Keresés

Részletes keresés

SolarTom Creative Commons License 2005.04.01 0 0 55
Hali. Javítottam... De sajna nem az volt a kakukktojás... :(((
Előzmény: airchild (54)
airchild Creative Commons License 2005.04.01 0 0 54

Hi! Trükkös vagy Tomi!

Ápr 7 - Csütörtök!!%!!!!!!

Bee!

airchy

Toth Andras Creative Commons License 2005.03.31 0 0 53
Valojaban elkeszult mar a meglepi, csak meg nem birtam folburni a kedves egyetemi szajtunkra. Keso esti orakra mar varhato.
Előzmény: SolarTom (52)
SolarTom Creative Commons License 2005.03.31 0 0 52
No, megörvendeztettél e késői (korai?) órán... A dalaink is csak azért hosszúak, mert nálunk egy riff 20 mp-es, hehe. Így mire jönne az ének, már 1:30 van. Különben meg versszak 4x, refrén, versszak, refrén, szóló, refrén. (ja, és kezdőriff, kiállás, leállás, átállás és beállós lassulás is szokott lenni...) De mostanában abszolút fogyasztható dolgokban gondolkozunk. (ehető bugyi, stb...) :))
Előzmény: Toth Andras (51)
Toth Andras Creative Commons License 2005.03.31 0 0 51

Hat eloszor: a ket zenekarra egyszerre ertettem.

Masodszor is: hallgatom az anyagot es basszus jo. Raadasul ugy, hogy negativ elfogultsagom van a magyar anyagokkal (jajj ne mar megint jokepet kell vagni egy kedves ismerosnek).

Felolem OK Paks, ha van valami nagy nev, pl. Wackor vagy valaki, akire bejonnek >:).

Otodszor ("Harom uram!") tehat harmadszor: Paks. Az volt mar. Folrakom mingya az egyetemi oldalamra a kis meglepit.

Link:

http://people.inf.elte.hu/tad/meglepi/

Negyedszer pedig mondjon le, akinek hosszuak a szamok. Minden szamnak sajat hossza legyen, szerintem abszolut mesterseges ez a "minden legyen kockara vagott 3:30". Szopjanak le. Bar lesz egy ilyen hosszu szam az OHM kislemezen. Bar az mas teszta lesz >:).

Előzmény: SolarTom (49)
airchild Creative Commons License 2005.03.30 0 0 50

Hi! Ami a hírek rovatból kimaradt.....:

- A zenekar egyik gitárosa Harek pár hete egy igen komoly zeneszerkeztő progival garázdálkodik. Reméljük ez újabb lendületet ad a dalszerzői vénájának! (vagy idegsokkot a pötyögéstől).  

- A zenekar ritmusszekciója mozgolódik! Itt még bármi is lehet! Izgatottan várjuk a fejleményeket!

- Konstans köszönet Batyának (alias Harek...) amiért a Cukros próbákon rendszeresen kisegít egy-egy hangolással!

- Mohács egyik elismert zenésze (na jó, dobosa) pártfogásába vette a zenekart. A dolgot cseppet sem halványítja el a tény, hogy ezt nem minden ellenszolgáltatás nélkü teszi. De hát a kölcsönös megelégedés viszi előre a dolgokat....

- Nemsokára elkészül Tomi,  Marshall "A Rettemetes Grizzly" típusú erősítője. Ez kis hangszín és hangtechnikai ténykedés után a banda hangzását tovább tuningolja.

- A csapat a próbahelységben már nem fűt, hála a tavasztündérnek. (ugye nem fűtötök, mert lezabáljátok az áramot!) :-) A próbahely egyébként megérett egy világítótest (izzó) cserére, melyet személy szerint támogatok.

- A csapat több tagja is élénk érdeklődés mutat a jún 14-i pesti Dream Theater koncert iránt. Ebből még a végén csapatos csordázós koncertlátogatás lesz!

- A csapat továbbra sem akar engem felvenni tagságába elsőciterásnak! A múltkor már próbálkoztam tamburával, de akkor is eltanácsoltak. De nem csüggedek! Csak tudjak szerezni egy nyenyerét (tekerőlant)!

- Végül a Solar Scream gitárosai és bőgőse elképedve vettek részt egy After Crying koncert közönségsoraiban. Meggyőződhettek róla hogy ehhez fogható zenei élmény kevés van e földön! És remélem a hatás nem marad el........

:-))))

airchy

SolarTom Creative Commons License 2005.03.26 0 0 49

No, hol az a híd... aszongya...

