Keresés

Részletes keresés

HitetlenTamaska Creative Commons License 2005.09.23 0 0 176
De Gaulle nak nem tapadt a nevehez nepirtas bune.
Az onallo Horvatorszagtol pedig nem vagyok boldog, jobban orultem volna, ha megmarad Jugoszlavia.
Előzmény: Devil Inside (175)
Devil Inside Creative Commons License 2005.09.23 0 0 175
Tudjman messze nem volt szent ember, de liberális finomlelkűséggel senki nem bírta volna létrehozni a független Horvátországot. De "rossz" ember is kb. annyira volt, mint de Gaulle.
Előzmény: HitetlenTamaska (171)
Devil Inside Creative Commons License 2005.09.23 0 0 174
Miután sajtóból értesülök én is erről, lehet hogy nem pontosak a megfogalmazások:

"GOTOVINA BŰNEI

A Vihar fedőnevű akció következtében menekült el a terület szerb lakossága. Tény, hogy ekkor egyes horvát katonák szerb civileket öltek meg, lerombolták az elmenekült szerbek házait, hogy megakadályozzák visszatérésüket, amit a hágai bíróság jogosan minősít etnikai tisztogatásnak. Gotovina tábornok ekkor e körzet parancsnoka volt, s nem gátolta meg e bűntettek elkövetését. A hágai bíróság egyéni és parancsnoki felelősség alapján emelt vádat a tábornok ellen (a világsajtó pontatlanul idézi a vádat: a módosított vádiratban 150 helyett 32 szerb civil áldozat szerepel). A sajtóban a srebrenicai népirtás elkövetésével vádolt két boszniai szerb, Radovan Karadzsics és Ratko Mladics tábornok "egyenrangú" társaként szerepel Gotovina tábornok, aki egyébként 1995-ben elöljáróinak jelentést írt az említett eseményekről, de az akkori horvát honvédelmi miniszter (Gojko Susak) nem indított eljárást az elkövetők ellen. A miniszter Tudjman elnök utasítására cselekedett. Tudjman elnök a második világháborúban a titoista partizánhadseregben szocializálódott, s úgy vélte, mint ötven évvel korábban, így 1995-ben sem szabad a győztes hadsereg katonáit felelősségre vonni. E téves döntés következtében Horvátország túszává vált a tíz évvel ezelőtti háborúnak, s végső soron az egykori Jugoszláviának."
Heti Válasz, 2003.03.24 Elhalasztó ítélet

Ugyanennek az újságnak egy két évvel ezelőtti cikkében (203.10.24. Hős vagy háborús bűnös) a 150 áldozatos vádirat szerepel, így vszeg közben rájött a nemzetközi törvényszék, hogy 32-őt tud bizonyítani, a többiek vszeg nem voltak eléggé civilek, csak épp nem volt egyenruhájuk...

Ahogy már leírtam: amíg Gotovináék vissza nem foglalták ezeket a területeket a szerb szabadcsapatoktól, addig a nemzetközi diplomácia 3 éven keresztül csak töketlenkedett, az UNPROFOR vszeg csempészéssel foglalkozott inkább, mint rendfentartással, tőlük nyugodtan rakétázhatták Zágrábot (hány civil áldozat?).

