Keresés

Részletes keresés

action Creative Commons License 2006.03.10 0 0 2728

Magyarázza meg valaki:

Ki az a barom ebben az országban aki komolyan gondolja azt, hogy GYES alatt nőhet a család havi bevétele?! Az elmúlt 16 évben volt olyan kormány melynél ez megvalósulhatott?

Épelműségre vall, ha az építőiparban, munkavállalóként az elmaradt béremelések miatt a kormányt teszi felelőssé bárki is?

Ott ahol a legnagyobb %-ban lelhető fel a minimálbérre (62.500.-) bejelentett dolgozó zsebből (pl 120 ezer) fizetése!

Az állami juttatások, a családok támogatása, a nyugdijak növekedése, az adók csökkentése az, ami számonkérhető egy kormányon!

No, egy 3 gyermekes család Gyesen lévő feleséggel, minimálbérre bejelentve most többet kap havonta 12 ezer Ft.-al!

fort lami Creative Commons License 2006.03.10 0 0 2727

Te már látod a lényeget, egy lépés a felismerésig !

Hagyd a fenébe a közalkalmazotti pályát ! Irány a versenyszféra, aztán a piac eldönti, hogy a tudásod megéri-e hogy valóban jóbban élj.

Vejed ne " alkalmazott " legyen, hanem tulajdonos a saját vállalkozásában.

Lányod január 1. óta gyes mellett is dolgozhat, akár részmunkaidőben is.

Egy kis bátor lépés azt mondani az államnak, hogy KAPD BE ! NEM SZORULOK RÁD !

De lehet várni a kánaánt is ingyenebéddel, igérgetőből nincs hiány.

Csak félek annál nagyobb lesz a kiábrándulás.    

Előzmény: m52 (2726)
m52 Creative Commons License 2006.03.10 0 0 2726
Az "ABEV" nevű programmal készítem az adóbevallásom már 4 éve (korábban nem volt ez a program). Összehasonlítottam a bruttó összjövedelmemet 2002-2006-ban. A 4 év alatt ~tízezer forinttal emelkedett (közalkalmazott vagyok). Mikor meghallom a dübörgő jólétet, az elképesztően emelkedő életszínvonalat, hol halk, hol hangosabb átkokat mormolok. Jogos?
Sok, nem diplomás, közalkalmazott ismerősömnek hasonlóan a 4 év alatt 20% alatti a bruttó bérnövekedése (ápolónő, oktatásban dolgozó technikusok stb.). Ez alatt az idő alatt a kincstári optimizmussal mesélt infláció is nagyobb a 20%-nál.
Vejem építőiparban "alkalmazott", a bére szintén kisebb mértékben emelkedett mint az előző 4 évben, lányom második gyerekkel gyesen, a család életszínvonala csökkent.
A propaganda persze hatásos, fiatal kollégám örült a csalási pótlék emelkedésének, amíg valaki nem ült mellé számolni. Hamarosan kiderült éves szinten több mint harmincezer forinttal csökkent a nettó jövedelmük.
A "beszavazós" műsorokban ennek ritkán van látszata, mert ezek a családok nem költik az akármennyi Ft.-ot ilyen sms-re (és gyakran nem is számolnak, mint a fenti példából láthattuk).
Természetesen vannak, akiknek nőtt a keresetük, ezt tagadni botorság lenne. És vannak, akiknek nagyon megnőtt a jövedelmük, ez is igaz. Hogy ez a 4 év megérte az országnak, a jövő nemzedéknek, abban kétségeim vannak.

Nesztek propaganda ;-)
Kormányzati tájékoztató :-) (4,5 MB)
Jenőúr Creative Commons License 2006.03.09 0 0 2725

Köszi! De jólenne ha a pártok is olvasnák néha

a topikokat talán tanácsadó nélkűl is több és

jobb információt kapnának. Annélkűl hogy egymást

cikiznék ,vádolnák vagy egymás szerverét törnék föl.

Nem köpködni kéne egymást hanem -hüdefurcsátmondok-

EGYÜTKELLENE MŰKÖDNI!  NEM?!!! Szerinted tudják ezek az urak hogy miaz?

