Keresés

Részletes keresés

Hwang Creative Commons License 2007.05.22 0 0 2337

na azért egy bizonyos szint után tényleg szar

szóval vannak fokozatok/szintek

Előzmény: anyabanya (2334)
anyabanya Creative Commons License 2007.05.22 0 0 2334
na azért egy bizonyos szint után tényleg szar és a hernyosok közt sokan, nagyon sokan, még az aktívak is liberalizmus ellen vannak, hiszen már nekik szar és nekik kapudrog volt...
Előzmény: Hwang (2330)
Hwang Creative Commons License 2007.05.22 0 0 2332
tévedsz a tej árát gyúcsány és bandája szabja meg
Előzmény: Törölt nick (2331)
Hwang Creative Commons License 2007.05.22 0 0 2330

De ha Kábítószerezel, akkor az neked nagyon rossz lesz, fokozat nincs

MIlyen tapasztalataid vannak?

És hamarosan kitermelődik a brahiból 11 (tizenegy) extasyt felzabáló, majd az iskolából rohammentővel távozó idióta.

(taps)

Előzmény: elyühet (2329)
anyabanya Creative Commons License 2007.05.22 0 0 2328

Alapvetöen, mint szülö totál ezt gondolom én is. SÖt én azt hiszem, hogy a gyerek ember mindent amit lehet magába szív az élete elsö 10-12 évében, de utána már tulképpen már kialakult a saját személyisége és azt épitgeti egy nehéz és idönként göröngyös uton, amikor lehet hogy hipszter lesz és lehet, hogy akármilyen, de a saját utja és már csekélyek a lehetöségeink a vadhajtások metszegetésekre. Korántsem gondolnám, hogy tragédia az ha a gyermekünk elszív egy jointot és ezt mondom ugy, hogy konkrétan 3+2db 14-18 év közötti deddel nevelgetjük egymást és van még utánpotlás gyerekből....

A liberalizációval mégis gondjaim vannak, amiben tényleg van némi paradox dolog, mert magával a füvel amugy sok gondom nincs alap és normál esetben. Csak hát üljünk le egy gyermek pszichologussal és beszélgessünk el gyermekeinkről és arról, hogy pontosan a mi sajátságosan elbaszott nevelésünk miatt milyen bajban vannak ők a fű nélkül is és mi tettük meg velük azt, hogy bár alapvetöen a fü lehetne még egy ártalmatlan kedélyjavitó is, de számukra kapu drog is lehet. S be kell vallani, hogy kurva nehéz dolog ez, mert álltam koporsonál és a közelemben nem is egy  gyerekember  halt meg, kik számára a fű kapudrog volt és láttam nem egy ördögmanot agonizálni, kik csak fűvel és tudom én mennyi eléggel kezdték és közben amugy a magánéletemben a legkedvesebb barátaim közt nem is egy van, aki több mint egy évtizede minden különösebb személyiségrombolás nélkül füvezik idönként. Söt a legjobb barátom pont a fű segítségével állta talpra a másfélévtizedes piálásából. S ezek a bőven harmincfeletti barátaim, bár nagyon régóta használják még ma is akár napokopn, ha ugy adja a helyzet heteken át elvannak fű nélkül is, söt egyikük sem  lett dealer, egyikük sem árulta még szükebb körben sem (no jó szükebb körbe adnak egymásnak).

Előzmény: LegottTegel (2311)
kárörvendek Creative Commons License 2007.05.22 0 0 2326
magadra hagylak a fikázásoddal.pá pá
Előzmény: elyühet (2325)
kárörvendek Creative Commons License 2007.05.22 0 0 2323
2321.ne késlekedj mert akkor a fikázáson kívül értelmes gondolatod is lenne
Előzmény: elyühet (2322)
kárörvendek Creative Commons License 2007.05.22 0 0 2321
na vedd be a mai első adagod és fuss neki mégegyszer
Előzmény: elyühet (2320)
kárörvendek Creative Commons License 2007.05.22 0 0 2319
miért akarod legalizálni a drogot ? boldogtalan vagy nélküle ? vagy egyszerűen csak ostoba,vitára képtelen,p**** ? mielött megsértődsz vedd észre hogy a saját szavaid vannak ellened fordítva . csíped ?
Előzmény: KukacAV (2316)
kárörvendek Creative Commons License 2007.05.22 0 0 2318
elmebeteggé tesz a fű ahogy ő is bizonyítja
Előzmény: Törölt nick (2289)
KukacAV Creative Commons License 2007.05.22 0 0 2317
Végtelen respect, amiért az ilyen hisztérikus, gyűlölettel teli, ide-oda vagdalkozó hsz-ekre is türelemmel bírsz válaszolni.
Előzmény: LegottTegel (2315)
KukacAV Creative Commons License 2007.05.22 0 0 2316
"Csak te liberáliskodsz, mert most az a divat!"

