Sziasztok! Segítenétek, hogy ennek a rózsának mi lehet a neve? Narancsos árnyalatú kinyíláskor, majd átmegy lazacszínbe, a virágok csokrosan nyílnak, egy erős száron sok-sok virág, a virágfejek mérete kb. 6 cm. Az új házunkkal együtt "kaptuk", nekem eddig csak tearózsáim voltak, nem tudom ezt hogy kellene helyesen metszeni.
Nekem van Ebb Tide-om és nagyon szeretem. Gyönyörű színe van és dúsan virágzik. Illat szempontjából szerintem nem tartozik a legillatosabb rózsák közé.
Köszönöm! Ősszel már ültettem belőle egyet.Szeretnék most tavasszal nagyon illatos de nem csak Austin vagy Meilland rózsákat ültetni mint például a Harknesstől Chandos Beauty ,Peter Bealestől a St Ethelburgat ,Massadtól a Chantal Mérieux, Ebb Tide-ot,Duchertől a Nancy Bigon-Bordiert,Guillottól az Emilien Guilliot,Paul Bardentől az Oshunt ,Gloire de Dijont vagy az ugyancsak nagyon illatos Eugene de Beauharnais,.Különféle illatú rózsák.Esetleg valaki találkozott ezek közül valamelyikkel? Vagy van valakinek ezeken kívül kedvenc illata vagy rózsája?
Én csak egynapos rózsának szoktam mondani. Kinyílva gyönyörű a virága, de sajnos egy napnál tovább nem bírja, lepotyog a szirma. Egyébként jól ismétel az év során többször is.
Austin rózsák ma már széles körben beszerezhetőek. Amiket mutattál azok között vannak Tantauk is, de Austin vágórózsái is. Ezek nem kerti rózsák, nem is maradnának meg. De valóban csodásak, jó volt végignézni
Az attól függ,hogy a fekete levélfoltosság a rozsda vagy a lisztharmat támadja meg.Én is kíváncsi lennék a hozzáértők véleményére.Én általában mindhárom ellen Amistar, Bumper, Cuproxat komboval szoktam alulról és felülről is..A lehető legkisebb adaggal inkább többször.Bár amit már megtámadott valamilyen betegség annak levele általában menthetetlen.Én ha időm engedi le szoktam szedni a beteg leveleket.
Üdv. Mindenkinek! Kis segítséget szeretnék kérni. Van egy pár (még kisebb) rózsám aminek a virágjai szépek, de viszont levele szinte nincs. Mivel kellene kezelnem hogy szép legyen ismét. Rózsa tápoldatot szokott kapni. Köszönöm elöre is a segítséget
’Rosa Márk Gergely‘, minfl., Győry, 2008. Szinonim neve: RYSalm. Származása: ’Neti‘,-(min, Győry, 2007 ) x ’Kalevala‘,-(min, Győry, 2007) Bimbó: sárgásfehér, gömb alakú, lassan nyíló. Virág: barack sárga, vagy krém sárga, elnyílással korálos pír alakul ki, rajta, csésze alakú, telt, 50-60 szirom, kicsi sárga körömmel, gyengeillatú, kis csokros 3-12 virág, Vágásra is alkalmas. Bokor: sudár, egyenes állású, elágazó, 50-70 cm magas Levél: közép zöld, kicsi, fénytelen, egészséges. Jegyzet: fagytűrése jó, jól tűri a talaj magas pH (8,55 ) értékét. Szegélynek, sövénynek és edényes kultúrának is alkalmas. * Rózsát, a Márk Gergely barátom, Erdély nagy szülötte, legnagyobb magyar rózsanemesítő / több mint 650 fajta/, tiszteletére a 85. születésnapja alkalmából az Ő engedélyével neveztem el.
Szia! Nálam csak 6 sor van. Monitor méret függő, kinek mennyi. Nem tudom melyikre gondolsz. A Liptov gőzösről csak annyit tudok amit írtam korábban. Nekem még nincs.
Szia!A nyolcadik sorban a második fényképen a rózsaszín fehér sárga rózsának mi a neve ? Mennyire illatos? A Liptov gőzösröl tudsz mondani egy két dolgot?
Sziasztok! Szeretném a véleményeteket kikéri arról ,hogy a Jacques Cartier vagy a Luise Odier rózsa az illatosabb erőben vagy tartósságban.Szeretnék még egy pár töténelmi illatos fajtát ültetni, mint például a Rose de Resht , Queen Of Danemark, Eugéne Fürst, Mme Hardy,Alfred de Dalmas moharózsa vagy a legillatosabbnak mondott Ispahan(Pompon Des Princes).Boule De Neige már van az tényleg finoman illatos.Egyébkét már több mint 40 Féle főleg illatos rózsám van Főleg Meilland és Austin.Kiváncsi lennék a Márk Gerely illetve a Kordes esetleg Tantau rózsák közül a legeslegillatosabb és legalább 1 méterre cseperedő stabil fajtákra is.🙂
Még egy kis plusz info :-) ( Van egy katalógusom, rózsanevekkel, leírásokkal, fotókkal. Ide sajnos nem lehet feltenni, de a Rózsás csoportban megtalálod, ha érdekel. )
'Liptov gőzös’ , fut. / rambler/, Győry, 2006 Szinonim neve: 'Parník "Liptov"', RYSaaba, ’ S/S Liptov’, Származása: ’Veilchenblau’,-( Ramb., Schmidt, 1909) x ’Ave Maria’,-( PH, Böhm, 1934 ) Bimbó: Levendulakék, gömb alakú, kicsi, lassan nyíló Virág: Levendulakék, pompon alakú, kicsi, 2-4cm, telt, 30-50szirom, gyenge diszkrét illatú. Virágzata nagy bugás, 10-50 virág. Virágzása egyszeri, gazdag. Bokor: nagyon erős növekedésű, nagy, 3-4m magas, szétterülő, 3-4m hosszú hajtásokkal. Levél: Világoszöld, fénytelen, keskeny, hegyes, egészséges. Megjegyzés: A bokor habitusa a Veilchenblau-ra emlékeztet. Fagytűrése kimagasló, jól tűri a félárnyékot és a talaj magas pH (8,55 ) értékét. Nagy bokornak nevelve a kertek sarkában, üres sarkok kitöltésére rendkívül alkalmas. Nagy virághozamával, szokatlan színével szép színhatást gyakorol. *„Parník Liptov” / ČSPD /, azaz „Liptov“ gőzös, kétkéményes zuhatagi gőzhajó volt. Vaskapunál /Románia/ vontatott. Nehéz, embert formáló körülmények között. Kemény legénységet követelt! Büszke vagyok rá, hogy fiatal koromban, én is e gőzös törzslegénységéhez tartozhattam!