A Provea cég Miriale és Tono fehérneműket reklámoz csábítóan kedvező áron, de az első csomag megrendelése után kéretlenül küldik a további csomagokat és követelik a kifizetését.
Már nagyon várom azt a kis rózsaszín csomagot, és már egyáltalán nem aggódok a továbbiak miatt.
Viszont az tényleg furi, hogy az első csomag után (amit ki fogok fizetni) kéretlenül küldik a többit (1-2 csomag). Azok a bugyik vagy nagyon silány minőségűek, vagy tényleg rengeteg embert paliznak be, másként hogy érné meg a cégnek ez a sok fehérnemű???!!!
Na mindegy, ha megjön a csomag élvezem a fehérneműket, a felszólítások meg jók lesznek gyújtósnak... :)
Ha nem lett volna ez a fórum, valószínű nagyon berezeltem volna én is, mint sok más sorstársam. Szóval, köszi Icamama! :)
Csincsi! Ne izgulj! Érződik a hozzászólásaidból, hogy nagyon meg vagy ijedve. Nem te vagy az egyetlen, akit csőbe húztak!
Javaslom, amit már mások is javasoltak, hogy olvasd el az előző hozzászólásokat, és azokból már látni is fogod, hogy mi a teendő. Teendőd ugyanis NINCS!!! A cégnek kellene bizonyítania az állításait, de ők semmi mást nem csinálnak, csak fenyegető leveleket küldenek.
Ez az egész ügy egyébként nem foglalkoztat már semmilyen felügyeleti szervet, szerintem már ezerszer túljutottak rajta, hogy ilyen kis ügyekkel foglalkozzanak.
A topicon újként megjelenők részére szeretném ismételni: Az a legjobb, ha a csomagok kézhezvétele után nem csináltok SEMMIT!!!! Nem kell telefonálni, nem kell levelezni, mert ezzel csak saját magatokat idegesítitek. A fenyegető levelekre sem kell reagálni. A legjobb és legcélravezetőbb magatartás, ha semmi reakció nincs a ti részetekről. Előbb-utóbb abbahagyják, nem tudnak mit csinálni, hiszen törvény van arra, hogy meg nem rendelt áru ellenértékét az eladó nem követelheti.
Tehát, ha nem rendelted meg írásban a bugyikat, akkor nincs min izgulnod. A cégnek kellene bizonyítania, hogy tőled megrendelés jött, azt meg nyilvánvalóan nem tudják bizonyítani.
Tehát még egyszer szeretnélek megnyugtatni, hogy semmi következménnyel nem kell számolnod, és a legjobb, amit tehetsz, ha nem teszel semmit.
csincsi741: nyugi... nem fognak jönni a kommandósok elvinni a mikrót és az otthon fellelhető fehérnemű kollekciód. :)
akik pedig ide írnak a fórumba kérdést/kérést, ajánlom nekik, hogy előtte olvassanak vissza pár oldalt, olvassanak el pár bejegyzést, mivel mindig ugyanazok a kérdések vetődnek fel és a válaszadók pedig mindig leírják ugyanazt. célszerűbb lenne a kérdés feltétele előtt megnézni, volt e már a kérdés és válasz. ezt csak azok miatt írom, akik válaszolgatnak... ne kelljen már nekik minden 5-ik hozzászólás után elmondani ugyanazt.
nem neked kell bizonyítanod, hogy nem kaptad meg, hanem a bugyis cégnek kell bizonyítania, hogy megkaptad (és megrendelted) amiknek az árát hiányolják:))))
és akkor hogyan bizonyítsam, hog yén ugyan pedig semmit nem kaptam? nem fogok azért fizetni amit meg sem kaptam, aról már nem is beszélve hogy meg sem rendeltem.
postai átvétet meg nem tudnak hamisítani, ott elkérik a szem.ig. számodat is, benne van a rendszerükben valamilyen azonosítószámmal a küldemény, stb.
