Keresés

Részletes keresés

blues4 Creative Commons License 2007.08.15 0 0 1064
Tökéletesen igazad van!
Előzmény: edice petlice (1061)
edice petlice Creative Commons License 2007.08.15 0 0 1062
Kukázni te is mehetsz, vazze. Ez a te szemszögedből is nagy vívmány, 25 évvel ezelőtt közveszélyes munkakerülő lettél volna.
Előzmény: Ámokfutó (1060)
edice petlice Creative Commons License 2007.08.15 0 0 1061
Van egy olyan érzésem, hogy te a magyarságon a vérszittya mélyhülyék csürhéjét érted, akikkel együtt kukázol.
Előzmény: Törölt nick (1058)
Ámokfutó Creative Commons License 2007.08.15 0 0 1060
Aki ezt a rendszert védi az nem humanista. Mint írtam másutt is, a Kádár-rendszer liberáldemokrata és mszp-s oldalról már egyáltalán nem kritizálható, nincs meg hozzá semmiféle morális alap.
Előzmény: Törölt nick (738)
Ámokfutó Creative Commons License 2007.08.15 0 0 1059
"Heller Ágnes a filozófiai tudományok kandidátusa (1955), majd doktora (1967). Az 1956-os forradalom után politikai okokból elvesztette akadémiai állását. 1963-73 között az MTA Szociológiai Kutatócsoport munkatársa. 1968-ban tiltakozott a Csehszlovákia elleni szovjet invázió miatt, emiatt ismét politikai és rendőri zaklatásnak volt kitéve. 1973-ban a pártirányítás döntése értelmében ismét elvesztette akadémiai megbízatásait. 1973-77 között "politikai munkanélküliként" fordításokból élt. 1977-ben Ausztráliába emigrált. 1989-ben tért haza és lett nyugdíjazásáig az ELTE Esztétika és a JATE Filozófia tanszékének egyetemi tanára."

Ámokfutó Creative Commons License 2007.08.15 0 0 1057
Egy Hamvas a mai szar rendszerben mégcsak raktáros sem lehetne, feltehetően kolduló hajléktalan remeteként tengődne valahol az Isten hátamögött. Miért?
mert a hiteles személyiség, nem a saját karrierje törésénél lázad fel egy rendszer ellen, hanem mások rossz sorsát látva, a saját jólétéből kilépve empátiából ragadja meg a lázadás lehetőségeit.
Előzmény: borosodó (675)
blues4 Creative Commons License 2007.08.15 0 0 1056

Hála az égnek,hogy nem ismerem!Szerinted szálasin kivül nem volt más demokrata?Azokat a pártokat amiket itt felsoroltál én sem kedveltem,de szálasi primitiv állat volt.Az utólsó mondatododat fenyegetésnek szántad?Csak azért,mert összeszartam magam tőle!!

Előzmény: Törölt nick (1052)
edice petlice Creative Commons License 2007.08.15 0 0 1053
Abból nem kéne ám messzemenő köveztetetéseket levonnod, hogy te semmit nem tudsz. Hidd el, ezeket a dolgokat tudni lehet, és sokan tudják.
Előzmény: Törölt nick (1052)
blues4 Creative Commons License 2007.08.15 0 0 1051

Szálasi demokratikus pártot alapitott volna?Te szerencsétlen,tudod  egyáltalán ki volt szálasi?Írd már le nekem,milyen lett volna az a demokratikus párt?

Előzmény: _allampolgar (1021)
Se gily bol u Rassan Creative Commons License 2007.08.14 0 0 1048
Pardon, Boriszok.
Előzmény: Se gily bol u Rassan (1047)
Se gily bol u Rassan Creative Commons License 2007.08.14 0 0 1047
"Egyelőre viszont mással nemigen lehet idevonzani ezeket"

Ha nem jó nekünk, ne vonzzuk ide őket. Jönnek ők maguktól is, ne legyen kétséged - csak az az, amit nem értek, hogy miért kell ezt ösztönöznünk is. Nem tesznek ők nekünk szívességet azzal, hogy idejönnek. Osztanak-szoroznak, majd döntenek. Ha más lenne a klíma itthon ilyen tekintetben, akkor más cégek döntenének úgy a kalkuláció után, hogy jönnek. Akiknek nem csak egy újabb skalp vagyunk, hanem egy újabb kihívás.

"Ez egy idealista cél, az a probléma, hogy a vállalkozások egyáltalán nem akarnak felnőni a versenyhez."