Jártam azon a területen nyáron (a szárazföld belsejében), láttam ilyen kis szellemfalukat, tényleg elég rossz érzés. De hiába tudom jogilag, hogy a 0 és az 1 civil áldozat között van a határ a bűnös/nem bűnös között (csak ott lehet határt húzni, az pl. vicces lenne, ha 49 még belefér, 50 már nem), mégsem tudom Gotovinát bűnösnek tartani, nekik a saját biztonságuk, a területi integritásuk érdekében vissza kellett foglalni ezeket a területeket, amiben nem mellesleg a nemzetközi jog is támogatta őket - elméletben. Vszeg még parancs is volt rá, hogy ne kövessenek el semmi atrocitást, különben sokkal több lett volna az áldozat, de nem lehet minden felfegyverzett egység mellé megfelelő számú katonai rendészt adni, akik minden bosszúvágyó vagy csak a halálfélelemtől és a parancsba kapott öléstől teljesen megzavarodott, végletesen agresszív katonát meg bírnak fogni. Az elűzés és az elmenekülés közti határvonal is elég kérdéses, bárhol, ahol felfegyverzett hadsereg közeledik, ott menekül a lakosság...
Előzmény: Kettes számú törzsvendég (170)
tomcat73 Creative Commons License 2005.09.23 0 0 173
Hát a Franjoról nekem is rossz véleményem van, de a tábornok úr sztem egy áldozat a politika asztalán tekintve, hogy az oluja hadműveletet nem ő hanem a horvát vezérkari főnök felügyelte. Ő csak a knini támadó részt irányította, mivel a SAO gerillái ellen kb. 30 helyen intéztek támadást
Előzmény: HitetlenTamaska (171)
tomcat73 Creative Commons License 2005.09.23 0 0 172

Hmmm ideológiailag????

Nem is tudom. Úgy igazán liberáldiktatúrás monopolpluralista. Talán.....

Én nem vagyok azonos avval a bizonyos tomkettel.

Előzmény: JPBemondó (168)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2005.09.23 0 0 171
Ezt baszhatod:

Akiknek Orban Vityka vezere, azoknak Franjo Tudjman szent ember, ha megoly veres is a keze, es a Gotvina nevu kreatuaraja irant - aki egy finom lelku, idegenlegiot megjart meszaros - legalabb akkora reverenciaval hajlanak meg mintha maga volna Kover Laszlo.

O legszebb hagymazas almaik visszfenye - es azzal az ahitattal neznek ra mintha Transszilvaniat foglalta volna vissza Romaniatol.

Előzmény: Kettes számú törzsvendég (170)
Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 2005.09.23 0 0 170
A vádiratban "legalább 150" krajinai szerb meggylikolása szerepel, ezek közül név szerint 32 áldozatot említenek. Nem a nemzetközi sajtó hazudik itt...
Előzmény: Devil Inside (162)
JPBemondó Creative Commons License 2005.09.23 0 0 168

"nem vagyok kifejezetten szélsőjobbos "

OFF

Hát akkor hogy jellemeznéd magad ideológiailag, kandúrcica?

ON

Előzmény: tomcat73 (165)
JPBemondó Creative Commons License 2005.09.23 0 0 166

"A bizonyítványukat már rég megírták, most csak egy újabb lapot tettek hozzá.
A rinocérosznak vékonyabb bőr van a képén, mint a vatikáni vezérkarnak."

Ehhez nincs mit hozzátenni. Így van. Kérdés, hogy a Vatikán cinizmusa az Újszövetség szellemével vajon hogy fér össze...

Előzmény: hypertension (128)
tomcat73 Creative Commons License 2005.09.23 0 0 165

Hát nem vagyok kifejezetten szélsőjobbos de Gotovinát nem tartom bűnösnek amint ezt egy pár hozzászólással elébb kifejtettem.

Előzmény: Unua (160)
Devil Inside Creative Commons License 2005.09.23 0 0 162
A vádiratban 32 kettő van, a nemzetközi sajtó hazudta azt 150-re fel.
Előzmény: Kettes számú törzsvendég (44)
pikdáma Creative Commons License 2005.09.23 0 0 161
Ráadásul őt nem is védelmezi a Vatikán...:-))
Előzmény: hypertension (159)
Unua Creative Commons License 2005.09.23 0 0 160
Az a furcsa, hogy az Index szélsőjobbosai horvátabbak a horvátoknál. Hiszen a horvát kormány nem állítja, hogy Gotovina ártatlan, csak azt mondja, hogy sajnos nem találja, hiába keresi. Persze ha megtalálná, azonnal letartóztatná és átadná a bíróságnak.
Előzmény: hypertension (159)
Horog Bele, a Jelölt Creative Commons License 2005.09.23 0 0 158

és nem mellesleg mennyi az arabok egymás közti leszámolása...

de ez itt off

Előzmény: RogerWilco (157)
RogerWilco Creative Commons License 2005.09.23 0 0 157
1/ Ebből mennyit osztasz pl. Dzseninre? Csak miheztartás végett.

