Keresés

Részletes keresés

alchri Creative Commons License 2007.11.08 0 0 3367

Kedves szieszaj!

 

Valóban hamar reagálok a beírásodra, miután tudom ki vagy! Ide válaszolok neked, mert azértsem szeretném a Mit fözzeken a hangulatot rontani, gondolom pedig ez a célod.

 

Valószínü hiba volt ha régebben nyiltabban irogattam a netre a magánéletemröl, de ezzel szerintem senkit nem bántottam meg, föleg téged nem, ezért nem értem a reagálásodat. Akkoriban még nem gondoltam rá, hogy a net tele van beteg, irigy emberekkel.......

 

Valószínü neked nincsenek a napjaid kitöltve, hiszen rengeteg idöbe kerülhet, hogy egyfolytában utánam szimatolsz, a topikot olvasod, hogy mindenröl értesülj. Még nekem írod, hogy nyomozok emberek után:))))))) Hát ez az év legjobb vicce:))))

 

Ki a fene jött el ide hozzám, tette be az "ajcsiját" az újságtartómba, fotózta le a házunkat este és küldte el a képet mailben????? Na???? Ki jött utánam a Kalákára a bájos családjával és készített rólam egy képet, amit feltett az egyik kamu bemére???? Na??? Meg kukkolja az iwiw oldalainkat? A youtubera beírt commented is a te színvonaladat igazolja:) Vagy enyire nem értesz a zenéhez és az énekhangokhoz????

 

Beszélsz a "hús-vér barátnökröl"??? Nélkülük nem jöttem volna rá, hogy ki vagy:)))) Nem láttad mennyit beszélgettem a koncert elött és a szünetben a "hús-vér"barátaimmal?

 

Napjaim tökéletesen ki vannak töltve, azt hiszem ezt a képeim is bizonyítják.  Ennél többet azt hiszem senki nem tudna  a családjával foglalkozni:))) Töled mikor látott valaki valamit, na jó, a guszta hálóinges vacsorádról eltekintve???

 

Olvassak egy "jó kis könyvet" ....:))))  Apropó könyv..... van egy jónak igérkezö könyvesbolt a belvárosban, Steinkopfnak hívják, még nem jártam arra, de hamarosan megnézem......

 

Lilit én is nagyon kedvelem és becsülöm és már többször  találkoztam vele személyesen, te is?

 

Nagyon ajánlom, hogy kezeltesd magad, vagy foglalkozz kicsit többet a férjeddel, családoddal, akkor biztosan neked is kitöltödnének a napjaid:))) nem lenne ennyi idöd mások után szimatolni!

 

Legyen egy szép napod!

 

 

 

 

KicsiVica Creative Commons License 2007.11.08 0 0 3366

Náni_Andi! Köszönöm a hot-dog kifli receptet. Büszke lehetsz a gyermekeidre, nagyon csinosak, szépek:) A hússal rakott krumpli nagyon ínycsiklandóan néz ki.

 

Lili! Hogy te megint micsoda csodákat készítettél, le a kalappal. Szenzációs ez az asztalra támaszkodós kép Tináról:D:D

 

Klári!  Csodásak a képek, irigykedem picit. Nagyon klassz díszeket vettél. A kis futó baba meg nagyon édes. (most én is wordben írom inkább a hozzászólást, aztán majd bemásolom, csak az a kár, hogy a wordbeli formázásokat nem tartja meg)

 

Erika! Jól néz ki ez a savanyú káposzta leves. Nálam ez a savanyú káposzta érdekes dolog, mert nyersen nagyon szeretem, de főzve már nem (pirul) Gratulálok a sikeres nyomozói munkáhozJ A rakott zöldbabod nagyon tutin néz ki. Hihetetlen, de tegnap vacsira én is ilyen szalámival töltött krumplit akartam készíteni, csak éppen nem volt időm elkészíteni….micsoda összhang;)

 

Fokriszti! Nagyon csábítóakat készítettél.

Ildikó! A Macit egy 100ft-os boltban vettem. A Deáktól, ahogy jössz az Astoria felé a menetirány szerinti jobb oldalon van (közelebb az Astoriához). A Belvárosi Színházzal majdnem szemben. Rolika nagyon aranyos a képeken:)

Rágica! Nagyon jól néz ki ez a márványos süti. Hogy kell márványozni? Én sem csináltam még ilyet sosem.

