Csak mostanában tudatosult bennem, hogy milyen nagy hatással volt rám a személyisége ereje. Olyan erős hatással, hogy a tartása, a tudása, önnön maga mélyen bevésődött és szinte archetipikus alakká égett a lelkemben. Az alatt a két év alatt, amíg földrajzot tanulhattam tőle, mindig kedveltem és felnéztem rá, de soha nem hittem volna, hogy ilyen megahatározó lesz az egész későbbi életemre.
Köszönöm neki ezt; Isten tartsa meg őt erőben és egészségben még számtalan esztendőkig!:)
Én még 2005-2006-os tanévben is koptatom a gimi márványlépcsőit és az iskolapadokat, de még engem is tanított 2 évig a Török. Tavaly hagyta el a sulit és lépett be a nyugdíjasok táborába.
Tavasszal találtkoztam vele az egyik áruházban, akkor még megvolt. :)
Egyébként én annyira nem vettem észre, hogy jó nyelvtanár lett volna, az is igaz, hogy "hozott anyagból dolgozott", azaz, 1. és 2. osztályban más tanította az angolt, -elég gyenge alapokat rakva-, és erre kellett volna neki építenie. Nos, annál a csoportnál ez nem sikerült neki...
(meg is szenvedtem rendesen, amikor évekkel később meg kellet szereznem a középfokú nyelvvizsgát.)
Szerintem a tanítás csak ürügy volt neki. Nem is volt pedagógus. Főnök volt az OTP-ben. Kinek állott az érdekében annyi éven át foglalkoztatni? Mindennek ára van! ?
Török tanár úr??? Török János? Ne haragudj meg rám, de őt fiatalabbnak gondoltam, mintsem, hogy Téged tanítson... Egyébként.. Ha ő az, akkor tudni kell róla, hogy a pártház megszűnése után egész más helyeken dekkolt.... :)
Ennek igazán nagyon örülök! Régen nem hallottam felőle, és ő már 1989-ben, amikor elballagtunk, majd a földrajz érettségin, amikor utoljára láttam, sem volt mai csirke.
Szeberényi Istvánné (Tasa) mellett ő volt a másik kedvenc tanárom: mindhalálig bennem marad az alakja - igazi TANÁR, PEDAGÓGUS és nagyszerű Ember a szememben. Örülök, hogy még él és hogy még mindig aktív. Isten éltesse őt sokáig! :)
Ervin még a mi osztályunkat is tanítottam, németre egy időben. valóban "meleg szeretettel" viseltetett a fiúk iránt, és volt buksisimogatosdi is...aztán egyszerre eltűnt, és jött helyette valami Török X. , aki zömmel a pártházban dekkolt és a tanácsban, és háromhavonta (ez komoly!) egyszer bejött egy órát tartani. Most, Némtországban élve átkozom az akkori nyelvoktatási nemtörődömséget - igaz, itt elég gyorsan lehet tanulni, idegen nyelvi környezetben.
Egyébként... Hol élsz? Maradtál Kalocsán, vagy másfelé vetett a sors? Mivel foglalkozol? Mi az ami élményként megmaradt Benned a gimiből? Ki az a tanár, akire szívesen és akire kevésbé szívesen emlékszel? Üdv