Leginkább a blooming néven ismert "jelenség" lehet.
Ha a digitális érzékelőt erős fényhatás éri, akkor a leginkább érintett érzékelők (pixelek) túlcsordulhatnak, ami a szomszédos pixelek esetében is túlcsordulást okozhat. Talán egy fényes fém vagy üveg felületet süthetett ott a Nap, ami a fotót készítő gép érzékelőjében ezt a túlcsordulást okozhatta.
A mellékelt képen is egy ilyen túlcsordulás, blooming látható.
(Az újebb fényképezőgépek már jól kezelik ezt a problémát, egyre kevesebb az ilyen kép.)
Mint már említve volt, a Google Earth egy helyszínről nem tárol csak néhány képet (jó esetben kb. évente 1-2-t). Arra az esély hogy a megfigyelendő objektum pont abban a pillanatban rajta van, az esély szinte nulla, de mivel a felvétel felülről készül, a rendszám egyébként sem lenne olvasható. Google Street view Magyarországon nincs, van viszont norc.hu: http://www.norc.hu
Ha csak egy egyszeri múltbéli időpontról van szó, azon már nem lehet segíteni. A jövőben pedig, ha tudni akarod, az adott személy hol jár, arra vannak különböző megoldások (pl. GPS-es okostelefon tracking szoftverrel, vagy a már említett magánnyomozó).
Szia, nem akarom részletezni itt a dolgokat, csak fontos lenne, hogy ha akarom le tudjam ellenőrzni az adott személyt a kocsival, nagyon fontos dologról van szó, ha tudsz segíts ebben,hogy mit ajánlasz, a Google-nak van valami ilyen szolgáltatása, vagy valami más esetleg van erre, ilyen műholdas megoldás. köszi.
Ezt csak térfigyelő kamerával lehetne megoldani, de egy idő után azoknak a felvételei is törlődnek. A Google képei többnyire 1-5 éves pillanatfelvételek.
"nem tudjátok, hogy a progi csak nnak az évszaknak a képeivel van amivel letölthető?"
Ami letölthető, az nem kép, a programnak online kell működnie, hogy képet láthass (már a 2006-ban is úgy 70 TB volt a Google Earth képanyaga, azóta nagyságrendeket nőtt a rengeteg új nagyfelbontású területtel, valamint a régi területek időcsúszkán elérhetővé tételével). Egy pár megabájtos klienst töltesz le, abban nincsenek benne a műholdképek. (Jó, offline is használható, a cache erejéig, max. 2 GB méretig, amennyiben előtte azt ide-odaröpködéssel megtöltötte az ember online).
Nem egy évszakot mutat a Google. Egy mozaik az egész, hiszen a műholdak is sávokban készítenek felvételeket, egy körbefordulás után másik sávot járhatnak végig, stb. Ráadásul mire menne az ember egy időpont képével? Van olyan, meteorológiai műholdak képeit lehet tanulmányozni, de láthatóan sokra nem mennénk ilyesmivel, mert olyat ugyan már láttam, hogy a Magas-Tátra fölött egy felhő sem volt (rövid ideig, nagy szerencsénk volt), de egy Alpok méretű hegységrendszer fölött valahol mindig felhős az ég. A Google megpróbálja szűrni a rendelkezésre álló felvételeket, hogy lehetőség szerint kevés felhőtakarás legyen. Az Alpokon amúgy mindenféle évszakból áll jelenleg (nyarat most nem találtam hirtelen, de ősz-tél-tavasz van), de még ott van az időcsúszka is korábbi felvételekkel.
"Lézezhet ilyen külön letölthető tartalomként?"
Az Alpokot párszáz gigabájtnak saccolom, durva lenne (de épp a Google módszere teszi lehetővé, hogy mégis használható a dolog, hiszen csak oda tölt nagyfelbontású képet, amire tényleg rázoomolunk).
