Basszus meghalt Curt Caselli, nagyon híres Endurós srác. Nagyon szimpi volt. Egy Baja versenyen az USA-ban. Súlyos fejsérülést szenvedett, kórházba szállítás közben meghalt.
Az idei Six Daysen is indult, szerintem Jana pacsizott is vele. Gyári KTM versenyző! Nagyon jó videói voltak! Sajnálom:(((
Kedves Sporttárs! Szeretettel meghívlak téged és kísérőidet, valamint minden kedves érdeklődőt az enduro szakág 2013 évi Szakági gyűlésére és az azt követő Díjkiosztó ünnepségére, melyet 2013. november 29-én 16 órai kezdettel tartunk Budakeszin a Dudok Rendezvényházban (www.dudok.hu, GPS koordináták:N47.52370 E018.89151) Program: 16.00-19.00 enduro szakági gyűlés19.00 enduro szakágvezető beszámolója a 2012-es évről, 2013-as tervezetek 19.30 standup comedy: Trabarna (új poénokkal)20.00 díjak átadása20.00 vacsora alatt Keke fotóiból összeállítást láthattok A kategóriák első három helyezettjei, valamint a különdíjazásban részesülők a szakág vendégei egy vacsorára.Mindenki másnak a belépő 3000,-Ft, mely tartalmazza a vacsorát.A menü tartalma: leves, sült húsok körettel savanyúsággal, desszert, 1 üveg üdítő.A részvételi szándékról és a vacsora megrendelésekről várom az egyesületetek visszajelzését november 25-ig! Akiről nem jön visszajelzés, azt sajnos nem tudjuk vendégül látni, előre kell leadnom a helyigényt és a vacsora rendelést. üdvözlettel: Nagy Péterenduro szakágvezető 2013 díjkiosztó díjak: MAMS Endurocross Kupa 2013 · Női versenyzők Szekeres Viktória (2o. E1) 1WDBárdi Tímea Fullgáz MSEBogdán Evelin Extrém MSKEPozmány Zsófi Extrém MSKESzabó Katalin 1WDSzabó Kata 1WDKerekes Kármen (Napi licenc)A női versenyzők oklevelet kapnak · Ifi 1. hely Vörös Xavér Center MSC2. hely Kabály Tamás MAMI3. hely ifj. Ocsovay Péter 1WD4-20. hely oklevél · Veterán 1. hely Rigó János 1WD2.hely Kondákor Tamás Érdi MRE3.hely Lantos József Motomax-OKR · 3. osztály E1 1 hely Hertlik Donoven MAMI2 hely Végh Soma Motomax-OKR3 hely Závocki Csaba Váci Naszály · 3. osztály E2 1 hely Rácz Zoltán Motolife2 hely Török Mihály Váci Naszály3 hely Ocsovay Péter 1WD · 3. osztály E3 1 hely Végh Dániel 1WD2 hely Csepi Tamás Arrabona3 hely Czeglédi Balázs Váci Naszály · 2. osztály E1 1 hely Hényel Ágoston MAMI2 hely Dinnyés Olivér MAMI3 hely Tanács Csaba MAMI · 2. osztály E2 1 hely Király Róbert Markó Motor2 hely Benner Ádám 1WD3 hely Kovács Dávid Bence Markó Motor · 2. osztály E3 1 hely Tichi János Arrabona2 hely Szabolcska Zoltán Dél-Konstrukt3 hely Kubik Richárd 1WDMagyarország Endurocross Bajnoksága 2012 · Old Boy 1 hely Apró Péter Váci Naszály2 hely Nagy Péter Arrabona3 hely Szekeres Sándor 1WD · 1. osztály E1 1 hely Dinnyés Renátó MAMI2 hely Putz Lóránt Farkas SE3 hely Franyó Norbert Motomax-OKR · 1 osztály E2-E3 1 hely Solymosi György Motomax-OKR2 hely Szatyina Gábor Speed-Tech3 hely Szekeres Zsolt 1WD Magyarország Motoros Tereprally Bajnoksága 20121 hely Hodola Richárd HQ Racing2 hely Somfai Mátyás Sandlander3 hely Horváth Lajos Varga Racing Magyar Triál kupák 2013· 1.osztáloy 1 hely Nagy Béla2 hely Nagyfejeő Péter · 2.osztáy 1 hely Szatyina Balázs Speed-Tech2 hely Nagy Péter Arrabona3 hely Tóth Barnabás HQ RacingMagyarország extrém enduró kupák 2013 · B kategória 1.hely Király Róbert Markó Motor2.hely Kovács Dávid Bence Markó Motor3.hely Varga Csanád 1WD · A kategória 1. hely Grillmayer Gábor Motomax-OKR2.hely Szatyina Gábor Speed-Tech3. hely Kátai Péter Motomax-OKR MAMS Nemzetközi Enduro Kupa 2012 · 3. osztály 1 hely Csepi Tamás Arrabona2 hely Vadányi Zoltán Dél-Konstrukt3 hely Nyíri Zoltán Motomax-OKR · 2. osztály 1 hely Holló Bence Motomax-OKR2 hely Kubik Richárd 1WD3 hely Tichi János Arrabona · Veterán 1. hely Rigó János 1WD2. hely Wimmer Sándor Markó Motor3. hely