Anno még kezdő katonatiszt koromban /1993/rendszeresítve volt a seregben vasárnapi hidegvacsoraként egy észt-lett-litván olajoshalkonzerv.Alapjában véve ha nem volt szétmamalikázódva a hal, finom volt.Azóta sem láttam ilyen konzervet.
Volt egy überbrutál sorkatona /inkább minden hétvégén hazaengedtük,mert különben elrontotta a telephelyen a gépeket/.Ennek a gyereknek volt az a rendszeres szórakozása,hogy 8-10 ilyen konzervet bedobott a földszinti körlet vegyestüzelésű kályhájába és mikor felrobbantak az összes szinten kivágta a füstcsövet,lehetett kormot takarítani.
A másik poénja az volt,hogy benzinbe mártott egereket gyújtott meg és azt nézték,hogy meddig bír futni a folyosón.Ezen én is jókat röhögtem.
Ne acsarkodjatok már,hogy melyik az igazi topic,meg,hogy ki nyitotta!Nem mindegy?????
A lényeg az,hogy jókat együnk ,igyunk no meg a harmadik:-)))))
emmnek:Ilyen melegszendvicset szoktunk csinálni,meg pizzát is.A házipizzából nekem a füstölthalas-sajtos-mindenes az egyik kedvencem.Jó sok sajttal.Egyébként ha éhes vagyok paradicsomos halból 3-4-et is meg tudok enni.Természetesen borral öblögetve.
Látom közel a LIDL. Abból finom melexenyót lehet ám készíteni! 4 db toastkenyér megvajaz rá a matéria(haldarálmány) ara izlés szerint fokhagymakrém/és vagy ketchup majomméz.Rá sajt reszel.Be a grilles(de a mezei is jó)mikróba 10 perc múlva falhatod!
2 db? A beles:) Jé ebből van paradicsomos is? Én csak a normál olajossal találkoztam a LIDL-ben finom! Le is teszteltem az igazi konzerves topicban anno.
Tegnapi áldozatom "füstölt sproti növényi olajban" volt. (Nem sprotni inkább ? A cimkén sproti áll, hétfő a cégnél beszkennelem.) Származási hely: Lengyelország, olvasható még:LOSOS Ustka felirat is. Hal / olaj arány megfelelő, marad olaj tunkolásra valamennyi, de nem túl sok. A hal finom, karakteresen érződik afüstöltség. 199 Ft, reális ár. Ez a konzerv is bejött nekem.
Rendhagyó módon vörösborral öblögettem: Ostoros Egri Merlot, 2003. Amondó vagyok, hogy füstölt halhoz passzol a vörös (is).
Lakhelyemen a Kaiser's az egyetlen árúház ahol mindenből tisztességes választék van. Persze kis szerencsével máshol is rábukkanhatok, keresni fogom. Köszönöm az ötletet.
Nem tudom merre laksz, én többször vettem a Tescoba, ott akciós is szokott lenni, 120-130Ft körül. Ha szereted a halkonzervet, márpedig beírásaid alapján feltételezem hogy igen, feltétlenül kóstold meg! Ebben az árkategóriában szerintem verhetetlen.
LA MIRANDA szardínia szójaolajban retro ... Esztétikus megjelenés, finom íz, most mintha valamivel kevesebb lett volna benne a szójaolaj, kanalazásra nem, de tunkolásra maradt. (Nem mint negatívumot, hanem mint tényt írom.) 159 Ft -ot megér. Nem tudom mennyiben írható az ízlelőbimbóim rovására, de alig érzek ízbeli különbséget szója- és napraforgóolaj közt. Mint említettem, csopaki olaszrizlinggel öblítettem le. Passzolt hozzá.
Érdekes lenne próbaképp vörösborral társítani a halkonzervet.
A mai reggelim Jasmine szardínia olajos lében friss meleg sós-köményes kiflivel. A csilis Jasmine-t szeretem jobban, de egy kis citromlével meglocsolva ez is jólesett.
Kémiai értelemben a hal is hús, nem ? Amúgy biztos igaz, amit a vallási oldaláról írtatok.
Különben meg ürügyet kellett keresnem, hogy írhassak a "Melyik a kedvenc sajtod ?" topicba. Hideg ételben nálam ez a három a csúcs: kolbász, sajt és halkonzerv.
Rosszul tudta. Na és? Senki sem érthet mindenhez...és ha eddig böjtölvén nem evett halat, hát csak magát szívatta...Most legalább sikerült világosságot gyújtani :-)
Van ugyebár iszlám fanatizmus, erről sok szó szó esik. Meg keresztény fanatizmus, erről ma már kevés szó esik. (Hála Istennek.) Anyám sajnos fanatikus keresztény, nem akarom hergeli, meg nincs kedvem vitát nyitni vele a témáról. (Egy lakásban lakunk.) Szó szerint azonban a halhús mégiscsak hús. Nem mondják a papok sem, hogy hústilalom van, kivéve a halhúst.
Bár szerintem az egész böjti mozgalom egy badarság. Nem hiszem, hogy egy tökéletes legfelsőbb lény pont ezt várja tőlünk.
Mai vacsorám a már említett lengyel eredetű ruszli. Illik hozzá a Borsodi Bivaly (meg gondolom sok más) sör is. Ma húshagyó kedd ... De majd csütörtökön nagy halvacsora !
A lazacrecept amit írtam alant iszonyat egyszerü.adott alazacszelet fűszer se nagyon kell csak rá vaj azt zutyy be a mikróba.Ha krumplipépet már nem tudsz csinálni(azse egy nagyon bonyi) főzzél hozzá rizst. Azt is lehet mikróba.Fox egy jénait bele a víz abba só vagy leveskokca és hozzáadsz 4-5X annyi vizet.Mikró 1-es fokozat 15-25 perc mennyiségtől függően mégegyszer annyit álni hagyod és ott a vacsi.Majdnem olyan egyzerű mint kinyitni 1 konzervet.