Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2020.06.26 0 0 1398

Nekem mondjuk az uréter alsó szakaszában volt a kövem, és onnan már összetörve könnyen kijött. Neked veséből egy picit hosszabb útja lesz, de ha már két darabkára sikerül törni, akkor elméletileg már könnyen megszabadulsz tőlük. Az én kövem 9 mm-es volt, és tűrhető fájdalmakkal kb. két hét alatt a vesémből az uréter alsó szakaszába vándorolt. De mivel onnan nem akart tovább menni, zúzni kellett. Két darabkára tört a zúzás után, és egy hét alatt fájdalom nélkül távozott.

Előzmény: B.Karol (1395)
Törölt nick Creative Commons License 2020.06.26 0 0 1397

A zúzás 15-20 perc, és kibírható. Inkább kellemetlen mint fájdalmas. Apró ütéseket fogsz érezni, ami időközönként erősödni fog, de így sem vészes. Ha mégis fájna, akkor visszább kapcsolnak egy fokozatot.

Sd268 Creative Commons License 2020.06.26 0 0 1396

Kísértetiesen hasonló a sztorink. Lehet nekem is ilyen nem látható kövek csinálják a balhét. Csak már nincs kedvem sehova menni. 

Nekem nem zúztak még. Biztos fog fájni, ha kijön, de arra gondolj, hogy végre megvan a bűnös!!!! Most már egyenesben vagy. 

B.Karol Creative Commons License 2020.06.25 0 0 1395

Sziasztok, a jobb vesém alsó kelyheben van egy 7mm kövem amit 16.án zúznak. Budapesten eddig 3orvos nézett meg minden volt.. Kontrasztanyagos ct kontrasztanyagos rtg... Ultrahang milliószor és követ senki nem látott csak tűszúrásnyit... Eljöttem Szombathelyre ismerőshőz ő egyből észrevette a követ.. Mire számítsak? Nagyon fog fájni?

Sd268 Creative Commons License 2020.06.23 0 0 1394

Hát, sok féle diétát ajánlanak, kőtipusonként változók ezek. Én a kávét, csokit, glutént elhagytam, de számottevően nem lett jobb. Illetve a glutén elhagyása azért javított a helyzeten, de nem oldotta meg.

A kiegyensúlyozatlan táplálkozás, a sok állati fehérje alapvetően senkinek nem jó sajnos. Pedig én is ezeket enném ösztönösen. 

De legalább megvannak a köveid, így lehet belül mi kezdeni. 

Lehet kinevetsz, de nekem a meditációt segített a legtöbbet. Én azt képzeltem el egy ilyen semmis, ellazult állapotban, hogy milyen a testem, amikor minden rendben.. Minden nap 1 óra. Utána 2 hónapig jobb volt és elkanászodtam, nem csináltam rendszeresen, és rosszabb lett. A 2 hónap alatt is éreztem, hogy vannak kavicsok, de sokkal jobban voltam. 

Előzmény: M41 2181 (1393)
M41 2181 Creative Commons License 2020.06.21 0 0 1393

Sziasztok, a héten meg volt a kontroll magánban, és a zúzás sikertelen volt az elakadt kő továbbra is megvan a hólyag előtt és a vesében is mind két oldalt,- 3-4-5 mm kövek nem is egy plusz homokocska is van a jobb oldalt! Az orvos teljesen rávágta UH kép alapján, hogy kalcium oxalát kövekről van szó! Én ezt furcsállottam napokon keresztül, hogy kép alapján ezt hogyan, beszéltem más orvossal és ismerős orvossal is mert van a rokonságban nem is kérdőjelezem meg a több éves tapasztalatukat hisz nap mint nap ezt csinálják. Ismerőstől is ezt a választ kaptam, UH képek vetületi formáit egy tapasztalt orvos már tudja! Aztán tovább gondolkoztam, bár kövezetek meg ha nem lehet igazam az elméletben, tavaly már azt is diagnosztizálták, hogy a prosztatámban is van kő egy 4,5mm . Nem tudom itt kinek van kinek nincs hasonló, bár ezek már 40 év fölött előfordulnak, mindegy ez egy más téma nem is ez lenne a lényeg, hanem ezek a kövek amúgy szintén kalcium foszfát kicsapódás miatt jönnek létre, más erre nem is jellemző! Azt akarom ezzel kifejezni, hogy így a megállapítás között van némi összefüggés. És itt szeretnék vissza térni ezekre a vese kövekre. Valaki próbált esetleg így az étrenden alakítani, formálni az életén ezen kizáró tényezők, étrend diéta? Most sikerült találnom egy dietetikust csütörtökön megyek hozzá annyit vázalt fel, megoldható, orvosi papírok, leletek stb... minden esetre nagyon kíváncsi leszek rá. Az interneten olvastam ezen problémákat, hát nem egy kecsegtető, mik a kiváltó okok, mit kerülj mint ne, persze itt van még az örökletes hajlam is. De esetleg egy kis vissza szorító remény, vagy lassítás??? Nem tudom valaki próbálkozott e már ilyenen, vagy átrendezte életét és esetleg hiába...

