Keresés

Részletes keresés

inch Creative Commons License 2014.05.13 0 0 7682

Mandolin hangosításra példa:

- Schertler Dyn-M

- szólónál +mikrofon + legalább egy hangerőpedál (kb 3:30-nál lép rá)

És azért gyönyörűen szól (persze biztos van rajta utómunka)

by Matthew Inc

inch Creative Commons License 2014.05.13 0 0 7681

A képet nézve értem a pickup és alap gondolatát :) (ez nem az a leülünk az asztal köré és zenélünk folk zene :D)

Na majd egyszer remélem élőben is lesz szerencsénk

Előzmény: Jakijani (7679)
Jakijani Creative Commons License 2014.05.13 0 0 7680

Nagyon szépséges és a márka alapján elég jó is gondolom. :)

Előzmény: inch (7675)
Jakijani Creative Commons License 2014.05.13 0 0 7679

Előzmény: Jakijani (7678)
Jakijani Creative Commons License 2014.05.13 0 0 7678

És akkor itt van a fotó, az előbb nem sikerült elküldeni :D

Előzmény: Jakijani (7677)
Jakijani Creative Commons License 2014.05.13 0 0 7677

Sziasztok!

Egy Fotó a Jameson's Pub zenekarról, az Ózdi motorosok találkozóján készült. A basszusgitárosunknak el kellett utaznia ezért rákényszerültem a régi hangszeremre, de két nótát mandolinon is pötyögtem. Remélem találok majd olyan fotót is :D

inch Creative Commons License 2014.05.12 0 0 7676

tök jól belelendültem, beszélgetek magammal :D

Kicsit nosztalgiáztam és visszaolvastam miről beszélgettünk itt pár éve (mondjuk a milyen mandolint vegyek egy mindig újra és újra előkerülő téma :))

korábban linkeltünk egy cseh boltot, ahol akkor épp Honza Biba F5 Fern-je volt túlárazva. 

Most egy F5G van ott. http://www.lyra.cz/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=1272&category_id=4&option=com_virtuemart&Itemid=1

de állítólag kipróbálható a boltban :D

inch Creative Commons License 2014.05.12 0 0 7675

Nahát,

egy ilyet elfogadnék másodmandónak :D

http://www.mandolincafe.com/ads/75845

inch Creative Commons License 2014.05.09 0 0 7674

Egyébként hamár pickup-ok:

van nálam a polcon elfekvőben egy ilyen: http://www.fishman.com/product/m-200-m-with-mini-mic-discontinued

Ha valakit érdekel akkor megállapodhatunk :D

(a nálam lévőt sosem raktam fel a hangszerre, valószínűleg szükséges egy hozzáértő hangszerész, mert  tailpiece van hozzá, így kúltúráltan a hevedernél lehet rácsatlakozni :D, de azt ugye fel kell szerelni)

by Matthew Inch

Jakijani Creative Commons License 2014.05.09 0 0 7673

Tudom én, ha jót akarok, akkor az bizony csak egy bizonyos ár fölött lehetséges. Egy ismerős most az Ibanez Troubadour t30-ra hívta fel a figyelmemet. Ez még elérhető áron van. Nem tudom a 30 W mennyire lenne elég próbateremben, vagy színpadon. Igaz úgyis kihangosítják de azért jó lenne hallani belőle valamit, mert a tapasztalatok alapján inkább a cuccomban bízok, mint a kontrollban.

Előzmény: bluesbean (7672)
bluesbean Creative Commons License 2014.05.09 0 0 7672

Ez a Fame erősítő a Marshall AS50 koppintásának tűnik... legalábbis a teljes kinézetet onnan szedték... csak nem barna, hanem fekete. Nekem a Marshall változat van, alapvetően nincs vele bajom, csak baromi nehéz. Az ilyen koppintásokban meg valahogy kevés bizalmam van.