Ezt igazából nem tudom megítélni, szerintem az alkalmazottak güriznek szinte mindenhol látástól mikulásig, és általában - amint látom - nem is rosszul. Vásárolni legtöbbször megbízható helyen szoktam, meg amúgy is elég válogatós vagyok ilyen téren. Szóval, szerintem döntő többségében jól dolgoznak a magyarok, csak nem vagy nehezen tudnak megélni belőle - ez nem csoda, hiszen mindennek világpiaci már az ára, csak a humán erőforrásé marad el tőle párhúsz százalékkal.

"Meg persze nagyrészt a sumákolásról szól ez a híres magyar üzleti élet, azt gondolom látjuk mindketten."

Ha engem normálisan kiszolgálnak, akkor nem érdekel, ki mit sumákol a háttérben. Biztos megvan rá a maga oka, sokszor az egyszerű túlélés. A saját szabályait és a megállapodásunkat tartsa meg, nekem az a lényeg.

"Lopnak. Sokat. De ez nagyságrendileg nem befolyásol semmit, legfeljebb néhány százalékról van szó, ezt gondolom te is belátod, túlságosan is le vannak dokumentálva az állami kiadások"

Nem a dokumentáción múlik szerintem, hanem a morálon. A néhány százalékkal vitáznék, szerintem nagyságrendi az eltérés. Nézd meg, amikor kiborul néha egy bili, hogy mennyi gyanús üzelem bukkan fel a szőnyeg alól - igaz, általában egyiket "sem lehet" bizonyítani. Az autópályaépítés csak az egyik legnagyobb falat volt. Amikor Roman Abramovicsok jönnek vásárolni hozzánk, akkor nem aprópénzbe játszanak, hanem minimum horribilisbe. És ők pontosan tudják, hogy kell kifejni a pénzt egy gyenge gazdától.

"pár százaléknyi meggondolatlan nyugdíjemelés"

Konkrétan ezzel fizetnek a nyugdíjas szavazóknak a fáradozásaikért, amit persze később tőlük is elvesznek száz úton-módon.

"lakáshitel-támogatás"

Ez egészen pontosan egy az egyben megy át a bankok zsebébe. Ez a Fidesz sara. A hitelekről elég gyorsan le kellene állnunk, mert a kamat az egyik legbiztosabb módja annak, hogy idegen zsebekbe guruljanak el a forintjaink. Nézd csak meg, mennyi volt az államadósság 20 éve és mennyi ma - ez valakiknek nyilvánvalóan nagy üzlet, és nem az országnak, mert kamatfizetésre is hitelt veszünk már fel.

Gyanús, hogy ekkora közgazdasági zsenik, pláne ilyen becsületes szándékokkal, mint mondják, ennyi adósságot össze tudtak hozni. Évente úgy ezerhatszázmilliárd forintot az emúlt 5 évben. Szerintem ez a lopás nagyságrendje is, persze csak becsülni, tippelni tudok. Úgy gondolom, hogy akik átvágnak ("hazudtunk") és utána az arcodba röhögnek ("majd hazamennek"), majd a tiltakozókba lövetnek, és utána is kiröhögnek ("Mártíriusz"), azokról érdemes mindjárt a legrosszabbat feltételezni - lopás terén is. Ezt a gondolatmenetemet persze gyerekjáték ízekre szedni, mert semmi konkrétum nincs benne, ez csak egy megérzés.

De ha jól elvégeznék a munkájukat és ezen felül lopnának 10 vagy 20%-ot, akkor egyáltalán nem biztos, hogy ilyen gondolataim támadnának. Talán észre sem vennék semmi gyanúsat. Én csak azt látom, mennyit fizetek és mit kapok a pénzemért. Azt, hogy pénzügyi analfabéka vagyok:)) És igazuk van, tényleg az vagyok, ha rájuk vagy az Il Ferróra bízom a pénzem.

"a saját minisztériumaik is igyekeznek szabotálni a teljesítményelv bevezetését"

Oldják meg, erre (is) kapják a pénzt. Talán valami gond van azzal a teljesítményelvvel, illetve a teljesítményelv konkrét manifesztációjával.

Folytatva az okmányirodás-forgalmis példámat, cseppet sem gondolom, hogy az okmányirodisták lazsálnák el a tízezresemet, sőt. Hanem az, aki ócska papírfecniket ad nekik, gagyi nyomtatót, kevés embert és túl sok felesleges feladatot. Ők azok, akiknél pontosan fordítva mennek ezek a dolgok, akiknek egy sokmilliós számla nélküli költségtérítésért még csettinteniük sem kell, automatikusan kapják a hivataltól. És az SZDSZ-ben ezek a figuráknak az aránya nagyon elharapózott, már az SZDSZ-közeli véleményformáló fiának is 90 milliót kell adni élete első filmjére.