1. a kiterjedt rajongói hálózatot ránk vagy Rátok érted? Bár végülis kb. ugyanott küzdünk, szóval: a Viva és a médiák tehetnek mindenről. Ha a Megawattban meg a Hammerban Halász Feri helyett Te lennél a vagány csákó, én meg pl. Csihar Attila helyett az underground legenda (fő a szerénység, ugye..), akkor semmi gond nem lenne. A másik lehetőség viszont még nyitott: össze kell jönni egy menő lánybanda csajaival, így bekerülsz a Blikkbe. Vagy, ami talán a legjobb: éjjel lesurranni a metróvályatokba és olyan Bee-Bee-s mozgóképet graffitizni az állomások közé a zenekarok logójával. :)

2. Én pont GHs 10-60-assal nyomulok és nagyon jó. Persze volt tremolóállítássos macera, de most igencsak jó érzés a H. (azaz B, merthát félhang le)

3. A neon fekete. :) (Tudod, "meet me in the dreamtime water, drown...")

Halllllgasd meg az összes mp3-unkat és adjuk egy közös bulit félúton! Pl. Paks. :)

Előzmény: Toth Andras (48)
Toth Andras Creative Commons License 2005.03.26 0 0 48

Te Tom, ha valaszolsz harom kerdesemre, ateresztelek a hidon es meghallgatom vegre az EP-teket :).

Csak ugye, az uj Meshuggah, meg a Mars Volta... napok ota loopra van allitva a ketto egymas utan... meg neha hallgatom a premixunket, enek nelkul es agyalok.

Tehat elso kerdes:

1) miert nincs mar kiterjedt rajongoi halozatunk? (vagy lehet-e piszollyal fenyegetni az embereket, mint szegeny joemlekezetu Zambo Jimbo, hogy jol viselkedjenek, es ne vigyazz allasban nezzenek egy mozgalmas koncertet?)

2) probaltal-e mar GHS 9-58-ig (vagy 60-ig?) hurkeszlet, mer' megorulok, hogy a szajbakurt H-m ket egyseggel (ami nem meghatarozott meretu) lazabb, mint az E-m. Ha sokat jatszom az E-n, akkor laza a H, ha a H-n jatszom, akkor az E-m tul kemeny. Basszak meg.

3) es vegul, mi a kedvenc szined? (A kek. Nem! A barna!)

Előzmény: SolarTom (46)
airchild Creative Commons License 2005.03.21 0 0 47
Hi! A kedves Solar gitárosok figyelmébe ajánlom Johannes Petrucci - Rock Discipline c. fitnesstorna mindenkinek jellegű anyagát, amely mától nálam előjegyzésbe vehető. Az anyag formátuma egy videofile és egy PDF dokumentum mely képeket és kottákat tartalmaz. Mérete hozzávetőlegesen 590M + a PDF doksi. Természetesen nem azért teszem ezt, mert nem gondolom jó hangszeresnek az említett gitárosokat, csak hát érdekességet mindig lehet látni. Egyébként április vége felé szerintem lehetne csinálni egy Œokac-os Solar, Cukros, Trio bulit. Vagy centrumost? :-) Szerintem kis felkészüléssel mind a Solar, mind a Cukros vállalhatná a Headliner-séget. A angol szakest mikor is lesz? Nem tudom, jól látom-e, de mintha a zenekar elmozdulna a holtpontról! Ez jó!!! Az új nóták meg direktebb hangvételükkel, tökösségükkel jobban ütnének, mind koncerten, mind stúdióban! Szerintem simán felvehetnétek őket, és Batya mostani hangjával nagyot ütne a kritikusok fejére! Sonar-t a Solar-nak! airchy
SolarTom Creative Commons License 2005.03.16 0 0 46

Hihi... Sejtettem, hogy belendülsz. :) A válaszok:

- szintis bevétele kizárva, mivel nekünk sincs bevételünk

- mert számunkra a köz érthetetlen. De épp most voltam a közértben, és mindezt csak a közért tettem. Gondoltunk rá, hogy nyáron megkérdezzök a Republic-ot, hogy ők hogy csinálják. De félünk a sok rebulblikánusztól. :)

- szó sincs róla, hogy ingyen művészkednénk, természetesen fizetünk a rajongóknak (12Ft+Áfa/végigugrált perc, azaz egy Dead Like Stones már két kisfröccs!!!) 

- a cicaetetés sajnos vissza nem térő alkalom lett volna, nincs kifogás, bénáztunk

- az olcsókóla igazából olajfinomítási melléktermék szánsavval dúsítva

- fodrász: mint egyetlen lóhajú a csapatban, szeretnék személyeskedés nélkül válaszolni, úgyhogy kabbe!