Előzmény: Jakijani (7668)
Jakijani Creative Commons License 2014.05.07 0 0 7671

Sziasztok!

Akkor az erősítővel kapcsolatban még gondolkodóba esek :D

inch Creative Commons License 2014.05.07 0 0 7670

azt hiszem erősítőben nem én vagyok a mérvadó vélemény :)

Nekem nincs és nem is nagyon van rá szükségem.

Ezt a pénzt én inkább a hangszerhez raknám hozzá + egy mikrofon

Gondolom az ének miatt egyébként is van valami front motyó.

Persze ha dobosotok is van (mármint nem bodhrán-os hanem full dobszerkó) akkor meg van lőve a mikrofonos vonal.

by Matthew Inch

Atteeharp Creative Commons License 2014.05.07 0 0 7669

Szia,

Ettől az erősítőtől nem várnék túl sokat. Szerintem gyűjtögess még egy kicsit, és vedd meg inkább ezt:

http://www.vintage52.hu/webshop/index.php?l=termeklap&termekID=1448

Nincs közöm a bolthoz, de hallatlanban is tutira ég és föld a különbség.

Én mondjuk egy ZT Lunchbox AC-t vennék ha szükség lenne rá, mert lusta vagyok cipekedni.

Üdv,

A.

Jakijani Creative Commons License 2014.05.07 0 0 7668

Helló!

A szombati bulin biztosan készülnek majd fotók, de ha lesz értelmes hanganyag, akkor azt is megosztom. :)

Ezt az akusztikus erősítőt néztem ki, mi a véleményed róla?

http://gitarshop.hu/hu/hirdetes/160136/fame-ac-60r-akusztikus-gitarerosito-

Előzmény: inch (7667)
inch Creative Commons License 2014.05.05 0 0 7667

Ha lesz valami a közösséggel is megosztható képanyag, akkor toljad ki ide is :)

(best of youtube :D)

Előzmény: Jakijani (7666)
Jakijani Creative Commons License 2014.05.05 0 0 7666

Szia!

Nagyon kedves vagy, hogy segítesz! :)

A zenekarral még csak helyben Ózdon volt két kocsmabulink, most szombaton motoros találkozón játszunk az Arlói Tónál. Októberben kezdtük és még nagyon bőven van mit tanulnunk és csiszolódnunk. Na meg tagcserék is voltak bőven, mert ez a muzsika azért nem olyan egyszerű, mint ahogy azt sokan gondolják. A fiatalok meg mostanában vagy a metált, vagy a tucc tucc zenét szeretik és itt nehéz összeszedni egy zenekart, de csináljuk rendületlenül és vannak célok :)

Előzmény: inch (7664)
inch Creative Commons License 2014.05.05 0 0 7665

Szia,

üdvözlünk köreinkben :)

• Mekkora váltás a klasszikus gitárról a mandolin?
    Nagy. Illetve kicsi (mármint az irány :)), alapvetően különbözik a két hangszer, de biztos előny ha már gitározol
  • Van esélyem valahonnan kölcsön mandolint szerezni, amíg kiderül, hogy a gyakorlatban is marad-e a szerelem? Gagyit venni drága és értelmetlen, a hangszer akkor hangszer, ha szól. Jót venni csak azért, mert most hirtelen tetszik, nem tudok. Tudtok esetleg kölcsön mandolint?
    Kölcsön hangszerről én nem tudok, de nem szabad feladni. (Persze szokták mondani hogy hangszert és nőt nem adunk kölcsön, de ezt azért nincs kőbe vésve) Viszont ha használtan veszel mandolint (ha találsz :)) azt nagy eséllyel bukó nélkül el tudod adni, ha mégsem jön be.
  • Extra kérdés: vajon amikor babavárós nagy hassal nem érem már át a gitárt (mert, gondolom, nem fogom átérni), akkor a mandolin működne?
    A mandolin mindig működik :D

by Matthew Inch

Előzmény: Osmundaregalis (7662)
inch Creative Commons License 2014.05.05 0 0 7664

Hi!