Kiss Csaba Markó Motor3.hely Kalincsák László Moto Life · Csapat 1. hely Motomax-OKR1: Grillmayer Gábor, Solymosi György, Pető Ádám (3db kupa)2. hely Arrabona: Nagy Péter, Tichi János, Csepi Tamás (3 db kupa)3. hely Motomax-OKR2: Holló Bence, Gerendás Szabolcs, Szabó Zsolt (3 db kupa) Magyarország Nemzetközi Enduro Bajnoksága 2012 · Old Boy 1. hely Nagy Péter Arrabona2. hely Miksi Péter Dél-Konstrukt3. hely Vaska Kálmán Kanizsa Motocross · 1. osztály 1. hely Solymosi György Motomax-OKR2. hely Grillmayer Gábor Motomax-OKR3. hely Kátai Péter Motomax-OKR Különdíjak: · A Magyar Enduro sportért tett kiemelkedő tevékenységért 2013 Az év sportbírója Tari LászlóHatnapos Csapat felkészítéséért Kuncz RichárdHatnapos Csapat vezetéséért Hermann HenrikHatnapos Csapat támogatásáért Arató GáborHatnapos Csapat támogatásáért Mitók AndrásLegjobb magyar verseny rendezője Miksi Péter30. Királyválasztó életmű Lantos JózsefEC versenyek támogatásáért Vass ÁkosTriál versenyek támogatásáért Szatyina Balázs
Hali emberek nem jött senki Félegyházáról Orgoványra a 6-órás Motomaratonra csak mi 4-en ÁCS-ok ( Raszta + Én és a Két Bagi) képviseltük a KMSE-ét.
bánhatjátok nagyon szuper kis nap volt szép idő jó beázott talaj változatos pálya Szuper eredmény Rasztával 32-kört kb 400km teljesítve megnyertük a motoros kategóriát és abszultban is mi teljesítettünk a legjobban. Laciék is szépen teljesítettek igaz nekik voltak teknikai problémáik de ők is végigcsinálták és 5. helyezést érték el.
Röviden..Raszta kezdte a Rajtot elhozta és vezette a versenyt, 2-körönként cseréltük nekem is sikerült megtartanom az előnyt és szép lassan kezdtük növelni igaz ehhez minden körben 100%-ossan verni kellet neki, nem volt lazításra idő. Hamarosan felütötte a fejét a probléma Laciéknak előbb defekt utána váltókar törés majd valamilyen rejtélyes kopogás jött elő. Így mind két moci kidőlt a sorból hálisten a szabályok lehetővé tették, hogy egy motorral is mehetett a páros így mi Rasztáéval Laciék pedig az enyémmel folytatták igaz ez meglassította a cserét mivel sokat kellett tankolni kb 80l benyát pancsoltunk el. De így is sikerült tartani az előnyünket igaz szoros lett a vége az első 4 páros mind 32 kört teljesített csak a percek döntöttek.
Nagyon szupi verseny volt már várom mikor lesz a következő remélem akkor többen jönnek Félegyházáról...
Sajnos 3 napon belül kell ilyen fakasztó rendezvényt megejteni, de mivel még a mai napig nincs változás, ezért nem kizárt hogy a megmaradt italmennyiséget még elkellene fogyasztani valahol, márcsak egy helyszín kellene (mondjuk nálatok :-), műhelyed és környéke ), meg egy kb. 2h szabadidő, jó esetben, holnap beszéljünk róla!
Igaz, hogy hét végén lesz az utolsó versenyünk, de már el kell kezdenünk a jövő évi versenynaptár összeállítását. A 2014-es versenynaptár összeállításához kérem, hogy november 15-ig minden rendező küldje meg rendezési szándékát nekem a (kyo@different.hu címre). A beérkezett pályázatok alapján a Szakági Tanács állítja össze a 2014-es versenynaptárat. A naptár összeállítása a Cross szakággal együtt történik, hogy elkerüljük az egybeeséseket. Tervezett versenyek:
• Endurocross OB: (6db verseny) időintervallum márciustól-júniusig, szeptember, október legfontosabb szabályok: minimum 10 perces köridő, 6 db extrém akadály egymás után mely lehet fa, kő,gumi,kavics,homok, sár,beton. Az extrém akadályoknak min 4 méter szélesnek kell lennie. Új előírás a cross szakasz: min. 4 méter széles, min. 1500 méter hosszú egybefüggő pályarész min. 2 db ugró, min 1 db 10 méteres asztallal.
• Extrém Enduro Kupa: (3-5 verseny): időintervallum: márciustól-októberig A pálya építése kizárólag a szakágvezető jóváhagyása és felügyelete mellett történhet.