 

Andi_76! Nagyon jól néz ki a kókuszkockád, köszönöm, hogy eszembe juttattad én is elfogom készíteni valamikor.

 

Zita! Látom nem csak az én melóhelyemen sűrűsödik az élet, itt is nagy pörgés van.

 

Ma vacsorára császármorzsát terveztem, de erősen versenyben van Erika szalámival töltött krumplija is. Bár lehet, hogy nem is lesz főzés ma, mert el kéne mennem végre csizmát venni. Nem akartam idén beruházni, volt egy tavalyról, meg egy tavaly előttről, gondoltam azokat elhordom…de mind a kettő elszakadt:( Ennyit a minőségi áruról, idén nem is veszek drágát, úgysem bírja az sem.

Náninéni Creative Commons License 2007.11.08 0 0 3365

Klári!!!

 

Ezek a barna díszek még idén is a gyengéim!:))))) Tavaly is barna-narancs volt a fa, idén is az lesz - nincs minden évben pénzem teljesen új dekorációra! :O Meg ugye tavaly vadásztam Lilivel barna abroszt is, idén meg a narancssárga lepedőket...:PPPPP Melina nagyon édes, ahogy "menekül"!:)

 

Erika!

Én nem annyira szeretem a pajeszt, de a fiam nem hajlandó megválni tőle, sőt a borotvával is kevesebbszer fut össze a fürdőszobában, mint ahogy én azt szeretném!:P

 

Mára még van a tegnapi krumpliból, de gondolkozom, hogy főzök egy krumplilevest is, a család férfi fele imádja a krumplit!:)

Előzmény: latsia1 (3362)
alchri Creative Commons License 2007.11.08 0 0 3364

Sziasztok:)

 

Köszönöm Mindenkinek az elismerö szavakat, Klári is jó közmondást írt be, nekem is eszembe jutott egy....aki másnak vermet ás, maga esik bele;)

 

Andi, ez a húsos krumpli nagyon finom lehetett! Fiad még mindig vonzó nagyon;) Jól áll neki a pajesz, Chri is most növeszti éppen.

 

Lili, Tina tüneményes!

 

Klárikám, nagyon szépek a díszek! Melinaki szemmel láthatóan élvezi, hogy már gyorsan halad elöre:))) Ennivaló!!!! Isteni a zöldborsóleves, köszi, hogy beírtad, van is itthon, megfözöm valamikor.

 

Andi76, Zita, Vicus puszi Nektek is!

 

Tegnap szalámival töltött krumpli volt az ebéd, nagyon eltaláltam férjem ízlését.

 

Szalámival töltött krumpli/alchri:

 

15 centis puha paprikásszalámi ledarálva, 1 tojás, 5 deka reszeltsajt, 6 nagy szem krumpli, tejszín, só, bors, 6-8 szelet bacon

 

A krumplikat héjában megföztem, majd meghámoztam és hosszában kettévágtam úgy, hogy a teteje kicsit vékonyabb volt. A belsejét óvatosan kivájtam, összenyomtam. A szalámit a tojással és a reszeltsajttal és a krumplipürével összekevertem, óvatosan sóztam,borsoztam. Megtöltöttem ezzel a masszával a krumplikat, betekertem egy-egy baconba, nekem vékony szeletek voltak, némelyiknél kettöt kellett venni.

Tüzálló tálba tettem öket és mivel maradt a töltelékböl, azt egy kevés tejszínnel higítva köré tettem. 200 fokon pirosra sütöttem.

 

 

latsia1 Creative Commons License 2007.11.08 0 0 3363
ZÖLDBORSÓLEVES BACONNAL / Latsia

1 ek olívaolaj
1 hagyma aprítva
1 gerezd fokhagyma aprítva
650 g fagyasztott zöldborsó
750 ml zöldségleves
6 szelet bacon
1 ek vaj

Az olajon a hagymákat megpirítom, rádobom a zöldborsó 3/4-ét.
Felöntöm a levessel és kb. 10 perc alatt megfőzöm.
Közben a bacont serpenyőben kisütöm.
A levest mixerrel pépesítem, majd visszaöntöm a lábosba, hozzáadom a maradék zöldborsót és még pár percig főzöm.
Belekeverem tálalás előtt a vajat és megszórom a baconnal.

