Nem tud valaki tanácsot adni, merre lehet Bulk kiszerelésben filmet vásárolni? Sajna sehol sem látok olyat idehaza. sajna fémkaziba drága képkockánként.
sok remenyt ne fuzz hozza, ssosnal nem kapsz bontott rc-t. esetleg azt lehet csinalni hogy veszel hibas vazat es abbol megprobalsz kitermelni valami jo csavart. hibas zenitek 400ft-tol vannak.
ha neki a 18mm sok, akkor egy manualis 24-es miert is lesz jo?
raadasul a 18mm-est croppos vazon hasznalja (ugy ad 24-et) ezert ahogy elottem irtak nem sok valasztas van, pl a samyang 12-es. olcson jo nagylato nem lesz.
Sony dslr gépekre a régi Minolta Af bajonettes lencsék jók. Ezeket Autofókuszos filmes Minolta Dinax gépekhez adták és van amelyik 24mm ig le tud zoom-olni (az enyém 35-80mm).
Potom 5000ft értékben szereztem FED2-t a legrégebbi, önkioldó nélküli szériából. Industar 50 lencse van rajta, mert élesebb mint az eredeti 26-os. Van FED3 is industar 61 optikával. Sokat lövök ezekkel és nem gond a 1/500 legrövidebb záridő. A Fed2/industar50 párossal Fuji superia xtra400 filmmel is lőttem, mig a másik csak fekete fehér filmet látott. A tapasztalatom, hogy alkatrészeket, spéci csavarokat inkább csináltatni érdemes,vagy valami hasonlóval pótolni. A Fed2 kiváló street fótózni, a Fed3 műterembe való. A fekete fehéret én sötétszobázom elő, szkennelem vagy laborba vettetem papiruszra. Jó látni, hogy vannak még érdekeltek a témában és nem csak a felhasználóbarát tükörrefluxos gépek után epekednek.
Egy kis segítséget/tanácsot szeretnék kérni. Van egy Olympus 35RC rangefinder-em, amit évek óta használok és nagyon szeretek. Sajnos valahogy elhagytam a zársebesség-tárcsa rögzítő csavarját. Így sajnos a tárcsa is állandóan lehullik. Mellékelek egy képet, amin látszik a tárcsa közepén a csavar helye.
Tudja-e esetleg valaki, hogy mi ennek a csavarnak a mérete, illeteve, hogy ez egyáltalán szabvány méretű, vagy speciális? Ha speckó, létezik-e olyen hely, ahol be lehet szerezni?
Hatalmas segítség lenne!! Előre is nagyon köszönöm a válaszokat.
De hogy én is dicsekedjek: beszereztem a Fény és forma kötetet ( Modern építészet és fotó 1927-1950). Már régóta szemeztem vele, de sokért adták, most meg eltéveszthették az árat, én meg nem szóltam. És még mellé egy Erich Lessinget is (Die Erste 50 Jahre), nagyjából lefényképezte amit le lehetett, ezzel az életművel magam is kibékülnék.
Eladóvá vált egy nagyon szép állapotú Yashica electro35 gsn, előtétlencsékkel a gép minden funkciója hibátlanul működik, a lencsék szép tiszták,karcmentesek
Ez egy célirányosabb topik, de a válasz kb. az, hogy a manuális nagylátók aránytalanul drágák és többnyire nem is fognak jobb eredményt hozni, mint egy natív kitobjektív. Szerintem csak FF-en vagy MILC és focal reducer (turbo booster, lens turbo, speed booster) kombóval van értelme.
Nagyon-nagyon rég jártam erre, filmes géppel inkább csak nyaranta jut időm foglalkozni..... (a nicknevem kicsit más volt, de valamiért kirakott az index).
A következő a problémám.
Digivel sokat fotózom, egy rakásnyi tánccsoportnak vagyok időnként a fotósa.
Eseményeken néha előfordul, hogy a 18 mm más túl hosszú (ez filmesen ez kb. 24 mm), alá kellene mennem legalább a kétharmadáig.
Sony A gépről lenne szó, a rávaló obik (10-16) hatszámjegyűek, szóval ez esélytelen.
Azon agyalok, hogy rá lehetne hekkelni valami filmes obit (M42 -es jó, ehhez létezik adapter), csak nem tudom, hogy mit... Még talán valami fix, beépítetthez is gyártatnék valami felfogót, de ilyen obi már majdnem halszem....
Yashica Electro CC bőrtokkal és gyári ellenzővel. Elem van benne. Serial: 10614243 A felhúzókart az előző tulaj javíthatta házilag. Nem szép, de a gép kifogástalanul működik. Ár: 17 900 + Szálltás Alkuképes
Kipróbálható Miskolcon, illetve május 6-án és 27-én Bp-n.