A világ apró, de lényegi változásait nehezen tudjuk megfigyelni, mert emberöltőkön túl nyúlnak!!!!!
A neandervölgyi embert, úgy 25 ezer évvel ezelőtt a cromagnoni ember váltotta fel, akinek anatómiai jellemzői igen csekély mértékben tértek el a neandervölgyiétől, de voltak külünbségek! A folyamat eltartott vagy 10-15 ezer évig:))))))
Gondoljátok, hogy ez a folyamat leállt???????????????
Mintha csak ma (mondjuk a napokban, a Hegedűs ítélet nyomán) írták volna...
A kedves témanyítónak azt ajánlom, hogy ne nagyon feszegesse ezt a kérdést (úgy értem, hogy ne járjon utána), mert még a végén arra ébred, hogy zsidógyűlölő lett...
H. G. WELLS:
"A zsidók egy különleges megváltóra várnak, aki megváltja az emberiséget Dávid és Salamon híres dicsőségének nem kifogásolható helyreállításával, és az egész világot a zsidók kemény de jóakaró lába elé teszi."
"A cionizmus annak kifejezése, hogy a zsidók nem akarnak asszimilálódni. Ha szenvedtek, az azért volt, mert magukat a kiválasztott népnek tekintették."
"Az antiszemitizmus alapos tanulmányozása és a vádak tanulmányozása nagy értékű lehet sok zsidó számára, akik nem veszik eléggé észre, hogy hogyan ingerlik környezetüket."
egyetlenegy dolog nem stimmel az elmeletedben. a 'KIS ZSIDOK' sincsenek definialva.
viszont te ugy beszelsz roluk mintha lennenek. tehat valaki MEEGIS definialta oket.
ha lehetne hatalom meg penz akkor lehet hogy onmagamat is zsidonak definialnam. meeg a bibliat is megtanulnam. kivulrol.
ugyanez lenne ha a magyarsaggal lehetne penzt kereseni. hiszen eleeg magyarul tudni ahhoz hogy magyarnak szamithassam magamat. ha ezert fizet valaki? akkor ahol tyukszar ott vereeb...
nem azt mondom hogy mindenki ilyen. azt mondom hogy VANNAK ilyenek!
alfredoo !
Senki sem deffiniálta...Hát itt van a kutya eltemetve. Erre várok már a kérdés felvetése óta.
Ma zsidónak lenni /valószínű, hogy kisebb nagyobb mértékben mindannyiunkban van egy kis beütés, hiszen különösen itt a Kárpát-medencében../ tehát ma és itt nem nemzeti, nem vallási hovatartozás kérdése. Ha az lenne könnyű volna deffiniálni, könnyű volna megvédeni, könnyű volna tolerálni.
Hajlok arra, hogy a "kis zsidókkal" közöttük élek,nem, EGYÜTT élek velük Újlipótvárosban nem törődnek a harcos zsidóvédők.Ma inkább egy érdekközösségről van szó. És ennek az érdekközösségnek nincs köze a zsidósághoz. Ez a kvalifikált értelmiségiekből álló, a közbeszédben szereplő csoport kisajátítja a zsidóság érdekeit; meglovagolja évszázados szenvedéseit. Ráadásul a zsidóság felé is úgy adja el magát,hogy " ha mi nem lennénk újra jönne a vészkorszak." És ezt a Közép-európai zsidó múltat, az igazságtalanságokat, a szenvedéseket, a megkülönböztetéseket úgy állítja be, hogy az ő elődjeik ,akik elszenvedték mindezt; és a másik politikai oldal pedig utódja azoknak ,akik okozták a szenvedéseket.
