Nem tudjuk, mire kell neki, akár csont nélkül is mehet, aztán lehet, hogy sose fog.
De ha párban van az adó és a vevő, talán csak valami relét akar vele kapcsolgatni.
Nekem van egy Broadlink dobozkám, az mindent leklónoz. De hogy mindent, kivéve az egykori UPC (ma már Vodafone) set top boxát, azt nem tudja, és megtanítani sem lehet rá.
Azóta kicsekkoltam a Vodafone-ból, nem néztem meg szkóppal, miket csinál ez a távirányító.
"A GPS lekérdezése pedig aszinkron módon, busy wait nélkül." Tudnál valami kiinduló pontot adni erről a fenti mondatodról? Én is szórakozom GPS-es órákkal, negyed másodperc egy lekérdezés a SoftwareSerial.h segítségével, igaz nem zavar mert mást nem csinál a program, de nem is tudnák precízebb dolgot csinálni mellette...
Én is szenvedtem az infrás dologgal egy fél éve és arra jutottam, hogy valamivel működik, valamivel meg nem. A GREE klíma távirányítóját nem lehet lemásolni, fórumokon olvastam hogy eltérnek a szabványtól csak hogy kizárólag az ő távirányítójukat tudd használni, míg egy 2010-es TV-t, illetve régebbi autós rádiót meg simán távirányítottam. El is ment az egésztől a kedvem, és neked is el fog menni
a muanyag lapot kihuztam az elem alol. volt egy masik 'ugyanilyen parosom' is azt regebben eletre tudtam kelteni, aztan mivel az nem akart menni, most vettem egy uj szettet is. mindegyik adoval es mindegyik vevovel vegyesen probalkoztam, de asemmi
Ezekben a távirányítókban szokott lenni egy műanyag fólia az elem alatt, amit ki kell húzni, hogy működjön.
Ha kihúztad, vagy nem volt, akkor ahogy a kolléga írta, mobilos kamerával ellenőrizhető, hogy egyáltalán ad-e valamit.
Ugyebár ha a frekvencia tudott volna, akkor egy IR vevővel megint csak ellenőrizhető lenne az adó, de ezek nem bonyolult eszközök, nekem is van egy pár, mind megy, ez statiszkailag nem mond sokat, de hát ez van:)
irremote (tl1838) jelet akarom elkapni, sok oran at probalgattam, vettem is ujat, h. talan az elso hibas. letoltottem es megprobaltam vagy 10 kulonbozo demo-t a netrol mind a ket kutyuvel, (probaltam irremote.h es irremote.hpp-t is) de semmi.
void loop() { if (IrReceiver.decode()) { Serial.println("ee");
IrReceiver.resume();
}
}
(a kutyu pici nyakra szerelt verzio. kap 5v es gnd -> vilagit a led (kimerve is van 5v a ket labon) , signal-t uno 4-es labara kotottem) es nem irja ki az ee-t hiaba nyomkodom a taviranyitot
vkinek vmi otlet, v. beavalt/mukodo verzio v, barmi segitseg, h. hogyan nyomozzak?
Nem hallottam még a GPS lekérdezése esetében ilyesmiről.
A kijelző meghajtása is biztos mehetne interruptból, ez eszembe sem jutott.
Nálam az van, hogy az időablakokban különböző dolgok történnek.
Lekérdezem az időt, kiszámolom hogy melyik cső melyik számot mutassa, nézem, hogy van-e gombnyomás, mert van menü is, nézem, hogy egész óra van-e és kell-e hangot lejátszanom, beolvasom az alávilágítás potmétereit és vezérlem a LED-eket, másodperc jelzés is van, ilyenek.
Ezek közül amelyik legtovább tart, az adja a multiplex időt, a többi ahhoz van igazítva.
Ezt én találtam ki így, biztos lehetne elegánsabban is, de nekem erre futotta és működik, tulajdonképpen elégedett vagyok vele.
Egyrészt én nem próbálkoznék ingyenes applikációval. Van egy nullánál jellemzően nagyobb esélye, hogy a live streamet más is látni fogja, az pedig nem egészséges.
Másrészt. Meg kell nézni a kamera specifikációt. Ha az eszközt a Win 7 felismeri UVC-ként, még nem biztos, hogy a codec támogatást is tudja, mert ha a kamera UVC 1.5, akkor már nincs támogatása Win 7 alatt.
Egyébként a Win7-ben kellene lennie "Kamera" applikációnak natívan, az kezeli, legalábbis kezelnie kellene (lásd a fenti kitételt).
Az eszközkezelő (win7) USB 2.0 VGA UVC WebCam-ként azonosítja. A saját notebookomon szeretném látni a kameraképet, valami (UVC) app kellene hozzá? Mit kellene letöltenem?
Írtam korábban: multiplexelt a nixie kijelzés és nem fér bele az időrésbe a GPS lekérdezés.
Naponta egyszer állítja be az RTC-t a GPS-ről.
De ha folyamatosan tápon van, az RTC is pontos, csak ha kikapcsolom az órát, akkor romlik el a pontosság drámaian.
Bár csináltam egy időkapcsolót, abba nem tettem GPS-t, mert azért már na, az hónapok óta van kikapcsolva, tegnap próbaképpen vissza kapcsoltam és teljesen pontos maradt.
Én ezt használom, mégpedig a zöldet. Órába hibátlan.
Megy hardveres és szoftveres serialról is, a TinyGPS könyvtárat szoktam használni hozzá.
Ámde a baud rate-tel variálni kell, azt hiszem, 4800 van megadva, de 9600-zal működik.
Viszont korábban nyilatkoztam az olcsó RTC-kről, hogy egyszerűen katasztrofálisak.
Nemrég kikapcsoltam két napra az egyik órámat, visszakapcsoláskor fél percet sietett. A másik ugyanezt csinálja.
Ha folyamatos tápon van, akkor pontos, de elemről meg ilyen.
Oké, cseréljem ki. Na de ezek relatíve újak, a cseréhez megint szét kellene szednem az egész órát, az egyik ráadásul nem is foglalatos, hanem forrasztós elemmel van szerelve.