Évtizede megy a nyílt és az alattomos propaganda, hogy a marihuána nem káros, nem okoz függőséget és ezért legyen szabad. Itt szeretném összegyűjteni az ellenérveket.
Bammeg, én meg már több, mint 50 éve mindig csak szívok 10 milliónyi HUNpolgártársammal együt, és csak nagyon kevesek maradtak "úgy". Azok se attól, hanem bal@ módon nem vettek kotont!
Én is ismerek olyat, aki huszonéves korára annyira lelassult egy-két évnyi intenzív füvezéstől, hogy olyan már mint egy zombi. A szemét is csak félig tartja nyitva állandóan. Elég durva, hogy így kell leélnie a teljes életét, mert javulni tudtommal már nem fog.
"Kérdezzétek meg Dr. Csernus Imrét, engem már továbbképzett :-)...szerinte a marihuána károsabb, mint a többi drog. "
Akkor Csernus dobja ki a diplomajat. Amugy 14 eve kabitoszerkemiaval foglalkozom az USA-ban valami halovany fogalmam van rola,mi a kulonbseg az opiatok es a THC kozott
Kérdezzétek meg Dr. Csernus Imrét, engem már továbbképzett :-)...szerinte a marihuána károsabb, mint a többi drog. A leépülés, függés szintén kialakul, de lassabban.
Egy kutatás szerint a halálos közúti balesetet okozók 99%-a fogyasztott vizet vagy víztartalmú italt a balesetet megelőző 24 órában. Betiltani a vizet! Pont.
Hat ismertebb drog összehasonlítása a függőség öt különböző szempontja szerint, súlyosság szerint csökkenő sorrendben.
Megvonás. A tipikus megvonási esetek súlyossága és valószínűsége.
1. Alkohol
2. Heroin
3. Nikotin
4. Kokain
5. Koffein
6. Marihuana
Megerősítés. Gyakorlatilag milyen könnyű rászokni.
1. Kokain
2. Heroin
3. Alkohol
4. Nikotin
5. Marihuana
6. Koffein
Tolerancia. A szükséges dózis növekedése rendszeres fogyasztás esetén, és a szint, amire beáll.
1. Heroin
2. Nikotin
3. Kokain
4. Alkohol
5. Koffein
6. Marihuana
Függőség. Milyen nehéz leszokni, mennyi a visszaesés valószínűsége, a fogyasztók hány százaléka lesz függő, és hogy mennyire ragaszkodnak a drogokhoz a káros hatások ellenére.
1. Nikotin
2. Heroin
3. Kokain
4. Alkohol
5. Koffein
6. Marihuana
Befolyásoltság. Nem kifefejezetten a függőségről szól, de a befolyásoltság pszichés intenzitása jelentőséggel bírhat a drog veszélyessége szempontjából.
1. Alkohol
2. Heroin
3. Kokain
4. Marihuana
5. Nikotin
6. Koffein
Dr. Jack E. Henningfield jelentése az amerika NIDA megbízásából (National Institute on Drug Abuse - Nemzeti Drogabúzus-kutató Intézet).