Bent volt a kishazba. De eddig fagy nem volt, pont aznap este mikor kijelentettem. Hát köszönöm szépen, akkor várom vele hátha feleled. A leveleket nem dobta még le.
Sehol ne metszd. Pár nap múlva látni fogod, mennyire tudnak regenerálódni az új hajtások. A halottakat vagd csak majd le. Ha tudod, takard be pl több lepedővel. Az is sokat jelent gyenge fagy esetében.
valószínűleg a fiatal hajtások fagytak csak meg. A tavalyi ágakon maradt alvórügyekről ki fog hajtani. Semmit ne csinálj vele egyelőre. Ki fog hajtani ne aggódj.
Valaki segítsen nekem gyorsan!! Tegnap este elültettem a liliomfát. Kicseréltem a földet jo nagy helyen és rakram neki a gödörbe rhododendron földet,sima virágföldet és tőzeget összekevertem. kb 20kg rhododendron föld 30kilo virágföld és 10kiló tőzeg. Reggelre így nézett ki. A levelei teljesen átlátszóak lettek . Ha alá rakom a kezem teljesen látszik .Olyan mint ha a szín anyag kiveszne belőle és kezd sárgás színű is lenni ! Teljesen vékony és átlátszó! Valaki segítsen mit csináljak!
Azért, Én nem vagyok ekkora fan, összesen 7 fajtából 10 fám van és valószínű ez is a vége. Bár lehet, hogy egy - két különlegességnek még szorítok helyet.
Vannak azok az új kék virágú fajták, de attol tartok (mivel még csak képen láttam) hogy élőben közel sem olyan szépek, inkább, csak vevő csalogató photoshopolt képek.
Én úgy hallottam, hogy a kelenföldi és tündérkertje az valami rokoni kapcsolat. Amit alá támaszhat az is, hogy a különlegességek elég párhuzamosan megtalálhatók mindkét helyen.
köszi már néztem ..ismerem őket! te tőük vetted a sunsationt? kelenvölgyinél sokkal nagyobbak vannak! A Tunyogmatolcsi ismerősömnek igen ismert a magnólia termesztők körében, szóval neki több mint 200 fajta van!
Virágzik a Sunsation magnóliád? A héten én is megkaptam a DM kertből ...szép nagy és erős! szerintem holland lehet ők szokták tőzegkoronggal fedni a cserepet.... most agyalok "Caerhays New Purple" fajtán Kelenvölgyi díszfaiskola kínálatát nézegetem ...csak sajnos nem postáznek szerintem!
Eddigmindent csak t-szemzéssel csináltam. Idén tavasszal vágtam bele a tavaszi oltások próbálgatásába és vannak sikereim.Érdekes , hogy a magnólia szöveteknek fenyő szaga van.