Sd268 Creative Commons License 2020.06.16 0 0 1392

Na, ma jobb oldalról kijött egy pici kB 1mm nagyságú fekete kövecske. Éreztem, hogy szurkál, és mostanában nem nézem, de most edénybe pisiltem, sikerült elkapni. Nagyító alatt látszik, hogy letört valahonnan, úgyhogy talány megoldva, van valahol egy nagyobb tesó is, mert napok óta jobban fáj. Ráadásul a bal oldal is szar. Onnan is kijöhetne már. 

B.Karol Creative Commons License 2020.06.08 0 0 1391

Én sem adom fel a reményt de baromira nehéz. Igen nagyon durva.. Orvosom mindig azt mondja hogy az Urológia a legegyszerűbb szak így orvostudományon belül, hát ha az lenne legalább is én azt gondolom akkor nem kéne találgatni sokszor és már rég lenne orvosság a kövekre..

Nektek hányinger szokott társulni a görcshöz? 

Előzmény: Sd268 (1390)
Sd268 Creative Commons License 2020.06.07 0 0 1390

Durva ez az egész. Amúgy én azt hittem, ennél precízebb ága nincs is az orvostudománynak. Hát, nem úgy néz ki, sajnos. Engem is az készített ki a legjobban, hogy hülyének néztek, amíg az adjunktus úr nem vette a fáradságot, hogy kicsit jobban utána nézzen. 

Totálisan ki vagyok én is, de nem adtam fel a reményt. Egyszer csak normalizálódik ez az anyagcsere, hajlam ide vagy oda. 

Előzmény: B.Karol (1388)
M41 2181 Creative Commons License 2020.06.07 0 1 1389

Nekem már egy hónapja vacakol több mint egy év után. Voltam zuzáson is a hólyag előtt van elakadva. Illetve a versében is van egy egy. Ami el van, volt akadva abból tört le a doki mondta de folyamatosan cirkuszt csinál. Hol gát tájékán érzem a nyomást, hol jobb lágyékon. A vizeletet hol ingerli hol nem. Egyik nap ilyen másik jobb. De tűrhető. Nem tudom jön e le trutyi, nekem két hét múlva ki derül. De szerintem a versében benne van... Mert deréktájt szurkál mintha gombos tűvel szúrnák. Azon kívül hogy sok folyadékot iszom mást nem tudok tenni. Max még ma lemegyek egy jó földutra biciklizni. Meg 4x iszom teát natúr! Nyírfa Vese védő kisvirágú fűzike mezei zsurló. Minden esetre kitartás! 

Előzmény: B.Karol (1388)
B.Karol Creative Commons License 2020.06.07 0 0 1388

Nekem volt baktérium a vizeletemben több mint 1 hónapja, akkor arra fogtak hogy amiatt lehet. Megvan a bűnös igen de én annyira rettegek ettől a fájdalomtól.. Nekem gyakorlatilag január óta a jobb vese alsó kelyhébe van ez a kő a januári CT-n látszik hogy lejjebb van mint a mostanin.. És bizony szerintem ez mocorog és okoz fájdalmat. Lehet, hogy neked is ott van a vesében. Nekem is ezt mondta ha belepottyan az ureterbe akkor lent is fent is érezzük...  Ez a folyamatos rettegés hogy mikor görcsöl be, ez a minden napos mocorgás annyira frusztráló.. Munkámat is nagyon nehezen tudom ezzel együtt csinálni. Ebből a szempontból jó a covid hogy az ember itthon van de egyébként bent kéne lenni a gyerekekkel akkor kB hetente kéne taáppénzre mennem miatta mert folyamatosan rossz a kötérzetem és fáj..

