Nekik még nincs topik nyitva, pedig szerintem ezerszer nagyobb a tudásuk mint a hazai gasztronómia önjelölt világ- és olimpiai bajnokainak, sztárséfjeinek stb. Beszéljük meg, ki mit gondol a cikkeikről, írásaikról, stb.
Igen. A Hova menjünk vacsorázni topicban ódákat zengenek és biztos nem érdemtelenül. Én is voltam, de az nem volt egy erős napjuk. Még megyek máskor is, mert a séfben bízom, habár nem ismerem. Olvastam viszont tőle meg róla. Csupa jót. Csak azt az ipari kenőmájast tudnám feledni...
Végre megjártam a Csalogány 26-t. Tavaly Kalla Kálmánt, idén a Csalogányt kaptam szülinapomra. Hárman háromfélét rendeltünk, avval, hogy átkostolgatunk a másik táljába, de hamar rájöttünk, hogy az előttünk levő ízorgiát nem szabad más izekkel megzavarni. És az az erdélyi lisztből készült kovászos kenyér.... Fönséges.
Kimagasló ötlet volt a cukkini spagetti és a Kecskesajt krém szilvafagylalttal, és jó választás egy Heimann kadarka.
Egészen figyelemre méltó volt a kiszolgálás. Kedves, családias, de nem tolakodó.
Remélem, hogy nem kell várnom egy újabb évet a következő különleges vacsorára.
Köszönöm a jótanácsokat. Legközelebb körültekintőbb leszek. A veszprémi piacon kaptam aztán mindent. Végül is nem árubeszerzésre, hanem nyaralni indultunk.
Barátaink meghívására az elmúlt hetet Köveskálon töltöttem. A Toscanaval vetekedő táj és a rossz idő főzésre ingerelt. Friss zöldséget-gyümölcsöt nem kaptam. Hetente egyszer hoz a szállító a pesti nagybaniról. Piac az egész északi parton nincs. Legközelebb talán Veszprémben. Tej-tejtermék csak a gyári. Legelésző marhák sehol. Ez a szomorú!!! Miből föznek a vendéglősök? Minden mirelit?
Szomszédunk szomorúan mondta: Ez egy olyan falu, ahol több az úszómedence, mint kakas.
Hátha tudtok segíteni, sokszor hivatkoztak már a bécsi nagybani piacra, kérdés:
A bécsi nagybani piacra bemehet-e nem kereskedő, magyarul, ha mint magánszemély odaállítok, akkor bemehetek-e, ha igen, akkor vásárolhatok-e vagy csak nézelődhetek.
Ha nem, akkor magyar vállalkozói igazolvány jó-e a belépéshez és vásárláshoz?
Fél 12-re értem oda. Borozni még alig boroztak, az éttermes résznél már gyűlt a tömeg, de még elviselhető volt. Ja és utólag megbántam, hogy nem kóstoltam meg a Kistücsök szalontüdőjét, de jönnöm kellett dolgozni és már nem volt időm rá..
Voltam kint a fesztiválon. Ettem egy-két finomságot. Az egyértelmű csúcs számomra a Kistücsök pácolt fogasfiléje volt zsályás citromkompóttal. El is határoztam, hogy elmegyek hozzájuk. A hamarosan újranyíló Costes "menüjét" is végig ettem. Az ő előételük is figyelemre méltó volt: hideg fokhagymás mandulakrém leves, ropogós langusztinnal. Ja és mindenképp meg kell említeni a Bock Bistro zuzáját zöldborsópürével. Elképesztő finom volt a nem túlságosan különleges hozzávalók ellenére. Persze Segal Viktor is hozta a formáját, az Alabárdos pedig a bárányburgerével lopta be magát a szívembe. Igazán rosszat nem ettem. A Bock Bistro pacal carbonárájával nem tudtam megbírkózni, túl "sok" volt nekem. A Csalogányt és a Gundelt nem találtam, az Onyx melegítő tálas standja kicsit elriasztott. A lepényes nem volt több, mint egy lepényes (a fantasztikus pisztréng krém ellenére), valamit még tekerniük kéne ezen a lepényen, hogy felérjen a többi megjelent étteremmel. Az Augusztra nem"pazaroltam" kostoló jegyet, mert ott rendszeres vendég vagyok. Tuti elmegyek jövőre is. EGyébként minden tiszteletem azoké, akik ebben a hőségben tudtak bort kóstolni én nem mertem bevállalni (pláne, hogy még dolgoznom kell ma).