Ez végtelenül aljas játszma és árt a zsidóságnak, árt az országnak és főleg árt a baloldalnak. Hiába beszél bármit az import kampánymenedzser. Üdv.: Luby, aki Gábor
nekem mindig az jar a fejemben ha egynemely objektiv es kevesbe objektiv hozzaszolorol kiderulne hogy a nurnbergi torvenyek szerint zsidonak szamit, vagy egy esetlegesen uptodatelt nurnbergi torvenyek szerint szamit zsidonak (peldaul hogy 2000 eve osanyukaja osszefekudt egy ilyen zsidoval) akkor mi lenne es valtozna e az allaspontja?
mi lenne egy zsidonak minosulo ember allaspontja ha kiderulne hogy hasonlo okoknal fogva nem minositheto zsidonak? egyszeruen egy 2000 eves szerelmi tortenet okaan?
miert jott letre a szaktopik? a szaktopiknak semmilyen jogosultsaga nincs? a szaktopik a demokracia seerelme? szerintem meg tok jo hogy van szaktopik. ertelmes ember tudja hogy hova ne terjen be!
nekem mindig az jar a fejemben ha egynemely objektiv es kevesbe objektiv hozzaszolorol kiderulne hogy a nurnbergi torvenyek szerint zsidonak szamit, vagy egy esetlegesen uptodatelt nurnbergi torvenyek szerint szamit zsidonak (peldaul hogy 2000 eve osanyukaja osszefekudt egy ilyen zsidoval) akkor mi lenne es valtozna e az allaspontja?
mi lenne egy zsidonak minosulo ember allaspontja ha kiderulne hogy hasonlo okoknal fogva nem minositheto zsidonak? egyszeruen egy 2000 eves szerelmi tortenet okaan?
miert jott letre a szaktopik? a szaktopiknak semmilyen jogosultsaga nincs? a szaktopik a demokracia seerelme? szerintem meg tok jo hogy van szaktopik. ertelmes ember tudja hogy hova ne terjen be!
1., nem tunik tulsagosan kerulgetett kerdesnek. mibol gondolod, pl. az itteni tapasztalatokbol hogy kerulgetett kerdes lenne?
2., a kerdes kapcsan nem az lenne az elso feladat hogy esetleg determinaljuk hogy ki es mi a zsido?
mivelhogy ez eddig nem tortent meg az allaspontok alsagosak.
btw
nagyon nem tetszik az ateistakkal kapcsolatos allaspontod. mivel ateistan tudtommal egyfele van igy nem irhatom le (neked vissza) a mondatodat. pedig szeretnem. vagy irhatnam hogy nekem a kinai, indiai stb stb is jobb ember mint barmilyen vallasos ember. de nem irom mert tudom hogy marhasagot irnek! mas is irta ezt vagy hasonlot neked, csakis azert reagalok mert szemelyesen is bant!
Félre:
Kedves Luby, az a véleményem, bizonyos szintű előítéletesség munkál benned, amikor az ateisták erkölcsiségéről írsz véleményt. Szerintem nem csak valamely vallás tételes tanításai okozhatják emberekben, ha együttműködéssel kívánnak még élhető társadalmi hátteret teremtenei, fenntartani maguk körül és ha nem próbálnak meg ártani másoknak. Ezzel szemben számos olyan vallás, illetve ezeknek számos hívője volt/van és vszeg lesz is, amely, ill. aki hitelvei ellenére él és cselekszik. Ez persze nem jelenti azt, hogy ateisták bizonyos számú egyede nem élhetne hasonló módon.
Egyébként nagyon sokan állítják, hogy valódi ateizmus nincs is, csak különböző szintjei a vallástalanságnak (az antiklerikalizmustól kezdve a homályos hitekig).
Vissza.
CHARLES LINDBERGH:
1939. augusztus 23.:
"Zavar bennünket a sajtóban, rádióban, és a filmekben levő zsidó befolyás. Ez nagyon komollyá válhat. [Fulton] Lewis elmondott nekünk egy esetet, amikor zsidó hirdetővállalatok azzal fenyegettek, hogy minden hirdetést visszavonnak, ha egy bizonyos műsorszám adását megengedjük. A fenyegetés elég ijesztő volt ahhoz, hogy megszüntessük azt a műsorszámot."
