Mindenki kerül időnként olyan helyzetbe, hogy a lelke "romokban hever". Itt leírhatod, ami a szivedet nyomja, nem vesztesz semmit, maximum valakitől segítséget kapsz!
Miután én nem vagyok pszichiáter-pszichológus, tőlem közhelyeket, tankönyvben oktatott frázisokat ne várjon senki; csak elemzést, közös gondolkodást - tehát lelki gubancoldást!
A kutyusokhoz, amikor a feleségemnek vizsla - raja van, s a világ legjobb - legszebb vizsláinak vérvonala, nost ma reggel átvilágitottam szememmel szemembe... nem könnyü, ők, mármint a magyar kutyák - pulyák, mindenek előtt szeretnek meg hüségesek hozzánk, na itt már majdnem könnyezhetek?
Aztán a többi kis, főleg az emléküket is törölni, szóval mindent ami magyar, elfeledtettni, na most mégis amit felfedezhettek: ne szeressük egymást gyrekek, mint a kutya - fajtáink? Igen igen a többi kutya fajok is, de zerintem, ezeket az állatokat, mi magunkkal hozhattuk, de hon - nan?
Nézzétek csak, a fiam, akik valóban kiskutya, mert arra azt mondják, aki hazement, hogy egy magyar lányt lásson meg fogjon magának, de nem látott, mert nincs szeretet, ami nekünk itt van, egy szemse, nem csillog mint kutyánk szeme, akárhogy bánnunk a magyar kutyusokkal, meg a többi kis házi - honi - honnan, hun vót hun nemvót állatainkkal, mellesleg mi nen azok lennénk, mig husba vagyunk, nem fasirtba? kutya fejü tatárok?
ne, szeressük egymást, itt bizon a magyar a magyart, nem szabad, nem künyü?
na csak, egy kis merész kanismarga, gubbancomat kapirgállhatom vagy atom?
Örülök, hogy minden rendben van, és legfőképp annak, hogy a te lelked is megnyugodott kicsit. Amúgy mellettem is van egy már tíz éve, ha nem is a szokvány értelemben, szóval értem se aggódj:-)))) Ezért mertem neked tanácsot adni... Ha tudod, mi a lelki társ, akkor nem kell magyaráznom, azt hiszem.... De azért a "csodapasit" egyelőre csak tartsd szemmel, te elfogulatlanabbul tudod szemlélni, mint a barátnőd, aki odavan érte.... És azért remélem, nem hagysz el minket:-))) Szívesen látunk lelki gubanc nélkül is!
Nagymamámék kb 500 évvel ezelőtt vettek egy tanyát Mórahalmon, olyan hétvégi kertnek valót. No azóta már vagy 50 macskánk volt. Az egyiket fel lehetett emelni a farkánál fogva és csak nézett mint egy boci.
Elvagyok velük de annyira nem szeretem őket mint a kuttyokat.
A lábujjaidat, hogy finom legyek:-)))) Mármint azt sütve... Amíg nem volt egy "személyreszabott" cicád, nem is ismerheted őket. A Humanoidiké kutya módra apportírozva visszahozza az eldobott csontot, többször egymás után. Le is van videózva, ha nem látom, én sem hinném. Az a macsek egy macskabőrbe bújt kutya, döbbenetes. Én ajánlom, egyszer adjatok esélyt egy kismacsnak. Nagyon tiszták, és a közhiedelemmel ellentétben nem terjesztenek toxoplazmát (nekem, mint egészségügyisnek, valamint mániákus macskásnak hihetsz), feltéve, ha az ember nem turkál a kakijukban, de speciel ezt a családod egyik tagjáról sem tételezném fel... És szintén a közhiedelemmel szembefordulva, megfelelő tartás mellett a lakásban sincs macskaszag.... Nálunk a panelban többször csak onnan veszik észre a macseszt, mert kijön kíváncsiskodni, akkor aztán jön a "jé, itt nincs is macskaszag", meg a "meg nem mondtuk volna, hogy itt macska van", meg a hasonlók... De ez már a gazdi felelőssége...