Nem tudom te pl. hogy vagy ezzel  de lehet már ez pszichés vagy nemtudom de nagyon nehezen élem meg ezeket a fájdalmakat.. 

Előzmény: Sd268 (1387)
Sd268 Creative Commons License 2020.06.07 0 0 1387

Huhhh, nos ennyit a vizsgálatok pontosságáról. Ezt mondtam én is, hogy ha tünete van, akkor tuti van is kő, homok. 

Arról mondtak valamit, hogy mi okozza a tüneteidet? Mert ugye, hogy te is alul  alhasban is érzed a sok rosszat. Kisugárzik oda, vagy leválló apró darabok csinálják a balhét?

Amúgy meg szerintem, nem olyan nagy a baj. Te neked már megvan a bűnös. Meg lesz oldva. 

Nekem tegnap száguldott ki a bal vesémből valami, egészen a csípőmig lement egy óra alatt. Megfordult a fejemeben az is, hogy lehet nem is alul volt elakadva, hanem a vesében rendetlenkedett, és az sugárzik ki. Eszembe jutott hogy az orvos említett olyasmit, hogy amikor a veséből kilép, vagy ott van a kijáratnál, annak a beidegződése olyan, mint a hólyagé, (nem tudom pontosan idézni). A lényeg, hogy fent van, de lent is érezzük, és akár 5 percenként is kelthet ingert.. 

Előzmény: B.Karol (1386)
B.Karol Creative Commons License 2020.06.06 0 0 1386

Nálam sajnos új fejlemények vannak, a radiológus az affideában valamit nagyon benézhetett mert a jobb vese alsó kelyhében az 5-6 mm-es kő szépen világít a CT felvételen... Nagyon megvisel lelkileg és amikor rá írta először a papiromra hogy tűszúrásnyi a kő akkor már tényleg azt gondoltam hogy én vagyok a hülye és lehet annyira rá stresszelek és ezen agyalok és félek a fájdalomtól, hogy a tüneteket beképzelem.. Na de kiderült hogy nem!

Sajnos kezdődik minden elölről... Csak már lennék túl rajta mihamarabb mert ez borzasztó.. 

Sd268 Creative Commons License 2020.06.06 0 0 1385

A vizeletben megjelennek mindenféle kristályok, de ez nem feltétlenül azonos azzal a típussal, amiből köved is lesz. Biztosat csak a kő analízis tud mondani. 

Az úgynevezett gyúrós kaják egyértelműen hajlamosítanak a kőképződésre. 

A gluténmentes kajáról már hallottam, hogy a kálcium alapú kövek esetén kedvező lehet. Én gluténmentesen ettem 3 évig majd elhagytam ezt az étrendet (én pajzsmirigy miatt ettem így), és a köves panaszok arra a szakaszra estek, amikor ettem sok glutént újra. Most minimális glutént eszem, még nem oldotta meg a problémát, de jobb. Amúgy én kB úgy ettem, mint te. Sok hús, plusz nekem sajt, joghurt is és zöldségek. Ez azért nem kiegyensúlyozott,akármit mondanak is. 