Latsia:
- olyan igazi zöldborsóízű leves, mert nincs benne semmi sűrítőcucc

SÓSMOGYORÓS MUFFIN / Latsia

20 dkg liszt
1 tk sütőpor
1 tk szódabika
20 dkg reszelt sajt
20 dkg sonka
2 marék sósmogyoró
bors
2 dl tej
3 tojás

A hozzávalókat összekeverjük és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.


latsia1 Creative Commons License 2007.11.08 0 0 3362
Szép napot Kislányok!

Andi...khmm..nagyon jól tetted, hogy megmutattad!
Naggyon helyes a Fiad, gondolom, lógnak rajta a csajszik!:O)) Fiatalon leszel anyós!!!!:O)))
Tényleg most kapcsolok, hogy látom Tinát, van a Te Sherpa kutyuskád?

Vicus, nekem is szokott ilyen lenni és a plafonra mászok tőle!
Mostanában inkább megírom külön és csak utána másolom be ide...

Andi, köszi a receptet! A kókuszost mi nagyon szeretjük, de én csak 1x csináltam, nekem nehéz volt a csokibamártogatás-kókuszozás, úszott a konyha.
Na de az is igaz, hogy kézügyességem megfelel a nullának!:O) Ennél már csak a hangom jobb!:O)))))))

Lili, köszi Tinát!!!! De édes!:O)))))) És ahogy "bekapcsolódott" a társalgásba....:O)))) Vagy nagyon érdekli a téma vagy nagyon unja, nem tudtam eldönteni, csak azt, hogy nagyon cuki!!!

Mi tegnap szomszédoltunk, ma pedig az unokatesóékhoz megyünk ebédre, de a képeket hoztam.

Virágcsokor a szomszédtól /mondtam, hogy aranyemberek!:O)/ , karácsonyfadíszek, és Melinaki jár...vagyis támaszkodva fut!:O)))

Előzmény: Náninéni (3358)
litati Creative Commons License 2007.11.07 0 0 3361
Sziasztok.

 

Erika, jól néz ki ez a zöédbabos kaja. Szép díszeket vettél.

 

Zita ,ez a kenyér recept nekem egy cetlin van meg Fehér kenyér névvel, de én rozslisztből csináltam. Csak a hozzávalók vannak rajta: 50 dkg liszt, 1 tojás, 1 dl joghurt v. kefir, 1,2 dl tej, 5 dkg vaj, 1,5 kk só, 1,5 kk cukor, pici ecet, 1/3 élesztő.

 

Klári, köszönöm kérdésed, Tina jól van, most, hogy többet vagyok itthon, most főleg jól van. Küldök két képet róla, amit most hétvégén csináltam, amikor vendégeink voltak desszertre.

 

Ma vacsorára húsleves volt nálunk és csőben sült karfiol. Holnapra maradt még leves, de másodiknak kellene valamit még kitalálnom, pedig alig leszek itthon. Na, majd csak lesz valami.

Andi_76 Creative Commons License 2007.11.07 0 0 3360

Szép estét Lányok!

 

Rágica, köszönöm a tippet a leanderrel kapcsolatban, ma meg is öntöztem a tetűölő szerrel, sőt még be is permeteztem vele. Remélem sikerül majd helyrehoznom. A kekszeddel kapcsolatban annyit tudott mondani Apukám,hogy az anyaghányad jó viszont egy tojássárgája az kellett volna belőle, legközelebb tedd bele nyugodtan, és talán egy kicsit vastagabbak legyenek a kekszek. Úgy kevésbé szárad ki a sütésnél.

 

Erika, örülök, hogy sikerült leleplezned akit már régóta szerettél volna!!! 

 

Klári, nagyon szívesen küldenék Neked a kókuszosból de sajnos már elfogyott! :):) Elárulom,hogy most csináltam először mert mindig azt hittem,hogy túl macerás de egyáltalán nem volt az. Főleg úgy, hogy volt segítségem is, a párom forgatta a kókuszba. :)

Már másolom is a kenyérlángos receptjét, bilonkáé az NLC-ről. Nagyon finom!