Ezt örömmel hallom! A nyáron esetleg csatlakozhatnál hozzánk - Humanoidikkal járunk. Van egy szuper jó helyünk. még hal is van:-))) Nektek már csak a Zsuzsa által említett kutyi vagy cicus kellene, és teljesen "passzolnátok":-)))) Különben kulisszatitok: nekem van cicám lakásban immár tíz éve, befogadott cicus. Imádom. Humanoidik állandóan kicikizett, hogy így megy úgy, hozzájuk aztán lakásba macska sosem, stb. Aztán egyszer este mentek haza, és két kiscica "támadta meg ôket": mondanom sem kell, hogy bent kötöttek ki. Az egyik azóta egy operaénekesnô dédelgetett kedvence, a másik meg Humanoid szíve csücske. Imádja, hol van már a "lakásba sosem"!!!!! És nem megt?rt cica: családtag:-))))
Ez éppen olyan, mint amikor egy kutyást, macskást megszólják mindaddíg, amíg nem kerül hozzájuk egy kiskutya, vagy kismacska. Aki belenéz a szemedbe az ártatlan, csillogó szemével és Te elvesztél, elolvadtál és már el sem tudod képzelni nélküle az életedet.
Szóval, amíg valamit nem próbáltál ki, nem is igazán tudod mi a jó benne.
A horgászat fantasztikus dolog, de pl. a vadászatot nem tudom elfogadni. Biztosan megvan a szépsége azok számára, akik vadásznak és én is imádom az őz és vaddisznópörköltet. De lelőni egy állatot biztosan nem tudnék, vagy legalábbis nem találnék benne élvezetet.
Ülni a vízparton, hátad mögött susognak a fák, hallod a madarak csivitelését, beszívod a jó levegőt, és hallgatod a csendet, már nem is számít, hogy fogsz-e halat. Ha még egy kis langyos szellő is fújfogál, a víz fodrozása szinte álomba ringat, elfelejted a gondjaidat, csak élvezed és érzed, hogy a természet része vagy. Nagyszerű dolog. Ha közben még fogsz egy méretes halat is, az előhozza az ősi halászösztönt és a zsákmány a sikerélmény mámorát is adja.
Amúgy a horgászatban nekem nem is a hal a fontos, hanem a csend, a nyugalom, a szép környezet, meg persze az, akivel horgászom. Mert nincs annál jobb, mint ha amellett hallgathatod a csendet, akivel jól érzed magad...
Évek óta álmodozunk egy kis falusi házról, nyaralóról vízközelben, de zöldség-gyümölcsöskerttel együtt.
Alienita nagy álma is egy kertes ház.
Mi a férjemmel nagy természetvédők vagyunk, ismerjük a természetben fellelhető és ehető gyümölcsöket, gombákat. Fiatal korunkban vidéken éltünk - mint vidékre került értelmiségi házaspár - és megismertük a hazánkban fellelhető ehető, erdőn - mezőn található növényeket.
Azóta a legtöbb, általunk ismert ilyen helyet beépítették, elpusztították. De készülünk arra, hogy ha sikerül vidéken egy kis olcsó házhoz jutni nyugdíjbamenetel után , meghosszabbíthatjuk az életünket a termesztett bio zöldség és gyümölcsökkel és a búzán és kukoricán hízlalt szárnyasokkal.
Mert tisztában vagyunk vele, hogy a húsok, amiket a boltokban vásárolunk tele vannak olyan gyorshizlaló tápokkal, melyek a hízlalási időszakban nem bomlanak fel az állatban, a húsuk elfogyasztásával bekerülve az emberi szervezetben fejtik ki káros, gyorshízlaló hatásukat, megzavarva az emberi szervezet anyagcseréjét és immunrendszerét.
