Én nagyon el vagyok keseredve, hogy Fodor most miniszter lesz, ezt azért nem gondoltam volna... :-(((
Azt hittem, hogy okult a hibáiból és többet nem akar ujra miniszter lennei. Nem gondoltam volna, hogy ennyire nagyonnagyon szdsz elnök akar lenni, és ha nem sikerül, akkor meg helyette inkább jó is a miniszterség... én ennél valahogy nemesebb lelkűnek gondoltam Fodor Gábort.
Ez az egyik. A másik meg az, hoyg Persányit messze a legjobb környezetvédelmi miniszternek tartom, és ÉPPEN ŐT leváltani holmi hatalmi egyezkedés miatt... egy olyan tárca miatt ami amúgy is mindig és mindenhol kudarcra meg megaláztatásra van itélve, mert nálunk minden fontosabb mint az, hogy ne irtsuk ki indokolatlanul az élővilágot... naszóval nekem most kezd elegem lenni.
Ma reggel hallottam a tv-ben Herényit. Meg kell mondjam, hogy ritka józanul és normálisan beszélt. Könnyen meglehet, hogy ha ez az irányvonal marad meg ebben a pártban, akkor követem a férjem 2006-os példáját, és inkább az mdf-re fogok szavazni.
Pedig eccerű! Ezt az akciót marha nehéz szakmailag indokolt lépésnek tekinteni. Egyszerűen arról van szó, hogy az elnöki meccs elvesztéséért Fodor kap egy kárpótlást. Ez pedig pontosan ellene szól annak az elvi alapvetésnek amit Fodor (mint kiderül csak szóban) képvisel. Visszatetsző, amit csinál. Ehhez még hozzájön, hogy Fodor volt már miniszter és semmit se ért a munkája. No és erre nem válasz az, hogy mert ugye a gonosz Horn. Fodor után jött Magyar. Érdekes módon ő azért mégis csak fajsúlyosabban adta elő, pedig a hírek szerint Horn őt se nagyon szerette.
komolyan, föl sem tudom fogni, miért ez az össztűz FG-ra? majd ha fél év után lehet látni valamit, akkor még nyugodtan ráértek támadni; a fidesznyikek támadását lexarom, de, az állítólagos szadisok szadizzák agyon
Ne csináld. Akkor lemondott a képviselőségről. Most meg kapaszkodik a miniszterséghez. Egyébiránt meg miért is ne lehetne megítélni egy politikust a nyilvános cselekedetei alapján? Egész pontosan mi más alapján kéne akkor véleményt formálni?
Nem vagyok benne az SzDSz vezetésében és afelől sincs kételyem, hogy vannak okok, ami miatt ilyet tesznek. Persányit lehet gyengének erősnek vagy akármilyennek minősíteni. Nem ez a lényeg, hanem az, hogy Fodor abszolut alkalmatlannak tűnik erre a feladatra. A következő okok miatt:
1. Sajnálatos módon az erősen küldetéstudatos politikusok közé tartozik. Persze egy politikusban természetszerűen kell küldetéstudatnak lennie, de belé túl sok szorult.
2. Oktatási miniszternek is rendkívül sz@r volt. Kb. ahhoz a szakterülethez is annyit értett, amennyit a környezetvédelemhez, vagy esetleg még többet is. Ettől még mindig ő volt a rendszerváltás óta a leggyengébb oktatási miniszter.
3. Az én szememben nem az dönti el a fazon alkalmasságát, hogy az SzDSz vezetése mit gondol róla.
4. Lehet, hogy Persányit le kell váltani, mert nem vált be, de nyilvánvaló ebben az esetben nem ez a szempont. Elég gennyes dolog, hogy az SzDSz a saját pártbelügyeinek rendeli alá a környezetvédelmi (vagy bármely más) tárca sorsát.
5. A Fideszt egy elvtelen bagázsnak tartom. De miért kellene az SzDSz megítélését a Fideszhez skálázni?
Megmondom őszintén intelligensebbnek gondoltam FG-t. Egyszer miniszterként csúfosan megbukott és ez most független attól hogy megtudja e különböztetni egymástól a mocsári gólyahírt vagy a herefojtó arankát.
Bízom abban is, hogy a mindenen átgázoló üzleti, ipari, lakóspark építő lobbyk meg lesznek állítva a természetvédelmileg értékes területek előtt, sőt a védett területek nagysága és rájuk szánt pénz is bővül.
- Szevasz Jánoskám. Te figyelj már állítsátok már le a Fodor gyereket - itt kekeckedik.
- Jó szólok neki de lehet hogy nem fog rám hallgatni.
- Ne csak szóljál neki hanem állítsd le sűrgösséggel. Vagy nem utalunk a pártkasszába. Szevasz.
hogy ez hogyan befolyásolja a fodoristákat, az nem tudható. asszem nagyon mást vártak Fodortól, itt a fórumon legalábbis a többségük nem támogatta, hogy Fodor miniszter legyen.
most a legtöbbjük eltűnt, pedig szívesen megkérdezném a véleményüket.
na ezt kitünően példázzák is a koala miniszterei! Csakhát az sem elfogadható, ha a miniszter nemcsak hogy nem ért az általa vezényelt tevékenységi területhez, hanem éppenséggel ellenséges irányában! Ld. GyF mint sportminisztert, LM mostani funkcióját, KJ közlekedésügyi és kutatással kapcsolatos koncepcióját, Bozóki kulturaellenességét, MB oktatással kapcsolatos téveszméit, ML orvosellenességét, Németh iszonyát a kis és középgazdaságoktól, stb.
Ez a dolog nem Fodorról, a személyről szól. Inkább arról, hogy a rá szavazó "mégmindigvalamennyireliberális" SZDSZ-esek ne táncoljanak ki a kormány mögül, amit egyébként rég meg kellett volna tenniük.