- a 6 az ördög száma, a 7 meg maga a transzcendentalitás. Ezért. Csabi meg azért 5 húron, mert 5 ujja van.... Összvissz. :)

- kétlábgép: dehogy tartalékból! Ez még a régi dobosunk, Csernó Bill miatt. Neki három lába volt, így gond nélkül duplázott és csörgött a lábcsinnel is. Kéz híján viszont fejjel verte a pergőt, ami a grindcore-os témáknál elég durván nézett ki. 

- a bőgős srác maga a titokzatosság: sosem hoz vonót magával és azt mondja, hogy benzinkúton dolgozik. De tudjuk, hogy valójában Bruce Willis-sel forgatják az Armageddon 2-t "Az Olajfúrók Visszavágnak" címmel. És most már tudod, hogy honnan az olcsókóla.

- azért egy cukrosbácsi, mert kettő nem férne el a mikrofon körül.

- akkorjaink a 7húros hangszerek miatt természetesen heteshangzatok, az adott skála összes fokát tartalmazzák. Pl. tegnap sikerült lefognom egy Fmaj4/6/9-et, amit a másik gitár egy Hdim7/13b/D-vel színezett. A bőgő pedig egyszerre slap-pelt az összes felharmonikus üveghangján. És persze mindezt spontán jammelve. 

- szólógitár? Háááát, van, de..... 

Előzmény: airchild (45)
airchild Creative Commons License 2005.03.16 0 0 45
Hi! A fórum csendes, újra csendes, elzúgtak forradalmai...Azt hiszem beállok hivatásos zenekarfirkáló szakmunkásnak. Szóval: mikor debütál a szintisetek? Miért nem játsztok közérthető zenét? Miért művészkedtek ingyen? Miért nem foglalkoztok a kistestű szőrös nyávogó háziállatokkal? Miért árultok olcsókólát? Miért nem jártok fodrászhoz? Miért nem elég nektek 6 húr? Miért használtok kétlábgépet? Ha az egyik elveszik, legyen tartalék? A bőgősötök basszusgitározik is? Miért egy cukrosbácsis frontembert alkalmaztok énekes-gitárosnak? Miért írtok 3-4 akkordos számokat? Melyikőtök a szóló és melyikőtök a ritmusgitáros? airchy
SolarTom Creative Commons License 2005.03.01 0 0 44

Most elmesélem Nektek, hogy mi milyen frankó zenekar is vagyunk. Ma este összeült a banda fele és átnyálazta az idei fesztivál és tehetségkutató-kínálatot. És úgy döntöttünk, hogy jelentkezünk, ahová lehet. Még a takony Viva-féle Tehetségvadászatot is bejelöltük, mert turnébuszt lehet nyerni, olyanunk meg úgysem volt még.

Ki kéne találni valami trúblekkmetál tehetségkutatót. A harmadik helyezett kriptát nyerne, a második különbejáratú dögkutat, az elsőt meg megfertőznék mindenféle középkori tömegsírokból kinyert lepra és kolera-vírusokkal, hogy jól mutasson a következő borítón.

Ja, és tessék a fórumunkat feldobni egy kicsit. Pl. véleményezzétek a honlapon (www.solarscream.hu) mától megtalálható Stuck Mojo-s sztárfotót! :)

SolarTom Creative Commons License 2005.02.21 0 0 43
Jelentem, a zenekar kirándult. Bécsbe. És vissza. Rövid útinapló: a Chaos ADvel megadtuk az alaphangulatot, a csapat összeszedése végett megejtett kis kitérők után kb. 13.00 körül irány monarchiás sógoraink kapitóliuma, ötödik utas a kannásbor. Intenzív "sonntagsfahrer" előzgetés, villázás a szembejövőknek, Böhönyénél pisiszünet. Közben óránként kazicsere, félóránként pisi, negyedóránként szendvicsmajszolás, tízpercenként "ez a kedvenc számom, ha ezt nem játszák..." felkiáltás. Nosztalgikus elsuhanás a kéthelyi beton- és a gércei aszfaltkerőtelepek mellett, a csókok íze számban hol bitumen, hol cement. (És még rímelt is...) Határál "Gutentag, dankeschön", aztán A23-ra le-fel. Bécsben a 15 éves térképpel nagy kavargások után elérés az Arénához, ami -mint kiderült- csak egy kisebb rockklub. Interneten lefoglalt jegyek átvétele üveges szemű punkcsávótól. Előzenekar zúz, Stuck Mojo hengerel. Nigga brother rappel, többiek szónikus Hirosimát rendeznek. Buli után osztrák lányok szórólapok osztogatásával próbálnak érvényesülni, de Solarsrácok inkább Rich "The Duke" Ward-ot kapják le, puszi-pacsi-sztárfotó. Aztán irány haza. Bécsből ki 5 perc, határig semmi gáz, bezzeg itthon. A Balaton mindig rossz oldalon volt, minden települést ugyanúgy hívtak, sehol semmi kitáblázva. Aztán szelíd havazás, aztán kevésbé szelíd. Csúszkáló buszok, siklórepülő Ladák és még lendületben levő, de már fagyott biciklisek közti lavírozás. 10 órakkor a mohácsi víztorony rénk mosolygott. Megismertük kis hazánkat. És asszem szép volt. Harek a nap hőse. Honlap hamarost frissül. Most alszom.
SolarTom Creative Commons License 2005.02.14 0 0 42
Új koncertidőpont körvonalazódik. Lehet találgatni....
SolarTom Creative Commons License 2005.02.10 0 0 41