Előzmény: M41 2181 (1384)
M41 2181 Creative Commons License 2020.06.05 0 0 1384

Sziasztok,

Azt szeretném tőletek kérdezni, mint lentebb a történetemet már olvastátok, hogy az elmúlt három éven szinte 1x mindig előjön ez a kő-homok távozásom és most újra ezzel küszködöm hol tünet mentesen, hol enyhe fájdalmakkal. Két hét után kell vissza mennem kontrollra és olvasgatom a kövek fajtáit étrendet. Azon kívül, hogy nálam hajlam megvan örökletes, már az étrenden gondolkodom. Szerintetek vizeletből meg lehet tudni, hogy milyen típusú a kő? A dokit meg kellene kérdezni ha megyek, csak olvastam olyat is, hogy a követ vizsgálják meg. Na de én még életemben nem kerestem, vadásztam rá! Csak azért gondolkozom ezen az irányon mert rettentő fehérje dús ételeket eszem, pulykahús, halfélék, burbur, rizs.... néha savanyúságok, bár utóbbi nem nagy dózisban, ugyan olvasható, hogy sok zöldség kellene mellé, valamelyest az is megy de lehet emelnem kellene rajta. Szóval a laktóz glutén mentesség is meg van, már nem tudok mire gondolni, már azon is gondolkodtam egy dietetikust felkeresek. Szerintetek el lehet  ilyen iránya mozdulni. Jelenleg ott tartok, most is vannak napszakok amikor érzem, hogy enyhén csíp a vizelet, de nem mindig, hogy most is távozik e a trutyi, hát én már tanácstalan vagyok, pedig napi 4-4,5L vizet leverek. 

Törölt nick Creative Commons License 2020.06.04 0 0 1383

Én jelenleg tudtommal kő mentes vagyok, és remélem majd a fél éves kontroll sem mutat mást. Többek között ezért is kezdtem el szedni a K2 vitamint. Ugyanis nekem csökkent csontsűrűségem is van, ezért emelt dózisban szedem a kalciumot és a D vitamint. Az meg nem lenne jó, ha a többlet kalcium vesekő formájában jelenne meg. De ez majd kiderül a nyár folyamán a kontrollon...

Előzmény: Sd268 (1382)
Sd268 Creative Commons License 2020.06.04 0 0 1382

A k meg d vitamint írtam én is, hogy egy orvosnő ismerősömnek segített, pedig 2 évig vacakolt a köveivel, műtötték is. Ő még rengeteg magnéziumot is eszik mellé. Én a d vitamintól félek, mert szedtem sokat k vitamin nélkül és lehet ez is ludas. Nekem ez a hármas nem hozott enyhülést ugyan, de logikus pedig. 

Előzmény: Törölt nick (1381)
Törölt nick Creative Commons License 2020.06.03 0 0 1381

Aki esetleg még nem halott róla, talán hasznos lehet:

D-vitamin és K2-vitamin

"A D-vitamin szedése mellett fontos odafigyelni a megfelelő K2-vitamin bevitelre is. A K2-vitaminnak a szervezetben két fontos feladata van. Egyrészt szabályozza a vérrögképződést, hogy ne vérezzünk el a legkisebb seb miatt sem. Másrészt a K-vitamin a vérben lévő kalciumfelesleget a csontokba irányítja, ezáltal biztosítva azt, hogy a kalcium ne kerüljön a véredény falára vagy ne vesekő formában jelenjen meg."
 https://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/22261/a-d-vitamin-tuladagolasarol

Sd268 Creative Commons License 2020.06.03 0 0 1380

Érdemben nem.tudok hozzászólni, mert nem volt zúzásom. Hogy vagy? Van valami eredmény? 

Előzmény: Dettusfruttus (1373)
Sd268 Creative Commons License 2020.05.31 0 0 1379

Ez nagyon jó hír. Nekem ez a fő tünetem már 3 éve, de hullámzik szerencsére, remélem én is, hogy végleg kiürül. 

Amúgy a doki azt mondta, hogy kőürítés után 6 hétig még bármi jöhet lefelé.

De legalább nem valami csúf fertőzés. Az meg tuti, hogy nem tumor. 

Előzmény: szele77 (1378)
szele77 Creative Commons License 2020.05.31 0 0 1378

Természetesen vizelet teljesen negatív. Semmi vér, semmi baci, semmi a tenyésztésen. Csak ez az enyhe irritáció, ami tény, hogy javul, de kőtávozás után 2 héttel, talán már elmúlhatna. Nyírfatea, sok víz, majdcsak elmúlik. A vérmentes vizelet azért kicsit megnyugtatott tumor ügyben. Szerintem is homok lehet ez. De borzasztó zavaró. 