A zöldségek - gyümölcsök, melyeket a boltokban vásárolunk szépek, de tele vannak vegyszerekkel, elfogyasztásukkal szintén károsítják az ember immunrendszerét és ezáltal ezeket az újkori betegségeket okozva, mint pl. a rák.
Tudom, hogy az én cukorbetegségem, melyre örökletes családi hajlamom is volt,egy fertőzéses anyagcsere betegség. Ezt valószínüleg orvosok másként magyarázzák, de ők is csak azt tudják, hogy valami miatt a májban lévő Langenhorst szigetek elhalnak a II. tipusu cukorbajban. De gyógyítani, megállítani nem tudják a folyamatot.
Hiszek abban, hogy a természetben található és a bio módszerekkel termesztett növények sokat segíthetnének a betegségem, ha nem is gyógyításában, de legalább szinten tartásában.
Sok magyar ember "fedezett" már fel a cukorbajt gyógyító teakeveréket. Vártam, mint a messiást a Szabó bácsi teakeverékét is, írtam neki, kértem mintát, megírtam neki, hogy nem kérdezem mennyibe kerül, csak küldje.
Esze ágában sem volt, az egyik híres cukorbeteg Tvriporternőnek küldött, meg egy másik bemondónak, mert azok hírverést tudtak volna neki csinálni.
Nekem nem küldött. Ennyit a magyar jóindulatról. De nem is lett semmi a híres Szabó bácsi teájából, mert azóta sem hallottam róla.
Úgyhogy én is csak azt mondhatom mindenkinek: vissza a természethez, a természet patikájához, mert más nem segít rajtad, csak te önmagadon.
Most már csak egy gond van, az a mocskos pénz, ami nélkül nem adják a kertes házat. De előbb-utóbb, még remélem megvalósulhat az álmunk.
Többször végighallgattam egy nagyon kedves orvosnő esetét, aki 50+ évesre, 20+ évet volt vezető orvosa egy kórháznak, amikor is kapott egy rákdaganatot, ami minden kezelés ellenére, olyan lett mint egy kókuszdió, s pár hetet adtak neki, a legjobb orvostársai.
Kiment a mezőbe, ill. vett egy rogyant kis farmot, aminek volt zöldséges kertje, meg gyönyürü fássa, s közel volt egy kis tócska, nos kora reggel kiment kertészkedni, aztán frissen ette a gyümölcsöt - zölséget meg préselte, s itta a levét, s pár hónap allatt, eltünt a digi - dagi káros - kóros daganat? Ugy élt mint egy remete, férjével!
Amit mondott, azok a módszerek amit alkalmaznak, inkább megölik az illetőt, élteti a betegséget?
Vajon igaz ez kutyákra is? Nekünk mindig fekete középuszkáraink voltak. Közöttünk olyan lelki kapocs van, amit kutyamentes emberek nem is tudnak elképzelni.
Majd jelenlegivel kapcsolatban írok Neked egy e-mailt, itt nem írom le, hogy miről, mert rögtön bolondnak titulálnának, pedíg itt a házban lakók tudják, hogy igaz a történet, mert hisznek a saját szemüknek.
A napokban fogom majd írni és akkor a bivalybociról küldök majd fényképet is.
Egyébként érdekes. Épp ma beszéltünk a férjemmel, hogy a kutyánk valószínüleg alkalmas lenne kórházakban, idősotthonokban gyógyításra. Tudod, amikor bevisznek ezekre a helyekre kutyákat és azok árasztják magukból a szeretetet a betegek felé.
Egy érdekesség, hogy mennyire igaz, azt nem tudom.
"A fekete macska nemcsak hogy nem hoz szerencsétlenséget, de egyenesen gyógyító ereje van. A génje, amely a fekete színéért felelős, fokozott védelmet nyújt a fertőzések ellen. A kutatók szerint ha meg tudnák pontosan határozni a fekete cicák betegségekkel szembeni ellenálóképességének okát, az sokat segítene a mindezidáig gyógyíthatatlan emberi betegségek elleni küzdelemben."
