Keresés

Részletes keresés

ejropalepke Creative Commons License 2005.05.26 0 0 264

http://www.nol.hu/cikk/363632/

Lásd továbbá Franz Werfel: A Musza Dag negyven napja c. könyvében a téma irodalmi feldolgozását.

RogerWilco Creative Commons License 2005.05.26 0 0 263
Amit leírtál a veszélyről, azt én inkább lehetőségnek látom - tudod, félig teli vagy félig üres a pohár :-)
Előzmény: seTTebello (258)
RogerWilco Creative Commons License 2005.05.26 0 0 262
az örmények valószínűleg a frígek kötelékében vándoroltak a Balkánról vagy az Al-Duna vidékéről Kis-Ázsiába és jutottak el a Kr. e. 13. században a Hettita Birodalom északkeleti szélén fekvő Hajasa-Azzi tartományba

Vazz, a magyar honfoglaláskor már 2000 éve ott voltak, ahol ma is...
Előzmény: seTTebello (259)
petfol Creative Commons License 2005.05.25 0 0 261
Azt sem szokták mondani, hogy Hitler nem ölt meg minden zsidót, mert volt, aki el tudott menekülni. Méghozzá azért nem, mert a népírtás megítélése szempontjából lényegtelen, hogy mekkora volt a hatékonysága.
Előzmény: seTTebello (259)
seTTebello Creative Commons License 2005.05.25 0 0 260
seTTebello Creative Commons License 2005.05.25 0 0 259
Azt soha nem mondják, hogy nem öltek meg minden örményt. A katolikus örményeket I. Ferenc József mentette meg, az evangélikus örményeket Vilmos császár. Persze az örmények nagyrésze ortodox volt.

Az is érdekes, hogy miért volt gyűlölték ennyire az örményeket a törökök, és a többi nemzetiséget miért nem. Van egy cikk, ami részben magyarázatot ad erre is: SCHÜTZ ÖDÖN-NAGY KORNÉL: Az örmények történetéből
Előzmény: kábelbúvár (252)
seTTebello Creative Commons License 2005.05.25 0 0 258
>>Én pont fordítva látom - sokan a romániai magyarság miatt támogatják Románia mielőbbi EU tagságát

Inkább csak úgy tesznek. Ha majd Románia csatlakozni fog az EU - hoz, de jó lesz az ottani magyaroknak. Ez olyan, mint amit nálunk is mondtak, hogy
Nyithatok cukrászdát Bécsben? Igen?
Szeretem a cukrászdát, de nem ezek a magyarok problémái.

>>(ha jól emlékszem, valamikor ovi is ezzel érvelt),

Ezzel is, de neki volt valamilyen koncepciója, hogyan lehet a javunkra fordítani Románia EU tagságát. Amikor a románok nem akarták megadni az autonómiát a Székelyföldnek, akkor mondta azt, hogy Magyarország ne támogassa Románia EU tagságát, ameddig nincs autonómia. Az egyértelmű, hogy csak az EU - tól nem fog megoldódni semmi.

>>Ezt pedig végképp nem értem. Szerintem nem vagyunk veszélyben, sőt!

Pedig nem túl bonyolult. Minden városnak van vonzáskörzete. Nyugaton ez így néz ki, van Bécs, a vonzáskörzetébe beletartozik Győr és Sopron, ezeken a helyeken 20 év múlva legalábbis osztrák gazdasági fölény lesz. Minden Bécshez fog kapcsolódni, és sokan költöznek oda Ausztriából. Ők persze nem fognak megtanulni magyarul stb.
Szombathellyel viszont fordított a helyzet, a vonzáskörzete kiterjed Ausztria egy részére is. Törődik valaki Szombathellyel? Nem.
Keleten ugyanez a helyzet Arad vonzáskörzetébe tartozik Battonya, de talán még Makó is. Aradon 90 % román többség van. Nagyváradhoz tartozik Berettyóújfaluig minden, Nagyváradon 70 % román többség van. Ehhez még társulnak a román vállalkozások, ők még nem adtak el mindent és nem akarnak minden terhet a hazai vállalkozásokra rakni. Mindebből következően számolni kell keleten is a román (nem a partiumi, aradi magyar!) terjeszkedéssel. Érdekel ez valakit itthon? Ismét nem.