Na jó, most untam meg.

Személyeskedés nélkül nem bírsz vitázni? A saját gyerekeiddel is így beszélsz, mielőtt kihívod rájuk a rendőrséget? Ennyire boldogtalan vagy? Vagy egyszerűen csak ostoba, vitára képtelen p****?
Előzmény: Törölt nick (2306)
LegottTegel Creative Commons License 2007.05.22 0 0 2315
Ok, tiszteletben tartom az álláspontod. Én másként kezelem a serdülőket, a pofont csak a végső esetben alkalmaznám. Ugyanúgy, mint felnőtteknél.

A vékony jég hasonlattal egyetértek, csak én úgy értelmezem, hogy pont a büntetőjog bevonásával toljuk rá a gyereket a vékony jégre.

Ahogy az alkoholfogyasztásnál is megtilthatjuk egy 5 évesnek, hogy sört igyon, megtilthatjuk ugyanezt egy 15 évesnek is, de meg fogja kérdezni, hogy miért.

És ha nem engedelmeskedik, szerintem aránytalan büntetés a jog erejével megbüntetni, vagy akár csak fenyegetni.
Előzmény: Törölt nick (2313)
figyelem02 Creative Commons License 2007.05.22 0 0 2312

Látom jól elszórakoztatok a 2-3 ügyeletes hülyével, de mi haszna van ennek azonkívül, hogy szarrá röhögitek magatokat a rajtuk?:))

Az egyetlen érv, amit én hangoztatásra érdemesnek tartok: jelen pillanatban is többszázezren szarják le a törvényt, és fogyasztanak, birtokolnak füvet. És te - a tiltáspárti - nem tehetsz ez ellen semmit.

Aztán vagy elgondolkodnak ezen maguktól, vagy nem. Bármelyik variáció esetén lehet tovább szívni, már akinek van kedve hozzá.:)

Nekem épp nincs. 

LegottTegel Creative Commons License 2007.05.22 0 0 2311
"Nem lehet rábízni a döntést a fiatalokra, mert korukból adódóan nem adekvát a reakciójuk! Nekünk kell tiltani, meghúzni, felállítani a határokat, kereteket, mert nagy a valószínűsége, hogy rosszul fog dönteni"

Egyébként ezzel egyet is értek, kb. 12-14 éves korig. De onnantól fogva folyamatosan át kell engedni a kezükbe a kontrollt.

Nem azt mondom, hogy nem kell őket támogatni és irányítani. Dehogynem. Irányt mutatni, alternatívát javasolni, meghallgatni és megérteni őket, odafigyelni rájuk, ez az, amire igényük van.

A serdülők tele vannak kérdésekkel és össze vannak zavarodva. Egymásnak ellentmondó értékeket hallanak a médiából, otthon, a kortárscsoportból. A társadalom politikailag megoszlott, gazdaságilag megoszlott.

A serdülő identitása ingatag. Egyik nap emo-s, másik nap rokker. Egyik nap konzervatív, másik héten pánk. És ez jó és helyes, mert ilyenkor keresi önmagát. Helyét a társadalomban.

Természetesen vannak szigorú szabályok, amiket be kell tartatni és megszegésüket a legkeményebben szankcionálni.

De a marihuána pont nem az a dolog, amikor mindez indokolt lehet. Itt pontosan ellentétes hatást érünk el.

Kezdek fáradni és egyre rosszabbul fogalmazni, lassan megyek aludni.

LegottTegel Creative Commons License 2007.05.21 0 0 2309
"hiszen a felnőttek, talán okosabbak."

Hát jó, akkor eltér a véleményünk.

Mellesleg megjegyezném, hogy igyekeztem kerülni a személyeskedést. Nem azért "liberáliskodok", mert ez a divat, hanem azért, mert ez a véleményem.

Ha engem, felnőtt embert így tekintesz vitapartnernek, akkor érthető, hogy az éretlen gyerek még ennyire sem érdemlik meg azt, hogy komolyan vegyék őket.

Mindenesetre én úgy érzem, bennem több szeretet és megértés van a serdülők iránt, mint benned. Én abban akarok nekik segíteni, ami valóban a problémájuk, és nem abban, amit én megszabok, hogy az legyen.

LegottTegel Creative Commons License 2007.05.21 0 0 2307
A módszertani szigorúság amúgy hasznos és szükséges dolog egy jelenség megítélésénél, úgyhogy helyes, legyél is kritikus akkor, ha bármi pozitív dolgot írnak le valamilyen illegális drogról.

Természetesen legyél ugyanilyen kritikus akkor is, ha negatív dolgot írnak le valamilyen illegális drogról.