meg különben is honnan tudná a cég, hogy te hogyan írsz alá?:))
gondold el, ezrével lehetnek ilyen emberek, mint te (csak nézd meg hányan írtak ide). teljesen reális, hogy az emberek nem kapják meg a csomagokat, nekem is csak a lábtörlőre dobták le (akkor amikor épp eljutott hozzám a dobozuk), az viszi el aki akarja.
na felhívtam végül őket azon amit egy lány korábban itt megírt, elég mogorva volt a nő, de végülis normális volt, mondtam neki, hog ymi van aszonta tavaly novemberben telefonon rendeltem...én mondjuk nem emléxem erre, éshogy azt kiszállították és abban volt egy újabb csomagra vonatkozó valami amit nem mondtam le ezért kiszámlázták a köv csomagot is, mondtam neki, hog yez rendben van, dehog yén az ég világon semmit nem kaptam, nem vettem át, akkor hog ymondtam volna le, mire aszonta, hogy akkor ők utánanéznek a postán és majd küldenek értesítést, azt ennyiben marattunk, remélem azért az aláírásomat nem fogják hamisítani, hog yátvettem volna bármit is....
a következő csomagokban 3 bugyi fog érkezni (hacsak nem rendelsz még hozzá egyebeket), és kb 4000 forintot kell fizetni érte postaköltséggel együtt.
kicsit olvass vissza, az eddigi tapasztalatok azok, hogy sima postán érkezik a csomag, aláírni nem kell semmit. Tehát semmivel nem tudják bizonyítani, hogy te bármilyen árut kaptál tőlük. (Amúgy én valóban több csomagot nem kaptam meg, ami megérkezett az is csak le volt dobva a bejárati ajtó elé a lábtörlőre, tehát bárki elvihette akinek megtetszett a rózsaszín doboz.) Az, hogy nem kaptam meg csomagokat onnan derült ki, hogy küldték a fizetési felszólítást (amit megkaptam, azt kifizettem, tehát nem szabadott volna lennie fizetetlen számlámnak).
a minőségről megoszlanak itt a fórumon a vélemények van aki szerint szuper, van aki szerint ócska, de ezt majd meglátod magad is, ha megkapod a kezdőcsomagot:)
gondoltam letesztelem hogy működik ez a dolog, anyukám nevére és címére rendeltem egy próbakollekciót (mert az amúgy is olcsó). mivel szüleim általában otthon vannak, ezért a postás megtalálja őket.
anyukámnak lelkére kötöttem, hogy semmit ne írjon alá.
ez kb 3 hete volt.
eredmény: egy hete (tehát a megrendeléstől számított 2 héten belül!) megérkezett az első szállítmány (amit rendeltem). A rendes postás hozta ki, aki az egyéb leveleket is szokta vinni. Nem íratott alá semmit.
A dobozban volt a csekk, ezt be is fizettem (mivel ezt megrendeltem, meg ennyit megér a cucc amit küldtek).
amúgy: az internetes rendelésnél gyakorlatilag bárki nevében, címére tudok rendelni. tegyük fel, hogy a szomszédom rendel a nevemben bármit, a postás bedobja a postaládámba (lerakja a küszöbre stb). Én kibontom, látom fizetnivaló van benne, de nekem nem kell a cucc. Kötelezhető vagyok-e én ilyen esetben, hogy visszaküldjem az árut (postaköltség)?
meggyőződésem, hogy a csomagküldő cég SEMMIT nem tud tenni a fenyegetőzésen kívül, mivel semmilyen aláírt papírja sincs sem a megrendelésről, sem az áru átvételéről.
További felszólitásokat kaptam, egyre magasabb összeggekkel! Amiket természetesen eljutattam a kerületi kapitányságra az iratok mellé! Az ügy nyomozás alatt van, még semmi hir, hogy hol is tart! De amint megtudok valamit egyből irok!
Egy biztos, én nem vagyok ideges, hiszen nincs miért! Az is biztos, hogy már nagyon kiváncsi vagyok mi lesz ennek a vége!