Megmondom hol vágott be a gubbancozás, mikor gubóztam be legutoljára, mikor azaz KÁR9 banda, eggzer csak magyarorzág ennyi meg ennyi adóságot vett fel, de itt a krds kidől vagy midől? Csocse nem tudtam feltételezni, hogy leggen agármillen magor a mogorva, hogg arra képpes lenne, hogy azt a kis phicsányi földet, meg roncs 1/4de minden tekintetébe testének népet, VALAGI megint örögre eldósitsa? Ez bennem irtózatos megaláztatásos gubbanc, gomböcc bennem, nem tudom se feloldani se megemészteni, de az nem lehet, hogy bennünket bárki bármi megemésszen, de mégegy lökettel vagy ugrással vicca, mert soha nem találtam viccesebbnek: a magarok mogorva Istenére esküszünk, na most amit ránkedteke a gyalázatosak, mert hogy lehessek hü, magyar vérédes Jézus vérü honur de magur is tesvéreimhez, meg most a bennünket jobágyrabszolga köcsögögbe vágó, idegenó isten meg wallást tüzzel vassal ránkverőigghez, mert megint Eszes Tominak álgyuval kell a tallpasai meg most globbancos labbancok, na teccenek érezni, hogy ketté, sőt néggyé lettünk szelve, most eztet a hellzetet, hogy göbözzük öcce?
Világ örök gallázata, hisz a magyarnak kellene kezdeményezni, hisz minden kár kár kár kárpátmedencei nép kárrog, hol vaggtok magarok? Napura mogorva, nem morova, de morávia ha nirvána, is csaholna, vagy csehelhetne, mint czégek czége?
ha tulfeszitettem a a nagybőgő hurjait, csak tessenének figgelmeztettni?
Most jutott eszembe, olvastam és a TV-ben is volt, hogy a jelenlegi legjobb védekezés a madárinfluenza ellen a savanyúkáposzta. Állítólag ennek a levével beoltott csirkék meggyógyultak. Nem kacsa a hír.
Én tavaly, mivel itt Bp-en 5 Ft-ért lehetett kapni a káposztát, gyártottam annyi savanyúkáposztát műag-vödrökben, hogy egész évre elég volt, most fogyott el az utolsó adag kb. 2 hete. Úgyhogy mi teljes védettségben voltunk. Most nem akar egyelőre lejjebb menni a káposzta ára, de kénytelen vagyok megvenni annyiért, amennyiért adják és legalább karácsonyra egy vödörrel gyártani.
Akit érdekel a recept, jelezze,elküldöm e-mailbe, vagy leírom ide, ha van rá igény. A házi káposzta előnye
- kb. 1/4-1/5 annyiba kerül, mint a bolti - még a jelenlegi árnál is,
- tudod, hogy mi van benne/te tetted bele és tartósítószert nem raktál közé/
- teljesen a saját ízlésed szerint készülhet.
- meleg lakásban a túlérés elkerülése végett be lehet zacskózni és a mélyhűtőben akár egy évig is eláll /mint ahogy nálam pont egy évig, tovább azért nem, mert elfogyott/.
Ha már a receptnél tartunk. Tegnap valaki kérdezte, hogy mi az a CITROMBORS .
Úgy tudom nem kapott választ.
Nos, a citrombors, nevével ellentétben nem borsféle, hanem citrom.
Méghozzá a citrom leveléből és zöld ágaiból készül. Ezeket lepárolják, majd a párlatot besűrítik. Ez a citrombors, amivel általában húsokat, vagy halakat ízesítenek.
Nézitek ezt az interneten? Naponta látszódik, hogy terjed a madárinfluenza a világon.
Köszönöm a megnyugtató szavakat, de egy kis félreértés adódhatott.
Mi is vásárolunk olcsó baromfitermékeket, így baromfipárizsit, pulykasonkát, mert nem kerülnek sokba és finomak. Mi a nyers baromfihústól félünk, ami itthoni feldolgozás közben okozhat problémát a bőrön lévő kis sérüléseken keresztül.