2/ Civil az is, aki civil ruhában rakja össze a bombát? Esetleg civil ruhában lő kalasnyikovval, RPG-vel?
Előzmény: Törölt nick (133)
Horog Bele, a Jelölt Creative Commons License 2005.09.23 0 0 156
nana, van egy nagyon tudományos elmélet, hogy a zsidók a gonosz földönkívüliek, a magyarok pedig a jó földönkívüliek és ez már bizonyított tény:)
Előzmény: Kettes számú törzsvendég (155)
Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 2005.09.23 0 0 155
Akár meg is beszélhetnénk a horvát politika hozzállását Gotovina kiadásához, ha ez a földönkívüli nem keverné bele egyetlen gondolatmenetbe a rácokat, a zsidókat, az amerikai hadsereget, a zsidókat, Gyurcsányt, a zsidókat, az EU-t, a zsidókat és a zsidókat.

Antiszemita nézőpontból minden vita zsidókérdés. Vannak emberek, akiknek bármiről az a véleményük, ami az antiszemita nézőpontból következik. Meg kell nézni, mi a jó a zsidóknak vagy a szekértolóiknak vagy azok szekértolóinak, és az ellenkezője a tuti.

A horvátok azért faszacsávók, mert Carla del Ponte zsidóbérenc. Az EU-ba ezért nem kell belesietni, mert ott van CdP. És így tovább. Az egész világ zsidóbérenc. Csak a világűr nem az, ahonnan az ilyenek lepotyognak. :-)
Előzmény: tomcat73 (151)
Horog Bele, a Jelölt Creative Commons License 2005.09.23 0 0 154

látom megtaláltad eszmetársadat, nem mennétek együtt kézenfogva Solomon Morelezni, mg izraeli tábornokozni a nektek fenntartott színvonalas gondola fórumokba? ott kifejthetnéd, hog 7 éves mortizáció után egy 30 milliós beruházás után hány tízmillió adót kellene fizetni, meg a Gross párhuzamokat

én elhiszem, hogy folyamatos frusztrációd miatt romlik a mentális állapotod, olyan melnyikov szerűség lett belőled, de ez itt arról szólna, hogy Gotovina egy jól kiképzett idegenlégiós, ahová én tudom kizárólag erkölcsi bizonyítvánnyal mélyen hívő katolikusok kerülnek és amint lehetősége volt tömeggyilkolt egy kicsit a Vatikán áldásávl, akik most sok szeretettel alá is támasztják, hogy csak így tovább, aki igaz katolikus az kiirtja a más vallásúakat, esetleg még 5 miatyánkot is el kellett mondania, mert a 150-et tényleg keveselték tőle

A HDZ meg csak nyerjen, hajrá, el lesznek az EU-n kívül együtt az azonos nívójú szerbekkel, meg albánokkal, majd nézik a csíkot, amit a törökök húznak maguk után...

Előzmény: lms (147)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2005.09.23 0 0 153
off
Es ugy gondolod, hogy a "masirozo irani seregekre" valo mutogatas erkolcsileg felment i azt, amit Bush Irakban kovetetett el?

Raadasul azok utan, hogy az USA Irak fegyvertarsakent nagymertekben tamogatta Saddammot abban a haboruban, amit Irak inditott Iran ellen anno, es ami Europa teljes kozonyevel - de hathatos, mindket felbol hasznot huzo fegyverszallitasai mellett - millios nagysagrendu ember lemeszarlasaval - folyt*.