De ez eléggé off itt. Van egy külön topik erre?

Előzmény: RogerWilco (243)
seTTebello Creative Commons License 2005.05.25 0 0 257
Ja, azt tudom, hogy hol van, csak a nevét felejtettem el.
Előzmény: wainnalahulahafizun (245)
Kauthar Creative Commons License 2005.05.25 0 0 256

Sosem próbáltalak eről meggyőzni. Egyszerűen elkezdtél ámokfutni, hogy minden muszlim egy csődtömeg, koldus, leégett valaki, akik segélyeken élnek. Mire én közöltem, hogy nagyon sok muszlim nagyon jól él és azért, mert valaki muszlim nem koldus, vagy éppen nem lesz az, ha betér. Ennyi.

Ami a meteoritokat illeti, én ilyet sosem hallottam, az iskolákban sem ezt tanítják iszlám országokban. Ki mondta?

Előzmény: capture the flag (247)
petfol Creative Commons License 2005.05.25 0 0 255
"Ki emlékszik az örményekre?" Lehet, hogy igaza volt a bajszos mitugrálsznak?
Előzmény: kábelbúvár (252)
capture the flag Creative Commons License 2005.05.25 0 0 254
Ankarai ellenálás az örmények lemészárlása kapcsán

május 25. 15:13

[MTI]

Három török egyetem szerdán bejelentette, hogy elhalasztja azt a tudományos konferenciát, amelyet az oszmán birodalombeli örmények múlt századbeli tömeges lemészárlásának szenteltek volna, teret adva a népirtást tagadó hivatalos ankarai politikát bíráló felszólalásoknak is. Az igazságügyi miniszter ugyanis "árulással" vádolta meg a szervezőket. A háromnapos konferencián, amely szerdán nyílt volna meg több száz résztvevővel az isztambuli Bosporus Egyetemen, most először hangzottak volna el a hivatalos álláspontot megkérdőjelező tudományos értekezések a török történelem sötét fejezetéről, amelyről amúgy csak elvétve esik szó az iskolákban.

Szóval kedveljük a kebabot meg macar kardesler meg minden, de ilyen mentalitású országból kösz, nem kérünk.

Előzmény: H-turul (251)
kábelbúvár Creative Commons License 2005.05.25 0 0 253

Három török egyetem szerdán bejelentette, hogy elhalasztja azt a tudományos konferenciát, amelyet az oszmán birodalombeli örmények múlt századbeli tömeges lemészárlásának szenteltek volna, teret adva a népirtást tagadó hivatalos ankarai politikát bíráló felszólalásoknak is, miután az igazságügyi miniszter "árulással" vádolta meg a szervezőket.

HVG

kábelbúvár Creative Commons License 2005.05.25 0 0 252

Képzeljük el a következő helyzetet: évtizedekkel a második világháború után Németország a NATO tagja, ám az EU-n kívül van, plusz hivatalosan tagadja a holokausztot. Ám mivel csatlakozni akar Európához, az Unió - számos demokratikus reform megvalósulása mellett - ahhoz is köti a német integrációt, hogy Berlin előbb ismerje el a szisztematikus népirtást, és állami szinten kövesse meg a holokauszt áldozatait. A német vezetés ezt visszautasítja, közli, hogy a II. világháború szomorú és sajnálatos eseményei "mindkét oldalt érintették," és azt javasolja: álljon fel egy történészekből és kutatókból álló német-zsidó vegyesbizottság, nézzék át még egyszer az archívumokban fellelhető dokumentumokat, és tisztázzák ők a vitatott történelmi kérdéseket. Az EU számos vezetője, valamint az amerikai elnök is támogatja az "előremutató" javaslatot, több mint nyolcvan európai képviselő ezt aláírásával is megerősíti.