1941. május 1.:
"A háborús nyomás erős és nyomasztó. A nép ellene van, de a vezetés, úgy tűnik, mellette van, és kíméletlenül megy a háborús úton. A zsidó érdekek a háború mellett vannak, és ők ellenőrzik a sajtó nagy részét, a rádiót és a filmipart. Ők az 'intellektuelek', az 'anglophilok' és a brit ügynökök, akik hosszú gyeplőre vannak eresztve, a nemzetközi gazdasági érdekek és még sok egyéb miatt."
(The Wartime Journals)
"Liberalizmus a zsidó esetében nemzetköziséget jelent. Ha figyelsz zsidók zsidókkal folytatott vitáira, látod, hogy pénzorientáltak, nagyon éles eszűek gyakorlati dolgokban. De hiányzik belőlük az a finom tisztesség, amely végső soron érvényesül, és amelyet más nemzetiségű ügyvédek követnek is. A zsidó ezer évig élt Németországban, és még mindig zsidó. Már 200 éve él Amerikában, de semmi módon nem lett belőle tiszta amerikai - semmilyen szempontból."
(Levelek Hutchins Hapgoodhoz, The Nation Magazine, 1935. április 17.)
már megbocsáss, én csak arra céloztam, hogy jászi oszkár akár ma is mondhatta volna, amit 20-ban mondott, gondolom, ezt nem vitatod. hogy jön ide az ötmillió áldozat?
Még egy apróság arról, hogy mi aggaszt, illetve mi érdekel ebben a kérdésben.
Táplálja e az antiszemitizmust, ha okkal oknélkül balliberális megmondó emberek, vagy más , a közbeszédben ismert értelmiségiek úgy akarnak lejáratni "nem szeretett" politikusokat,közszereplőket, hogy fasizmussal, antiszemitizmussal vádolják őket? (most nem HL-ről beszélek)De igen is beszélek TGM minősíthetetlenül káros, indokolatlanul általánosító, és ki merem mondani célzatos és időben "a legjobbkor" kihisztériázott marhaságaira.Ez árt igazán a zsidóságnak és közvetve az egész nemzetnek,mert aki nem tud elvonatkoztatni (ez TGM véleménye), hanem annak az újságnak és politikai elkötelezettségnek tulajdonítja, ahol megjelent,-újabb és újabb fertőzéseket okoz.Újabb és újabb emberekben fogalmazódik meg, hogy erről a zsidók tehetnek. Pedig csak egy szerepvágyó, felelőtlen, magát erkölcsi etalonnak tekintő fickó köpött a levesbe.Remélem az éppeszű társadalom megeteti vele. Üdv.: Luby ,aki Gábor
"Az US-gyapotállamokba a polgárháború után a zsidók szinte erőszakkal települtek be, üzleteket alapítottak a gyapottermelés szükségleteire, kielégítették a négerek hiteligényeit, és a szezon végén ők voltak a néger idei termésének tulajdonosai és részben a jövő évinek is. Valaha a fehérek megvetették a zsidókat.
A zsidókat törvényekkel tiltották ki Oroszországból. Ennek az oka nem titok. A mozgalom amiatt indult meg, mert a keresztény parasztnak nincs esélye a zsidó kereskedelmi képességeivel szemben. A zsidó mindig hajlandó a termék ellenében hitelezni. Aratás idején övé volt a termés - a következő évben övé volt a farm...