Én bälga meg azt hittem, hogy valami elgázolt házikedvenc a névadó...

Mailt megkaptam, majd írok, de a szombat máshogy alakul (szőke, kékszemű), nomeg inkább a bécsi Stuck Mojo koncertre spórolok... Szóval Dimebag kilő..jajaj, lefújva. De mindenképp kérek beszlámolót utána!!!

Előzmény: lapposskuttya (40)
lapposskuttya Creative Commons License 2005.02.10 0 0 40

Volt egy film múlt nyáron a tv2-őn.Az volt a címe hogy A Krokodil.Iszonyat jó kis múvi volt, nem látta valaki??Vannak A-s filmek, meg B-s filme, na ez valahol az F körül volt ezen a listán.Szóval ebben a filmben a rettegett krokodilt híítták úgy, hogy Laposkutya.Volt egy ilyen beszólása az egyik szereplőnek, hogy:"Merre jársz, óh Laposkutya???"Na ettől padlót fogtam:-)

Szerintem király név, nem? 

Előzmény: airchild (39)
airchild Creative Commons License 2005.02.10 0 0 39

Hi! No már a mérgesteások is eljöttek hozzátok? Ez aztán a megtiszteltetés! "fejhajtás" És bevallom jó a linkelt klipp!!! Csak tudnám, miért laposkutya?

airchy 

lapposskuttya Creative Commons License 2005.02.10 0 0 38

Tomi!Megkaptad a mailt?(Dimebag emlékest stb...)

Lya akkó reklámozok én is egy kicsit, ha nem baly.Minél több helyre beszúrom a cuccot, hátha ez alaplyán utál meg minket valamejik roccer:

http://katdam.hu/irmedia/videoklip/hidakbelul.mpg

SolarTom Creative Commons License 2005.02.09 0 0 37
Tömjénező rajongóink hullámzó tömege! Íme a hatalmas hír, melyre születésünk óta vár a világ: a Ground Level EP teljes anyaga letölthető mp3-ban. Yeah.
SolarTom Creative Commons License 2005.02.09 0 0 36
Jaj de jó! :)))
Előzmény: lapposskuttya (35)
lapposskuttya Creative Commons License 2005.02.09 0 0 35

Tyébusztok!HáHá!Rátaláltam erre is végre.Reszkessetek!Majd ha részeg leszek lyövök rendetlenkedni.

Brekkkkk

airchild Creative Commons License 2005.02.08 0 0 34
Hi! Művészeti Sintér? Uh! Carcass-t nem tanulunk! Esetleg Cannibal Corpse-t, magyar szöveggel. :-) Most töltöttem le a Hammer....dalt a kedvedért. Van DC++om, Batya adott pár jó tippet hozzá. Az Auraóra előtt jók voltunk, csak kevesen vették észre! Így volt! :-) Ja nézted már?: www.toriamos.atw.hu  Ezt is Batya adta! Aranyember a frontemberetek! :-P És ezt: www.swb.atw.hu ? Valami mozgás van nálatok? Ritmusszekció? Alusznak? Hangszerek? Erősítők? Beszerzés? Jaj, nagyon köszi a Behringer Powermixert! Viszem vissza a garázsba. És stb.
Előzmény: SolarTom (33)
SolarTom Creative Commons License 2005.02.04 0 0 33

A rendezvény munkacime: Mohácsi Művészeti Sintér. :))) MMS, hihi. És betanulunk pár régi Carcass dalt is!!!! Sok sikert ma Vigiék előtt! Ott fogok csápolni, szolid valómnak megfelelő módon.