Előzmény: Törölt nick (2724)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.09 0 0 2724
A lényegre tapintottál.
Előzmény: Jenőúr (2723)
Jenőúr Creative Commons License 2006.03.09 0 0 2723

Nos én csak azt nem tudom felfogni  miért éppen a választások előtt

derűlnek ki a brutális problémák! Jó ez valakinek? Mert még ha netalán

ártatla is / ami ritka/ ilyen rövid idő alatt nem tudja magát tisztázni. Viszont a kampány pénz csak folyik a csatornába rendületlenűl.

Előzmény: tourmalet (2722)
tourmalet Creative Commons License 2006.03.09 0 0 2722
Most azt hiszed különbséget tudtál tenni a két nagy párt között? Bárcsak ilyen egyszerű lenne! De sajnos bármikor könnyedén lehet készíteni hasonló felsorolást az MSZP ügyeiről is.
Előzmény: kissbela25 (2716)
tourmalet Creative Commons License 2006.03.09 0 0 2721

Rosszabbul élünk? A nagy átlagot nézve nem hinném.

Azt viszont tudom, hogy ez nem a mostani kormány zseniális gazdaságpolitikájának következménye.

Sőt. A legrosszabbat tették, amit lehetett. Óriási kölcsönöket vettek fel (ugyanúgy, mint Kádárék a hetvenes-nyolcvanas években), hogy finanszírozzák a saját impotens gazdaságpolitikájukat. Meg lehet nézni és csodálkozni, milyen tetetmes mértékben nőtt az államadósság. És most az óriási költségvetési hiányról nem is beszélek.

Szomorú, hogy ilyen átlátszó és a jövőnket felélő gazdaságpolitikát sikerpropagandaként lehet bemutatni.

Szóval jobban élünk, lehet örömködni, de hamarosan meglesz a böjtje (Bokros -csomag II., aminek szükségességét jobb és baloldali szakértők egyaránt elismerik)

tuutuu Creative Commons License 2006.03.08 0 0 2720

Azért, ha én kibocsátanék a tuutuu NYRT nevében részvényeket, szerinted felbolydulna a tőzsde?

Fuss neki harmadszorra is.

Előzmény: ISFC (2711)
tuutuu Creative Commons License 2006.03.08 0 0 2719

Akkor idegeskedj.

Keress egy 4 évvel ezelőtti napilapot, amiben van egy utcai felvétel, nézd meg, mennyi ,és milyen autó van rajta.

Nem kell ide KSH..:}}}

Előzmény: Mr. 0 (2709)
Jenőúr Creative Commons License 2006.03.08 0 0 2718

T "action"

Hát ez az  ő már  gazdag sőt csak nő a vagyona még ha egy keresztűszalmát sem tesz.De az általam írt úgy mond rezsit azt nem kell az összekuporgatott milliárdjai-

ból fizetni.Magyarú aká hogy is van ingyen él.Az meg amit harsog azt te is hallod

gondolom.Bárhol bármikor mindíg a betanúlt  szöveget mondja.Petig ha nem az

okos tanácsadói adnák még a szöveget is a szájjába talán észbe kapna hog

a " MI DUPLÁJÁRAEMELTUK A CSALÁDIPÓTLÉKOT" szöveg már NEM ÉRVÉNYES

MERT  HAZUGSÁG!!! Ha olvastad vagy aki olvassa az előző jó pár megszólalásomat

nyilván igazat ad, Én javasolnám  a miniszterelnök úrnak és még tanácsadói dijat sem kérnék hogy ezt kiabálja: URAM ÉS HÖLGYEIM! A GYEREKET NEVELŐKTŐL 

ELVETTÜK AZ RNST,ELVETTÜK A 13. HAVI CSAL.PÓTLÉKOT, MEGSZÜNTETTÜK AZ

ADÓKEDVEZMÉNYT,MRGSZÜNTETTÜK AZ ÖNKORMÁNYZAT ÁLTAL ADOTT 13.HAVI

SEGÉLYT/ ez megegyezett a segély egyhavi összegével nálam 10280Ft/

DE ADUNK A NYUGDIJJASOKNAK 13. és MIELŐBB 14. HAVI NYUGDIJJAT DE MÁR

DOLGOZUNK AZON HOGY 15,16 STB IS MIHAMARABB KIFIZETÉSRE KERŰLHESSEN.