Most szeptember közepéig nem vagyok de ha utána bármi kérdés lenne, szivesen válaszolok rá!
látom, nem csak mi "szaladtunk alá a cég trükkjeinek. nekünk is olyan felszólítást küldtek, amiben ki kéne fizetnünk át nem vett temékek árát. addig álljanak vívóállásban, amíg ezt fel nem adtam nekik! nagy zsibbadás lesz a dolog vége:))) aki nem vett át tőlük semmit, nehogy fizessen!!!! nem tudnak mit csinálni.
A fizetési felszülítás után a következő lépésük még egy fizetési felszólítás, meg fegyegés bírósággal. De gondolj csak bele, egy olyan cég ami épp felszámolás alatt van nem valószínű, hogy pont ezzel fog foglalkozni, mivel ők is tudják, hogy Magyarországon a papír beszél. Ha te nem írtál alá semmit, hogy átvetted az árut nekik nincs követelési joguk, mert hogy bizonyítanák, hogy azt te valóban megkaptad. Szerintem ne aggódj emiatt. Ez a cég abból él, hogy ráijeszt a "fizetési felszólításaikkal" gyanutlan emberekre, és ha te vagy annyira naív még lehet hogy be is fizeted. Ne dőlj be nekik, ők ebből élnek. Nem vagy köteles nem megrendelt áruért fizetned! Így azt tanácsolom, ahogy már előttem is tanácsolták sokan: NE FIZESS!!!
Megnyugtatásodra:
17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet - A távollévők között kötött szerződésekről 8. § (1) A gazdálkodó szervezet nem követelhet a fogyasztótól ellenszolgáltatást, ha olyan árut értékesít illetve olyan szolgáltatást nyújt, amelyet korábban a fogyasztó nem rendelt meg. (2) A fogyasztó nyilatkozatának elmulasztása esetén sem lehet vélelmezni a gazdálkodó szervezet ajánlatának - hallgatólagos - elfogadását.
Sziasztok!
Szeretném megosztani az én információimat veletek ebben az ügyben.
Nekem sikerült beszélnem velük, igaz nem azon a számon, amit megadtak, hanem az interneten rákerestem és találtam egy másik számot. Ez a szám: 888-6288. Itt sikerült beszélnem egy ügyintézővel, aki regisztrálta, hogy lemondom a csomagokat.
A probléma az, hogy időközben megkaptam a felszólító levelet is. Nos én mondtam a hölgynek, hogy én nem fogom befizetni, mert az elsőt befizettem (ezt könyvelték is a felszólító levélen) és több csomagot nem kértem és nem is kaptam, csak a felszólító levelet.
Erre ő közölte velem, hogy de hát az megrendelésnek számít, ha én nem mondom le.
Hiába próbáltam meggyőzni, hogy mivel nem írtam alá semmit és nem kértem semmit, így nem lehet az megrendelés. Ekkor abban maradtunk, hogy ők utánajárnak a postán, hogy miért nem kézbesítette a postás a bugyikat, majd egy hónapon belül írnak levelet. Még föl is volt háborodva a nő, hogy mit képzel a posta, hogy nem kézbesíti.
Ekkor fölhívtam a helyi postát és megkérdeztem, hogy ők kézbesítik-e ezeket a rózsás dobozokat, mert ugye nincs rajta sem bélyeg és alá sem kell írni semmit. A két postás nő értetlenül kérdezgetett, hogy mi ez, mert ők még sosem láttak ilyen rózsás rózsaszín dobozokat. (Meg is ígértették velem, hogy megmutatom nekik a dobozt.)
Szóval ezeket a nyomorult borítékokat nem a posta kézbesíti, hanem gondolom egy futár cég, aki csak úgy bedobja, vagy csinál vele valamit.