Elképzelhető egy ilyen szcenárió? Igen. Törökországgal.

A népirtás lezárult, felejtse el
H-turul Creative Commons License 2005.05.25 0 0 251
Ne legyünk igazságtalanok,
nem CSAK a muszlimokra jellemző és köztük is akadnak bőven (sajnos nem elegen) akik ezen már képesek túllépni. Ez keresztény kultúrkörökben sem lehetetlen, sőt!
Keress rá pl. a Flat Earth Society-re.
Előzmény: capture the flag (250)
capture the flag Creative Commons License 2005.05.25 0 0 250
A muszlim elme legmeghatározóbb tulajdonsága a denial - nem tudom, hogy mondják magyarul, talán a valóságérzet patológiás elcsökevényesedése?
Előzmény: H-turul (249)
H-turul Creative Commons License 2005.05.25 0 0 249
Félreérted!

Szó sincs hazugságról! Személyes tapasztalataim alapján ez az igazi moszlimnál nem úgy működik. Ha egyszer a mullah azt tanította neki, hogy moszlim koldus nem létezik , akkor attól a pillanattól kezdve számára tényleg nem létezik. Az a piszkos, rongyos burnuszos, bolhás figura aki a túristák szokott útvonalán kuporog a földön és hangos "baksis effendi, baksis!"szózatot intéz minden arrajáró, gyaurnak látszóhoz, az nem koldus. Legfeljebb önkéntes adományokat gyűjt az új keflaviki nagymecset építésére.

Fura dolog ez, egy igazi moszlim csillagász képes kiszámítani a Leonida meteorraj átlagos tömegét, ugyanakkor HISZI, hogy a meteorok azok a tüzes kövek, amikkel Gábriel arkangyal hajigálja a sátánt.
Előzmény: capture the flag (247)
capture the flag Creative Commons License 2005.05.25 0 0 248
Modern stílusa miatt végeztek ki egy afgán nőt 2005. május 25., szerda 8:44 1610 olvasás A rendőrség gyanúja szerint saját fivérei végeztek egy fiatal afgán televíziós bemondónővel, mert úgymond szégyent hozott családjára. A 24 éves nő bűne az volt, hogy modern stílusban vezetett egy népszerű zenei műsort, és ezzel kivívta a vallási fundamentalisták haragját, akik mind a programot, mind nyugati öltözködését kifogásolták.

A nővel egyetlen fejlövéssel végeztek otthonában, miközben több hozzátartozója is ott tartózkodott. A Riporterek Határok Nélkül újságíró-szervezet elítélte a gyilkosságot, amely szerinte azt bizonyítja, hogy Afganisztánban még nem magától értetődő a sajtószabadság.
capture the flag Creative Commons License 2005.05.25 0 0 247
Kautharral nem érdemes vitatkozni, mert jó muszlim szokás szerint lehazudja a csillagokat az égből. Engem egyszer arról próbált meggyőzni, hogy nincsenek arab koldusok.
Előzmény: H-turul (234)
RogerWilco Creative Commons License 2005.05.25 0 0 246
Szerintem a sír (és a felirata) nagyon szép gesztus.
Előzmény: wainnalahulahafizun (245)
wainnalahulahafizun Creative Commons License 2005.05.25 0 0 245
Az utolso budai pasat Abdurrahman Arnautnak hivtak. Sirja a Varban, a Hadtorteneti Muzeum agyusoranak vegeben talalhato.
Előzmény: seTTebello (237)
wainnalahulahafizun Creative Commons License 2005.05.25 0 0 244
Mas az elmelet (amirol tegnap irtam, s amit idezel), s mas az, amit pl. a Bartok Bela uton mondanak. Nyugodj meg, ellenem is elhangzott mar takfir. Az amr bil maruf es a nahi anil munkar pont az lenne, hogy ezt az ahl-ul-takfir, ahl-ul-takuava valtoztassuk. Nagyon szomoru a helyzet, s ugy velem, hogy a reszletek nem az internet nyilvanossagara valok.
Előzmény: Kauthar (231)
RogerWilco Creative Commons License 2005.05.25 0 0 243
inkább támogatják Románia EU tagságát, mint a magyarságot

