Keresés

Részletes keresés

Dormas Creative Commons License 2008.01.25 0 0 2593
Ha teljes kerettel, a legjobbakkal játszanak akkor nem nyerünk, ez tuti...
Előzmény: - duplagondol - (2583)
rixbeex Creative Commons License 2008.01.25 0 0 2592
Azért az is magyaros, hogy ha nem nyerünk érmet, akkor senkiháziak egytől egyig.
Azt hiszem volt jó játék a fiúktól, még akkor is, ha mentálisan hajlamosak voltak a szétesésre.
A végeredmény pedig nem őket minősíti, hanem a magyar állapotokat, uis minden fentről jön. Mondja már meg valaki, miféle háttere van itthon a sportoknak? Mindenki csak kivesz belőle. Utánpótlás? Ezt feljtsük is el gyorsan...
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.25 0 0 2591
Az hírportál amelyik nem tudja helyesen leírni a szövetségi kapitány nevét az számomra annyira nem hiteles....De ki tudja,lehet tényleg tett ilyen kijelentést:"Elbuktunk, elbuktam"
Előzmény: mi61 (2589)
cenicienta Creative Commons License 2008.01.25 0 0 2590

Off

Tetszik a nickneved.

Előzmény: - duplagondol - (2588)
mi61 Creative Commons License 2008.01.25 0 0 2589
- duplagondol - Creative Commons License 2008.01.25 0 0 2588
Némi túlzással, a téli olimpiát jóformán a jégkorong miatt rendezik meg..
Előzmény: reckon (2586)
- duplagondol - Creative Commons License 2008.01.25 0 0 2587

Népszerűségi-üzleti szempontból a kézilabda mégis feljövőben van, már a tavalyi vb is volt akkora show, hogy az olimpiához képest növelni tudták az értékét.

Előzmény: csfrenki (2585)
reckon Creative Commons License 2008.01.25 0 0 2586

"Ellentétben az igazán üzleti alapokon nyugvó, a média igényeit jól kielégítő sportágakkal, amelyek esetében egy világbajnokság az igazi fokmérő. (Labdarúgás, jégkorong, kosárlabda, nagy tenisztornák). "

a jégkorong borzasztó példa erre, ott a vb-re el sem mennem az ászok, ha éppen rájátszásban vannak.

Előzmény: kagye (2584)
csfrenki Creative Commons License 2008.01.25 0 0 2585
Sztem nem akkora kudarc h nem vunk ott az olimpián... ugysem nyernénk érmet. Egyébként szerintem a foci kivételével az olimpiának bármilyen más csapatsportban igeni nagyon nagy súlya van. Mert a győztes mégis elmondhatja magáról h olimpiai bajnok és az nem akármi!!! A foci már vészázadok óta a legnépserűbb csapatsport, felesleges akár a kézilabdát is ahhoz haosnlítani. Egy sztár kézilabdás a klubjában kb 80ad annyi összeget keres évente mint egy elsővonalas angol v spanyol focista. uh erről ennyit...
kagye Creative Commons License 2008.01.25 0 0 2584

Pár szóban az olimpia vs. világversenyek témában.

Magyarországon sportvezetői szinten szinte kötelező olimpiacentrikusnak lenni. Mint arról már több alkalommal szó volt, mi elsősorban azokban a sportágakban tudunk jó eredményeket elérni, amelyek a fejlettebb országokban kevésbé népszerűek. (Mondjuk mert rosszul közvetíthető, kevésbé látványos, vagy nem lehet sok reklámot beiktatni közben.) Ilyenek pl. a kajak-kenu, a vívás, a vizilabda, öttusa stb.

Ha megfigyeljük, ezekben a sportágakban valóban az ötkarikás győzelem nagyobb presztízsű, mint egy EB-, vagy VB-siker. Ellentétben az igazán üzleti alapokon nyugvó, a média igényeit jól kielégítő sportágakkal, amelyek esetében egy világbajnokság az igazi fokmérő. (Labdarúgás, jégkorong, kosárlabda, nagy tenisztornák). Ezek esetében az olimpia nem olyan nagy "durranás".

Mi a helyzet a kézilabdával? Nekem meggyőződésem, hogy a kézilabda az egyik legdinamikusabban fejlődő és ezáltal az egyik leglátványosabb, legeseménydúsabb sportág. A pár évtizeddel ezelőtti kelet-európai dominanciát ma már szinte teljesen felváltotta a nyugat-európai fölény. Felfedezték, pénzt tettek bele, népszerű lett. Úgy gondolom, egyre inkább háttérbe szorul a kézilabda esetében az olimpia fontossága. Mivel az ötkarikás játékok tornája - a felhígított mezőny miatt - sokkal kevésbé színvonalas, mint akár egy Európa-bajnokság. Analógia a focival, ott is szerintem a leggyengébb mezőny ma már az olimpián van

Többek között ezen okok miatt is úgy látom, hogy hazánk sportági vezetőinek alapvető érdeke az olimpiára fókuszáltatni a közvéleményt. A tradíciók miatt, az esélyek alapján elvárható sikerek okán - ha valamivel, hát egy-egy olimpiai címmel - tudnak "ernyőt" emelni maguk fölé, meghosszabbítani regnálásukat.

