Mondjuk nekem némi apró problémám van a szakácskönyvekkel: képtelen vagyok követni a recepteket. Imádok improvizálni, a konyhában is. Így aztán mindig kicsit másként készülnek az ételeim, mint előző alkalommal.
teljes kiorlesu lisztbol keszult teszta, ezt siman megfozom.
Reszelek repat, hozza vagok meg aprora cukkinit, esetleg kis paprikat, vagy akarmilyen mas zoldseget (uborka, retek).
Bele serpenyobe, rakok hozza hazi keszitesu paradicsomlet, hot curry paste-t, azt hiszem paradicsomos es gyomberes, de ezt majd meg kell neznem.
Megparolom a zoldseget.
Ha kesz a teszta, rarakom a zoldseget, rakok ra pesztot, mostanaban a spar pestot hasznalom, eleinte az olaszt hasznaltam, ami ketszer annyi, de nem vagyok benne biztos, hogy jobb. Ki kell probalni.
Majd lehet, hogy beszurok vmikor egy kepet, kinezetre is szep.
Mostanaban egyszeruen elintezem a fozest. Koles, hajdina, sargaborso, vagy lencse, bele vizbe, kis tengeri so, megvarom amig megfo, es ennyi.
Meg ugye elotte atmosom oket, 3 vizben.
Hangulattal fuggoen amikor kesz, keverek bele "curry paste"-at, van tobb fele, es igy meg is van fuszerezve. Nekem izlik, es 5 perc munka sincs vele. :))
Nem az én érdemem. Ezek sablonok, lehet választani. Ez az oka az ott látható kávénak is. Le lehet szedni, de én nem értek szerkesztéshez, igy nem tudom. Te értesz?
Kölönben köszönöm az értékelést, ha az a tartalomra is vonatkozik.