Valhonnan ismerős... De most meg nem mondom... Az az igasssság, hogy a fenébe is, a férfiaknak nagyon jól állnak ezek a XIX. századi kosztümök, nem? :)
Más. Fanfic. Nem csak Sirius, de az egyik legjobb tekergős:
Találtam új jó faszit! Ez is fekete, hehe. Most megy egy angol sorozat az M2-őn, az a címe, hogy Észak és Dél. A faszi nagyon ott van, Richard Armitage-nak hívják.
Nem az a "húb+, dejó, mintha JKR írta volna!"-kategória, de a jobbak közül való, igaz, sok NevemTeve-féle ;) hibával: <a href="http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=24806" target="_blank">http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=24806</a>
Oké, nézek neked akkor, van egy pár, ami jó lett. :) Tartsunk ötletbörzét. :) Szerintem belefér még Tekergős sztori is, abból például kifejezettem hiány van az jól megírt magyar nyelvűből. Szerintem. Úgyhogy linkeljünk! :)
Sose voltam fanfic-es, de mostanában rájöttem, hogy csak jólesik Siriusról olvasni egy-két jobban sikerült sztorit... Ha találtok valami színvonalasat, szabad idelinkelni! (Homo slashek csak korlátozottan érdekelnek!!! :D:D:D)
Rosencratz és Guildenstein halott c. filmben is klassz szerintem. :) Annak ellenére, hogy egy tökkelütött fickót alakít. Vagy épp azért? :))) (Épp múltkor néztem, és bár nincs semmi problémám Tim Roth-tal -vagy szal?- örülök, hogy nem ő lett Piton, hanem Alan Rickman. :))
Hát igen, ez már előjött párszor, de még elő is fog. Jo fantáziája óriási, a sokmillió rajongó összetett képzelete pedig végtelen. :) Azt hiszem ez nem változtatna egyébként azon, hogy kedvelem a karaktert, de szeritem nem. Kifejtettebb formáját ld: DH topic. :)))
Hát, engem lehet, h megköveztek, de én nem csíptem annyira Siriust. A 3-ban nagyon, azán egyre kevésbbé, borzasztó sokat változott.... Sajnálom, de borzasztóan idegesített, h mennyire önfejű, h csak neki lehet igaza.Hiába állt a jó oldalon! Persze sajnáltam mikor meghalt, főleg, h a sok hisztizés ellenére sem csinált hülyeséget, és nem az ő hibája volt, h milyen helyzet alakult ki a minisztériumban
Hát, ha te töltöttél volna 13 évet Azkabanban, azután bezárnak a szülői házba egy évre (ez effektíve szinte szobafogság), te is kicsit hisztiznél. Az is érthető, hogy önfejű abban, hogy Harry-t védi, végülis meghalt a legjobb barátja; nélküle élt hosszú évekig a börtönben, azután hirtelen megismeri az egyetlen fiát, aki ráadásul életveszélyben van, ráadás 2, hogy ő a keresztapja. Én nem igazán tudom elítélni.
Nadegyerekek... Varázserővel visszaélni csóró muglik kárára?! ;) Bocs, fáziskésésben vagyok, mint mindig: még 1 kis animágia... Úgy tűnik, az átváltozás egy idő után rányomja bélyegét a varázsló emberi alakjára is (Sirius nevetése, Pettigrew külseje a sok évi patkányformában élés után), vagy az eleve meglévő "állati" tulajdonságok határozzák meg az állatformát az átalakulás után. Kérdés: lát bárki bármi macskásat McGalagonyban?! :D [elképzeli, ahogy időnként kényszeresen végignyalja a saját hátát]
Megint könyv került a kezembe. Részletesebb, mint az alanti (értsd: nem csak az állatövi csillagképekről szól. :))
Úgyhogy újabb szemelvények:
Ha már Regulus, akkor íme az Arcturus: az Ökörhajcsár nevezetű csillagkép legragyogóbb csillaga, és egyben az égbolt 4. legfényesebb csillaga. Már az ókori égkutatók is feljegyezték, abban az időben a viharok előhírnökének tekintették, később a jólét és a megbecsülés szimbólumává vált.
(Éjjen ismét Jo! Nem tudom figyeltétek-e ilyen értelemben, de öcsinek nagyon jelentőségteljes, illetve dicsőséges nevet adtak anyuék, ami természetesen Blackhez illő, vérvonal-mániához illő, ezt ő be is teljesíti, bár később, mint első horcivadász tekinthető a vihar előhírnökének is, és Sipor érdekében felülkerekedett benne a lelkiismeret -tisztesség-.)
Nagybácsi, aki szintén ki lett utálva: Alphard - A Hydra (vizikígyó) csillagkép alfája. Maga a szó jelentése: magányos, ha a csillagkép nevével együtt vesszük, akkor a kígyó magányos csillaga.