Keresés

Részletes keresés

sashimi Creative Commons License 2005.06.11 0 0 39
En is ellenkezo kimenetelt varok. Tudtommal GYF kezdemenyeszte a kongresszust. Szvsz inkabb ellenfeli, Szili tamogatoi torkara szeretne ratenni a kest.

sashimi
Előzmény: HitetlenTamaska (35)
én12 Creative Commons License 2005.06.11 0 0 38

Lehetetlenség!

Az MSZP kongresszus nem meneszthet SZDSZ-es minisztert, mert afölött nincs jogköre. SZDSZ-es minisztert a koala megbeszélések alapján a miniszterelnök meneszthet.

Max a kongresszus felrúgja a koala szerződést, de akkor miniszterelnököstől minden miniszter mehet, mert az gyakorlatilag előrehozott választást jelent.

Előzmény: Dúlt Cinea (28)
figyelő Creative Commons License 2005.06.11 0 0 37

Iskolai közállapotok, ide vezetett az SZDSZ-es Magyar-féle liberalizmus:

"Megverte igazgatóját egy nyolcadikos diák"

Hamisítatlan ökörség. Bámulatos, milyen mennyiségben és mennyire gátlástalanul tudnak sokan ilyesmit produkálni.

Előzmény: tfa (4)
figyelő Creative Commons License 2005.06.11 0 0 36
Zagyva süketelés/süket zagyválás, amelynek semmi köze se a liberalizmushoz, se Magyar Bálinthoz. Csak a süketelő korlátoltságához, mániáihoz.
Előzmény: Luby (6)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2005.06.11 0 0 35

"az mszp kongresszus ma meneszti Bálintunkat!"

Az adott helyzetben ez végletes ostobaság lenne.

Ugyanis MB-nak teljes joggal lehetett volna utilaput kötni a talpa alá A KE VÁLASZTÁS ELÖTT, de most, ez lenne a legostobább eldegenítő üzenet, amit az MSZP csak ki tudna találni, és egyben azt jelezné, hogy Gyurcsány óriási és 2006 szempontjából döntő vereséget szenvedett.

Pont az ellenkező kimenetélt várom a kongresszusnak.

tfa Creative Commons License 2005.06.11 0 0 34
SZDSZ. Ez itt nem Amerika. Nekünk kisembereknek azzal kell foglalkozni, ami itt van, tapasztalható, ami történik velünk, amit itt mondanak és gondolnak.
Előzmény: FREEDOM OF PRESS (30)
FREEDOM OF PRESS Creative Commons License 2005.06.11 0 0 33

Egyszer láttam egy jobbost, aki majdnem beismerte.

Előzmény: wizes (32)
wizes Creative Commons License 2005.06.11 0 0 32

Fenét ismeri be!

Akkor beírja, hugy milyen hülyék, hogy nem menesztették!

Láttál Te olyant amikor valamellik jobbosagyú valamit elismert?

Kis optimista!

wizes.

Előzmény: FREEDOM OF PRESS (31)
FREEDOM OF PRESS Creative Commons License 2005.06.11 0 0 31

az mszp kongresszus ma meneszti Bálintunkat! :-P

De ha mégsem, akkor nyilván majd ugyanitt leírod, hogy milyen ostobaságokat állítottál.

FREEDOM OF PRESS Creative Commons License 2005.06.11 0 0 30

alapvető célkitűzése: nincs szükség államra, a piac mindent megold.

Nyilván ismereteid kimeríthetetlen kincsestárából be tudod idézni - csak példaképpen - azokat a meghatározó liberális gondolkodókat, műveket, akiktől és ahol ezek az idétlenségek elhangzottak.

Mondjuk az USA alkotmányából, amely a modern liberalizmus egyik alapokmánya, kielemezhetnéd azokat a részeket, amelyek az állam felszámolására mutatnak.

Vagy csak hazudozol, képzelődsz, nagyokat mondasz?

Előzmény: tfa (8)
quiröhögi Creative Commons License 2005.06.11 0 0 29
VALENTÁJN nap lesz????
Dúlt Cinea Creative Commons License 2005.06.11 0 0 28
az mszp kongresszus ma meneszti Bálintunkat! :-P
morczogó Creative Commons License 2005.06.11 0 0 27
"Te is tudod és én is, hogy nem egy a két eset. Most az ultraliberalizmus társadalmat szétziláló hatásáról próbálunk meg pro és kontra beszélgetni."

Na persze. :-)
Mert egy esetet arra akarsz felhasználni. Ezzel szemben elmondanak nem 1, hanem kapásból több esetet régebbről, mint Magyar regnálása. Ezt igen kisstílűen azzal akarod elütni, hogy most nem arról beszélsz. :-DDDD

Merugye

"Ne hozz fel ezzel kapcsolatban Kádár rendszerbeli egyedi eseteket."

Egyedi eseteket csak neked szabad alkalmazni és belőle általánosításokat megfogalmazni. :-DDD
Előzmény: Luby (20)
tfa Creative Commons License 2005.06.11 0 0 26
Nincs olyan szintű kormányzati hiba, ami kiverné a biztosítékot az MSZP-SZDSZ szavazónál. Az MSZP-SZDSZ szavazó tényleg birkához hasonlatos, terelgethető, önálló véleménye nincs, bólogatni tud meg meérteni, hogy mindig egy kicsit meg kell húznia a nadrágszíjat a jobb jövő reményében (ami persze sosem jön el ezzel a módszerrel).
Előzmény: Törölt nick (22)
meret99 Creative Commons License 2005.06.11 0 0 24
Pákóka!
naiv Creative Commons License 2005.06.11 0 0 23
Vagy marad Bálint gazda, vagy megy a koalíció!
Előzmény: Törölt nick (22)
Luby Creative Commons License 2005.06.07 0 0 21
Majdnem elfelejtettem felhívni a figyelmedet, hogy én nem hülyézlek le. Mert tudom, hogy aki nem okos, az nem feltétlenül hülye. Ha képes vagy rá, ne minősítgess, jó? Üdv.: Gábor
Előzmény: Derek (12)
Luby Creative Commons License 2005.06.07 0 0 20