Angliában János király idejében mindenki tartozott a zsidónak. Minden nyereséget ígérő vállalkozás az ő kezében volt. Ő volt a kereskedelem királya. Ki kellett űzni az államból. Hasonló okokból száműzte őket Spanyolország 400 éve és Ausztria pár évszázaddal azután. A keresztény Európa története során mindig szabályozni kellett a tevékenységét. Ha ő belépett a kereskedelembe, a kereszténynek ki kellett belőle lépnie. Ha orovosként dolgozott, ő csinálta az üzletet. Ha mezőgazdasági termeléssel foglalkozott, a többi farmernek másra kellett átállnia. A törvénynek kellett azért működnie, hogy a keresztény ne kerüljön a szegényházba. Annak ellenére, hogy szinte minden foglalkozástól eltiltották, mindig megtalálja annak a módját, hogy pénzhez jusson. Sőt hogy meggazdagodjon. Ennek a történetnek van egy nagyon mocskos és gyakorlati kereskedelmi oldala. Vallási előítéletek lehetnek egy részéért felelősek, de nem a többi kilencért. Protestánsok üldözték a katolikusokat - de nem vették el tőlük a megélhetésüket. Katolikusok üldöztek protestánsokat - de nem zárták el előlük a mezőgazdaság és a kézművesség lehetőségét. Meg vagyok győződve arról, hogy a keresztre feszítésnek nincs sok köze a világ álláspontjához a zsidókkal szemben. Annak az okai sokkal régebbre nyúlnak vissza...
Meg vagyok győződve arról, hogy a zsidók üldözésének nincs sok köze vallásos előítélethez. Nem, a zsidó egy pénzkapó. Ezt tette élete végső céljává. Ezt csinálta Rómában. Ezt teszi azóta. Sikere az egész emberiséget ellenségévé tette.
Azt fogod mondani, hogy a zsidók száma mindenütt csekély. Amikor az Encyclopedia Britannicában azt olvastam, hogy a zsidók száma az Egyesült Államokban 250 000, írtam a szerkesztőnek, és azt írtam, hogy én személyesen több zsidót ismerek ennél, és hogy az ő számai bizonyosan hibásak, és a valódi szám 25 000 000. Emberek mondták nekem, hogy nekik jó okkal az a gyanújuk, hogy sok zsidó üzleti okokból nem adja ki magát zsidónak. Ez kézenfekvőnek tűnik. Meg vagyok arról győződve, hogy nekünk Amerikában hatalmas zsidó lakosságunk van. A téma ismerői meggyőztek róla, hogy a zsidók növekvő számban aktívak a politikában."
("A zsidókról" - Harper's Monthly Magazine, 1899. szeptember)
Kedves Operátor, kedves kollégák! Véleményem szerint ez egy olyan kérdés, amiről mindenképpen beszélni kell. Magyarország politikailag fogékony népességének legalább felét pro vagy kontra érzékenyen érinti ez a probléma. Javaslom, - az azt hiszem közismerten mérsékelt - Luby asztaltárs felvetése nyomán tegyük lehetővé a tárgy kibeszélését. Itt ne "antiszemita - zsidó eszmecsere" legyen, tegyük lehetővé a belgáknak (gyk akik egyik halmazba sem tartoznak pl. én :), hogy hozzászóljanak. Ha lehet, moderáljunk együtt close reading alapon, ha nincs más jelentkező, vállalkozom rá. De ne bántsuk a topikot. Adjunk magunkra, a Polfórumra.
Kedves Geszthy!
Megint igazat kell ,hogy adjak egy fontos megállapításodban. Amely a mai kisebb jobboldali pártokra vonatkozik.
Igen ám, igazad van, de miért is nem mossa össze a balliberális média és az un. "megmondó emberek " hada ? Mert nem veszélyeztetik őket a kis pártok jelenleg.Ha ma a legnagyobb párt a KDNP lenne az ellenzéki oldalon,akkor az Isten sem mosná le róla az antiszemitizmus vádját, vagy legalább is a kollaborációt.És itt úgy tűnik nekem van igazam.Az egyik legtiszteségtenebb dolog ismerve a zsidó kérdésben a magyar történelmet, az európai történelmet; vagy akár mai társadalmunk flusztrációja miatti hergelhetőségét politikai bunkósbotként használni egy kisebbséget, akarata ellenére.Bizonyítsam? Demokrataságomat miként befolyásolja az, hogy a Közel-Kelet probléma körében kinek a pártján állok?