És akkor most értetlenül nézek, mert nem tudom elképzelni, hogy mit és hol fognak ezek nyomozni a dobozaim után. Most nem tudom mit csináljak, várjam meg a válaszukat, vagy máris hívjam vissza őket azzal, hogy mit sikerült lenyomoznom a postán és cégkivonatban.
Szerintetek?
A céget is lenyomoztam, lekértem a cégkivonatát, amiben az áll, hogy ez a cég végelszámolás alatt áll, vagyis hamarosan megszűnik.
De most hogy írom a hozzászólást, látom a címzést, ami egy tökéletes címzés. Én nem láttam még olyan külföldről jövő levelet, ami ennyire pontosan meg lett volna címezve. Még a név is tökéletesen van írva, annak ellenére, hogy itthon is rendszeresen elrontják. Szerintem ezeket a dobozokat itt Magyarországon csomagolják és adják fel, annak ellenére, hogy a nő a telefonban állította, hogy ezek Svájcból jönnek postán. Akkor Svájcban is kellene tegyenek rá bélyegzőt vagy valamit, gondolom.
Nagyon hálás lennék, ha valaki leírná, hogy mi a következő lépésük a fizetési felszólítás után.
Köszönöm
Én is szaporítom a táborotokat, bár már tényleg nem zaklatom fel magam miatta. Én az első, akciós ajánlatukat fogadtam el, és utána szépen mondogattam le a többi csomagot, mivel azok nekem már iszonyat drágák voltak. Aztán lemondtam végleg, el is fogadták. Aztán változott a cég neve, és megint jöttek a csomagok. Na, akkor nem mondtam már nekik semmit, hanem elkezdtem tértivevénnyel visszaküldözgetni a cuccost valami budapesti címre, 2× is. A tértik vissza is jöttek (nem igazán izgat, hogy ki vette át, lényeg, hogy aláírta...), aztán a fizetési felszólítások is... Már volt pedig a kezemben egy nullás egyenlegközlő, de szerintük van egy csomag, amit átvettem, és nem fizettem ki. Újra telefonáltam, mondom, nézzenek utána, ki vette át... Jó, utánanézünk. De semmi olyan, hogy ha megtudunk valamit értesítjük vagy ilyesmi. Aztán gondoltam rájukcsörgök mégegyszer, hogy mizujs, ugyan ki vette már át azt a csomagot, erre újfent megígérték, hogy utánanéznek (Ha-ha-ha, nem is vetetik át a csomagokat....) Ahhoz, hogy hogyan hozzák ki a csomagokat: Egy csomagküldő céggel, szerintem. Mert én úgy jártam, hogy be volt dobva egy papír az ajtómon, hogy csomagom jött, hívjam pl. este 6-ig ezt a mobilszámot. Fel is hívtam, kérdem, milyen csomag? Mondja, hogy fehérneműs. Mondom neki, hogy ki se hozza, mert nem fogom átvenni. Erre leb*, hogy hogy képzelem, ez az ő cégének veszteség. Mondom, hogy ne kössenek olyan céggel szerződést, aki csak úgy küldözgeti a cuccokat. Erre letette... Szóval én már jártam úgy is, hogy a szomszédnak adták oda, ő meg még örült is, hogy segíthetett, hogy átvette a csomagom, és nem kell érte a postára mennem :-)
Most, hogy rátaláltam erre a topikra, újfent eszembe juttattátok a történetet, azt hiszem, fel is hívom őket, hogy hogy is állunk akkor egyenlegileg... Azt én is szívesen venném, ha elmondanád, mi volt a rendőrségen. Bár én nem gondolom, hogy túl sok minden...