Igaz, lehet kesztyűben dolgozni és lefertőtleníteni a vágódeszkát. De miközben az ember ide-oda nyúlkál, áthelyezi a mosogatóba a vágódeszkát, előfordulhat, hogy láthatatlanul is odakenődik valahová egy ici-pici maszat, ami, ha fertőzött a hús, bizony nagy galibát okozhat. De bízom benne, hogy ebből a madárinfluenzából nem lesz világjárvány és ugyanúgy lecseng majd, mint a hiszti pár éve a kerge marhakóros hússal. Hiszen úgysem tudunk semmi ellen 100 %-os védelmet.
¤Helleluja¤ & ¤DSN¤ barátaim... Teljesen igazatok van, és szerencsére van mindig valami szikra ami erőt ad! Az én esetemben ez a családom,gyerekeim! Vannak aki előbb, vannak akik később,...és van akik sajnos soha sem találják meg az életük értelmét! Az én életem értelme a gyermekeim. Mielőtt a Boszniai frontra vittek 3 hónappal az előtt halt meg apukám(44) és mivel nagyon szerettem , ezért elegem volt az életből! Bevallom kissé örültem is annak hallatán hogy nemsokára bevetésre visznek , 2 okból . 1 Boszniai faluban (Boszanszka Gradiska) mellett kellett fölszabadítani a megszálló Horvát katonáktól, és örültem hogy segíthetek az ártatlan falusi civileken...másrészt reménykedtem , hogy otthagyhatom a fogam,...hiszen apám halála elvette az életerőmet. Végül történt két dolog! Nemsokkal mielőtt kivezényeltek megtudtam feleségemtől hogy(végre)terhes, amit már nagyon vártunk,... ...és ez elegendő erőt adott, és motivált hogy mellette legyek amikor jön a pici! A másik dolog ami sokat jelentett, amikor kiűzrük a Horvát hadsereget(jobbanmondva "henteseket", hiszen ez a legjobb kifejezés arra amit tettek) ...és láttuk az élvemaradt szegény meggyötört ottlakók arcán az örömöt! Nagyon boldogok voltak,...örömükben hozták az utolsó maradék ennivalójjukat, ezzel kimutatva hálájukat! Nemsokkal ezután megint történt pár katasztrófa,...mert visszavonulás közben 1 orlövész nyakonlőte a legjobb barátomat aki a kezeim közt vérzett el...és nem tudtam rajta segíteni, mert ütőeret érte a lövés! Mikor ácsempésztek minket a Horvátországi kaszárnyánkba,...leszereltem,...majd újra Bosznián keresztül menekültem Vajdaságba!Igazi odüsszéa volt... Hazaértem, majd másnap reggel, feleségemnek izgalmában elfolyt a magzatvize és hat és fél hónapos terhasen megszülte a fiamat(aki csak 1.85 kg volt)! A doki azt mondta hogy 48 óra kell,....és vagy stabilizálódik az állapota ,...vagy sem, és elveszítjük a babát! 1 napra rá jött 1 telefon Slavonszki Brod-ból,...hogy porig rombolták a kaszárnyánkat a Horvátok,...és a felettesemet elfogták a katonák nagy részét pedig kivégezték! Többségük még újonc volt, és a fegyvert sem tudták rendesen kezelni! Vihar előtti csend lehetett amikor leszereltem,...mert még emlékszem csodálkoztam is, hogy hogyhogy ilyen nyugalamas a város?!? Hát azért, mert akkor már (nagyban)készülődtek a rajtaütésre-támadásra! Mind erre azt mondanám hogy néha úgyérzem hogy több a szerencsém mint az eszem,... Kérlek bocsássatok meg hogy "zűrös dolgaimmal" lefárasztottalak benneteket,...de remélem így már picit jobban érthető hogy miért is "békítő" a CRYSTAL SKULL. .............. P E A C E ..........