Mint ahogy mi is törekszünk ugyanerre.
Előzmény: Törölt nick (2303)
Siphersh Creative Commons License 2007.05.21 0 0 2305

És mi a véleményed erről a huszonnégy kutatási eredményről?

http://safeaccess.ca/research/cancer.htm

Előzmény: Törölt nick (2303)
NattyDread Creative Commons License 2007.05.21 0 0 2304
Én elő-rákos sejtekről írtam, az kicsit más ám!
Előzmény: Törölt nick (2270)
LegottTegel Creative Commons License 2007.05.21 0 0 2302
Ok. Most képzeld el, hogy ezt így elmondod egy serdülőnek. Hogy ez az ő szabad döntése. Vagy füvezik vagy nem. Ő dönt. És az ő döntése, hogy vagy leszokik róla, vagy nem. Ő dönt. És a szülei fizetik ki a pénzt.

És miért? Mert így szabták meg. Még egyszerűbben: csak.

Most próbáld magad empátiával beleélni egy átlagosserdülő lelkivilágába.
Serdülőkor, az identitás kialakulásának legfontosabb állomása, amikor a társadalommal, a megkérdőjelezhetetlen autoritással szembeni lázadás szinte szükséglete a későbbi egészséges mérlegelő integrálódás kialakulásának, szóval életének pontosan abban a pillanatában, amiko ez a lehető legrosszabb, úgy kezeled, mint egy két éves gyereket a dackorszak derekán.

Mert csak. Mert a felnőttek azt mondták.

És most képzeljük el, hogy behódol. Belátja, hogy tévedett. Bocsánatot kér mindenkitől, soha többé nem nyúl a fűhöz (mert nem függő). És megtanulja egy életre, hogy a szabályok szentek és sérthetetlenek. Hogy az autoritást nem kérdőjelezhető meg.

Hogy aki parancsol, annak nem szükséges indokolni.

Én azt gondolom, hogy nem biztos, hogy ez elősegítené az érett, egészséges személyiség kialakulásást.

Paradox módon, de pont azért, mert meg akartuk védeni valami rossztól (a marihuána), belekényszerítettük valami még rosszabba.

Előzmény: Törölt nick (2301)
vili, a véreb Creative Commons License 2007.05.21 0 0 2300
ha nem is pusztítja.
Előzmény: Törölt nick (2270)
LegottTegel Creative Commons License 2007.05.21 0 0 2299
Ok. Tehát azt üzened az elkapott fiatalnak, hogy:

"Most vagy soha! Vagy lejönnek az anyagról egyszer s mindenkorra, vagy fizessenek és járjanak jelenteni az elterelőbe! Ez is a "szabad választás" lehetősége!"

Egyetlen kérdése van, amire választ vár:

miért?

Előzmény: Törölt nick (2298)
NattyDread Creative Commons License 2007.05.21 0 0 2297
Nem. Azért is magyaráztam meg, hogy az í-vel van a gond :o))
Előzmény: Törölt nick (2296)
LegottTegel Creative Commons License 2007.05.21 0 0 2295
Ok, ez világos beszéd.

Még egy kérdést feltehetek neked, a nevükben, amit tőlem is meg szoktak kérdezni?
Előzmény: Törölt nick (2292)
NattyDread Creative Commons License 2007.05.21 0 0 2294
Ez politika, drágaszágom...
Előzmény: kárörvendek (2271)
NattyDread Creative Commons License 2007.05.21 0 0 2293
Kijózanodni a részegek szoktak. A hozzászólásodban nem a szemantikáról beszéltem, hanem a szintaxisról: az "irtani" rövid "i".
Előzmény: kárörvendek (2250)
NattyDread Creative Commons License 2007.05.21 0 0 2291
Akkor ne szívd, oszt jónapot!
Előzmény: Törölt nick (2289)
NattyDread Creative Commons License 2007.05.21 0 0 2290
"na ja.egymást győzköditek hogy milyen jó.eszed nem sok van azt látom"

Ez gyíkfing volr, öreg. Fuss neki még egyszer, tudsz te jobbat is (vagy nem).
Előzmény: kárörvendek (2238)
NattyDread Creative Commons License 2007.05.21 0 0 2288
"tehát a fű miatt vagy egészséges ? óóóóóóóóóóó"

Igen. Egyébként ezt másoktól is hallottam, olyanoktól, akiket ismerek is.
Előzmény: kárörvendek (2232)
LegottTegel Creative Commons License 2007.05.21 0 0 2287
konkrétan én olyan fiatalokkal (is) dolgozom, akiket bizony otthon kapott el a rendőr. akik elterelésre járnak, akiknek 70-100 ezer forintot kell majd kifizetniük, akiknek kéthetente igazolniuk kell, hogy részt vettek az elterelésen, akiknek be kell jelenteniük a pártfogó felügyelőnek, ha el akarják hagyni a várost.

nekik mit üzensz?
Előzmény: Törölt nick (2284)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!