Az ír zene az jó :)

a 100e huf már az a határ, amibe ki lehet fogni jót is. Majd nyitott szemmel járunk ;)

Mikrofonok között is nagy a szórás. Én legtöbbször ha nem a csoportmikrofonba nyomom akkor egy AUDIX M1245-öt használok (ha minden igaz ez már kifutott modell) előtte meg beszereztem egy Sennheiser K6-ot (egy cseh mandolinos nagyon esküdött rá, és bíztam az értékítéletében. jól is szól, de az audix kezelhetőbb)

De ezeknél egyszerűbb mikrofonnal is kategóriával jobb minőségű hangot kapsz, mint pickuppal.

Az országban merre játszotok?

by Matthew Inch

Előzmény: Jakijani (7663)
Jakijani Creative Commons License 2014.05.05 0 0 7663

Kedves Inch!

Harmadjára próbálok válaszolni, remélem most sikerül majd. 

Gratulálok a kislányod születéséhez és jó egészséget kívánok! Köszönöm a választ. :)

Egy részt anyagi okok, másrészt a korom miatt (46) nem valószínű, hogy nagyon drága hangszerre tudnék szert tenni. Lelkiismeretesen tanulok és gyakorlok, de nem hiszem, hogy olyan szintre jutok, hogy nagyon komoly hangszerben gondolkodhatnék, bár szerintem ahhoz képest elég jól haladok, hogy márciusban vettem először mandolint a kezembe.

A basszus erősítőmet részletre veszik meg, annak az árából egy akusztikus gitár erősítőt akarok venni, 60 W-os Fame márkájú, árban ez felelne meg, mert ahogy néztem elég magas árak vannak, ezt 60.000-ért árulják.

Ha minden jól sikerül akkor egy év alatt kb. 100.000-et tudnék összekaparni mandolinra. Nekem a mikrofonos hangosítás a szimpatikus, de úgy láttam, hogy olyan árak vannak amik számomra jelenleg nem elérhetőek, még 150 ezerért is láttam :(

A zenekarommal Ír népzenét, kocsmazenét és Ír punkrock-ot játszunk, de nem brutális stílusban és fontos lenne, hogy szépen szóljak.

Üdv! jakijani

Előzmény: inch (7661)
Osmundaregalis Creative Commons License 2014.05.05 0 0 7662

Sziasztok!

Új vagyok itt, nagyon köszönöm, ha segítetek!

Klasszikus gitározni tanulok 3,5 éve, felnőtt fejjel kezdtem 0 zenei előismerettel. Nagyon szeretem, sokat gyakorolok három gyerek és munka mellett, mert éltet. Most belezúgtam a mandolinba. És akkor a kérdéseim:

• Mekkora váltás a klasszikus gitárról a mandolin?
  • Van esélyem valahonnan kölcsön mandolint szerezni, amíg kiderül, hogy a gyakorlatban is marad-e a szerelem? Gagyit venni drága és értelmetlen, a hangszer akkor hangszer, ha szól. Jót venni csak azért, mert most hirtelen tetszik, nem tudok. Tudtok esetleg kölcsön mandolint?
  • Extra kérdés: vajon amikor babavárós nagy hassal nem érem már át a gitárt (mert, gondolom, nem fogom átérni), akkor a mandolin működne?

Köszi, ha válaszoltok!

inch Creative Commons License 2014.05.04 0 0 7661
Szia!

Ígérem gyakrabban járok erre, de az utóbbi időszak kicsit húzósabb volt :) többek között Megszületett a lányom :)
De mandolin:
Véleményem szerint itt is igaz, hogy a minőséget meg kell fizetni. De azért volt a környezetünkben olcsó de jó hangszer. :)
(mondjuk drága és szar is :))
Ha elszántad magad akkor csak a felső limitet kell meghatározni, és neki lehet látni a keresgélésnek.
Nekem az első használható mandolinom egy washborn A volt. Hangra nem egy ágyú, de pontos és kényelmes nyaka volt. Az 40e huf volt 2001-ben. És ugyanennyiért adtam el aztán.

