Szerintem mire ezeket áthámozod és választassz belőlük az jó pár órába beletelik majd, mert a sok régi jegynél mérlegel az ember mire van msot kerete, ami nincs a gyűjteményében. Ja egy kis megjegyzés, hogy jelenleg 1676 db menetjegyem van a gyűjteményemben, amelybe már a mai 3 db MVK vonaljegy is beleszámításrakerült. A részletes jegylistámat a http://jegyek.fw.hu oldalon megnézheted, néhány képpel ilusztrálva és a cseréimet is megnézheted.
De ha érdekelnek régi BKV-s menetjegyek vagy más menetjegyek a gyűjteményedbe szolj, mert vannak cseréim köztük ritkaságnak számító Minta BKV villamos jegyeim is vannak.
A Két kéregjegyet a 24-es villamos Mester utcai megállójában találtam, a máésik sok régi bérletet eredeti bérletstokkal és résszel pedig egyik nemrég elhunyt rokonunk lakásából való.
Jegy fajtája:Szám:(sorozat)Sorszám:Jegy színe
Átszálló jegy
B 926
6133
Térképes átszálló jegy
F 285
642262
fehér
Térképes átszálló jegy
F 285
64263
fehér
Térképes átszálló jegy
67
52031
rózsaszín
Svábhegyi Fogaskerekű Villamos vasút
441
N:7050
sárga fehér
Svábhegyi Fogaskerekű Villamos vasút
441
N:7098
sárga fehér
Vonaljegyű
114
N:39065
fehér
Igazolvány 1945-46-os tanévre
-
n:884
fekete
A mai termés is szép fogás volt számomra a következőket találtam: 2 db Csengődi kéregjegyet, amely közül az egyik 04-es pénztári a másik 05-ös pénztári és két egymást követő napon vették továbbá 1 db 1976-os autóbuszbérletet, valamint 1 db 1985-ös autóbuszbérletet és 7 db 1986-os autóbuszbérletet találtam. Így az 1986-os autbóusz BKV bérletekből júliusig mind megvan a gyűjteményemben. Ime a mai szerezmény képekben.
Tegnap, hogy az Esztergomi nosztalgián vettem részt, Esztergomban az állomáson találtam egy igazán nagy régiséget, egy Esztergomi kéregjegyet, 67,5%-osat 22559-es sorszámmal elátottat, sajna a jegy állaga olyan pocsék, hogy csak celluszal sikerült megmenteni, de azért még így is jól látható a menetjegy minden darabja a belvárosban meg talátam egy Balatonmáriafürdői 90%-os 180 km-es 09799-es sorszámú menetjegyet.
Bocs, hogy így eltüntem, de költöztem és netem sincsen még (remélhetőleg maximum) kb egy-másfél hétig. Ha minden helyreáll, jelentkezem és megeszközöljük a jegyeket.
A cserékről hamarosan teszek fel bővebb információt, aki addig is gondolkozik a minta vilamos jegyeken azoknak elmondom, hogy mind két fajtából összesen 4-4 db van és várja gázdájukat, csere fejében.
Ma jópár régi Bérlettel és autóbusz, és villamos vonaljeggyel bővült a gyűjteményem. De senki se szomorkodjon akinek még nincs régi vonaljegye vagy bérlete a gyűjteményében, mert akad jónéhány csere példányom köztük olyan ritkaságokkal, mint a villamos vonaljeghy minta jegy az 1Ft-os változat, és az árnélküli változatos.