Te is tudod és én is, hogy nem egy a két eset. Most az ultraliberalizmus társadalmat szétziláló hatásáról próbálunk meg pro és kontra beszélgetni. Ártalmas e az a szemlélet, amit gyermekeinkbe akar oltani Magyar Bálint irányította oktatási-nevelési(? ) koncepció és gyakorlat? Fontos e a kisebb és nagyobb közösségek szerepe és ezen közösségek megtartása, erősítése a piacgazdaság gyakorlata közben?

Gátolja, vagy segíti a hasznos hatalomgyakorlásban a szocikat a szadesz. (nem a hatalom minden erővel történő megtartásáról beszélek!! ) Ne hozz fel ezzel kapcsolatban Kádár rendszerbeli egyedi eseteket. Gábor

Törölt nick Creative Commons License 2005.06.07 0 0 19

Lehet.

Csakhogy amire Gábor utalt, az az a fajta szélsőséges individualizmus veszélye, amely közösséget magát szünteti meg.

"Semmi nem lehet abszolut jó, mert ha az lenne az már rossz"

Ezt egy buddhista bonc mondta nekem, Thaiföldön. Jót beszélgettünk, bár 90%-*át nem érttettem amit filozófiailag előadoot. Csak a szavait.

Előzmény: Derek (15)
BadMoon Creative Commons License 2005.06.07 0 0 18

Az _összes_ gyakorló tanárismerősöm erősen negatív irányú tendenciáról számol be e téren. E téren is. Lubynak igaza van.  

PAPEN Creative Commons License 2005.06.07 0 0 17

Persze, tudat alattim vezérelt akkor, mikor nem írtam ki, hogy az európai kultúrára. Ebből a szempontból pl. Izraelre sem veszélyes.

Huntington azért elég jól leírta.

Előzmény: Törölt nick (16)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.07 0 0 16

Veszélyes, de csak az egyre individualistább nyugati demokratikus társadalmakra. Például szerintem Kínára egyáltalán nem veszélyesek!! Oroszországra se.

Érted???

Előzmény: PAPEN (14)
Derek Creative Commons License 2005.06.07 0 0 15

"Ugyanez a kihalás vár az emberiségre, ha feladja a közösségben rejlő erőt, a korlátlan individualizmusért."

Hulyeseg ,te oszekevered az individualizmust a soliter-rel.Individualizmus csak kozossegen belul letezik azon kivul a fogalom nem ertelmezheto.

Előzmény: Törölt nick (13)
PAPEN Creative Commons License 2005.06.07 0 0 14

"Ugyanez a kihalás vár az emberiségre, ha feladja a közösségben rejlő erőt, a korlátlan individualizmusért"

És ugyanezen okok miatt veszélyes és hatékony pl. az iszlám, ahol az egyén mint a közösség tagja definiáltatik.

Előzmény: Törölt nick (13)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.07 0 0 13

Igazad van.

Ha jól belegondolunk, az SZDSZ (az ultraliberálisok) szerint már az ősember hordába tömörülése is (a közös zsákmányért) egy szükségtelen versenyt és piacot gátló tevékenység volt. Ha már akkor is az egyén fontossága előbbre való lett volna annál, hogy az egyén számára elejthetetlem mammutot hordába tömörülve mégis el lehessen ejteni, hamar kihalt volna az emberiség.

Ugyanez a kihalás vár az emberiségre, ha feladja a közösségben rejlő erőt, a korlátlan individualizmusért.

Derek Creative Commons License 2005.06.07 0 0 12

"Ez az eset is bizonyítja sok egyéb mellett, hogy a szélsőséges ultraliberalizmus  ha államhatalmi helyzetbe kerül szétroncsolja a társadalmat" 

Hulye vagy Luby, milyen liberalizmus volt a szocializmusban.Akkor is volt ilyen eset jopar ,attol meg hogy nem tudtal rola.Az en tornatanaromat pl azert vagtak ki a gimibol mert felpofozta a matektanarat akit amugy mindenki utalt , a sracot kirugtak, a tanart atraktak a vegyipari technikumba ahol szinten utalta mindenki. Ra par evvel leszurtak az egyik gimnaziumi tanart, egyik tanitvanya ,szerencsere tulelte, es ez  Balazsovits Lajosek gimibeli osztalyaban tortent valamikor 63 korul.

Amugy ha jol emlekszem a Szilvasy Lajos irot is azert vagtak ki a gimnaziumbol mert egyik tanarat felpofozta.Legalabbis az egykori nemet tanara igy meselte nekem.

Es volt meg ezenkivul is jopar ilyen eset.

Törölt nick Creative Commons License 2005.06.07 0 0 11
Bálintka, nem fogsz hiányozni.
Big (the real) Creative Commons License 2005.06.07 0 0 10

nem sajnáljuk:O))

Luby Creative Commons License 2005.06.07 0 0 9
Még igaz is lehetne, ha a piac szereplői nem közülük kerülnének ki. De az előbb említett és szétvert morál hiányában semmit sem oldhat meg a piac. A kígyó a saját farkába harapott. (és sajnos egyúttal a mienkbe is...) Gábor
Előzmény: tfa (8)
tfa Creative Commons License 2005.06.07 0 0 8
Persze hogy szétveri a társadalmat és az államot, hiszen ez az alapvető célkitűzése: nincs szükség államra, a piac mindent megold.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!