A tegnapi Orbán-Gyurcsány vita legnagyobb hatású momentuma kétségkívül a nyugdíjemelés körüli polémia, azon belül is a nyugdíjak reálértékének 22,2 %-val való emelkedése volt az 1999-2002 évek közötti időszakban. Ez az adat valósággal sokkolta a baloldalt, még most is tántorognak tőle. :-)
Akkor nem értem miért a lázongás, hiszen a Medgyessy kormánynak is kötelező lett volna az emelés. Orbánék a kudarc előszelére cselekedtek. Asszem be kell lássátok, hogy egyszőrü választási fogás volt Orbánék részéről.
Majd jövőre a vesznilátszó csata közben a Gyurcsány kormány nem a következő kormány nyakán hagyja a terhet, hanem előre, a két választási forduló között emel, esetleg fizet. Gondolom, nem törvénytelen.
De a lényeg nem az 1%-on van. Mert akkor Orbánéknak is bele kéne számolni pár % 1998-ból. Hogy pontosan mennyit azt épp annyira tudom megmondani, mint te a 2002-est.
A lényeg az EGYSÉGES mércén van. Ezen az egységes mércén szemben áll az 22,2%-18,4%-al
Mondom. Egységes mérce. Függetlenül attól, hogy ki lesz hatalmon 2006 nyarától
tegyük még hozzá, hogy bármikor is fizetik ki az emelést: januárig visszamenőleg, és a közbeeső időre járó kamatokkal együtt kellett kifizetni. tehát a ktfvetés számára semmilyen többletet nem jelentett a korábbi kifizetés.
Megmondom én. Pont úgy fogom értékelni, mint ahogy Hornék a polgár kormány nyakába varott irreális terhét. És akkor megint jöhetnének 52 milliárdal meg minden. Azt hiszem akkor csak annyit mondanék: Ügyes!
Azért majd meglátom mit szóltok ahhoz, ha egy vesztett választás után, a kormány működésének utolsó napjaiban még 5-10% nyugdíjemelést hagy jóvá. Kinek a kontójára fogjátok írni a kifizetést?
Légyszive ne add a hülyét! Ezerszer el lett magyarázva, hogy a 2002-es nyugdíjemelést még az Orbánék hagyták jóvá. Ezért is számol a Göncz féle táblázat 1999-től 2002-ig. És ez így normális. Ahogy az is, hogy a 1998-as nincs beleszámolva a 22,2%-ba (Orbán nem 22,5%-ról beszélt. 22,2 és 22,3%-ról beszél. Ne addj olyat a szájába amit nem mondot)
Ennél világosabban már nem lehet elmagyarázni. Kérlek próbáld megérteni!
Merthogy? Orbán mondott volna olyat, hogy ez a 22,2 %-os emelkedés az Orbán-kormánynak köszönhető? Ellenben tény az, hogy 1999 és 2002 között a nyugdíjak reálértéke 22,2 %-kal emelkedett. Lehet tovább örjöngeni...:o)
szvsz az állami nyugdíjat meg is kéne szüntetni, egy ballaszttal+ lopási eséllyel kevesebb lenne, mindenki gondoskodjon a saját jövőjéről, a kollektív önlopást illő lenne befejezni, eggyel kevesebb hülye párttéma
Én azt állítom, hogy 1998 és 2001 között, azaz az első három évet figyelembe véve, mert hogy azzal tudom összehasonlítani, hogy ne a jövőt kelljen megmondanom, ahol mi most tartunk, Önök 11,4 százalékkal növelték a nyugdíjakat – itt tartanak. Itt. A 2001-es év végén. Ezt tudjuk elmondani. ……………
Gyurcsány Ferenc: De miután… még egyszer mondom, igen, mi most itt tartunk. Aztán majd jövőre, jövőre megnézzük a négy év végén, hogy hol tart Ön, és hol fogok én tartani. Tudniillik a statisztikának van azért egy alapvető szabálya. Három év teljesítményét nem viszonyítjuk négy év teljesítményéhez
Amíg az Orbán Viktor által hivatkozott számsor egy szakmai anyagból, adddig az általad hivatkozott mosakodás egy pánikszerű, összecsapott anyagocska - tele hibával - a tegnapi vitában bekapott K.O. gyenge ellensúlyozásaként.
Ez őt egyáltalán nem fogja zavarni, több topikba is beirták már ezt a statisztikát, de semmi értelme.
Egyre, másra nyitják az újabb topikokat .
Fő, hogy sokszer mondjuk el, hogy mindenki ezt hallja, majdcsak el fogják hinni nekik, hogy 1998-2002 között többet emelkedett a nyugdíj, mint 2002-2005 alatt.