"De a versenyszférában is rohadt nehéz alkalmas embert találni, (túl)képzettett persze bőven, de aki tud és akar is dolgozni..."

Persze, nehéz, de aki keres, az talál. A multiknál az is egy nagy gond, hogy a tulajdonos még látásból sem ismeri a beosztottjait. Így nehéz is motiválni őket. De mondom még egyszer, én a munkám során gyakorlatilag mindenkiben motivált embert ismertem meg. Az adócsökkentés további tettrekész embereket vonna be a munka világába.

"Márpedig amíg az elvileg munkára, törvényesen kifizetett pénzek ennyire alacsony hatékonysággal használódnak fel, addig nincs min csodálkozni."

Az igazán kemény munkákat általában minimálbér-közeli összegekért végzik. A hatékonyság szerintem a hierarchiának úgy az n-2. szintjén és attól felfelé kezd el elveszni. Ott, ahol már nem babra megy a játék.

Szerintem érdemes lenne elgondolkodni azon például, hogy a pályakezdők kaphassanak (lehetőleg párfős csoportokban) a "seggük alá" egy műhelyt, irodát, teherautót, elektromos gitárt hangfalakkal vagy bármi hasonló jellegű dolgot, amivel el tudják kezdeni a vállalkozásukat. Lehet ezeket akár 5 évre ingyenes kölcsönbe is adni. A vállalkozást ezután ki kell táblázni és heti egy óra nyílt napot kell tartani. Sok pénz ez, de bőven megoldható volna szerintem évente 12 számjegyű összegből, és kitermelné pénzben is az árát. Az ő gyerekeik már szabad embernek születnének.

És végül a legérdekesebb gondolatod:
"A másik dolog, hogy az ellopott pénzek nem tűnnek el valami fekete lyukban, hanem újra bekerülnek a gazdaságba, tehát alig különbözik a hatásuk attól, mintha nem lopnák el, mondjuk ha valaki villát épít belőle, az ekvivalens azzal, mintha épülne egy társasház, tehát a pénz az építőipart pörgeti, vagy ha luxuskocsit vesz a ganéj, helyette legfeljebb plazmatévét vettek volna többen, tehát így is, úgy is kiment volna a pénz az országból."

Csakhogy innen kifelé folyik a pénz, a külker. mérleg negatív, az államadósság kamatai egyre nagyobbak. És még ha ez nem is így lenne: szerinted ha tőled ellopja valaki a kocsidat, akkor nincs baj, majd vesz tőled pár újságot, és egálban vagytok? És majd a többi tolvaj is nálad költi el a lopott pénzét, mert akitől ellopta, az úgyis olyan balfék, hogy biztos nem vásárolt volna nálad? A lopás akkor is lopás, ha a tolvajnak nagyon jó magyarázata van rá.
Előzmény: Törölt nick (1011)
Derek Creative Commons License 2007.08.14 0 0 1045
Tudom:-)) elfelejtettem  hozzatenni,hogy izraelta hitu leszbikus cigany no.
Előzmény: Törölt nick (1044)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.14 0 0 1044
ironizaltam
Előzmény: Derek (1043)
Derek Creative Commons License 2007.08.14 0 0 1043
Ja meg Romabaro es romaprimas, ne rohogtessuk mar egymast.Az oreg Orsos bacsi ki az aposom szomszedja volt rokkantnyugdijas teglagyari segedmunkas szokta mondani:roma azaz anyad`3.14csaja en magyar cigany vagyok.A felesege irto jo pacalt tudott fozni
Előzmény: Törölt nick (1041)
Derek Creative Commons License 2007.08.14 0 0 1042
Az egykori elnyomo rezsim megszunt 89-ben es ugy nez ki nem is fog visszajonni.
Előzmény: _allampolgar (1022)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.14 0 0 1041
nono.legfeljebb leszbikus roma.a pecsenye is csak romapecsenye lehet mar
Előzmény: Derek (1040)
Derek Creative Commons License 2007.08.14 0 0 1040
Leszbikus cigany  no:-))
Előzmény: _allampolgar (1028)
readnick Creative Commons License 2007.08.14 0 0 1039
légy oly kedves, és magyarázd el nekem, mire is gondolsz.
nem sikerült megfejtenem üzenetedet.
Előzmény: _allampolgar (1034)
readnick Creative Commons License 2007.08.14 0 0 1038
nem volt jó próbálkozásnak sem. nagyon szar volt.
olyan volt, mintha macika katicabogárnak öltözne a bálban.
Előzmény: Törölt nick (49)
lecso Creative Commons License 2007.08.14 0 0 1037
"Senkinek, aki elhiszi még, hogy az a liberalizmus lényege, hogy mindenki szeresse a cigányokat, a zsidókat, a homokosokat, a biztosítókat, meg a többi "kiválasztottat", és aki másképpen gondolja, az rasszista, antiszemita, homofób, kódolt antiszemita, fasiszta, hungarista, szálasista, nyilasista, nácista, akit be kell tiltani, ütni kell, lőni kell, el kell liberalizálni."