Szeretném leszögezni, hogy van a családomban erős
(bár nem vallásos) zsidóbeütés.Baráti társaságomban szintúgy.Életem legnagyobb szerelme egy Gyöngyház utcai zsidólány volt.Nem voltam és nem is tudnék antiszemita lenni.Más izgat ebben a kérdésben.Az, hogy a "majd én megvédelek, ha kell, ha nem" használ e, vagy árt a nem közszereplő ( tehát a többség!) zsidóságnak magyarországon?
Valaki arról írt, hogy nehéz lenne felmenteni engem, mert TUDOK RÓLA, HOGY MUNKATÁRSAIM KÖZÖTT SOK A ZSIDÓ.Már, hogy a fenébe ne tudnék róla? AZ A MEGÁLLAPÍTÁSOM, HOGY SZAKMÁMBAN A LÉLEKSZÁMHOZ VISZONYÍTVA TÚLREPREZENTÁLT A ZSIDÓSÁG,EGYSZERŰ ÁLLÍTÁS, NEM ROSSZALÁS.Mi a probléma? Bármikor kiállnék egy idegen zsidóember mellet is, ez biztos.De mélyen megvetem,aki a múltra hívatkozva előnyt akar szerezni a zsidóság másságából..Luby,aki Gábor
Beírom ami az én fejemben erről keringett, és kifejtettem a törölt Antiszemita-zsidó eszmecserében:
"Molaf 2003-07-05 16:44:47 (4226)
Kedves Mr SPock, akkor leírom álláspontomat.
Történelem:
A zsidóság általában más népekkel együtt, de kisebbségben élt, megpróbált a többiektől minél jobban elzárkózni. A politikai vezetőiknek persze mindig az állt az érdekében, hogy a társadalmat minél inkább egységesítsék, így a zsidókat is próbálták integrálni a társadalomba. Ez általában a zsidóságból ellenreakciót váltott ki: minél inkább törekedtek a beolvasztásra, és az ellenállók letörésére, annál inkább ellenálltak ennek a törekvésnek a zsidók.
A középkorban nem kaptak kiváltságokat, nem lett belőlük külön rend, így a polgárságot alkották.
Más lehetőség híján, kereskedelemből próbáltak megélni. Később a tanulás jelentette számukra a felemelkedés lehetőségét. Ez a két együttes tényező segített abban, hogy a zsidóságnak egy része, felemelkedjen, meggazdagodjon. Ez persze csak további korlátozások bevezetését szülte a zsidókkal szemben.
Belső összetartás:
Mindig is jellemző volt a zsidókra az egymással szembeni maximális szolidaritás, és a külsőkkel szembeni merev elutasítás. Ugyanakkor ismerve azokat a körülményeket, amelyek közt élniük kellett néha (lásd: Anatevka – Hegedűs a háztetőn), evidens az ilyetén cselekvés, ez biztosíthatja a túlélést még a legmostohább időkben is. Az ilyen szocializáltság nehezen alakul ki és nehezen is bomlik le. Éppen ezért egy esetleges „megszaladás” esetén sem hal el az összetartás.
Külső elítélés:
Mivel a többség, akikben nem kellett, hogy kialakuljon ez az összetartás, ezért itt közöttük nem is eredményez áttörő változást egy kisebb réteg előretörése. Ez párosulva azzal, hogy a zsidók kifelé zártak (voltak), csak növelte a zsidók elutasítottságát a nem zsidók körében.
Kapcsolati tőke fontossága:
A közép európai régióra mindig is jellemző volt a nagyhatalmi tényezők konfrontációja, a befolyási övezetek váltakozása. Ezért itt sokkal többször volt instabilabb, képlékenyebb a társadalom. Ilyen körülmények között a tőkefajták között jelentős előnyre tesz szert az amúgy is fontos kapcsolati tőke. Ezt könnyen ki tudja használni az összetartó zsidóság. De nem csupán a túlélés biztosítása erejéig, hanem azon túl is.
