http://index.hu/kultur/cinematrix/ccikkek/alszent4670/
...Az alkotást Nickolaus Myslicki álnéven Toepler Zoltán drámaíró és filmrendező jegyzi, aki a Filmpont.hu cikke szerint beismerte, hogy a jelenet felvétele során elpusztult az állat...
képzeld el, ahogy 10 méterre tőled valaki agyonveri a háziállatodat, majd még egyszer kétszer átmegy rajta biciklivel és hangosan (jóformán üvöltve) röhög...!!!!!! majd amikor felelősségre vonnád, még hangosabban röhög és amikor meg elengeded még visszabuzizik apádnak...
És amikor legközelebb véletlenül elkapod (5 perc múlva, mert valamiért volt képe visszajönni, valsz megkeresni a másik cicát is)...itt be is fejezem a történetet.
Ki az aki sajnál egy verést egy ilyentől?
Én azt sajnálom, hogy mások elől levegőt vesz!
(elemezzétek nyugodtan mennyire vagyok elborult... jelen állapotomban nem meglepő)
Ezt senki sem vonta ketsegbe. (Max hogy a mas gyermeket (aki olt, es rongalt) a "nevelo?" celzatu, nem nyolc napon tul gyogyulo megverese nagyobb vetek lenne, mint az elkovetese annak amirol mar igy is tul sokat beszeltunk... -_-! )
Tudod, adott esetben inkabb en keruljek bajba (foleg ha "senki semmit sem latott" dolog) mint hogy ugy erezze, mindent megtehet... Es rajojjon az ember szebben visit -_-!
Amugy bocs, ha megsertetelek volna, csak olyan furcsanak tunt, hogy racsodalkozol hogy adott esetben testi eroszakot alkalmaznak valaki ellen, aki megol egy allatot. (Magantulajdont persze)
Termeszetesen nem hamarkodtam el, hiszen kifejtettem, hogy hogy is tortent ez ebben a tokeletes jogkoveto orszagban... Csak a kerdesed olyannak tunt, mint felhaborodni azon, hogy a tej feher. :/
Tudod, itt a házunkban lakott egy kiskölyök. Azóta felnőtt és elköltözött, de amíg itt lakott, mindennaposak voltak a lopások, utcai járókelők fejére vizeszacskók dobása, csendháborítás, rendőrség. Egyszer 17 évesen elkapott egy fiatalabb gyereket, megverte és kirabolta, vitte a pénzét, telefonját, mindent, aztán előzetesbe került, de hazajött, mert kiskorú volt. Később komolyabb ügyei is voltak. Ami furcsa mindemellé, hogy fehér bőrű volt, mint a frissen esett hó.
Na, ezt a kölyköt én is szívesen megvertem volna, de sajna tudom, hogy a verés - legalábbis a törvényileg "megengedett" szintig - csak a bőrt vastagítja. Persze ha eltöröm egy-két lábát, az jobb lecke, de azért meg én kerülök bajba. Szóval vacilláltam, amíg el nem húzta a csíkot.
Persze lehet, hogy az ilyen is macskával kezdte, bár nem tudok róla, de csak azért mondtam el mindezt, hogy realizáld: van nagyobb vétek is a macskadriftelésnél. Felháborodásodat és energiádat tartogasd arra az időre, amikor majd a te gyerekeden driftelnek. Szerintem.