Köszönöm.
Ez szívemből szólt.
Előzmény: Se gily bol u Rassan (16)
Doppelstangel Creative Commons License 2007.08.14 0 0 1036
Kishúgom, nekem köszönheted, hogy most itt pofázhatsz, de ezt nem kell feltétlenül tudnod.
Előzmény: _allampolgar (1033)
readnick Creative Commons License 2007.08.14 0 0 1035
kettő nickem van, de ehhez a topichoz még soha nem szóltam hozzá.
sőt, most kezdtem csak olvasni, ahogy írtam is.
szívesen ideírnám, melyik az a nick, amit általában használok, de akkor innen is kiqrnának.
Előzmény: _allampolgar (1031)
_allampolgar Creative Commons License 2007.08.14 0 0 1034
Hogy ezt előbb miért nem említetted, esetleg a gazdaságban megannyi csodát tévő kóka-feri párosunkat kiközvetíthetnénk külhonba.... :)
Előzmény: readnick (1032)
_allampolgar Creative Commons License 2007.08.14 0 0 1033
Papi, miért fáj, hogy kimaradtál akkor a felelősségrevonás alól?! Más örülne neki, és csendben lapítana.... tégy te is úgy szépen, esetleg menj csödben lepihenni.....
Előzmény: Doppelstangel (1030)
readnick Creative Commons License 2007.08.14 0 0 1032
a nemzetiség - jobb körökben - magánügy.

mindenféle népírtó hatalmak viszont, nagyon szerettek utánaérdeklődni. ugye nem kell példákat mondanom?

szal vannak civilizált világok, ahol ez már túlhaladott, meg vannak azok, ahol ősemberek élnek.
pl.: Szerbia, Szlovákia, Magyarország ...

persze itt sem igaz, hogy a dolgok tisztán feketék, vagy fehérek.
a gyakoriság, meg törvények számítanak.
Előzmény: _allampolgar (1028)
_allampolgar Creative Commons License 2007.08.14 0 0 1031
Te figyi, ez egy 3 nappal ezelőtti kommment. Szép hogy így utólag kommentálod, de ügye nem azért mert 3 napja még nem ezzel a nick-el nyomultál....?
Előzmény: readnick (1029)
Doppelstangel Creative Commons License 2007.08.14 0 0 1030
Kishugom, egy forradalom, ami emiatt elmarad, az eleve nem lehetett nagyon komoly. De siess, hatha visszavaltjak a jegyeket!
Előzmény: Törölt nick (1019)
readnick Creative Commons License 2007.08.14 0 0 1029
most gratulálok.

én ugyanis olvasgatok, csak úgy sorrendben, de valószínűnek tartom, hogy ilyen primitív, agyatlan fickó - remélem, kitalálod, kiről van szó - , még nem tudott olyan topikot nyitni, ami ennyi hszt megélt.

moncsa: a Kacav még az szdszes korszakod alatt vált nálad káromkodássá, vagy csak utána?
Előzmény: Se gily bol u Rassan (45)
_allampolgar Creative Commons License 2007.08.14 0 0 1028

Ha nem magyar, akkor milyen nezetiségű vezető lenne véleményed szerint kóser?

Előzmény: readnick (1027)
readnick Creative Commons License 2007.08.14 0 0 1027
szerintem magyar vezesse, ha nem gond ilyen kőkorszaki módon gondolkodni.

hogy kőkorszaki vagy, az nyilvánvaló. hogy gondolkodni is képes lennél, az már necces.
egy habzó szájú kis fasika vagy, nem kell emberszámba venni a fajtádat.
Előzmény: Se gily bol u Rassan (39)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!