Én pont fordítva látom - sokan a romániai magyarság miatt támogatják Románia mielőbbi EU tagságát (ha jól emlékszem, valamikor ovi is ezzel érvelt), anélkül, hogy bármi más szempontot egyáltalán mérlegelnének.

Ennek még nagy ára lesz.
Ezzel egyetértek

Mire lesz az jó, ha nemcsak nyugatról, de keletről is veszélyben leszünk?
Ezt pedig végképp nem értem. Szerintem nem vagyunk veszélyben, sőt!
Előzmény: seTTebello (242)
seTTebello Creative Commons License 2005.05.25 0 0 242
Igen, ez a baj, hogy vannak, akik szeretnék Románia azonnali EU - tagságát, de például a kettős állampolgárságot nem. Kérdem én miért jó Románia 2007 - es tagsága, ha:
- még a mostani lehetőségeket sem akarja kihasználni a magyar vezetés. Hiszen Romániában is törvényesség van, ha nagyon ragaszkodnának az autonómiához a románok kénytelenek lennének megadni.
- Magyarország sem tud élni az EU - ból adódó lehetőségekkel. Mire lesz az jó, ha nemcsak nyugatról, de keletről is veszélyben leszünk? Csak egy példa, épülnek az autópályák kelet felé, nagyon drágán. De arra senki nem gondol, hogy ha a határig kiépítik ezeket, akkor gyakorlatilag Romániának építünk autópályát? Nézd meg a térképet miért jó a 90% - os román többségű Arad megyébe utat építeni?
- sajnos sokan valami nagyon felvilágosodottnak tekintik magukat és az egyesült Európa eszméje miatt inkább támogatják Románia EU tagságát, mint a magyarságot. Ennek még nagy ára lesz.
Előzmény: RogerWilco (241)
RogerWilco Creative Commons License 2005.05.25 0 0 241
Elég baj lesz Románia és Bulgária csatlakozásával

Szerintem is, de próbálj csak meg ma Mo-n ez ellen érvelni - egyből székely testvéreink árulója leszel és ez még csak a kezdet.
Előzmény: seTTebello (239)
RogerWilco Creative Commons License 2005.05.25 0 0 240
Washington "megnyugtatta" Phenjant, nem támadja meg

Persze, mert neki már van. Iránnal esetleg nem akarják ezt megvárni. Izrael tette jól Osirakkal 1981-ben. Nem is lett Szaddamnak atombombája.
Előzmény: Kauthar (235)
seTTebello Creative Commons License 2005.05.24 0 0 239
>>másrészt rophadt kínosnak érzem magam, hogy ezzel a véleményemmel egy táborba kerülök az ideíogatok jelentös részével.

Én is túlzottnak tartok néhány véleményt. Nem is értem, hogy ez mire jó. Ha Magyarországnak valami oka lenne haragudni a muszlimokra és képes lenne megvédeni a területét, akkor megérteném.

>>Az egyik a borzasztó elmaradottság Isztambult/Ankarát/turistatelepeket elhagyva. Kell ez nekünk?

Ráadásul Törökország nem is Európa, akkor Kínát miért nem akarják felvenni az EU - ba? Elég baj lesz Románia és Bulgária csatlakozásával és most azt mondják, hogy 15 év múlva Szerbia is csatlakozhat. Azokkal is lesz elég gond.
Előzmény: RogerWilco (226)
seTTebello Creative Commons License 2005.05.24 0 0 238
>>Miért, mi lenne, ha a Nyugat tudna ezekről a dolgokról? Ha tudná, hogy Iránban hány ayatollahot tartanak fogva, hányat mérgeztek meg, kínoztak meg, mi lenne?