Ertem... Ilyen lelkes vagy, hogy szivesen erosited a allokepeseget "széttöröm a hátán a BMX-ét*" sot, amint hallom, hogy megertsd azt a kulturalis hatteret, akol o van, meg komolyabban foglalkozol is a dologgal: "vagy driftelek rajta én is" (Vagyis, hogy megertd az inditekat, megtanulod ezt a nehet trukkot, es bemutatod neki) Hihetetlen a megertesed, es a kedvesseged. ^_^
*Ezek szerint a szuleivel kialkudtad a karteritest, hogy a macska erteke a bmx, es mivel neked nem jo, igy ezzel a hasznos (gyk: allokepesseg noveles) megoldassal semmisited meg? Ez egy helyes gyereknevelesi modszer, igaz. A mas tulajdonanak a megsemisitese buntetese a gyermek tulajdonanak a csokkenese. Igy sajat magan tapasztalhatja a megkevesedes kellemetlen elmenyet. Egeszen szep kompromiszum. ^_^
Jaj de buta vagy.* "A veres mellett dontottunk" " Kíváncsian várjuk a szüleit, valószínűleg velük is elbeszélgetünk ezek után..." Azaz, eldontottek, hogy szolnak a szuleinek, hogy verjek meg ok - dontes -> szulok varasa + utana miutan a megfelelo szemely (szulok) megverik a gyerekuket elbeszelgetnek, kulonbozo pszihologiai es gyereknevelesi szakkonyvek mellett, hogy vajon hatranyosan erinti-e a gyereket az a fajta korlatozas, hogy mas elolenyet nem pusztithatja el. Es hogy parhuzamosithato-e az allatokon valo kegyetlenkedes azzal, hogy (miutan egy kolyokallatot olt meg) vajon a szulei valaljanak-e gyereket, hiszen, rossz bevesodes eseten az is gond lehet. Ugyanakkor megalapitjak egy 2 honapos macska bekerulesi koltseget, es megegyeznek a fizetesi feltetelekrol. Ezek utan kozos megegyezesre feltetelezem, nem tesznek feljelentest hatranyos megkulonboztetes miatt "Buzi", ellenben elfogadjak hogy toleranciat tanitanak a gyermeknek. Termeszetesen igy tortent az eset, csak te vagy elvakult eroszakmanias, hogy mindenhol bantalmazast latsz, ahol nincs is...
Termeszetesen en kerdesesnek tartom egy ivarerett emberpeldany (kb 15 ev) legyerekezeset. Ugyanakkor megjegyzem hogy a genetika, es az oroklodas alapjan, mindenki valaki gyereke. :)
Szoval osszefoglalom: Beszelnek a szuleivel a megfelelo kartalanitas mertekerol, es ezert nem jelentik fel. Nem tudom hogy te hogy olvashattal mast. (Termeszetesen, varom azokat a gyereknevelesi szakerteseket, hogy a testi eroszakon kivul hogy lehet a gyerekbol a gyilkolas vagyat kinevelni. (termeszetesen a szuleinek, hogy felreertes ne legyen) )
* Ezt vedd kerlek "szofordulatnak" ne szemelyeskedesnek.
Sajnos nem eléggé. De ha még egyszer meglátom ebben az utcában, széttöröm a hátán a BMX-ét (vagy driftelek rajta én is). Tudod, az ilyet valószínűleg nem nevelik...
elkaptuk a kölköt... miután kijelentette hogy x-szer "drifteltem a macskán a bmx-el" és le "hülyevénb..zta" apámat a verés mellett döntöttünk. Kíváncsian várjuk a szüleit, valószínűleg velük is elbeszélgetünk ezek után... hihetetlen. Rendőrség többek javaslatáéra elfelejtve...
Nem hagy hidegen, csak van elég baja a világnak, hogy még azokkal is foglalkozzam.
Mondjuk látom, hogy szerinted még az akváriumi hal is szenved. Kíváncsi lennék, milyen lenne az általad kedvelt világ, milyen viszony lenne benne állat és ember között. Egy biztos: a természethez semmi köze nem lenne.
Nezd... Siman tudom bizonyitani, hogy nincs 100kg arany a szobamban, szoval elloptak . -_-! Hogy is mondjam, a "megmergeztek a kutyat" nem olyan eroteljes, mint hogy "megmergeztek a kutyat, hogy betorhessenek". Ugyhogy barmivel erdemes feljelenteni, ami az ember eszebe jut, es ugy ahogy megall. Akar azzal is hogy... Nemtudom, peldaul kozben azt mondta "te is igy fogsz jarni, bruhahaha"... :/ Mert a magyar rendorseg... *sohajt* Igen, nagyon elszomorit ez engem...
Azért ez nem így megy. Aki feljelent valakit, annak kell bizonyítania.
Egyébként az való igaz, hogy a kiskoru gyerekért a szülő a felelős. Nem is értem, hogy miért nem vontak jogilag felelősségre nálunk szülőt még sohasem. Ha megtennék, akkor tényleg jobban odafigyelnének sokan a gyerekükre - és nem küldenék lopni, csalni, betörni, merthogy ugysem vonható felelősségre fiatal kora miatt.
De ha feljelented a gyereket, szerintem vagy pszichologushoz, vagy valami javító-nevelő féle dologhoz biztosan elirányítanák. De a szülők végre tudomásul vennék, hogy az állatkínzás bűncselekmény, még gyerek számára is. Én is mindenképpen javaslom a feljelentést. Egyébként van valami fejlemény azóta...?
