Az lenne a kérdésem, hogy a megfelelő légáramhoz ugye nyílásnak kell lenni az ajtók alatt, vagy a falon valahol. Ez eddig ok, és logikus is, de mi a helyzet a hangszigeteléssel? Most itt nem a légáramlás zajaira gondolok. Mi van abban az esetben, ha mondjuk a hálóban aludni szeretnék, de a család többi tagja meg "ricsajozna", (tv, rádió, játék, stb.) mondjuk a nappaliban, vagy egy másik szobában? Hiába csukom be az ajtót, a hangok bejönnek a szellőzőrésen?
Tudna valaki ajánlani válaszfalon keresztüli légátvezetési megoldást hangcsillapítással?
A lakószobákba lesz befúvás, onnan fog áramlani a folyosóra majd a egy része a fürdőszoba felé tovább. A nagyobb térfogatú szobákat számolva az ajtórés nem tűnik elégnek (túl nagy légsebesség adódik)
Én se akarok egy csomó pénzt kiadni a gyári, pl. Maico vagy Helios kütyükért. A vezérlést (ahhoz nem értek) akarom majd innen megvenni: www.sole-ewt.de Minden mást majd magam.
Nekem mondod milyen a gyári? :-))) Annyi pénzért én csak akkor fogom megvenni ha mos, főz, takarít is.:-)) Én azt hittem a tiéd is házi gyártmány lesz.
A vizes földhőcserélő is egy komplett rendszer, mint a Rehau Awadukt Thermo. Azokhoz a szellőzőgépekhez amelyekben nincs bypass, adnak egy ún. nyári blokkot. Ezt ki lehet a hővisszanyerő egységgel cserélni, így a beszívott levegőt direktbe nyomja a szellőzőgép a szobákba.
Szerintem úgy értette, hogy helyiségenként lesz áthallás, ha nem raksz zajcsökkentőt. Tehát a nappaliban és a gyerekszobában tök jól hallatszanak a háló zajai...
A szellőzőgépben F7-es szűrő van, de a biztonság kedvéért betettem a beszívó ágba egy G3-as előszűrőt. Ez a sárga doboz. A piros doboz egy hűtőkalorifer. "Vizes" földhőcserélő van betervezve.
Szobahőmérsékleten futnak a csövek. Azért csináltam így hogy a mosókonyhából, ahol a gép is van tudjam szabályozni a légmennyiséget, ráadásul minden szoba más irányba van, a mosókonyha pedig a ház közepén kb. A piros és a sárga doboz nálad micsoda?
Szia. A szobákhoz szerintem ne külön csövezés menjen, hanem egy főágról ágazzon le. Így sok cső kell majd. Ha fűtetlen padláson lesz, akkor még pluszba szigetelni is kell a csöveket. Nálam a főág 125-ös spirócső, a szobák felé a leágazások 100-as csővel mennek és ebben van a légmennyiség szabályzó. Beillesztek egy képet róla.
Az 3 méter fűtőkábel, kb egy 80 centis szakasz körbetekerésére elég. Ez tényleg csak azért hogy a fagyás esélyeit csökkentsem. Hány méteren kellene kb cső a csőben ből hogy ne fagyjon?
Hogy legyen javaslat is akkor csinálj talajkollektort vagy ha nem megoldható akkor a beszívást és a kifújást old meg cső a csőben rendszerrel a hőcserélő előtt és az helyettesítheti az előfűtést, de ez csak elmélet még nem próbáltam ki de a lefagyás szempontjából legjobb hőcserélő a cső a csőben rendszer.:-))
Na lemodelleztem az elképzelésemet a rendszerről. Lehet fikázni, dícsérni vagy javasolni :) A csőrendszer mindenhol szobahőmérsékleten fut, kivéve a friss levegő előfűtő előtti szakaszt (a fehér cső). Szóval mit szóltok hozzá?