Úgy imádom ezeket az egetrengető "felfedezéseket". Mi a tökömet csinálhatott volna egy 18-20 éves német fiú a II. világháború kellős közepén? Vagy megy harcolni, vagy megtagadja, és kivégzik.
És ez mitől "náci" múlt? Akkor ezek szerint mindenkinek kommunista múltja van, akit 1990 előtt besoroztak a komenisták irányítása alatt lévő magyar hadseregbe?
Volt egy nagyon ismert epizód, talán valami olyan címmel, hogy "nem vezet minden út Rómába". (Amelyiknek a híres zenéje volt Frank Duval-tól a "Living like a cry".)
Ez a film elérhető-e, letölthető-e valahonnan?
Egyáltalán, megvan-e valakinek az itteni rajongók közül?
Szász János rendező akna előtt hangulatot is robbantott A nagy füzet forgatásán. Az ikergyerekeket csak a szíjjal verés fárasztotta. Forog az első filmalapos film, Szász nem hajlandó ezt szégyellni, holott néha mintha ezt várnák tőle. Tovább »
Az alulöltözött nők miatti besorolás nekem is eszembe jutott, de jópár másik epizódbam is voltak hasonló jelenetek, azoknál elég volt a 12-es karika?!
Én is rögtön megnéztem, hogy lesz-e folytatás, hisz már se a Hálózaton, se a Duna2-n nem adnak ismétléseket, még jó, hogy megvannak a Napi Ászos lemezek.
Talán a sok cici miatt, vagy az új karikázási rendszer miatt volt 16-os.
Én is arra gyanakszom, hogy ez elmaradt rész lehetett, mert az 1-50-ből mintha már adták volna az összeset ennek a kivételével és a továbbiakban nem is látom, hogy adnának Derricket. Pedig elbírnám én ezt a 23:40-es kezdést is. :-(
A vetítési időpont és a 16-os karika röhejes volt, főleg azért. mert hol van ez egy CSI-hoz képest, ami délután mehet 12-es karikával, mégha vágottan is.
Azon gondolkodtam, hogy ez nem egy esetleg korábban műsorváltozás miatt elmaradt epizód volt?
Szombaton éjjel volt a Dunán egy rész ami még nem volt. Legalábbis én nem emlékeztem rá. Gaby Dohm(Kriszta nővér a Klinikából) játszott benne.
Zeichen der Gewalt volt a címe, a 8. rész elvileg. 1975-ös. A magyar címre nem emlékszem. 16-os karikával ment. Este vettem észre miközben a teletextet bámultam. Szerintetek sem volt? Emlékszik rá valaki?
Nagyon jó ötlet volt a sorozat készítőitől, hogy az "Öreg" című krimisorozat után a Derrick jópár részéhez is felkérték Frank Duvalt. Annyira jellegzetes stílusa van, hogy a Dunán adott korai részeknél is már 1-2 taktus után tudom, hogy az adott epizód zenéjét ő írta.
A Living Like a Cry című számát párszor a Kívánságműsorban is leadták akkoriban, ami nagy szó volt.
Az epizódból csak annyi rémlik, hogy a törtémet főszereplője áll éjszaka a kihalt utca közepén. és csak a Hold világít. Kár, hogy ez a rész nem maradt meg a klasszikus szimkronnal.
Nekem még ez a Derrick-es dal a nagy kedvencem Duvaltól: Omra
Kedden és Csütörtökön az esti 11 órakor kezddődő részt lehet megnézni,valamint a szombat és vasárnap a 18h00-kor és a 19h00-kor kezdődő részt ,vaalmint a vasárnapi 14h00(ami a szombati 19h00-kor kezdődő rész ismétlés)
Azért reménykedtem,hogy több részt vettek meg ,de nem.......
Mellesleg azt pár hét múlva a Sorozat + sem fog adni Derricket és a Dun tv-n és lassan vége lesz az ismétlésnek (ha csak az Autonómián nem adják le mégegyszer)szóval már csak a Hálozaton lesz-persze ha tudnám nézni.........
Szerintem 50 részt vehetett meg a Hálózat, mert ugyan szombatra beírták az 51-52., vasárnapra az 53-54. részt, de ezek már sajnos a korábban vetített epizódok ismétlései.