Hozzám is szórólap formában jutott el a Provea vagy Miriale (ki tudja már melyik melyik???) cég ajánlata, de az a nővérem nevére jött –megjegyzem soha sehol nem ad ki semmi ilyen adatot, szóval nem tudom hogy tudták meg, hogy ő ott lakik, ahol(bár hivatalosan a lakcíme már más volt) –és ebbe még nem is volt semi, hiszen csak egy ajánlat volt… A fehérnemű elég jól nézett ki és a nővérremmel való konzultáció után megrendeltem magamnak, az ő nevére az árut. Igaz csak 2 hónap után jött, de végül megjött. A csekket ami jaz áruval jött be is fizettük ( 1580,- volt egy garnitúráért, ami tényleg jól néz ki és a mai napig használom is). Mivel láttam a következő szállítmány katalógusát, amit az áruval küldtek…..meg a kisbetűs részt, hogy amennyiben nem kérem a következő szállítást, azt telefonon vagy faxon jelezzem feléjük. Nos én ezt meg is tettem és le is mondtam, az ügyfélszolgálatos nő elég kedves volt és mondta, hogy majd küldik a katalógust, ha esetleg még rendelni szeretnék. Nos én naívan azt gondoltam, hogy ez azt jelenti, hogy árut küldözgetni a továbbiakban már nem fognak csak kis katalógusokat, amiből azt az árut, ami tettszik meg tudom rendelni. (úgy mint az OTTO -nál) Katalógus nem jött! Áru se…bár ki tudja, mert mi 04,20-án elköltöztünk arról a címről, és minden postánk át volt irányítva az új címre. Szóval áru nem jutott el az új címre, de fizetési felszólítás igen 9000 Ft-ról. Tehát már senki nem lakik a családból azon a címen, kérdem én, ha valóban szerződésük lenne a postával (pecsét hiány, stb… ahogy lentebb írtátok) akkor a csomag miért nem irányítódott át az új címre???? Hiszen azt is postai küldeményként kapjuk meg!!!! És a vicc az, hogy az ex szomszédunk minden levelet elrak, ami véletlen odakeveredik, de ilyen rózsaszín boríték nem érkezett!!!
Kérdésem az lenne, hogy most mit tegyek? Már nem lakom azon a címen, a nővérem se. Tegyünk feljelentést (név nélkül)? Vagy hagyjuk az egészet, mert címváltozás miatt úgysem találnak meg?
A másik kérdésem : noddyka írta, hogy 06,12-re be volt idézve ezzel az üggyel kapcs a bíróságra…érdekelne mi lett a vége. Meg hogy milyen emberek jelentek meg a cég képviseletében.
Ja, és más póruljárt emberektől újjabb címeket szereztünk meg: 1476 BP, Pf 308. ide küldték vissza a nem kért árut(azt a címet az ügyfélszolgálatos adta meg nekik)
És az adószámot köszi, hogy kiírtátok, mert anyukám APEH-os és utánanéz a dolognak.
Ha bármit megtudok írok! Csak nézzétek a fórumot, mert ahogy látom már rég voltatok fennt. *bocsi, hogy ilyen sokat írtam:)
Nagyon örülök, hogy érett fiatalok is vannak ezen a fórumon, akiknek már határozott elképzeléseik vannak bizonyos dolgok ügyintézéséről.
Ha azonban majd még érettebb és tapasztaltabb leszel, akkor látni fogod, hogy az emberek nagyon különbözőek. Vannak határozott és bátor emberek, és vannak félősek, riadtak. Vannak, akik rendelkeznek jogi ismeretekkel, és vannak, akik nem. Bizony vannak olyanok szép számmal, akik "éjszaka álmatlanul forgolódnak holmi álcég ijesztgetése miatt...." Ilyen a világ. Örülök, hogy te a bátor és jogi ismeretekkel rendelkezők táborát gyarapítod. Remélem, sok hasznos tanácsot tudsz majd adni a hozzád fordulóknak, esetleg más ügyekben is. Te bizonyára első blikkre megmondod, hogy egy fenyegető levél valódi vagy álcégtől jön. Kell-e félni a fenyegetéstől vagy nem?