 

Kenyérlángos / Bilonka

A tésztához:
3 közepes krumpli megfőzni, összetörni (én villával nyomtam össze)
1 kis doboz kefir
3 evőkanál olaj
fél dl tejben fél kocka életsztőt felfuttatni egy kevés cukorral
fél kg liszt
1 teáskanál só

Összegyúrni, keleszteni. Ha van kenyérsütőd, akkor abban össze lehet keverni és keleszteni (nekem 8-as progi, másfél óra, és nem fáradok el, sőt még maszatos sem leszek). Kiolajozni a tepsit, elegyengetni rajta a tésztát. Villával megszurkálni, picikét elősütni /180 °-on/ (tényleg kicsit, mert hamar megsül, csak annyira, hogy ne legyen nyers). Utána megkenni fokhagymás tejföllel (én fél litert használtam és 3 gerezd fokhagymát, kicsi borsot és sót tettem még bele). Megszórni a hozzávalókkal: elősütött húsos szalonnával (nem sütöttem elő, és így is ropogós lett), vékonyra vágott lilahagymával (én rendes hagymát tettem rá, szerintem a lila túl édes), kevés füstölt kolbásszal (e nélkül is finom lehet) meg reszelt sajttal. Amikor a sajt megpirul, akkor kész!

 

Jó éjt Mindenkinek!

 

 

 

KicsiVica Creative Commons License 2007.11.07 0 0 3359

Írtam egy hosszú hozzászólást és elszállt.:(((((((((

Most nincs kedvem újraírni. De igyekszem pótolni valamikor.

 

Így csak lejelentkezem.:) Derelyét, gyrost és pulykabécsit csináltam a napokban, ezekről nincs fotó, mert már láttatok ilyeneket tőlem többször is.

 

 

Előzmény: Náninéni (3325)
Náninéni Creative Commons License 2007.11.07 0 0 3358

 

 

 

 

Ma kaptam ezt a képet a fiamról, gondoltam megmutatom!:)))))))

Előzmény: latsia1 (3357)
latsia1 Creative Commons License 2007.11.07 0 0 3357
Sziasztok!

Mindjárt megyünk át vacsizni a szomszédba, előtte gyorsan beköszönök!:O)
És elújságolom, hogy a 9 hónapos lányom 1000-rel tolja a kis kocsiféleségét, alig érjük utol....már le is videóztuk!:O))
Tegnap nagyon megkívántam a zöldborsót, de olyan igazi zöldborsóízt, és ezért úgy készítettem a levest, hogy nincs benne más sűrítő anyag.
Aztán meg összedobtam egy Sósmogyorós muffint.

Andi, el is hiszem, hogy nagyon fini lett, annyira jól néz ki!

Zitasz, már én sem sokáig élvezem a meleget, ezért most sokat ugrálunk kint!:O)
Ma is nagyon szép idő volt, le is sültünk kicsit.

Erika, szépek a szalmadíszek, kár, hogy nem vagy kicsit közelebb, van egy rahedli piros díszem tavalyról többek között az IKEA-ból, és nem biztos, hogy még sor kerül rájuk....
Tegnap egésznap karácsonyi cuccokat vásárltam, mindjárt dobok fel belőlük egy kis ízelítőt....aztán majd karácsonykor többet!:O))
Én mindig olvasom ezeket az ostyalapokat, de sajnos sehol nem kapok...általában csak szentáldozáskor jutok hozzá, de akkor csak 1-et kapok!:O)))

Lili, finom lehetett a vacsitok! Tina jól van? Rég láttam...:O(

Rágica, tettél a gombócba tojást vagy esetleg reszelt krumplit "összefogónak"?
A kekszeid csodaszépek!!! Vajon ez nem puhulna meg dobozban egy almától, mint ahogy a mézesnél szokták ajánlani?

Andi, kenyérlángos recit ide, de izibe!!!!:O) Jujj és ez a kókuszos....kéérek belőle!!!

Ildikó, cuki az Ünnepelt és csodaszép a tortája!!!!

A képekkel később jövök, mert mennem kell, ez meg tök lassú...

Náninéni Creative Commons License 2007.11.07 0 0 3356

Nagyon finomat főztem ma olyan ebéd/vacsora félének... Hússal rakott krumpli a neve és tényleg nagyon finom!:)

 

 

 

Még a tepsiben

 

 

 

És tányéron

zitasz Creative Commons License 2007.11.07 0 0 3355

Sziasztok!

 

Nem vesztem el, csak nem nagyon főzök, mert maradt a hétvégéről egy csomó kaja. Azóta meg egyfolytában rohanok, elég sok a munka.

