Keresés

Részletes keresés

zsandár Creative Commons License 2006.03.04 0 0 110

Hát nem ,de!!!

Anno még kezdő katonatiszt koromban /1993/rendszeresítve volt a seregben vasárnapi hidegvacsoraként egy észt-lett-litván olajoshalkonzerv.Alapjában véve  ha nem volt szétmamalikázódva a hal, finom volt.Azóta sem láttam ilyen konzervet.

Volt egy überbrutál sorkatona /inkább minden hétvégén hazaengedtük,mert különben elrontotta a telephelyen a gépeket/.Ennek a gyereknek volt az a rendszeres szórakozása,hogy 8-10 ilyen konzervet bedobott a földszinti körlet vegyestüzelésű kályhájába és mikor felrobbantak az összes szinten kivágta a füstcsövet,lehetett kormot takarítani.

A másik poénja az volt,hogy benzinbe mártott egereket gyújtott meg és azt nézték,hogy meddig bír futni a folyosón.Ezen én is jókat röhögtem.

Előzmény: fan_fan (109)
fan_fan Creative Commons License 2006.03.04 0 0 109
Egyetértek Fórumtárs. Éljen a gasztronómia !!!
Előzmény: zsandár (108)
zsandár Creative Commons License 2006.03.04 0 0 108

Ne acsarkodjatok már,hogy melyik az igazi topic,meg,hogy ki nyitotta!Nem mindegy?????

A lényeg az,hogy jókat együnk ,igyunk no meg a harmadik:-)))))

emmnek:Ilyen melegszendvicset szoktunk csinálni,meg pizzát is.A házipizzából nekem a füstölthalas-sajtos-mindenes az egyik kedvencem.Jó sok sajttal.Egyébként ha éhes vagyok paradicsomos halból 3-4-et is meg tudok enni.Természetesen borral öblögetve. 

Előzmény: fan_fan (107)
fan_fan Creative Commons License 2006.03.04 0 0 107

Le is teszteltem az igazi konzerves topicban anno.

Ez meg igazi halkonzerves ... :-)))

Előzmény: eMM (105)
eMM Creative Commons License 2006.03.04 0 0 106
Látom közel a LIDL.
Abból finom melexenyót lehet ám készíteni!
4 db toastkenyér megvajaz rá a matéria(haldarálmány) ara izlés szerint fokhagymakrém/és vagy ketchup majomméz.Rá sajt reszel.Be a grilles(de a mezei is jó)mikróba 10 perc múlva falhatod!
Előzmény: zsandár (103)
eMM Creative Commons License 2006.03.04 0 0 105
2 db? A beles:)
Jé ebből van paradicsomos is? Én csak a normál olajossal találkoztam a LIDL-ben finom!
Le is teszteltem az igazi konzerves topicban anno.
Előzmény: zsandár (102)
fan_fan Creative Commons License 2006.03.04 0 0 104

Jó halat kívánok !

Tegnapi áldozatom "füstölt sproti növényi olajban" volt. (Nem sprotni inkább ? A cimkén sproti áll, hétfő a cégnél beszkennelem.) Származási hely: Lengyelország, olvasható még:LOSOS Ustka felirat is. Hal / olaj arány megfelelő, marad olaj tunkolásra valamennyi, de nem túl sok. A hal finom, karakteresen érződik a füstöltség. 199 Ft, reális ár. Ez a konzerv is bejött nekem.

Rendhagyó módon vörösborral öblögettem: Ostoros Egri Merlot, 2003. Amondó vagyok, hogy füstölt halhoz passzol a vörös (is).

Stefiadri kedvenc reggelije nem kapható mifelénk.

Haltársi üdvözlettel: fan_fan.

zsandár Creative Commons License 2006.03.03 0 0 103
A feleségem és a gyerekek meg tonhalfilét ettek A konzerv Nixe márkájú madagaszkári gyártmány.Megkóstoltam,finom ez is.
Előzmény: zsandár (102)
zsandár Creative Commons License 2006.03.03 0 0 102
Vacsorára 2 db paradicsomos hering Chira ,lengyel gdankski style.Finom volt.
eMM Creative Commons License 2006.03.03 0 0 101
Mér nem csinálsz inkáb saját blogot?
grt a 100-hoz amúgy.
felélesztetted ezt a konzervet.
Előzmény: fan_fan (100)
fan_fan Creative Commons License 2006.03.03 0 0 100
100 halkonzervet biztos megettem már életemben ...:-)
fan_fan Creative Commons License 2006.03.03 0 0 99
Lakhelyemen a Kaiser's az egyetlen árúház ahol mindenből tisztességes választék van. Persze kis szerencsével máshol is rábukkanhatok, keresni fogom. Köszönöm az ötletet.
Előzmény: stefiadri (98)
stefiadri Creative Commons License 2006.03.03 0 0 98
Nem tudom merre laksz, én többször vettem a Tescoba, ott akciós  is szokott lenni, 120-130Ft körül. Ha szereted a halkonzervet, márpedig beírásaid alapján feltételezem hogy igen, feltétlenül kóstold meg! Ebben az árkategóriában szerintem verhetetlen.
Előzmény: fan_fan (97)
fan_fan Creative Commons License 2006.03.03 0 0 97
Körülnézek délután, kapható -e mifelénk, ha igen én is megmustrálom majd, a "babbal pikáns paradicsomos mártásban" kíséret elég vonzónak tűnik.
Előzmény: stefiadri (96)
stefiadri Creative Commons License 2006.03.03 0 0 96
Mai reggelim MIRELA szardínia babbal pikáns paradicsomos mártásban. Ez az egyik kedvencem, még két dobozzal be tudtam volna tolni.
fan_fan Creative Commons License 2006.03.03 0 0 95

Jó halat kívánok !