Ezt a topikot annak idején azért indítottam, hogy megosszam a tapasztalataimat azokkal, akiket hozzám hasonlóan BOSSZANTOTT a Provea magatartása. Igenis, fel kell hívni az emberek figyelmét arra, hogy mivel tudják őket átverni, mert nem mindenki veszi észre az átverést, és főleg nem tudja, hogy mit tegyen, hova forduljon segítségért. Ha mindenki nagyon okos lenne, és mindig résen lenne, akkor pl. Juszt Lászlónak nem lenne műsora, és - kissé túlozva - akár rendőr sem kellene, jogász sem kellene, stb. De a világ nem ilyen! És - történelmi tanulmányaidból nyilván tudod - régen sem volt ilyen, mindig voltak bűnözők, akik ellen a társadalomnak föl kell lépnie.
Ha tudsz idegen nyelveket, akkor ajánlom neked, hogy olvasgass el ebben a témában (Provea - Miriale - Tono) külföldi fórumokat is, és meglátod, hogy kis hazánk félős állampolgárain kívül más, nálunk nagyobb és fejlettebb demokráciával rendelkező országok lakosai is hogy bedőlnek a csaló cégeknek.
A csalók stratégiája ugyanis pontosan az, hogy ráijesztenek az emberekre, és aki megijed, az fizet, és nekik ebből van a jövedelmük.
Ennek a topiknak a célja az, hogy a félős embereket megnyugtassuk, és tájékoztassunk minden érdeklődőt a tapasztalatainkról, hogy mi a teendő, mik a lehetőségek. És kihangsúlyozzuk, hogy aki nem rendelt meg valamit, az ne fizessen érte, akkor sem, ha bírósággal meg behajtással fenyegetik!
Elárulok halkan egy titkot. Kicsit félreértettetek... Nem úgy értettem, hogy nem kell csinálni semmit... de annyira megijednek itt felnőtt emberek a pitiáner dolgoktól, hogy csak nah és nekem az jött le, hogy foggal-körömmel küzdenek az ilyenek ellen... sajnos szerintem reménytelenül. Tenni kell, persze... de nekem ez már túl fanatikus.
A másik, amit halkan, nagyon halkan megsúgok:
2 cégnek is tartozom és 1,5 éven keresztül küldözgették a figyelmeztetést, bírósági ijesztgetést, stb... szerintetek érdekelt? Befizettem? Nem. Miért nem? Mert utánajártam, mit lehet, mit nem. Elküldtem őket melegebb éghajlatra, hogy engem hagyjanak békén, ne zaklassanak a TITKOS vonalas számomon. Ennyi. Párszor még próbálkoztak, majd feladták. Úgyhogy nagyon jól tudom, milyen érzés a sorozatos fizetési felszólítás, a növekvő összeg, a bírósággal való fenyegetés. Épp ezaz, hogy pont én tudom, hogy mit lehet megtenni, mit nem... a nagy felnőtt emberek meg futnak a rendőrségre és éjszaka álmatlanul forgolódnak, holmi álcég ijesztgetése miatt....
Remélem már jobban megfogalmaztam, mit is akarok mondani ezzel az egésszel. Érdekes még az is, hogy a nagy felnőttek (:)), sosem mondják azt a náluk sokkal fiatalabbnak, hogy hát igen... ebben igazad van. Ha csak részben is.
Egy kis ego: sokkal érettebbnek tartom magam a koromnál, de abban is biztos vagyok, hogy Ti érettebbek vagytok.... EGYES dolgokban. MÁSOKBAN pedig talán én és az én korosztályom. Na mindegy. Hagyjuk ezt most.
Ha megint valamelyik felnőtt embernek beletiportam a lelkivilágába, elnézést kérek. Majd kinövöm.
Én ugy értettem, hogy lehet csak véletlenszerü volt az én esetemben, hogy mert a lány Önkormányzatban dolgozott-zik igy könnyebben hozzájutott, de tény hogy igen is az szerzi meg aki akarja!-tehát nem hiszem hogy kizárolagosan ahogy Miriane irta hogy itt csak a barátok és csak az ismerösök, a rosszakarok a hunyok, hanem igen is létezik hogy megszerzik valahonnan nem ismeröstöl és a többi a cimed neved és igy kerülsz fel a listájukra!