MERT SZÁMUNKRA A JÖVŐ AZ MELLÉKES  A M U L T  A Z  I G E N !! A NYUGDIJJASOK

KISHAZÁNK ELSŐSZÁMÚ TARTÓPILLÉREI  NEKIK MINDENT.

Szóval ha összeszámolod  még jöval kevesebbet kapsz mintha NEM DUPLÁZTAVOLNAMEG!!! 

Nos milyen jó szlogen annak aki semiért nem fizet  csak  él és beszél!

Ja jut is eszembe a fiának időnként ad 100 az az százforint zsebpénzt!!

Ez ő mondta egy TV müsorban,

Előzmény: action (2700)
A forrás Creative Commons License 2006.03.08 0 0 2717

Bocs, akkor ezt elnéztem, azt hittem a lányod nem talál munkát. A 18 évest meg az érettségizettet összevontam gondolatban.

Mindenesetre sok sikert kívánok az álláskereséshez.

Előzmény: Jenőúr (2714)
kissbela25 Creative Commons License 2006.03.08 0 0 2716

A FIDESZ és holdudvara :

1. A HírTV fórumáról már vagy 10-szer kitiltottak, gondlom azért mert ott csak olyan EMBEREK lehetnek akik rosszabbúl élnek és kommunista elnyomás alatt vannak

2. a FIDESZ soha egyetlen viszgálóbizottságot nem állított fel kormányzása alatt

3. a FIDESZ lenullázta a parlament szerepét a háromhetenkénti üléssel

4. a Orbánka 3 és fél évig nem szólalt fel a parlamentben, csak amikor jött a kampány! Vajon mit gondol Viktorka a prlament szerepéről ???

5. a FIDESZ betör az MSZP szerverére, de az első persze a tagadás, aztán ha van bizonyíték megpróbálják adni a jófiút.

6. egy FIDESZ képviselő zsarolja a MDF képviselőjelöltjét

7. a FIDESZ félelmet és depressziót kelt a sajtóorgánimaival karonfogva (MN, Demokrata, Heti Válasz, HírTV)

Még ha utálnám és a "kommunistákat" akkor se kellene egy ilyen agresszív, nagyokos, hatloméhes párt akiket nemzetközi szinten is ostaboa kis fiúcskáknak tartanak akik a kampányban levetkőzik minden gátlásukat mert aszt hiszik mindenki az ő szemükkel látja a világot!

Törölt nick Creative Commons License 2006.03.08 0 0 2715

Plakátháború

A kedvencem:

Jenőúr Creative Commons License 2006.03.08 0 0 2714

Tisztel "A forrás"

Csak egy kici a félreértés a lányom még iskolábajá  11.-es  igaz 18 éves de még csak

az iskolaáltal dolgozik mint tanuló.Majd ruházati eladó lessz ha végez a Szász Ferenc  szakközépiskolában.

A gond az elhelyezkedéssel a feleségemnek van /43 éves/ bocsi az előzőekben ezt

nem írtam.Gondolom a korom zavart meg a feleségem szintjén.Úgylátszik  ez a kor

külümbség már nálunk családi hagyomány. Apám 1905-ös volt édesanyám 1920-as.

én 1948 a párom 1962 . Hát ilyen az élet.

Minden esetre köszönöm a figyelmességedet! Kár hogy kevesn vannak ilyenek!

Előzmény: A forrás (2713)
A forrás Creative Commons License 2006.03.08 0 0 2713

Nézd, az indulatok nem segítik a tisztán látást. Az, hogy taníttatod a gyerekeidet, az mindenképpen előnyükre válik. Pályakezdőként nehéz az elhelyezkedés, ez tény. A vállalkozók igyekeznek minimalizálni a kockázataikat, ezért nekik kedvezőbb, ha nem alkalmazottként dolgoztatnak valakit, ráadásul nem szeretik a gyakorlat nélküli embereket.

Nem tudom, a lányod kiváltotta-e a START kártyát, vagy egyáltalán ismeritek-e ezt a lehetőséget. (Az APEH-tól lehet pályakezdőknek igényelni, a munkáltatóknak kevesebb TB járulékot kell ilyenkor fizetni. Ettől javulhatnak az elhelyezkedési esélyei.) Ha nem, szerintem nézzetek ennek utána, hasznos lehet.