Előzmény: airchild (32)
airchild Creative Commons License 2005.02.04 0 0 32
Hi! Mostanában sokat gondolkozom egy művészeti performance-ról mondjuk nyár végére. Tod Tomi, beszéltünk róla. Szóval szerintem k...va jó ötlet lenne, csak át kéne gondolni és felvázolni, mit szeretnénk. Én mindenképp rajta lennék, több okból is: Először is szeretném ha történne valami más a városunkban mint eddig. Másrészt ez valamiféle középsőujj mutatás lenne az u.n. mohácsi művészeti színtérnek. Szerintem megérdemelnék a részrehajló gagyipártoló hülyeségeikért! airchy
SolarTom Creative Commons License 2005.01.17 0 0 31

Hahó. Hát, friss anyag... Majd. Új dalszövegek addig a pillanatig változhatnak, amíg lemezen nincsenek. Az pedig még várat magára. Fordítást nem készítek, mert sok minden elvész úgy belőlük. Akit meg érdekel, az úgyis sejti vagy megkérdezi. Pl. egy sör mellett a sportbüfében. :))))

Kottakiadványról várjuk a visszajelzést, de sok reményt nem fűzök hozzá. Ha másra nem, arra jó volt, hogy kiismerjem a kottaíró progit. Nomeg hogy felfedezzem, hogy az Over 14/16-odos témájában 4/4-es kiállás van és ezért szúrtuk mindig el. :)))

A honlapot majd kicsit gatyába rázom, az mp3-ak ügyében kell valamit kitalálnom, persze várnék a többiek véleményére, de jelenleg (és általában) olyan ez a dolog, hogy két lovacska húzná a banda szekerét, a másik kettő meg fent ül a bakon és nagy mosollyal konstatálja, hogy "haladunk". Bocs az "agrár-allegóriáért". :)))

De jön a tavasz, új lendületet és új kihívásokat hozva.... És talán az Airroom-mal közös bulik ideje is közeleg.... :)))

Előzmény: airchild (30)
airchild Creative Commons License 2005.01.16 0 0 30

Hi!

Mikor kapunk friss anyagot a www.solarscream.hu-n? Például felrakhatnátok az újabb számok szövegeit. Feltehetnétek a magyar fordításokat, páran biztos kíváncsiak lennének a számok üzeneteire a magyarnyelvhezragadtak közül is. Vagy feldobhatnátok az "Over" Tab-os kottáját. Ha tárhely gondotok van, keressetek a neten plusz tárhelyet, és linkeljetek. A Búsójárási sátorral kapcsolatban nem tudtam még infót szerezni, de ha jól tudom, akkor a lánycsóki Party Service szervezi, asszem Gungl nevű ember vezetésével. Ha tudtok valakit, aki hagfalakat akar venni szóljatok! Van a két Dynacord Fw, meg a két olcsó 600W-os szubláda. Ja és van egy netes oldal, ahol jó dobverőket lehet rendelni: www.artbeat-stix.com.  Tolmácsoljátok Lopeznek.

air Stagnater

KRiS Creative Commons License 2005.01.10 0 0 29
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

2005.január 13.(csütörtök) @ Trafó Bár Tangó

H A E L O

P.O.T.

+ Fragments

Start ::: 21.00h

Jegy ::: 800HUF

www.haeloweb.com

www.pot.hu

www.fragments.uw.hu

SolarTom Creative Commons License 2005.01.07 0 0 28
Gyüsszmá??? Akkor elmondom!!! :)))
Előzmény: airchild (27)
airchild Creative Commons License 2005.01.07 0 0 27

Hi! Új év, új célok...mi is van a Solar Screammel? Ki rettenti a keselyűt? És dúlt hiteknek kicsoda állít, káromkodásból katedrálist? Ki becéz falban megrekedt, hajakat, verőereket? És ki viszi át a fogában tartva a Szerelmet a túlsó partra?

A.I.R. Breather

SolarTom Creative Commons License 2004.12.17 0 0 26

Zsír egyébként hogy ráfeküdtetek. Átlag magyar zenekar ilyenkor megsértődik, hogy "Dehát mi vagyunk a világ legjobb zenekar? Miért kell nekünk keresztbe tenni?" :)).

Igen, az ÁTLAG. De a mi professzionalizmusunk átlagon felüli! :))))

Különben meg kb. havi egy-két fellépésnél több úgysem jön össze, most inkább dalírás és feldolgi-tanulás van. Busójáráskor (feb. vége) és május 1. környékén lesznek nagyobb bulik, amikről hallottunk és szerintem be is vállaljuk. Közben meg ami adja magát. Sajna normál helyek és jelentős közönség nélkül nem túl nagy élmény... 

Előzmény: Toth Andras (25)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!