1242 febr. 2.:
Székesfehérvárról a papság és a világi személyek segíséget kérnek a Szentszéktől az alábbi erődített helyekre menekült lakosság nevében: Székesfehérvár, Esztergom, Veszprém, Tihany, Győr,...Abaújvár...
Forrás, MO. történei kronológiája B. 1981. 148-149. old.
Harcias Frigyes osztrák herceg eljutott Budára, a kíséretével együtt, mint segélycsapat, és az alant említett ténykedést hajtotta végre. Akkor éppen nem a magyarok ellen harcolt, bár még ezekben a napokban is mindent megtett, hogy kárt okozzon.
Ezt nem gondoltam volna! Mint ahogy azt sem, hogy Budáig jutott. Győrről még én is hallottam, meg Konrád szétszéledt keresztes hadáról...
De tényleg mit tudsz a Szentszékről? Meg az ELSŐ konklávéról? K volt a pápa? Volt-e egyáltalán. Honnan tudja az összes levélíró, hogy nincs is pápa? Ha segítség kell komolyan, miért nem II. Frigyesnek írtak? Illetve miért írt személyesen II. Frigyes Bélának?
Komolyan gondoltad, hogy Béla egy tél alatt felhúz egy Duna-menti falat, és hajítógépekkel védi? Ő sem volt annyira hülye, hogy világossá váljon neki, hogy ezt lehet, (persze mint kiderült az alant idézett forrásból nem is erről volt szó, hanem arról, hogy törjék a jeget).
De ha mondjuk igaz lenne a fenti értelmezésed, akkor meg kellene keresni azt a kort, amelyben képesek lettek volna ezt megvalósítani (dunai fal+hajítógépekkel védekezés), de ez kb. a rómaiaknak, meg Hitlernek sikerült. Nos, melyikük hamisította akkor ezt a forrást? :-)))
"Szóval a problémám az, hogy honnan tudja a fehérvári magyar, hogy Németújváron majd várat fognak építenia a tatárjárás után."
Ez is záptojás.
Mert Németújvár története:
"A hegyen épült bencés monostort III. Béla király várrá építtette át, mely az Újvár nevet kapta, a tatároknak is ellenállt az erősség. 1270-ben a stájer származású Wolfer család birtokába került, akik a várról a Németújvári nevet vették fel. 1327-ben I. Károly király döntötte meg a család uralmát. Királyi vár, majd a Batthyányak kezébe került, akik máig a tulajdonosai."
"Talán csak annyi, hogy Béla nem tervezett tatár várak elleni akciókat velencei ostromgépekkel. Meg Dunát sem lehet azzal védeni,"
Azért szánalmas, hogy azzal jössz, hogy várostromhoz kellettek Bélának a hajítógépek.
De nézzük, hogy valójában mit is kért IV. Béla jan. 19-i levelében:
"Arra kérjük tehát Szentségteket, hogy a velenceieknél, akiknek hajítógépeire a mondott folyón való átkelés megakadályozására leginkább szükségünk volna, de más keresztény fejedelmek országaiban is hirdessen keresztes hadjáratot, megértetve velük, hogy ez a veszedelem az egész kereszténység meggyalázásával fenyeget, s buzdítva őket és bűnbocsánat ígéretével lelkükre kötve, hogy aki az egyház közös javát és saját boldogulását egyaránt akarjam az üdvöt adó kereszt jelt felvéve, el ne mulassza nagyböjt közepéig fegyveresen Magyarországra jönni."
Talán csak annyi, hogy Béla nem tervezett tatár várak elleni akciókat velencei ostromgépekkel. Meg Dunát sem lehet azzal védeni, mint ahogy kinai nagyfallal 4000 kilométeres határszakaszt. Nincs annyi ember Kínában...
A Radzivil's úgy került az asztalra, hogy abban ostromolják Kijevet a tatárok kortévesztő eszközökkel. Annak ellenére, hogy nagyra tartom Atillát, mégsem hiszem, hogy ő egy Steven Seagal, a "szakács" volt, aki egy kis maradék damilból, egy gyufásdobozból és egy ceruzaelemből atombombát tud csinálni... (Piccolomini: Getica 221. pont)
"... 1768. Elképzelhetetlen hipotézis, hogy egy német -aki Szentpéterváron dolgozik a Romanov-dinasztia megbízásából - alkossa meg az orosz állam norman eredetét!"
Bizony elképzelhetetlen, mert már Bíborbanszületett Konstantin művében is ott van pár szó a ruszok nyelvén és mellette szlávul ugyanaz.
A. L. Schlözer: Probe russischen Annalen. Bremen und Göttingen. 1768.
Elképzelhetetlen hipotézis, hogy egy német -aki Szentpéterváron dolgozik a Romanov-dinasztia megbízásából - alkossa meg az orosz állam norman eredetét!
A Romanovok annyíra oroszok, mint a Habsburgok magyarok...
Azt, hogy a königsbergi Radzivili krónika nem 15. századi, és hogy az alapján kompilálták a Nestor-szerű krónikákat személyesen Schlözer és Miller bácsik...
Egy régészhallgató mond ilyet? A szegedi iskola már megszüntette volna a régészképzést, hiszen az írások úgyis mindent elmondanak. Éppen a ti időtök van itt, csak el kell felejteni a kései írásokat és komolyabban venni a 960-1000 közé datálható "honfoglaló" sírokat. És utánanézni, hogy a griffes-indások ehhez képest nem-e 870 körül jelennek meg. (A hagy. kronológia szerint AD 670)
Ha véglegesen bebizonyosodik, hogy a DAI 14. század utáni iromány, szerinted generálisan megváltoztatja a hungár történelmet vagy nem?
Nem én derítem ki! Fomenko és klasszika-filológus csapata derítette ki. Én meg a tatárjárás kapcsán beleakadtam. És elgondolkodtam azon, hogy ha Batu lejött Magyarországra, akkor miért nem ment el Novgorodba...
Batu elment Novgorodba, sőt ott is volt a székhelye, csak Novgorod nem ott volt, ahol te gondolod. Novorod északra volt Nizsnij(alsó)novgorodtól, a Volga partján, ahol a piacokat tartották. Oroszul "jármárka"...
Ha az alábbi kérdésre igen a válasz, akkor a sok hamisítvány között mi a fene értelme van történelemmel foglalkozni? Lehet, hogy inkább atomfizikára kellett volna mennem? :-)))