En is ellenkezo kimenetelt varok. Tudtommal GYF kezdemenyeszte a kongresszust. Szvsz inkabb ellenfeli, Szili tamogatoi torkara szeretne ratenni a kest.
Az MSZP kongresszus nem meneszthet SZDSZ-es minisztert, mert afölött nincs jogköre. SZDSZ-es minisztert a koala megbeszélések alapján a miniszterelnök meneszthet.
Max a kongresszus felrúgja a koala szerződést, de akkor miniszterelnököstől minden miniszter mehet, mert az gyakorlatilag előrehozott választást jelent.
Ugyanis MB-nak teljes joggal lehetett volna utilaput kötni a talpa alá A KE VÁLASZTÁS ELÖTT, de most, ez lenne a legostobább eldegenítő üzenet, amit az MSZP csak ki tudna találni, és egyben azt jelezné, hogy Gyurcsány óriási és 2006 szempontjából döntő vereséget szenvedett.
Pont az ellenkező kimenetélt várom a kongresszusnak.
SZDSZ. Ez itt nem Amerika. Nekünk kisembereknek azzal kell foglalkozni, ami itt van, tapasztalható, ami történik velünk, amit itt mondanak és gondolnak.
alapvető célkitűzése: nincs szükség államra, a piac mindent megold.
Nyilván ismereteid kimeríthetetlen kincsestárából be tudod idézni - csak példaképpen - azokat a meghatározó liberális gondolkodókat, műveket, akiktől és ahol ezek az idétlenségek elhangzottak.
Mondjuk az USA alkotmányából, amely a modern liberalizmus egyik alapokmánya, kielemezhetnéd azokat a részeket, amelyek az állam felszámolására mutatnak.
Vagy csak hazudozol, képzelődsz, nagyokat mondasz?
"Te is tudod és én is, hogy nem egy a két eset. Most az ultraliberalizmus társadalmat szétziláló hatásáról próbálunk meg pro és kontra beszélgetni."
Na persze. :-) Mert egy esetet arra akarsz felhasználni. Ezzel szemben elmondanak nem 1, hanem kapásból több esetet régebbről, mint Magyar regnálása. Ezt igen kisstílűen azzal akarod elütni, hogy most nem arról beszélsz. :-DDDD
Merugye
"Ne hozz fel ezzel kapcsolatban Kádár rendszerbeli egyedi eseteket."
Egyedi eseteket csak neked szabad alkalmazni és belőle általánosításokat megfogalmazni. :-DDD
Nincs olyan szintű kormányzati hiba, ami kiverné a biztosítékot az MSZP-SZDSZ szavazónál. Az MSZP-SZDSZ szavazó tényleg birkához hasonlatos, terelgethető, önálló véleménye nincs, bólogatni tud meg meérteni, hogy mindig egy kicsit meg kell húznia a nadrágszíjat a jobb jövő reményében (ami persze sosem jön el ezzel a módszerrel).
Majdnem elfelejtettem felhívni a figyelmedet, hogy én nem hülyézlek le. Mert tudom, hogy aki nem okos, az nem feltétlenül hülye. Ha képes vagy rá, ne minősítgess, jó? Üdv.: Gábor
Te is tudod és én is, hogy nem egy a két eset. Most az ultraliberalizmus társadalmat szétziláló hatásáról próbálunk meg pro és kontra beszélgetni. Ártalmas e az a szemlélet, amit gyermekeinkbe akar oltani Magyar Bálint irányította oktatási-nevelési(? ) koncepció és gyakorlat? Fontos e a kisebb és nagyobb közösségek szerepe és ezen közösségek megtartása, erősítése a piacgazdaság gyakorlata közben?
Gátolja, vagy segíti a hasznos hatalomgyakorlásban a szocikat a szadesz. (nem a hatalom minden erővel történő megtartásáról beszélek!! ) Ne hozz fel ezzel kapcsolatban Kádár rendszerbeli egyedi eseteket. Gábor
Veszélyes, de csak az egyre individualistább nyugati demokratikus társadalmakra. Például szerintem Kínára egyáltalán nem veszélyesek!! Oroszországra se.
Ha jól belegondolunk, az SZDSZ (az ultraliberálisok) szerint már az ősember hordába tömörülése is (a közös zsákmányért) egy szükségtelen versenyt és piacot gátló tevékenység volt. Ha már akkor is az egyén fontossága előbbre való lett volna annál, hogy az egyén számára elejthetetlem mammutot hordába tömörülve mégis el lehessen ejteni, hamar kihalt volna az emberiség.
Ugyanez a kihalás vár az emberiségre, ha feladja a közösségben rejlő erőt, a korlátlan individualizmusért.
"Ez az eset is bizonyítja sok egyéb mellett, hogy a szélsőséges ultraliberalizmus ha államhatalmi helyzetbe kerül szétroncsolja a társadalmat"
Hulye vagy Luby, milyen liberalizmus volt a szocializmusban.Akkor is volt ilyen eset jopar ,attol meg hogy nem tudtal rola.Az en tornatanaromat pl azert vagtak ki a gimibol mert felpofozta a matektanarat akit amugy mindenki utalt , a sracot kirugtak, a tanart atraktak a vegyipari technikumba ahol szinten utalta mindenki. Ra par evvel leszurtak az egyik gimnaziumi tanart, egyik tanitvanya ,szerencsere tulelte, es ez Balazsovits Lajosek gimibeli osztalyaban tortent valamikor 63 korul.
Amugy ha jol emlekszem a Szilvasy Lajos irot is azert vagtak ki a gimnaziumbol mert egyik tanarat felpofozta.Legalabbis az egykori nemet tanara igy meselte nekem.
Még igaz is lehetne, ha a piac szereplői nem közülük kerülnének ki. De az előbb említett és szétvert morál hiányában semmit sem oldhat meg a piac. A kígyó a saját farkába harapott. (és sajnos egyúttal a mienkbe is...) Gábor