Hangosítás az nem egy könnyű kérdés. Annó nekem is volt mindenféle próbálkozásom (még megvan a polcon az utolsópróbálkozás egy fismann híd pickup mikrofon kombó, de az már fel sem került a hangszerre). Most már csak mikrofon (ráadásul kondi miksi). Tökéletes megoldás nincs csak elfogadható :)
Jó mikrofonnal az szól a pa-n ami a hangszerből kijön (persze csak megközelítőleg), de a hangerő az korlátozott (ne terjedjen :)
Pickuppal nagyobbat szól, lehet játszani a pickup helyével (így javítva a végeredményt) de a hang elég távol lesz a hangszer igazi hangjától (mondjuk lehet olyan a hangszer minősége hogy ez előny).

Milyen környezetben (rock zenekar, egyedül?) és milyen zenében használnád?

By Matthew Inch
Előzmény: Jakijani (7658)
PETYUS Creative Commons License 2014.04.30 0 0 7659

> ... amit az F lyuknál kell elhelyezni

Elképzelhető, hogy az elhelyezés kismértékű változtatása észrevehető változást okoz a hangban.

Előzmény: Jakijani (7658)
Jakijani Creative Commons License 2014.04.30 0 0 7658

Szia! 

Lentebb van pár kérdésem, nem tudom jók e? :)

Kedves Inch!

Nagyon szépen köszönöm a hozzászólást és a tanácsot, és elnézést kérek amiért ilyen sok idő elteltével válaszolok. A többieknek is köszönöm, hogy segíteni próbálnak, látom valóságos kis fizikai eszmecsere is indult a húrokkal kapcsolatban. :) Eztán minden nap fellépek, de gondjaim voltak.

Buta vagyok, mert nekilendültem ahelyett, hogy előbb tanácsot kértem volna, annyi a szerencse, hogy a Stagg mandolin vételem alkalmi volt, 12.000-ért vettem, ez szerintem nem egy veszedelem. Én azt hittem elég jó kis mandolin :( 

Most viszont mielőtt jobban elvesznék a mindenféle húrok kipróbálásában azt szeretném kérdezni, hogy milyen húrt érdemes venni ami jó minőségű és megfizethető? 

Ha már felvetetted a használható/megfizethető mandolint, ezzel kapcsolatban azt szeretném kérdezni, hogy ebben tudnál-e és persze a többiek is, tanácsot adni? Az anyagiak még nincsenek meg, de rajta vagyok az ügyön, csak jó volna tudni, hogy árban mire számíthatok.

A következő probléma a mandolin hangosítása. Én magam arra jöttem rá, hogy elektromos hangszedővel ami az én Stagg-emen is van nem igazán hiteles a mandolin kihangosítása. Vettem egy olcsó Cherub hegedű hangszedőt amit az F lyuknál kell elhelyezni, ez már őszintébben adja vissza a mandolin hangját, de azért vannak gubancok, szóval ezzel kapcsolatban is tanácstalan vagyok. Kb 2-3 hónap és összejön az akusztikus erősítő ára, egy 60 W-os Fame márkájú cuccot néztem ki, nem tudom jó választás e. 

Ha tudnál ezekben a kérdésekben segíteni nagyon hálás lennék! :)

Üdv! Jani

Előzmény: PETYUS (7657)
PETYUS Creative Commons License 2014.04.30 0 0 7657

Jó kérdésekkel stimulálható a nyüzsgés.

Előzmény: Jakijani (7656)
Jakijani Creative Commons License 2014.04.29 0 0 7656

Sziasztok!