 

Erika - nagyon guszta a rakott zöldbab! Tisztára egy Sherlock Holmes vagy! :) Szépek a díszek, nekünk mindig piros-ezüst kombinációjú a fa.

 

Andi - megint finomakat gyártottál! Nekem a kókuszkocka az egyik kedvencem, de még sose csináltam, pedig azt hiszem nem egy ördöngősség! :)Na, majd egyszer.

 

rágica - szépek a sütijeid!

 

Klári - hú azok a csokis csókok....még jó, hogy a képnézegetés nem hízlal;) de jó Nektek, hogy még olyan szép meleg idő van! Ma itt is jobb a helyzet de tegnap esett, fújt, hideg volt.....brrr....

 

fokrisz - nagyon ötletes a kókuszgolyó torony! és a cipók is szépek lettek!

 

lili - beírod a kenyér recijét? nagyon szép lett!

 

Na, most szokás szerint rohanok tovább, ha sütök-főzök, akkor majd hozok képeket is!

 

Szép napot mindenkinek!

latsia1 Creative Commons License 2007.11.07 0 0 3354
Erikám most értem ide, erre gyorsan reagálok, aztán részletesebben os megpróbálok visszaolvasni.

Nagyon ügyes vagy, tudod "addig jár a korsó a kútra, amíg eltörik". Hát ezesetben ez bejött, én is melletted vagyok, megérdemli mindenki, hogy ha másokat bánt bűnhődjön, és ne csak a Jóisten által!;O)
Kerül amibe kerül!

Puszi!
Előzmény: alchri (3351)
alchri Creative Commons License 2007.11.07 0 0 3353

Köszönöm Andikám;) úgy lesz;))

 

Kedves Mindenki!

 

Tegnap széles zöldbabból készítettem a rakottast, a darálthúst pörköltösen föztem meg hozzá és tejföllel és reszelt sajttal rétegezve raktam le.

 

Eldöntöttem, hogy az idén piros díszek lesznek a karácsonyfán, ugyanis kaptam nagyon helyes szalma díszeket, piros csillogó cérnával dekorálva és kombinálom öket a szép piros gömbjeimmel, meg a piros lamettákkal.

 

Viszont ehhez valószínü le kell cserélnem a virágos függönyeimet. Van itthon már évek óta egy szép fehér anyagom, amit erre a célra vettem, abból varrok új függönyöket.

 

Ma még nem tudom mit fözök, majd kialakul idöközben.

 

Ildikó, tündéri volt Rolika, ahogyan a tortáját csodálta!

 

Rágica, írtó guszták a kekszeid, szépen sikerült a márványozás! Köszönöm kérdésedet, Chrinek lassan megy vissza a daganat a torkában, most hagyta abba az antibiotikumot és a kórházban mondták neki, hogy figyelni kell. Ha nem menne vissza teljesen, akkor bizony szövetmintát kell venni. Közben a doktornö is telefonált, megkapta a kórházi vizsgálat eredményét és ö is mondta, hogy az az aggasztó, hogy nem állapították meg, hogy mi ez. Képzelheted, pont most Karácsony elött egy torokmütét...... naponta kapja a koncertajánlatokat! De fö az egészség!!!!

 

Szép napot Mindnekinek!

 

1. Rakott zöldbab

2. Szalma díszek

Előzmény: Náninéni (3352)
Náninéni Creative Commons License 2007.11.07 0 0 3352
Nagyon helyes!! És mindazokat a lépéseket meg kell lépni, amiket írtam Neked! Miért hiszik sokan, hogy a "névtelenség" mögé bújva bármit meg lehet tenni??? EGY hibát minden ilyen elmeroggyant elkövet és aztán csodálkozik, ha megszívja! Erika! Ügyes voltál!!!!:)))) Melletted vagyunk, tudod!!!
Előzmény: alchri (3351)
alchri Creative Commons License 2007.11.07 0 0 3351

Sziasztok Lányok:)

 

Majd késöbb visszolvasok, most egyelöre egy nagyon jó hírrel jövök!

 

Tegnap sikerült végre az évek óta molesztáló betegünket beazonosítani:))))))

Nagy hibát követett el a Kaláka koncerten, lefotózott engem és feltette a képet az egyik bemére a sok közül. Na ebbe bukott bele:)))))

 

Tudom,hogy ki ö, kik ök,hogyan hívják öket, ugyanis egy egész család szórakozott velünk.