- duplagondol - Creative Commons License 2008.01.25 0 0 2583

"aki látta, hogy kettős hátrányban milyen gólokat lőttek nekünk, az alighanem érti mire gondolok."

No, ezt kellett volna még vagy háromszor megcsinálni. Vagy rájuk spec. igaz, ha kikapnak, akkor is jobbak?

Előzmény: Dormas (2581)
- duplagondol - Creative Commons License 2008.01.25 0 0 2582

"amelyik csapat nyolc góllal kikap Izlandtól, nem érdemel elődöntőt."

Valahol biztos van ennek parafrázisa is: "amelyik csapat hét góllal kikap Magyarországtól, nem érdemel vb-győzelmet..."

Előzmény: Törölt nick (2571)
Dormas Creative Commons License 2008.01.25 0 0 2581
Sajnos a franciák is megmutatták, hogy a legjobbak bizony jócskán előttünk járnak. Most mondhatja bárki, hogy ugyan kikaptak tőlünk, de aki látta, hogy kettős hátrányban milyen gólokat lőttek nekünk, az alighanem érti mire gondolok. A másik dolog: kb. 1000 magyar érdekeltségű meccs után hallottam (foci, kézi, kosár, póló stb.): "ez tipikusan olyan mérkőzésen volt, amelyen az ellenfélnek minden bejött, nekünk meg semmi sem..." Ez kifejezetten magyar specialitásnak mondható, vagy elhangzik ilyesmi német, francia, angol stb. edzők, játékosok szájából is????????
Előzmény: csfrenki (2577)
Marcus Aurelius Creative Commons License 2008.01.25 0 0 2580
Papíron mindet ütni kéne. A szerb válogatott az ismert okok miatt nem lenne az igazi...
Előzmény: A77 (2579)
A77 Creative Commons License 2008.01.25 0 0 2579
Sorrendben kb. : görög, szlovák, svájc, ukrán, bosnyák, macedón, fehérorosz, román, szerb. Utóbbi kettőt ha elkerülnénk nyugisabb lenne .
Előzmény: Coupee (2578)
Coupee Creative Commons License 2008.01.25 0 0 2578
Egy kicsit azért van még miért izgulni, mert vasárnap sorsolják a 2009-es VB kvalifikáció párharcait. Ha jól értelmezem az EHF honlapon lévőket, akkor a már kijutott csapatok: német (címvédő), horvát (rendező), dán,francia valamint a norvég vagy a svéd (vb-ről).
A play-off sorsolásban első kalap: svéd/norvég,lengyel,magyar,szlovén,montenegró,spanyol,izland,cseh,orosz
2. kalap:fehérorosz,szlovák,ukrán,görög,román,svájci,bosnyák,macedón,szerb

Lehet válogatni....
csfrenki Creative Commons License 2008.01.25 0 0 2577
Engem sem elsősoran az olimpia bánt, hanem az h már sokadszorra vagyunk ennyire szánalmasak, Skalával az élen, persze ebben a játékosok is mélyen benne vannak.

Én az EB előtt sem vártam h teljesitjük az elvárást és olimpiai kvalit játszunk, és annyira nem is hoz lázba... amig nem tudunk egy világversenyen éremért küzdeni és nem az a cél h hetediik hely mint oly sokszor, meg amig a magyar válogatott edzője ilyeneket mond h "próbáljuk meg meglepni az erősebb csapatot" addig fényévekre van az olimpia tőlünk és ha reálisan nézzük, nem is érdemeljüók meg h ott legyünk. majd a női kézisek meg a vizilabdások megmutatják :)
csfrenki Creative Commons License 2008.01.25 0 0 2576
Nem értettél meg. a 2004es olimpián az az egy jó meccsünk volt erős csapat ellen. de a legjobb 4 között én nagyot csalódtam a csapatban. ott látszott hogy nagyon messze vagyunk fejben és tényleg nem hisszük el h érmet nyerhetünk, pedig egy kivénhedt orosz csapat ellen sztem reális esély volt rá, még ha ahorvátok ellen nem is sok.
Előzmény: zse.gab (2535)
rixbeex Creative Commons License 2008.01.25 0 0 2574
Vicces, hogy az eurohadball.com lapon azt írják, hogy a 7. helyért 27-én játszik a két 4. helyezett. Hogy is van ez?
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.25 0 0 2573
Ha Gál 5,akkor mindenki más teljesitményéhez adjunk szerintem +2,de őt inkább az osztályozhatatlan kategóriába kellene sorolni és akkor már kicsit reálisabb a táblázatod.
bunyós dezső Creative Commons License 2008.01.25 0 0 2572
Érdekesek az osztályzatok, de mint mindenben , ebben is vannak hibák. Hogy csak példát mondjak. Nagy Laci és Ilyés a legfontosabbnak tűnő mérkőzésen betlizett, de nagyot. Izland ellen pl. de Nagy a franciák ellen is harmatgyenge volt.
Ezzel együtt is sajnálom a srácokat. Az utóbbi idők legjobb csapatát sikerült összerakni.Az a fránya svéd utolsó 6 másodperc, az az Izland elleni teljes összeomlás....hmmm...
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.25 0 0 2571