• Klasszikus enduro, sprintenduro OB: (6 versenynap): időintervallum: márciustól-októberig 1 versenykör minimum 45 perces etap. Sprintenduróban lehet gondolkozni 2 napos rendezvényben (második nap a pálya vissza felé)
• XC 5 órás verseny Kupa: (2-3 db) időintervallum:márciustól-októberig Látva azt, hogy a klasszikus enduro versenyek nem életképesek, ezeknek a kiváltására próbáljuk meg feléleszteni a korábban már működött versenyformát. EC-hez hasonlatos a verseny, csak 20-25 perces a pálya, futamidő 5 óra, egyéni vagy páros indulási lehetőség.
• Regisztrált versenyek: egyedi szabályokkal, MAMS jóváhagyással
A versenynaptár terveink szerint még idén összeáll. A rendezési jogot nyert Rendezőnek a verseny bejelentési díjat 2014. január 31-ig be kell fizetnie. Amennyiben a versenyt nem rendezi meg a bejelentési díjat nem kapja vissza. Időpont, vagy helyszín módosítás a bejelentési díj 50%-a.
• Klasszikus Enduro: 500.000,-Ft/2 nap • Sprintenduro, Endurocross: időmérés 150.000,-Ft/nap. • Extrém Enduro: 30.000,-Ft
A verseny bejelentéséhez az alábbi információkat várom:
• Verseny fajta • Verseny helyszíne • Verseny időpontja (hónap) amennyiben lehetséges, több időpont megadása • Verseny rendezője, elérhetősége • Extrák
hali, természetesen a rajtot elhoztam,kb 1 körig birtam menni az elejével aztán egy belogó ág-ba belefejeltem az egy kicsit meglassitott,az idő feléig jól birtam de utána teljesen elkészültem,már alig vártam hogy vége legyen.
Október 20-án, vasárnap Piliscséven folytatódik a Királyválasztó endurocross30 éves történelme. A legendás motocross-pálya egy alkalommal már otthont adott a leghíresebb endurocrossnak, de sokan emlékezhetnek felejthetetlen BBK és Motocross EB és OB futamokra is itt.
A Királyválasztót lelkes endurósok keltették életre Lantos József vezetésével, hogy kiderüljön ki a Dombok Királya. Az a motocross-ozó, aki a pálya minden centijét kipróbálva fél órán át tud szédületes tempóban motorozni egy pályán vagy az az endurós, akinek ismeretlenül kell akár hat órán keresztül mennie egy erdei terepen? A Királyválasztó ezért áll a két sport között, két órás futamidejével és egyetlen felvezető, ismerkedő körével. Az elmúlt három évtizedben felváltva nyerték a címet a két szakágból, a győztesnek járó aranyozott koronán elolvashatók a nevek is, például Benyó Miklóst ma terepralisként ismerjük, Tóth Ádám, Paitz Miklós, Lécz Gergely cross-osként nyert, az endurósok közül Csősz Lajos, Farkas Gábor, Boros Tamás neve is szerepel a győztesek között. Grillmayer Gábor neve fogalom a verseny történelmében, ő nyert a legtöbbször, ő az aki mindkét szakág legmagasabb szintjén motorozott és teszi ezt ma is, tagja volt mindkét sportág válogatottjának és gyűjtött számtalan bajnoki címet is. A 2012-es címvédő is ő, de egy kézsérülés miatt nem biztos, hogy ott lesz az idei rajtnál, így elképzelhető, hogy új névvel bővülhet a Királyok sora.
Tavaly a zord időjárás ellenére több mint 180 versenyző küzdött a Dombok Királya címért. Az előrejelzés szerint idén száraz idő várja a terepmotorosokat, de izgalmas versenynek nézünk elébe így is. A pályán folyamatosan dolgoznak a szervezők, hogy a klasszikus két kilométeres cross kör mellé még kétszer-háromszor annyi erdős, endurós részeket jelöljenek ki a legendás siratófal lábánál és tetején. Néhány extra endurós akadály is a pálya része lesz, sziklák, gumik, és jégakadályt is le kell küzdenie a mezőnynek.
Mindenki megtalálja saját kategóriáját, aki nem szeretne két órát egyben motorozni, kétfős csapatban felváltva is megteheti, akár napi licenccel is. Az ifiket és nőket egy fél órás futam várja, míg a harmadosztálynak egy órát kell teljesítenie a nagyok két órás futama előtt. A program a nevezéssel már reggel 8-kor elkezdődik, 9:30-kor
Program: 8:00-11:00 NEVEZÉS, GÉPÁTVÉTEL 9:45 RAJT – 30 perces futam – Ifi és Női 10:25 DÍJKIOSZTÓ – Ifi és Női futam 11:00 RAJT – 1órás futam – III.osztály 13:15 RAJT – 2órás futam – I.o-II.o-OldBoy-Veterán-Team kb. 16:00 DÍJKIOSZTÓ
További információk és történelem: www.kiralyvalaszto.hu Várunk október 20-án, vasárnap a XXX. Királyválasztóra! Kapcsolat, sajtóregisztráció 19-én 16:00-ig: Majosházi Péter +36.20.3210858 majos@motorsport.hu
A kiralyvalaszto.hu weboldalon található 2012-es válogatott képek szabadon felhasználhatók!