 

Most már konkrét lépéseket tudok ellenük tenni, mert nem hagyom ennyiben, eleget szemétkedett velem és családommal, szimatolt utánam és molesztált a leveleivel, söt még a házunknál is járt. Akkor még ismeretlen ellen kellett a rendörségen a feljelentést tennem, most már névvel teszem;)

 

Szép napot Nektek, késöbb jövök még!

 

 

 

litati Creative Commons License 2007.11.06 0 0 3350
Szervusztok. Megjött az éjszakai műszak.

 

Nálunk ma vacsorára karfiolleves és gyros volt pulykacombból krumplipürével és savanyukáposztával.

 

Klári, de jó nézni ezt a nyarat itt télen.

 

Ildikó, Rolika nagyon aranyos, mint mindig. Nagyon szép a torta.

 

Rágica, hogy Te milyen kreativ vagy ezzel a díszitéssel! Én már levittem a leandert a pincébe, de előtte egy jó hosszú szárat vágtam le belőle, majd tavasszal megmutatom, virág úgysem lesz rajta egyhamar.

A paradicsomos gombóccal most már semmit nem tudsz csinálni, szépen kanállal megeszi a család. Legközelebb szerintem tegyél még egy tojást bele vagy több rízst.

 

Andi 76, finomakat sütöttél. Nálam két évvel ezelőtt szintén tetves volt a leanderem, nem csináltam semmit és elmult magátol, utána nagyon szépen kivirágzott és egészségesek voltak a levelek is. De idén egész nyáron nyüglődött ezért úgy vágtam vissza, hogy egy kb 20 cm-es csonkot hagytam meg. Biztos nem szeret most engem, de próbáltam neki elmagyarázni, hogy csak a javát akarom.

rágica Creative Commons License 2007.11.06 0 0 3349
Az Actarából én 10 l vízhez 1 zacsi szert teszek, és löttyintek minden cserépre belőle.

A sütit lehet, hogy vékonyra is nyújtottam, és kicsit tovább sütöttem, mint kellett volna. (Ezek szerint.)
-10 dkg csoki (reszelve)
- 17,5 dkg liszt
- 7,5 dkg étkezési keményítő
- 1 kk sütőpor
- 12,5 dkg margarin
- 12,5 dkg porcukor
- 1 tojás (Én ezt elhagytam.)
- 1 narancs reszelt héja

(Ez volt a recept. De majd megpróbálom legközelebb kevesebb ideig sütni.)
Előzmény: Andi_76 (3348)
Andi_76 Creative Commons License 2007.11.06 0 0 3348

Most éppem Apukámnál vagyok, tőle érdeklődtem keksz ügyben. Nem sütötted esetleg túl? Vagy a tésztájába lehetett kevés a zsíradék. Apu szerint nem nagyon fog visszapuhulni. Mi a pontos recept? Esetleg úgy többet tudna mondani. De a diszítés nagyon szép lett!!!

 

Az Actarát milyen higítással locsolhatom a földjébe? Már nem emlékszem,hogy mit mondtak a boltban mikor vettem :(

Előzmény: rágica (3347)
rágica Creative Commons License 2007.11.06 0 0 3347
Szia Andi!
Az Actara jó szer a tetvek ellen. De ami nagyszerű benne, az az, hogy be is locsolhatod a földjébe. Én télen így szoktam küzdeni a kéretlen dögök ellen. Ajánlatos váltakozva használni az Actarát és a Chesst. Az utóbbi is beöntözhető.
Andi!
Mit szólsz te a "kopogós" kekszemhez? Az omlós tészta megpuhul idővel? Vagy nem is szabadna ilyen keménynek lenni? Mert akkor biztos én rontottam el valamit. Lehet, hogy túl vékonyra nyújtottam, és kiszáradt?

A kenyérlángos az én fantáziámat is izgatja.

Jaj Lányok!
A múltkor nyafogtam a paradicsomos húsgombóc miatt. Na most az őszi szünetben megcsináltam. A paradicsomszósz tökéletes lett, de a gombóc egy kicsit lágy lett. Egy pár szét is ment. Mit javasoltok?
Előzmény: Andi_76 (3346)
Andi_76 Creative Commons License 2007.11.06 0 0 3346

Sziasztok Lányok!