Hiszen sajnos nálunk az adatvédelem nulla!
Hiszen volt már olyan is hogy csak ugy jönnek a nevére az embernek mindenféle boritékok igaz csekkek nélkül és ök is honnan tudnák meg a cimedet!?
Persze ugyan ugy!
Szerintem teljesen mindegy hogy igy vagy úgy de a cimedhez nevedhezhozzáférnek!-a pénzért listát dologról igazad van!
nevet, címet rengeteg helyről meg lehet szerezni. nem egy ilyen cég van, aki abból él, hogy ilyen listákat gyárt (címeket gyűjt) és árulja más cégeknek.
ha bárhol valamit visszaküldtél/beküldtél a neveddel és címeddel, már be is kerültél egy adatbázisba, innentől kezdve nem tudhatod, hogy hova kerülnek az adataid. (Pl. egy promócióban részt veszel, beküldesz vonalkódokat, kóla-kupakot, akármit, mellé kitöltöd a kis kupont az adataiddal, aminek az alján apróbetűvel ott van hogy melyik marketingcéghez kerülnek az adataid, és hogy milyen címen tudod magad töröltetni ha esetleg szeretnéd....)
szóval emberek nevének, címének megszerzése mögött nem kell rejtélyes összeesküvés-elméleteket sejteni:))
Magyarországon az nem szerzi meg a cimemet aki nem akarja!
Nem Miriane védelmében, de (nem, én nem a cégnél dolgozom) én ezt a heccből kiadást úgy értelmezem, hogy nem az önkormi, stb.-től szerezték meg a cimet, hanem pl. egy kedves szomszéd/munkatárs/akármilyen rosszakaród, talált egy proveáas reklámot, és egyszerű rosszindulatból kitőltötte a te nevedre.
Ettől függetlenül egyetértek a harmadik mondatoddal, nálunk sajnos pénzért bárhonnan kaphatsz listát...
ez látod nagy kár. pedig jó lenne, ha egyszer a benfenntesek közül idetévedne valaki, és elmondaná hogy mi miért van, hogy mi egyszerű földi halandók is megértsük.
Magyarországon az szerzi meg a cimemet aki nem akarja!
Példa!
A volt élettársam új-barátnöje aki ráadásul Önkormányzatban dolgozik, ugy megtalált, hogy nem a bejelentett cimemen laktam hanem a jelenlegi páromén! Úgy hogy oda be sem voltam jelentve még ideglenesre sem!
A párom nevén volt a matáv telefon és a lakás is!
Még is megtalált és mivel a matáv telefonszám titkos volt igy csak üzenetett tudott nekem küldeni a matávval!
Na ehez mit szólsz még azt is tudta rólam, hogy gyermekem született még azt is hogy hanyas a lábam mérete mint ahogy az kiderült!
És mindent tudott rólam!-Az az utáni életemről amióta nem vagyok a pasival!
Ugyhogy tedd meg nekem azt a nagy szivességet hogy nem szónokolsz itt a nagybetüs -NEM RANDOMRÁ-ról!
Ha neked sikerül akkor csak gratulálni tudok hozzá, hiszen biztos mi akik nem érjük el öket azok nem tudunk tárcsázni, mert bénák vagyunk!
Wormire, Em!
Én is már azt hittem hogy Benfentes a Miriane!
De miért ne lehet csak nem meri felválalni!
Egyébként mikor elöször olvastam a barátnömmel a hozzászolását nekünk is megfordult a fejünkben!
Ja képzeljétek, a barátnömet (egy másikat) felhivott valaki aki azt mondja hogy kapott fehérnemüt csomagban de nem fizetett, és hogy Őt nem érdekli hogy megkapták-e vagy sem de fizessenek!
Nem tudom hogy "ez e az a cég" de kifaggatom hogy mi volt és irok!