Akkor azt hiszem tudom, mi zavart be: az újévi Chelsea-meccs (3-2). A 9. percben Cole bal oldali beadására érkezett Bergkamp Desailly-val a hátán, és a labda a kapuba került. Előszőr úgy tűnt, hogy Bergkamp lőtte jobb külsővel, de a lassításból látszott, hogy ő nem érte el, viszont Desailly valami lehetetlen mozdulattal a hosszú felsőbe sarkazott. Dennis mosolyogva bár, de a fejét csóválva fogadta a társak gratulációit, jelezve, hogy ez bizony nem ő volt. Pedig a többiek nagy elánnal érkeztek ünnepelni, hiszen Iceman akkoriban 99 gólnál járt az Arsenalban, és azt hitték, hogy ez volt a századik. De arra még várni kellett, három nappal ezután viszont egy Oxford elleni fakupameccsen megszületett a centenáriumi találat.
Átnéztem. Nálam 5 Bergkamp gól volt és 1 öngól abban a szezonban bajnokin, közben meg 4 Bergkamp gól és 2 öngól. Na ez tisztázódott. Egyszer majd egyeztetjük az adatainkat, hogy ne forduljon elő ilyen :)
"Within seven minutes of the kick-off, Arsenal had conjured up a wonderful goal of pace and penetration. Flamini muscled off his marker in midfield and spread the ball wide for Reyes in the left-hand channel. The Spaniard knocked it past Andy O’Brien and raced around him to collect. He then slid in a cross that Bergkamp converted at the near post with a low, first-time shot. It was the Dutchman’s 119th goal for Arsenal and took him to 10th in the all-time list for the Club."
Az enyém XL-es. Igaz gyerekméretben, mert felnőtt ffi és női akkor éppen nem volt, mikor én rendeltem, de attól az még XL-es :-))). (Féltem is, amíg meg nem érkezett, hogy jó lesz-e rám vagy sem.)
"He is a genius in the game, and to play at his age like he plays, you not only need to be a genius but an example for everybody because, the life he leads, and the way he practises every day is a credit to the game... There is no better example for Robin van Persie than watching Dennis and being inspired by him. You need a model when you want to play in a position, and Dennis is a perfect model for him, and he is intelligent enough to copy Dennis."
:) nem semmi...
Ennek ellenére majd szépen nem hosszabítják meg a szerződését és véget ér a Bergkamp-csoda. :(
pont ez az!, azon kívül (és ez sajnos sokak szemében döntő tényező véleményformálás esetén) hogy nem olyan gyors, mint korábban, még tökéletes erőállapotban van, fit, egészséges, alig sérült, a technikai, (ill. "szakmai") dolgokban pedig nem találhatunk kivetni valót, hihetetlenül képzett és technikás.. (pont ezért van még 36 évesen is szükség rá)
De a fentiek tükrében sajnálatos, h ilyen állapotban lévő játékos , mondjuk 30 meccs múlva egyszerűen abbahagyja és nem látom többé?, holott máshol (és nálunk is - véleményem szerint, ha nem is mindig kezdőként-sztem ő is megértené) évekig eljátszhatna!
Abban valahogy nem bízom, hogy Wenger még egy évig meghosszabbítja a szerződését, pedig szerintem Dennis sorsa az ő kezében van, hiszen, látszik rajta, hogy élvezi amit csinál és szívvel-lélekkel teszi...
(már írtam, de óriási kép volt a tegnap RvP-s ölelkezéses gólöröm; köszi a képet:) )