 

Ma kenyérlángost és mézes kókuszkockát sütöttem. Végül a kenyérlángost nem náninéni receptje alapján készítettem mert találtam egy egyszerűbbet :) Nagyon finom lett! A róla készült fotó nem sikerült túl jól de ezért megmutatom. Most készítettem először de szerintem rendszeres ebéd vagy vacsi lesz nálunk.

 

rágica, én már behoztam a lenaderjeimet de az egyikkel van egy kis gondom. Eléggé tetves, túlzottan, hogy úgy törölgessem le a leveleiről. Mivel lehetne lepermetezni? Tudnál nekem valami tippet adni? Actara 25 WG rovarolő permetszerem van itthon, még tavaly ezt ajánlották a mezőgazdasági boltban de nem tudom mennyire hatásos. Nagyon szeretném szegény leanderemet megmenteni azoktól a csúnya élősködöktől, annyira szép színe van!

 

Ildikó, nagyon szuper lett az autós torta! Te készítetted? Gondolom mennyire tetszett a kisfiadnak!

 

Klári, de jóóóó Nektek, hogy olyan szuper idő van még felétek! Azok a gyümölcsfák, hát nem semmi!!!! Nagyon guszta az adventi diós-csokis csók!

 

fokrisz, de jó ötlet ez a kókuszgolyó karácsonyfa! :)

 

Lányok, Ti már elkezdtétek a karácsonyi ajándékok beszerzését?

 

Szép estét Mindenkinek!

 

rágica Creative Commons License 2007.11.06 0 0 3345
Szervusztok!
Igazán nagy öröm, hogy ilyen szülinaposokat köszönthetünk!
Nagyszerű dolog, hogy Andi édesapját és Ildikó Rolikáját is köszönthetjük!
Elkezdtem én is a karácsonyi sütik próbáját. Igaz, én csak olyan eccerűeket, mert én eddig sosem csináltam aprósütiket.
Tegnap megsütöttem a csokoládés-citromos kekszeket, ma pedig egy kicsit kidíszítettem őket. (Ez a "márványozás" is újdonság volt, mert eddig még sosem csináltam.)
Omlós tésztából készült kis kekszek, de elég "kopogósra" sikerültek. Van arra esély, hogy pár nap múlva megpuhulnak, vagy valamit én rontottam el?
Citrommázzal vontam be őket, de felét megszíneztem pár csepp mandulaaromával. mellesleg az ízhatás is fantasztikus lett!
Klári!
Köszönöm a kép alapján beazonosított reciket!
De ez azért kimeríti az izgatás tényét, hogy nálunk reggel -3 fok volt, te pedig virágzó kerteket mutatsz! De bármikor elnézegetem, csak izgass velük!
Erika!
Mi újság? Hogy van Chri?
Lilike!
Ezek a kenyerek kalácsok?! Gyönyörűek! Valld be! Valamikor péknek készültél, ugye?!

Aki jól bírja az izgalmakat, még mindig hagyhatja kint a leandereket. Pláne, ha fal mellé tudja tenni. Aki félősebb, már beteheti. De én szeretem minél tovább kint hagyni őket. Igaz, a telelő helyük is igen hűvös. Akkor talán azt mondanám, akinek 8-10 fok körüli a teleltető helye, inkább tegye be őket aludni.


alchri Creative Commons License 2007.11.06 0 0 3343

Sziasztok:)

 

Nálunk ma rakott zöldbab lesz az ebéd.

 

Lili, szuper lett a kenyered!! Ne tudnék különbséget tenni egy profi pék és a Te péksüteményeid, kenyereid között!!!

 

Fokriszti, nagyon ügyes vagy, rengeteg finomságot gyártottál a hosszú hétvégén! A bucik tényleg gyönyörüek lettek!

 

Andi, egyszerüen megmondva, dögös a fiad!!!!! ;))))))

 

Klárikám, majd a hidegebb városodban fözzed meg a levest:))) Azt hiszem elég érdekes Karácsonyod lesz az idén, cikázol az országok és éghajlatok között:))))  Nagyon köszönöm a receptet, én veszek hozzá ostyalapokat, azon fogom megsütni. Felteszek egy képet róla, biztosan ismered.

