal lábánál és tetején. Néhány extra endurós akadály is a pálya része lesz, sziklák, gumik, és jégakadályt is le kell küzdenie a mezőnynek.

Mindenki megtalálja saját kategóriáját, aki nem szeretne két órát egyben motorozni, kétfős csapatban felváltva is megteheti, akár napi licenccel is. Az ifiket és nőket egy fél órás futam várja, míg a harmadosztálynak egy órát kell teljesítenie a nagyok két órás futama előtt.
A program a nevezéssel már reggel 8-kor elkezdődik, 9:30-kor

Program:
8:00-11:00 NEVEZÉS, GÉPÁTVÉTEL
9:45 RAJT – 30 perces futam – Ifi és Női
10:25 DÍJKIOSZTÓ – Ifi és Női futam
11:00 RAJT – 1órás futam – III.osztály
13:15 RAJT – 2órás futam – I.o-II.o-OldBoy-Veterán-Team
kb. 16:00 DÍJKIOSZTÓ

További információk és történelem: www.kiralyvalaszto.hu
Várunk október 20-án, vasárnap a XXX. Királyválasztóra!
Kapcsolat, sajtóregisztráció 19-én 16:00-ig: Majosházi Péter +36.20.3210858 majos@motorsport.hu

A kiralyvalaszto.hu weboldalon található 2012-es válogatott képek szabadon felhasználhatók!

janaa:)) Creative Commons License 2013.10.13 0 0 7433

csak jogsi kell, abban van orvosi érvényesség,nem kell A kat.

Előzmény: tlacikaaa (7429)
SDavidSDavid Creative Commons License 2013.10.12 0 0 7432

2

SDavidSDavid Creative Commons License 2013.10.12 0 0 7431

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!