Előzmény: Jenőúr (2712)
Jenőúr Creative Commons License 2006.03.08 0 0 2712

Tisztelt T"A forrás"

Így igaz ! Valóban az indulataim  igen csak elszabadúltak.Ezt csak tetézte  hogy mig

egy csőrepedés munkálatait próbáltam telefonon rendezni  addig már megint a

"szegény" nyugdijjasok 14. havi juttatásával foglalkozik a T.HÁZ.

Node amire neked reagálok az a következő: Való igaz nem ők a felelősek a hiányos

iskolai végzettségemért .Az sajnos egy másik komoly családi probléma miatt alakult

így.De aszt viszont szeretném ha a gyermekeim nem az ilyen bizonytalan és

hazugságokkal teletűzdelt világban kezdenék az életüket.Én minden megtettem és

teszek azért hogy ők tanúlt emberek legyenek ha nem is DR-el a nevük előtt de

legyen szakma a kezükben.Éppen ez az amit ha nincs támogatás segitség akkor

a körűlményeket nehéz megteremteni.Én már sajnos nem tudok "átalakúlni".

A feleségem mivel már az előzőekben leírt betegségéből nagyon szépen kilábalt

most szeretne elhelyezkedni éretségivel jó komunikációs készséggel és immár

2 hónapja képtelen. És miért? Mert CSAK ÉRETSÉGIEVAN ,MERT NINCS VÁLÁLKO-

ZÓI IGAZOLVÁNYA . Mert ma ugyebár alkalmazottnak NEMSZIVESEN LÁTJÁK!

Nos bocsi megin bele nyultam a politikába. Mert ugye a nagy kapitalizálódásban

az alkalmazott teher,nyűg probléma.Sajnos ez is ROSSZABBÚL ÉLÜNK egyik

problémája. Ő még úgy mond fiatal és akar is dolgozni és nemtud.Pedig ha

sikerűlne ezzel talán tudnánk az "ellopott " támogatásokat pótolni talán-talán

még felül is múlni.Annyit még az elejéhez: A szüleim  9 hónapos koromban

szétmentek engem édesanyám nevelt napszámbajárásból apám kemény 350Ft-ot

fizetett tartásdij cimén/ 1950-es 60 as éveket írunk/.Apám a család vagyonát

sajnos ez nem vicc odaadta önként akkor az "elvtársainak" ez neki jó nekem és

édesanyámnak erkölcsi,anyagi kár volt és marad is.Csak a tisztánlátás kedvéért:

Az apai nagyapám Herman Géza /Herman Ottó  természettudós  testvére/ Mikófalva

és környéke kör. ill.főjegyzője volt.Tulajdona volt  a villói szénbánya és az ugyan csak villói nyaraló / a bánya szarvaskői néven volt később ismert/ Az anyai nagyapám Dr Balázs Jenő Eger 2. számú ügyvédje volt / ők minketten 1944 áldozatai

lettek./Apám londonban szerzett közgáz diplomát és  csak 5 nyelven beszélt tár-

salgási szinten.Nos elnézés ha túlterhelek bárkit csak azért irtam le mind ezt

még ha furcsán is hangzik hogy lehet hogy a felmenőim ből adódik hogy igy

8 általánossal is rühellem a kivételezést és az igazságtalanságot.Én közel 40 éve

a szó szoros értelmében eggyetlennap megszakitásnélkűl  dolgozom.Tehát én a

3 gyermeken kívűl már tettem az asztalra bőven ahhoz hogy most a gyermekeim ne

koplalják meg  a " urak" dőzsölését.Köszönöm a türelmet a kicsit hosszú olvasnivalóhoz,

Előzmény: A forrás (2697)
ISFC Creative Commons License 2006.03.08 0 0 2711

Most ráérek, írok még.

A részvényeket nem a BUX-ban szereplő cégek vásárolják. Ők kibocsájtják.

Nagyrészét a nagybefektetők forgatják, multinacionális cégek.

Tehát nem a kibocsájtó számit, hanem a részvényes.

Előzmény: tuutuu (2705)
ISFC Creative Commons License 2006.03.08 0 0 2710

De abból amit írtál nem nehéz, hanem reménytelen.

Gyurcsány a rendszerváltás környékén gazdagodott meg. A privatizáció során alapozota meg a vagyonát.

Sokat keresett állami visszabérlésekből és állami megrendelésekből, az Antal és a Horn kormány alatt is.

