Azt írja , hogy amennyiben nincs mozgás a házban , valamint a CO2 szint a beállított értéket elérte , akkor kapcsol le . Tehát ez mikor is van ? Naponta egyszer leáll , ha a család elmegy otthonról és beáll az érték , vagy huzamosabb időre , ha elmennek otthonról több napra . Egy klíma például hányszor kapcsol ki-be naponta és mégis bírja éveken keresztül .
Murphy törvénye szerint Ami el tud romlani, az el is romlik." :-)
Tovább optimalizáltam a szellőztetèst. Sose kapcsoltam ki. co2 szintre pid számol venti fordulatot 1000ppm az alapjel, ha nem voltunk itthon akkor szèpen lecsökkentette a venti fordulatot a minimális 20%ra. A folyosó lámpát mozgásèrzèkelő kapcsolja ès központi helyen van (szóba ajtókat ès a bejárati ajtót is látja) módosítottam a programot hogyha a venti 120 másodperce 22% alatt van akkor leállítja a ventit. Ès újraindul ha a mozgásèrzèkelő kapcsol ès újra bekapcsol a PID szabályzás.
Sosem volt olcsó, 12 éve is már 500 netto volt. A padlásra érdemes telepíteni ha van hely. A gép maga tényleg kábé örök élet + 1 nap, de a ventillátorai már kevésbé..viszont azok külön cserélhetőek.
Ha 22 fokot tartasz, kint -2 van ès a rekuperátorod így nèz ki beszívott -2, befújt 20, elszívott 22 kidobott 0, kerekített èrtèkek. Úgy hogy nincs fűtès. Feltèteleztem a rekupnak a 80% hatásfokot. A mostani beállításodnál itt már règ fűtene...
Ezzel az egy beavatkozással èvi 500 ès 800 HUF spórolsz egy szezon alatt. Nem rossz a te megoldásod, csak minimálisan pocsèkolósabb, de ha te így vagy nyugodt akkor így hagyod.
Vagy ha már bajos az átèpítès miatt. Akkor csak a hőmèrőt dugod át a kifújt ágba 0ra állítva, ès fűtöd a bejövő frisset de kb -2 ig hogy a kifújt èpp 0 legyen.
Amikor a kidobott levegő eléri a 0°C-t , akkor a beszívott friss már régen 0°C alatt lesz . Szerinted mekkora a dT a kidobott és a friss beszívott között a külső oldalán a hőcserélőnek ? Ahogyan nálad van , az szerintem a " pazarlóbb " üzem . Ha már megvetted a rendszert , akkor az legyen optimálisan energia felhasználó és közben védje a lefagyás ellen biztonsággal a hőcserélőt .
Kérdezted : " a kifújt levegőt hol fűtenéd ? Melyik ponton ? "
Válaszom :" Mielőtt bekerül a hőcserélőbe . Viszont a hőérzékelő maradna az elhasznált levegő hőcserélő utáni kifújó ágában 0°C-ra állítva . " Ez lenne a helyesbített .
Ez volt eredetileg : " Viszont a hőérzékelő maradna a friss levegő beszívóponton a hőcserélő előtt 0°C-ra állítva ."
A hőcserélő előtt van a fűtőtest az elhasznált levegőágban és a kidobott levegő hőmérséklete a hőcserélő után vezérli az előfűtést . Te jelenlegi bekötésednél a beszívott levegő hőmérséklete ha eléri a 0°C-t a hőcserélő előtt, akkor előfűtőd .
Amikor én építettem a saját cső a csőben rendszeremet 21 méter hosszú , olcsóbban építettem meg , mint a Paul csak betétje került annak idején . Az enyém került 16000 Szkk-ba annak idején , a Paul betét meg 630 euróba került (1 euró = 30,126 Szkk annak idején 630 euró=18980 Szkk ) . :-)