---------------------*
Anekdota, nem tudom, hogy igaz-e: De allitolag hatalmas botrany tort ki abbol, hogy a tankokban rendszereseitett mindket fel altal hasznalt Videoton radiok kozos frekvenciara lettek hangolva igy a szallito hanyagsagabol a szemben allo felek halhattak egymas kommunikaciojat.
Előzmény: Gavriel (109)
tomcat73 Creative Commons License 2005.09.23 0 0 152
Jóóóó:)
Előzmény: lms (137)
tomcat73 Creative Commons License 2005.09.23 0 0 151
Muszáj belpolitizálni ebben a topikban is??????

Hagyd már abba ezt a baromságot. Semmi köze Gotovinának a magyar belpolitikai helyzethez csak egy-két gőzös fejű újságíró és politikus látja így.
Előzmény: Törölt nick (132)
tejfölfancsi Creative Commons License 2005.09.23 0 0 150
bátor alak ez a Carla de Ponte, már éppen ideje volt a világuralmi vatikán ellen szót emelni!
Triumphator Creative Commons License 2005.09.23 0 0 149
ezért mondtam a horvát barátaimnak, hogy nem kell sietni az eu-ba. szvsz, ho.-nak semmi szüksége a csatlakozásra.
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.23 0 0 148
Egyetértek. A reakciós és pedofil Ratzingert móresre kell tanítani. Hiszen minden katolikus pap pedofil, az RTL Klubból ezt tanultuk. Amelyik nem az látensen.
Előzmény: Ivan Dubov (120)
lms Creative Commons License 2005.09.23 0 0 147
Esetleg viccből Sanader adja fel magát Hágában.
Aztán keressenek rajta fogást.
Előzmény: Törölt nick (142)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.23 0 0 146
Legyen akkor az, hogy hiába álmodoznak a kommunisták.
Előzmény: lms (140)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.23 0 0 145
Nézd, lehetséges, hogy Grubor családja volt, amelyik gyilkolt-erőszakolt, már ha egyáltalán igaz a sztori, mert a tömeggyilkosokat fedező Carlának egy szavát se hiszem. S mivel csak az öregasszonyt találták hirtelen a hazatértek, akár civilek, akár katonák, rajta álltak bosszút. Nem szép, de van ilyen. De ez nem háborűs bűn, köztörvényes ügy, és semmi köze Gotovinához. A zsidókat is elmarasztalod, mert bosszút álltak sok németen 45 után? Solomon Morel, egy zsidó tömeggyilkos szabadon él Izraelben, az nem zavar?
Ehhez hasonló eseteket a szerbek tízezerszeres számban követtek el, nyakelvágást, élve gyújtást, tömegsírba lövést, terhes nők és gyereklányok megerőszakolását majd megölését szüleik előtt, a vukovári kórház betegeinek lemészárlását, bosnyák foglyok fejével fociztak, haláltáborokat létesítettek. Ez volt az előzménye annak, hogy egy civilizált nemzet néhány tagja is kikelt magából és elintézett pár szerbet. De ellentétben a rácokkal, a horvátok semmiféle szervezett népirtásban nem marasztalhatóak el.
Előzmény: Unua (118)
lms Creative Commons License 2005.09.23 0 0 144
Ezért gondolom, hogy ha úgy ítélik meg, akkor Gotovina teljesen önként megy el Hágába. De a horvátok per pillanat nem annyira szorulnak rá az uniós tagságra, hogy komoly áldozatot hoznának érte, Carla del Ponte is ezért keresett másik célpontot (a Vatikánt).
Előzmény: Törölt nick (142)
lms Creative Commons License 2005.09.23 0 0 143
Ez mondjuk irodalmi túlzás, de tény: Szerbiában komoly gondot okoz, hogy az egész szerb maffia olyan kis helyre zsúfolódott össze.
Előzmény: Törölt nick (141)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.23 0 0 142
Sanader szerintem tudja, hol van a Tábornok, de nem meri kiadni. Azonnal megbukna és többet az utcára sem mehetne az emberek közé.
Előzmény: lms (140)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!