Így van, egy darabig nem lesz ekkora esélyünk...De amelyik csapat nyolc góllal kikap Izlandtól, nem érdemel elődöntőt.

Ha osztályoznom kellene az egyéni produkciókat, akkor...:

Fazekas 7.5

Puljezevics 6.5

Iváncsik T. 6.5

Gulyás 5

Laluska 6.5

Nagy L. 7

Mocsai 5.5

Eklemovics 5.5

Császár 5

Nagy K. -

Grebenár 5.5

Gál 5

Herbert 5.5

Zubai 6

Ilyés 7.5

Törő 5.5

Iváncsik G. 6

Előzmény: __Tibi (2451)
biso7 Creative Commons License 2008.01.25 0 0 2570
Itt mindenki az olimpiarol beszel... Miert is jo az nekunk? Miert nem az a cel egy vilagversenyen, hogy ermet szerezzunk? Lehetett sejteni, hogy a franciak nem fogjak komolyan venni a tegnapi meccset. Egyetlen ici-pici gyozelem kellett volna egy nalunk gyengebb csapattal, Izlanddal szemben. Erre egy megalazo vereseg lett. Ha a negyben vagyunk kis szerencsevel vagy jo jatekkal ermesek lehettunk volna. Sem a noi, sem a ferfi csapat nem tudja a sorozatterhelest sem mentalisan sem fizikalisan elviselni.
Előzmény: kihm-bar (2565)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.25 0 0 2569
Akkor a német,svéd és izlandi meccsen ki hibázott,ki forgatta a csapatot össze-vissza minden elképzelés nélkül?
Szvsz üljön le ráérő idejébe,nézze vissza a mérkőzéseket és adjon értelmes választ arra,hogy mit miért csinált!
Előzmény: kihm-bar (2568)
kihm-bar Creative Commons License 2008.01.25 0 0 2568

Skala sztem minden tőle telhetőtmegtett, nem úgy mint N.A.

Előzmény: Törölt nick (2566)
Green Army Creative Commons License 2008.01.25 0 0 2567
Egyetértek. Nem volt ez annyira rossz, most nem volt szerencsénk, illetve az a fránya Izland meccs a gólkülönbséget is tönkre tette.
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.25 0 0 2566
Élsportban szvsz hatalmas szerepe van a szakvezetésnek.
Neki kell/kellett volna ösztönzi a játékosokat,neki kell/kellett volna maximálisan gatyába rázni őket.Beszélhetünk itt profizmusról a játékosoknál ha nincs egy olyan ember mögöttük aki megadná nekik a kellő pillanatban a kellő lökést!
Minden csaptba kell egy főnök és ez most nálunk hiányzott!!!
Előzmény: kihm-bar (2565)
kihm-bar Creative Commons License 2008.01.25 0 0 2565
Sztem abszolút nincs igazad, ezt a fiúk k**ták el, nem a szakvezetés. Izland ellen úgy álltak ki, hogy "úgy sincs pontjuk, össze vannak törve, mi meg majd lazára vesszük a figurát". Erről nem csak (és főként) a szöv. kap. tehet. Ő nem állhat be helyettük játszani, nem lőhet gólt. Még csak nem is ez a nyamvadt nyolcadig hely a fájó, hanem az olimpia... ami egy tendenciának a következménye, ami a nőknél is megfigyelhető.
Előzmény: Törölt nick (2562)
pipi Creative Commons License 2008.01.25 0 0 2564

Az viszont gusztustalan, hogy mindig a "nagyok" játszhatnak utoljára. Ez vicc, és ez ellen tenni kéne már valamit.

naggyá kéne válni....

Előzmény: Marcus Aurelius (2543)
Vagdalthús Creative Commons License 2008.01.25 0 0 2563
Üdv neked, és gtratulálok a közvetítésekhez! Legalább akkora élményt jelentettek, mint maguk a mérkőzések! Továbbra is az éterben, hajrá!
Előzmény: Törölt nick (2511)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!