Olyan kár, hogy nincs itt nagyobb nyüzsgés, annyi kérdésem volna a tapasztaltabb mandolinosok felé. :(

Métás Creative Commons License 2014.04.28 0 0 7655

Köszönöm az írást elektromos mandolin ügyben. Ha később valaki még tud hozzászólni a témához, akkor azt megköszönöm.

Métás

Jakijani Creative Commons License 2014.04.28 0 0 7654

Kedves Inch!

Nagyon szépen köszönöm a hozzászólást és a tanácsot, és elnézést kérek amiért ilyen sok idő elteltével válaszolok. A többieknek is köszönöm, hogy segíteni próbálnak, látom valóságos kis fizikai eszmecsere is indult a húrokkal kapcsolatban. :) Eztán minden nap fellépek, de gondjaim voltak.

Buta vagyok, mert nekilendültem ahelyett, hogy előbb tanácsot kértem volna, annyi a szerencse, hogy a Stagg mandolin vételem alkalmi volt, 12.000-ért vettem, ez szerintem nem egy veszedelem. Én azt hittem elég jó kis mandolin :( 

Most viszont mielőtt jobban elvesznék a mindenféle húrok kipróbálásában azt szeretném kérdezni, hogy milyen húrt érdemes venni ami jó minőségű és megfizethető? 

Ha már felvetetted a használható/megfizethető mandolint, ezzel kapcsolatban azt szeretném kérdezni, hogy ebben tudnál-e és persze a többiek is, tanácsot adni? Az anyagiak még nincsenek meg, de rajta vagyok az ügyön, csak jó volna tudni, hogy árban mire számíthatok.

A következő probléma a mandolin hangosítása. Én magam arra jöttem rá, hogy elektromos hangszedővel ami az én Stagg-emen is van nem igazán hiteles a mandolin kihangosítása. Vettem egy olcsó Cherub hegedű hangszedőt amit az F lyuknál kell elhelyezni, ez már őszintébben adja vissza a mandolin hangját, de azért vannak gubancok, szóval ezzel kapcsolatban is tanácstalan vagyok. Kb 2-3 hónap és összejön az akusztikus erősítő ára, egy 60 W-os Fame márkájú cuccot néztem ki, nem tudom jó választás e. 

Ha tudnál ezekben a kérdésekben segíteni nagyon hálás lennék! :)

Üdv! Jani

Előzmény: inch (7650)
inch Creative Commons License 2014.04.18 0 0 7653

Az ugye ki elegánsan kihagytam a kompromisszumok közül, hogy ennyi pénzért veszel egy itthon kapható elektroakusztikus kóreai/kínai csodát és lemondasz a mandolin hangzásról. de hát ez általam a nem ajánlott út lenne :D

Előzmény: inch (7652)
inch Creative Commons License 2014.04.18 0 0 7652

Hát nem tolonganak a válaszok!:)

Eddig két olyan elektroakusztikus mandolint hallottam amire azt mondtam, hogy ez már mandolin hang :)

Minkét hangszer Rigel volt (egy most is van magyarországon és eladó, de az általad megadott összeghatár felső értékének a kétszereséért. És az így is jó vétel :))

Ha minden áron ragaszkodsz a nem mikrofonos erősítéshez, akkor valahol kompromisszumot kell kötni (persze mikrofonnál is :))

Vagy emeled a rákölthető összeget (mondjuk a Scheltler-nek van nagyon jó kontakt hangszedője, csak az sem olcsó), vagy megelégszel a "nem mandolin" hangzással.

Vagy maradsz egy jó mikrofonnál (és költesz vagyonokat akusztikus hagszerre :)) 

véleményem szerint az utolsó a legjobb kompromisszum (illetve én ezt választottam és ezt is tanácsolom).

Persze ha hardrock bandával nyomod duplalázós dobossal, akkor ez az út bezárult előtted. 

by Matthew Inch

Előzmény: Métás (7651)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!