Előzmény: Sd268 (1374)
Sd268 Creative Commons License 2020.05.29 0 0 1377

Nem feltétlenül bacik miatt ingerelhet. Maga a kő, homok jelenléte is elég az irritációhoz sajnos. De ilyenkor érdemes tenyészteni is, hogy célirányos kezelés kaphass,ha szükség van rá. 

Előzmény: M41 2181 (1375)
Sd268 Creative Commons License 2020.05.29 0 0 1376

Ahogy itt olvasni fogod, nagyon különböző történetek vannak. Ez egy rejtélyes dolog.

Talán a hús alapú kaja nem igazán kedvez, de ez is kőfüggő. Ha tudni lehet, hogy milyen köved van, könnyebb diétázni is 

Előzmény: M41 2181 (1375)
M41 2181 Creative Commons License 2020.05.28 0 0 1375

Üdvözlet minden vetélytársamnak!

Éveken keresztül nem bírtam rájönni mi a fene bajom lehet, ha csíp a vizeletem, és enyhe deréktáji fájdalmam van... a TB alapú urológián nekem már mindent diagnosztizáltak, hólyag hurut, felfázás... (mondjuk fázós típus vagyok, volt alapja") vérképem vizeletem, majdnem közép értékes minden a helyén, tartományon belül, egy újszülött nem indul talán ilyen tiszta lappal!  41éves vagyok és kb 3,5 éve kezdődött durván, évenként, hogy ez előjött. Tavaly február, márciusban ez annyira eldurvult, hogy hidegrázástól kezdve minden volt, egy kb1,5 napos enyhe vesetájéki fájdalommal indult. Már megyei szinten szakambulanciára mentem ami csak tovább tetézte a diagnózis hullámot, megalapítottak prosztata gyulladást, kész... padlót fogtam, mondom mi jön még...?

Itt az indexen ezen témához csatlakoztam is, tanácsok stb, nagyon bele mélyültem ebbe az anatómiába is!

Aztán jöttek a magán orvosok, ismeretség, és fordult a kocka. Vesekő, vesehomok.... így örömmel látom, hogy van ilyen blog is! Nagyon nem akarok az elejére menni, de már húszon X harminc X évesen is voltak ilyen csípős vizelős panaszaim de közel sem ilyen durvák 1- 2 nap, jött ment. Ki a fenét érdekelt.... fiatalság, bolondság!

Tavaly a magán orvosom több 2-3 mm köveket és homokot diagnosztizált mind két vesémen, azzal indokolva a csípős vizeletet, hogy ahol van kő ott van baktérium is tehát ha ezek távoznak ilyen cirkuszt csinál, plusz karcol, sért. Zúzni nem tudja mert ahoz kicsik, sok folyadék stb. Fél év és kontroll. Azt hozzá teszem "A" vércsoportú diétán élek kb 3 éve, ennek vagyok a híve, sportolok 17 éves koromtól aktívan de nem versenyszerűen, egyéb táplálék kiegészítők és fehérje dús értrend! Folyadék fogyasztással régebben voltak gondok amit így utólag ebben a helyzetben tudom, hogy hibáztam! Az elmúlt egy évben bevetettem aktívan a nyírfa , kis virágú füzike, zsurló teákat natúr, vesevédő stb... több folyadék 2,5-4 l. És most 3 hete egy esti tea ivás után pisi, és fekszem le az ágyra és tüzes golyó a hasfalamon végig... futás ki a wc re csípős vizelet kb 1,5 hétig, jöttek a kamilla teák, gondolom jött a sok baci is. Na vissza a dokihoz magánban, hát egy éves ennyi tea után apró köveket nem látott, keresve mind két vesében 1 - 1 db 5mm és ő szerinte a húgyvezetékben el van dugulva, bár nem látta mert épp gázos voltam, szerencsémre. Ma itt nincs mire várni, menjek megyei szintre pár nap múlva zúzásra. Ezt is el kell kezdeni, totál para, túl vagyunk rajta, abszolút viselhető, mint egy seggre pacsi az egész a továbbiaktól jobban félek. Ugyan is valóban meg találta a hólyagom előtt 1-1,5 cm re. De azt mondja kemény kő, ugyan talán tört le belőle de szerintem mindig ott van. 3 hét múlva megyek kontrollra. Szerintem nem jött le, nekem még sosem volt görcsöm, hogy padlót fogjak, de a sűrű vizelési csípős ingerek igen, gondolom a bacik miatt. Tompa derék fájással és olyan a vese medence tájékán néha mint ha tűvel szurkálnának. Rowatinexet szedek de én már kezdek kifogyni, ki kellene ezt műttetni a francba. Mivel ma találtam rá erre a fórumra még nagyon nem vetettem bele magam de úgy látom lesz miből csemegézni ha időm engedi, úgy látom itt a helyem! Még annyit hozzá teszek az örökletes hajlam sajnos meg van anyai ágon! valami ötlet, hogy a fenébe lehetne kihajtani a sok víztől már néha kész vagyok, sokkolni nagyon nagy dózisba a vesét nem akarom, futás?? Vagy valaki hasonló cipőben? Tudnám még fokozni sok mindent nem részleteztem én, mert tényleg regény!!