Ezt nem hiszem. Irán jogállam. Még a Sah idejében előfordulhatott ilyesmi, de nagyon ritkán és nem ok nélkül.
Előzmény: Kauthar (233)
seTTebello Creative Commons License 2005.05.24 0 0 237
>>Viszont van Rákóczi ház Rodostóban.

Ugye? Azt kell keresni,ami összeköt, nem azt ami elválaszt. Felőlem lehet arab filozófus, orvos szobor, Atatürk, esetleg Komeini és Sah szobor/utca együtt a megbékélés jegyében, de Szulejmán nem.

Budapesten és Magyarországon, is van Gül baba türbe, most nem jut eszembe, hogy ki volt az utolsó török pasa Budán, de neki is megvan a sírja, Török utca, arab intézet, török temető, dzsámi és minaretek.
Előzmény: wainnalahulahafizun (206)
seTTebello Creative Commons License 2005.05.24 0 0 236
>>Elég lett volna az is, ha egyszerűen bocsánatot kérnek, mint a pápa az ezer évvel ezelőtti keresztes háborúkért...

Ha jól emlékszem a Pápa nemcsak bocsánatot kért, de meg is bocsátott a keresztények ellen elkövetett bűnökért.

>>de a muszlimok valahogy azt hiszik, arab, török, perzsa egykutya, hogy tőlük mindenért elnézést kell kérni, nekik soha, senkitől, semmiért, hiszen ők a mindennél felsőbbrendű iszlám szerint cselekednek.

Ez nem olyan egyszerű, mert ki kérjen bocsánatot? A törökök? Ők világi állam. Az irániak? Ők még harcoltak is a törökökkel. Így végig lehetne menni az összes muszlim országot, sehol sem találnánk felelőst. Muszlim pápa meg nincs.

Előzmény: capture the flag (202)
Kauthar Creative Commons License 2005.05.24 0 0 235

"És természetesen erről IS kizárólag a judeoplutokrata ármány tehet, meg az usákok mohósága. Ja, meg még a keresztesháborúk, ezt ki ne felejtsük. (a magamfajták, ofkórz)
"

Ne becsüld túl magad vayg a Nyugatot. Erről a muszlimok tehetnek.

"Ha 943-szor bocsánatot kérek az álnok miatt, természetesen a porban hasalva, akkor elégedett leszel?

Nem akarom, hogy bocsánatot kérj; én sem fogok amiatt a török apa miatt, aki elrabolta Mo.-ról a fiát.

"még időnként olyasmikre is oda szokott figyelni, mint az emberi jogok. Már, ha nem Kína vagy az aktuális stratégiai szövetséges a sáros az ügyben. Mert akkor marad a sajtó, a kormányok legföljebb sajnálkoznak és szomorúan csóválják busa fejüket.
"

Azért ez ugye egy picit okot ad az elekeseredettségre?

atombomba? Biztos. Meg az olaj. Ugye már Észak-Korának is van, de épp a múlt héten hallottam a hírekben, hogy Washington "megnyugtatta" Phenjant, nem támadja meg, csak szépen megkéri, inkább ne legyen neki. Édes.

""...örülnék, ha az ő tanaik terjednének jobban,... ... aligha lesz ez egyhamar, mert a siráziaknak nincsn pénzük...
De erről már nehogy a "magamfajták" tehessenek!

"

mm, ki beszél itt paranoiáról akkor?

Na, amennyiben nem ajánlod fel, hogy levizsgázol helyettem holnap, és addig én itt írogatok, elmegyek tanulni. Majd jövök.

Előzmény: H-turul (234)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!