LA MIRANDA szardínia szójaolajban retro ... Esztétikus megjelenés, finom íz, most mintha valamivel kevesebb lett volna benne a szójaolaj, kanalazásra nem, de tunkolásra maradt. (Nem mint negatívumot, hanem mint tényt írom.) 159 Ft -ot megér. Nem tudom mennyiben írható az ízlelőbimbóim rovására, de alig érzek ízbeli különbséget szója- és napraforgóolaj közt. Mint említettem, csopaki olaszrizlinggel öblítettem le. Passzolt hozzá.

Érdekes lenne próbaképp vörösborral társítani a halkonzervet. 

fan_fan Creative Commons License 2006.03.02 0 0 94
Megvolt a retro teszt, elemzés holnap de. nehogy az a vád érjen, a csopaki olaszrizling hatása alatt írok ... szóval nem furmint ...
fan_fan Creative Commons License 2006.03.02 0 0 93

Az előbbi ma semmiképp ! :-)) És ha majd valamikor igen, akkor meg nem azért ! :-))

A furmint nem rossz ötlet ... de még az sem biztos.

Előzmény: eMM (92)
eMM Creative Commons License 2006.03.02 0 0 92
meg a disznósajt!.) és a Furmint!:D

Előzmény: fan_fan (89)
fan_fan Creative Commons License 2006.03.02 0 0 91
Elképzelhető nálam ma este egy LA MIRANDA szardínia szójaolajban retro ...
stefiadri Creative Commons License 2006.03.02 0 0 90
A mai reggelim Jasmine szardínia olajos lében friss meleg sós-köményes kiflivel. A csilis Jasmine-t szeretem jobban, de egy kis citromlével meglocsolva ez is jólesett. 
fan_fan Creative Commons License 2006.03.02 0 0 89

" ... De fan-fan megint olyan okos:)"

Kémiai értelemben a hal is hús, nem ?  Amúgy biztos igaz, amit a vallási oldaláról írtatok.

Különben meg ürügyet kellett keresnem, hogy írhassak a "Melyik a kedvenc sajtod ?" topicba. Hideg ételben nálam ez a három a csúcs: kolbász, sajt és halkonzerv.

Előzmény: eMM (87)
Boarhunter Creative Commons License 2006.03.01 0 0 88
Rosszul tudta. Na és?  Senki sem érthet mindenhez...és ha eddig böjtölvén nem evett halat, hát csak magát szívatta...Most legalább sikerült világosságot gyújtani :-)
eMM Creative Commons License 2006.03.01 0 0 87
Én is ezt mondtam.Böjti napokon is fogyasztható a hal.De fan-fan megint olyan okos:)
Előzmény: Boarhunter (86)
Boarhunter Creative Commons License 2006.03.01 0 0 86

Én ugyan nem böjtölök, de nem feltétlenül badarság. Talán tényleg nem árt a szervezetnek kissé kiheverni a téli zabálásokat.

A hal nem hús, legalábbis az egyház szerint.

fan_fan Creative Commons License 2006.03.01 0 0 85

Van ugyebár iszlám fanatizmus, erről sok szó szó esik. Meg keresztény fanatizmus, erről ma már kevés szó esik. (Hála Istennek.) Anyám sajnos fanatikus keresztény, nem akarom hergeli, meg nincs kedvem vitát nyitni vele a témáról. (Egy lakásban lakunk.) Szó szerint azonban a halhús mégiscsak hús. Nem mondják a papok sem, hogy hústilalom van, kivéve a halhúst.

Bár szerintem az egész böjti mozgalom egy badarság. Nem hiszem, hogy egy tökéletes legfelsőbb lény pont ezt várja tőlünk.

Előzmény: eMM (84)
eMM Creative Commons License 2006.03.01 0 0 84
Dehát a hal nem hús.Böjtnapokon is szabad enni.
Előzmény: fan_fan (83)
fan_fan Creative Commons License 2006.02.28 0 0 83
Mai vacsorám a már említett lengyel eredetű ruszli. Illik hozzá a Borsodi Bivaly (meg gondolom sok más) sör is. Ma húshagyó kedd ... De majd csütörtökön nagy halvacsora !
fan_fan Creative Commons License 2006.02.27 0 0 82
Természetesen túl unalmas lenne konzerv és csakis konzerv ... ezt elismerem. De azért más konzervekkel szemben a halkonzervet határozottan preferálom.
eMM Creative Commons License 2006.02.26 0 0 81
A lazacrecept amit írtam alant iszonyat egyszerü.adott alazacszelet fűszer se nagyon kell csak rá vaj azt zutyy be a mikróba.Ha krumplipépet már nem tudsz csinálni(azse egy nagyon bonyi) főzzél hozzá rizst.
Azt is lehet mikróba.Fox egy jénait bele a víz abba só vagy leveskokca és hozzáadsz 4-5X annyi vizet.Mikró 1-es fokozat 15-25 perc mennyiségtől függően mégegyszer annyit álni hagyod és ott a vacsi.Majdnem olyan egyzerű mint kinyitni 1 konzervet.
Előzmény: fan_fan (79)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!