"Pl. Kapruni sípálya oldlán letölthető a téli időszak ami alapból nyári így a földgömbön az a régió téli lesz."
A Google Earth lehetőséget ad arra, hogy a felhasználó ráfeszítsen képeket a domborzatra (ugyanúgy, ahogy jelölőket is stb.) Gondolom, a kapruniaknak is volt egy képük magukról, bekalibrálták. Ez a felső ikonsoron van a GE-ben, az eredményt el lehet menteni kmz-be, ki lehet pakolni weboldalra. Persze a nagyfelbontás nagy területre nagy fájlméretet okozna, de a kapruni sípálya még nagyfelbontásban is elviselhető lehet.
"Gondolom akkor készült felvétel az egész Alpokról is télen."
A fentiek alapján van onnan mindenféle. De nem homogén.
nem tudjátok, hogy a progi csak nnak az évszaknak a képeivel van amivel letölthető? Az alpok egy részéről kellene téli felvétel. Lézezhet ilyen külön letölthető tartalomként?
Pl. Kapruni sípálya oldlán letölthető a téli időszak ami alapból nyári így a földgömbön az a régió téli lesz. Gondolom akkor készült felvétel az egész Alpokról is télen.
Ja, ha az utcaszinten a streetview-t érted, az utcákon végigjárható gömbpanorámák sorát, azzal is ez a helyzet. A Google panorámarendszeres kocsijai-triciklijei stb. körbejárták, amit körbejártak, aztán felkerült, ahol engedték. Rendszámok, arcok kitakarva, de igazából még az sincs kiírva, mikoriak a képek.
Nincs, ezek a képek valamikor az évtizedben szétszórtan készült műholdképek, légifelvételek, feldolgozták és a földgömbre pozícionálták őket. Semmi valós idejű vagy biztonsági kamera szerű működés nem kapcsolódik hozzá.
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni, nagyon ügyetlen vagyok ebben a témában, de nagy szükségem lenne a google technikai vívmányára. Szóval azt szeretném meg tudni, hogy az utcai szintű követésnél van-e arra lehetőség, hogy egy gépjárművet nyomon kövessünk egy adott időszakon belül. Legalább is a vélhető helyen meg tudjuk nézni, hogy akkor éppen ott járt-e, csak képeket tudunk megnézni, vagy mozgó felvételt is, nagyon fontos, életbevágóan fontos, hogy ebben segítséget kapjak. Nagyon hálás lennék annak, aki tudna nekem ebben segíteni. Köszönöm előre is segítségeteket. Én csak nézek, hogy milyen profik járnak itt, azt hiszem, hogy fel tudom telepíteni, tehát némi technikai képzettségem van.
Dehát ott a sok "i" betű, ha az ember bekapcsolja azt a réteget (igaz, senki sem kapcsolja be, csak rakja ki a maga "i" betűjét). Még a torony árnyéka is látszik rajta. Régebben marhafarm volt, később odakerült a torony (látszik az árnyéka is), újabban szélenergia park is létesült arrafelé. Nem túl érdekes, nem túl izgalmas:-)
Képfeldolgozási hiba. Aki készített már gömbpanorámát, tudja, mennyit kell a retusálásávaé szöszölni (pl. az állvány helye fölé odatartott fényképező képével, ami az állvány kitakarását oldja meg), egyebek. Ez az illető még nem is foglalkozott annyit, amennyit kellett volna, vannak egyéb hibák is a képen. HDR gömbpanoráma, tehát a nagyobb dinamikatartomány visszaadására expósorozat készült minden irányban, nemcsak egy kép, na ennek is vannak problémás helyei. A sok PS manuális munka közben persze ráér az ember egy-egy ufót bemásolni a képre.
valamiért nem indul el a program a gépemen az ikonra kattintok ,semmi letöröltem ujra telepitettem semmi, eddig ment a 6 -os verzió is. most a régit töltöttem semmi, valami ötlet ????