Elkapni az apjat es osszeverni. Vagy feljelenteni. Marmint az apjat. (Mert ha az apjanak lesz gondja a gyerek miatt, majd az eloveszi.) Alternativ megoldas, felgyujtani a hazukat... Ugyanakkor mukodik a gyerek megruhazasa is, de annak ugyis az lesz a vege, hogy jon a rokonsag, ugyhogy egyszerubb egybol a felmenoket elovenni. Mas. Feljelenteni mindig megeri. Mondjuk en meg feljelentenem lopasert, akarmiert - aztan mossa ki magat ha tudja. !-_-!
Hát, sajnos, mivel kiskoru, nem tudom mit tesznek, de én a helyedben mindenképpen tennék feljelentést. Ha tanu van, az lenne a legjobb. A cicáról pedig orvosi látleletet vetess, hogy a halál körülményei is bizonyított legyen. Ne hagyd annyiba, tegyél feljelentést!
Ma este egy "nem tudom minek nevezzem" agyonverte a macskánkat a kapu előtt. 15 éves gyerek körülbelül. Károlyi Ferenc. Ha feljelentjük, mit fog / tud tenni a rendőrség? (mert lehet h egy verést jobban megjegyezne) Miután felrúgta a kb 2 hónapos cicát, még biciglizett a fején(!!!!), kirohantam elkaptam. Megkérdeztem a nevét, majd eltekert és még röhögött... Majd még visszajött belerúgni a halott cicába. Az ilyen nem ember... Iszonyatosan dühös vagyok. Kérdésem még változatlan. A rendőrség mit tud ilyennel kezdeni?
Ez rettenetes EU Power Hungary..! Rémitö, hogy milyen kegyetlen embertelen brutális alakzatok vannak.. a Kossuth rádióban emlitették, de nem mondták, hogy mi történt annyira kegyetlennek tartotta a moderátor nö.. de ahogyan látom az index. is jelentette http://index.hu/politika/bulvar/kkk071209/ sajnos a web tele van ezekkel a rémhirekkel.. még jó, hogy vannak jobb szivü emberek is akik segitenek az ilyen elveszett és megkinzott állatokon.. http://www.mentsvar.hu/ Csúnyán megbüntetni az ilyeneket.. végeredményben senki sincs kötelezve, hogy egy állatot tartson.. és ilyen módon nemlehet viselkedni, ha pedig megunja vagy nemtud vele mit kezdeni akkor el kell vinni a menhelyre.. Ha lehetöségem lenne.. pontosan egy ilyen kivert elveszett kutyust szeretnék örökbe fogadni..
Segitsetek megtalálni azt a trógert aki kidobott egy brutálisan megkinzott kutyát az M5 Kecskemétet elkerülő szakaszán néhány napja. Szuerencsétlent még el is ütötték , most a Mentsvár Állatvédők vették gondozásba. Próbáljuk meg , a többi az Állatvádő Kommandó dolga....
Az első letöltendő börtönbüntetés állatkínzás ügyben:
"Öt hónap börtön a salgótarjáni kutyagyilkosnak Öt hónap szabadságvesztésre ítélték első fokon azt a salgótarjáni férfit, aki szomszédja kérésére megölte annak kutyáját. A kutya gazdáját 50 nap közmunkára ítélték, melyet a felbujtó tudomásul vett és nem nyújtott be ellene fellebbezést. A 45 éves asszony németjuhász keverék kutyájától szeretett volna megszabadulni, ezért kérte meg szomszédját, hogy verje agyon az állatot, és ehhez egy baltát is adott neki. A 36 éves férfi eleget tett a kérésnek; többször fejbeverte a kutyát, de mivel az nem pusztult el azonnal, végül egy késsel vágta el a torkát. A rendőrséget a szomszédok értesítették, akik szemtanúi voltak ez esetnek, mely alkalmas volt a köznyugalom megzavarására, a szomszédokban pedig riadalmat és megbotránkozást keltett, így a vádlottnak végül nem csak állatkínzásért, de garázdaságért is felelnie kellett. A Magyar Állatvédők Országos Szervezete örömét fejezte ki, amiért az ügyben a Salgótarjáni Városi Bíróság letöltendő börtönbüntetést szabott ki az elkövetőre és külön kiemelte, milyen példás gyorsasággal intézkedtek az ügybe bevont hatóságok, hiszen az elkövetéstől számított 15. napon a gyanusítottak már a bíróság előtt álltak. Az elkövető fellebbezett az ítélet ellen; ügyét másodfokon a Nógrád Megyei Bíróság tárgyalja majd. "