 

Ildikó, várom a képeket a tüneményes kis ünnepeltröl! Köszönöm kérdésedet, Chri jobban van, most éppen a kórházban van megint egy kontrollon, remélem minden rendben lesz.

 

Itt idönként kisüt a nap, aztán pillanatokon belül meg beborul és ónos esö esik.

 

Szép napot Mindenkinek!

d.ildiko Creative Commons License 2007.11.06 0 0 3344

 

 

 

 

 Reginával,  húgom kislányával
d.ildiko Creative Commons License 2007.11.06 0 0 3342

Sziasztok!

 

Még 1-szer köszi Mindenkinek a köszöntést!

 

Andi, Isten éltesse Apukádat így utólag! Guszta lett a diótortád!

 

Hebike, szeretném elkérni a Cseresznyés túrótorta recijét! Szerintem én is szilvával készíteném el.

 

Vicus, áruld el légyszi, hogy hol vetted a macikát?:o)

 

Klári, nagyon jól néz ki ez a csokis-diós csók, sztem ma el is készítem!:o) Fini meglepi lesz Apucinak!:o)

 

Lili, maradt még a csodás fánkokból?:-)

 

Erika, jó lehet ez a savanyúkáposzta leves, mentettem a receptet! Chri hogy van?

 

Kriszti, mennyi finomságot sütögettél a hétvégén!:o)

 

Nagyon jól sikerült a családi ünnepség 3-án! Végre volt időm szépen megteríteni és a kaják is guszták voltak, csak lefotózni nem tudtam:-(( Húsleves volt az ebéd, sok zöldségekkel, husival, kétféle tésztával. Sütőben sült krumpli + rizs, töltött csirkemell, baconnal tekerve, sajtos-brokkolis husi és rántott szelet, amit dijoni mustárral kentem meg a panírozás előtt.

Az ünnepeltről hoztam képeket!:o)

 

latsia1 Creative Commons License 2007.11.06 0 0 3341
Bocs a vastagbetűkért!
latsia1 Creative Commons License 2007.11.06 0 0 3340
Jó reggelt Lányok!

Erika, de jó ez a leves, nálunk nagyon megy a savanyúkáposzta minden lehetséges formában, már mentettem is, majd a hidegben megfőzöm!
Egyelőre itt 29 fokok vannak, így inkább most rostonsült húsok mennek salval, sok fagyival!
Mutatom is a hétvégi husinkat és egy pár képet anyósék kertjéről, látszik rajtuk, mennyire erősen süt még mindig a nap;O)

Kriszti, remekműveket csináltál, azok a bucik.....hű de kóstolnám! De ötletes ahogy az Öcsédnek csomagoltad a golyókat, karácsonyra is kitűnő ötlet ajándéknak!

Lili, szép a kenyered, nagyon jó kis pékecske lennél

Andi naggggyon jó pasi a Fiad, most mutattam meg D-nek is;O)

ADVENTI CSOKIS-DIÓS CSÓK / Latsia

2 nagy tojás fehérjéje
12 dkg kristálycukor
12 dkg pekándió darabolva
15 dkg feketecsoki - 70 %-os darabolva
1 tk vanília aroma

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
Verd habbá a tojásfehérjéket egy csipet sóval.
Add hozzá a cukrot és verd tovább, amíg egy fényes kemény habot kapsz.
Forgasd bele a csokit, a diót és a vaníliát.
Egy fóliával bélet tepsire kanállal rakj halmokat belőlük.
Told a tepsit a sütőbe és azonnal kapcsold ki!
Szárítsd 3 órát, vagy egy éjszakát, vagy amíg a sütőd kihűl.

Latsia:
- sima diót és pisztáciát daraboltam bele, mert az volt itthon
- csokicseppet használtam
- kekszsütő tepsiben sütöttem, amit a biztonság kedvéért kiolajoztam, mert féltem, hogy nehezen jönnek majd ki belőle....így is lett, baromi nehéz volt kiszedni őket, úgyhogy legközelebb maradok a sütőpípírral bélelt tepsinél és megvárom, amíg teljesen kihűlnek, mert most nem bírtam kivárni:O))


Előzmény: alchri (3331)
Náninéni Creative Commons License 2007.11.05 0 0 3339
Előzmény: Náninéni (3337)
Náninéni Creative Commons License 2007.11.05 0 0 3338
Előzmény: Náninéni (3337)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!