Előzmény: action (2708)
Mr. 0 Creative Commons License 2006.03.08 0 0 2709

"De a fekete plakátokért pofán tudnám vágni a kitalálóját, mert annak a kevés embernek, akinek tényleg rosszabb most, még tovább basszák el a lelkiállapotát."

"Annak a kevés embernek", vajon merre viszi a lelki állapotát a "Lendületben az ország", "Megcsináltuk" és egyéb plakátok? Engem speciel ezek jobban idegesítenek.

Előzmény: tuutuu (2701)
action Creative Commons License 2006.03.08 0 0 2708
Nem bonyolult!
Előzmény: ISFC (2704)
ISFC Creative Commons License 2006.03.08 0 0 2707

Utálom, hogy nem lehet itt javítani!

Had=Hadd 

Előzmény: ISFC (2706)
ISFC Creative Commons License 2006.03.08 0 0 2706
Had ne guberáljam ki neked azt a több tucatot amelyiknek még vannak külföldi érdekeltségei. De legyen igazad, nagy Rt-k.
Előzmény: tuutuu (2705)
tuutuu Creative Commons License 2006.03.08 0 0 2705

Én úgy fogalmaznék, hogy a tőzsde a multinacionális cégek kilátásainak tükre.

Ennek azért fussál neki még egyszer. Melyik multicég szerepel húzóként a BUX-ban?

A MOL, meg AZ OTP lassan multinak számít, de mégiscsak magyar..:}}

Előzmény: ISFC (2688)
ISFC Creative Commons License 2006.03.08 0 0 2704
Kiről írtad ezt? Érthetetlen.
Előzmény: action (2700)
tuutuu Creative Commons License 2006.03.08 0 0 2703

A Medgyessy-t leváltották,miért is?Használdd az agyad.

Ez tény, a nagyobb baj, hogy Orbánt nem zavarták még el a pártjából. Miért is nem?

Előzmény: attisport (2687)
ISFC Creative Commons License 2006.03.08 0 0 2702

ledegradálni ('lefokoz')

A leírtakból némi logikával arra is rájöhetsz, hogy a ledegradálni azt jelenti lelefokoz.

Értelemszerűen a "le" felesleges. 

Előzmény: action (2698)
tuutuu Creative Commons License 2006.03.08 0 0 2701

A rendszert nem én működtetem,csak a része vagyok.

Ezzel nem értek egyet. Te működteted, az államnak az lenne a dolga, hogy kiszolgálja azokat, akik működnek, működtetnek. Tudod, a miniszter=szolga.

A rendszert a kormány működteti!

Orbitális tévedés, a "szocializmus" nevezetűben úgy volt. Mond neked az a név valamit, hogy Csikós-Nagy Béla?

És az elbocsátott dolgozók szerinted mit gondolnak?Jobban élnek mit ez előtt?Erről szól itt fenn a kérdés.

Én már két évvel azelőtt, hogy szétzavarták volna a gyárunk 20000 melósát ( 120000-es város), elkezdtem törpölni, mit lehet kezdeni, mert látható volt a katasztrófa. És amikor a 80 emberből 6 maradhatott, és én lehettem volna az egyik, kirúgattam magam, mert olyan szerződést soha nem írnék alá, amit az orrom alá dugtak. De tudtam, mit fogok csinálni.

Azt is tudom, milyen munkanélkülinek lenni, mert másfél hónapig én is voltam az. Szar érzés, pedig már készült az új cégem.

A kárörvendés pedig a lehető legtávolabb áll tőlem, sőt, segítek, ha tudok.

De a fekete plakátokért pofán tudnám vágni a kitalálóját, mert annak a kevés embernek, akinek tényleg rosszabb most, még tovább basszák el a lelkiállapotát.

Előzmény: attisport (2674)
action Creative Commons License 2006.03.08 0 0 2700

Igaz!

Csak azt nem értem miért a milliárdos miniszterelnök van megint porondon!

Ő akkor lett milliárdos amikor az ellenzék volt hatalmon! És nem azért lett miniszterelnök, hogy most meggazdagodjon. Ő már gazdag!

Előzmény: Jenőúr (2692)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.08 0 0 2699
Rosszabbul politizálnak mint 4 éve, tán azért.
Előzmény: action (2693)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!