Sd268 Creative Commons License 2020.05.28 0 0 1374

Nincs neked semmi komoly bajod, csak ezek a piszok szarházi homokok zavarnak. Látod, sajnos, hogy vagyunk így egy páran, de erről egy orvos sem beszél, mert szerintük ez egészségre nem veszélyes. Csak az agyunkra megy.... 

Majd írd meg légyszíves, hogy mi lett az eredményed!

Előzmény: szele77 (1372)
Dettusfruttus Creative Commons License 2020.05.28 0 0 1373

Sziasztok! Úgy látom most mindenkinek nagyon szenvedős. ☹
Képzeljétek el, én túl vagyok az ESWL zúzáson és valóban nem fájt, köszönöm a bátorítást. Viszont kb. 7 voltunk és mindenkinek legalább 20 percig zúztál, viszont nekem kb. 8 perc volt az egész ...nem nagyon kommunikáltak velem mert volt egy kis felfordulás így nem tudtam megkérdezni senkit. Szerintetek nekem miért ilyen kevés ideig csinálták? 6 mm a kövem uréterben. Azóta sem fáj, picit most már inkább a derekam fájdogál nem a vesém.... 🙈 

szele77 Creative Commons License 2020.05.28 0 0 1372

Épp most van a tenyésztés. Már természetesen eljutottam a hólyagtumorig a google áldásos segítségével. Kezdek belegolyózni... Néha jobb, néha szarabb. Bizakodom. :(

Előzmény: Sd268 (1371)
Sd268 Creative Commons License 2020.05.28 0 0 1371

Vagy még azt tudom elképzelni, hogy nem jött ki mind és maradt ott rossz helyen egy. Férjemnek 2 évig volt elakdva egy 5mm-es, és amikor kijött végül, 3 hétig nem volt jó. Járt sűrűn wcre, fájdigált.

Tenyésztésed volt mostanában? Egyet megérne megnézni. Nekem volt egy kórházi fertőzésem, amit kikezelve javult a kő meg a homok okozta irritáció. 

Előzmény: szele77 (1369)
Sd268 Creative Commons License 2020.05.28 0 0 1370

Biztosan a megmaradt pici homok szemcsék miatt van. Gyűlölöm én is ezt az ingert, de szerencsére nekem ez csitult, tulajdonképpen szinte csak reggel van meg, amikor beindul a vese, meg ha nagyon a hólyaghoz közel van már. A

Előzmény: szele77 (1369)
szele77 Creative Commons License 2020.05.28 0 0 1369

Ez volt a harmadik. De csak ez tartott 1 hónapig, mire kijött és csak most van ez a fura utótünet sorozat. Hólyag irritáció, cicergés, pisinger. Tényleg qrávra unom már, de egyszer csak vége lesz. Én férfi vagyok, nem tudom milyen egy menstruációs görcs, de gyakorlatilag nem pisiltem inger-miatt 5 hete, csak akkor pisilek, amikor megunom az irritációt. Borzasztó...

Előzmény: Sd268 (1368)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!