Globalizáció:
A globalizáció előretörésével az is segítette a világban szétszórt zsidóságot, hogy egyfajta „nemzetek feletti” összetartással tudták növelni befolyásukat. Ezek mind-mind ellenszenvet váltanak ki a nemzeteken belüli többségből, mely csak tovább növeli a szegregációt. Ilyen ellenszenvet lovagolt meg Hitler is, ugyanakkor az eredmény pontosan ellentétes azzal, amit el akart érni: hatalmas összefogás a zsidóság között (akció-reakció).
Megoldási javaslatom:
Ezt az ördögi kört, melyet pontosan az antiszemitizmus és a zsidók önmaguk kiválasztottként való kezelése táplál, csak úgy lehet megállítani, ha mindkét fél egymással párhuzamosan enged (a hatás pedig mindkét fél érdekében állna). A zsidók önmagukat ne tekintsék a többinél értelmesebbnek/tehetségesebbnek, az antiszemita hangadók pedig fogjanak vissza a zsidóság elleni szóbeli támadásaikból. Így lehet csak megállítani a „circulus viciosust”, a további indulatok felszínre törését, a békés egymás mellett élést.
Ui:Minek tekinti magát a zsidóság? Népnek vagy vallásnak?
Bármely válasz esetén van egy fontos feszültséggerjesztő pont: a kirekesztettség érzése. Miért nem válhat egy külsős zsidóvá? Bárki válhat katolikussá vagy magyarrá."
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az utóirat - mint kiderült - nem igaz.
Figyelmeztetlek első kérdésed paradox voltára, ugyanis, ha valahol teljesen asszimilalodtak, akkor ebben a vonatkozásban el is tüntek, azaz csak a hült helyet tudom neked prezentálni.
Egyébként ez az eltünés -az én legnagyobb örömömre (hiszen ezzel lehet strategiailag eltemetni a konfliktus gyökerét)- Magyarországon is végbemegy.
Ennek persze vállvetve állja utját MIEP és a MAZSIHISZ.
No de itt senki sem mondja azt, hogy a kereszteny vallasuak utaljak a zsidokat Magyarorszagon (szvsz mitol lenne kereszty)en(y) vallasu az az orszag ahol bemondasra 70% a katolikus ha tamogatast/elojogokat kell kunyerelani, de jo ha annak 10% jar templomba rendszeresen, es meg annyi sem hajlando a sajat penzet rajuk aldozni).
Ha elojon akkor azert van, mert a mi kedves miepunk allandoan arra hivatkozik, a mi kedves jobboldalunk akinek viszonyulasat alabb leirtam hozzajuk, meg szinten allandoan arra hivatkozik.
Ha merne lenni olyan jobboldali vezeto aki nyiltan ki merne mondani, hogy o ateista, vagy nem vallasos akkor nem jonne elo.
En egyet sem tudok aki ezt hangoztatna. Am olyat tudunk akik allandoan arra hivatkoznak, meg veluk kampanyolnak.
12 eseteben sajna nem tehetunk a Grespik fele hulyeinkrol (hagy csinalja, csak akkor mi se fintorogjunk a dako-romanok elmeleteken),
14 eseteben meg azt mondod, hogy nincs meg ez az oriasi kulonbseg a magyar es a nyugat-europai jobboldal kozott a szelsojobbhoz valo viszonyulasban?
Tudod "nem zarok ki senkit es semmit" valasz a MIEP koaliciorol...
Vagy Antallos reszre gondolsz? Az utolso elotti :-))). Oke, azt bevallom szandekos es provokativ volt. De azert volt szandekos, mert sajna de ez a valasz a kerdesedre, hogy miert mossak ossze a jobboldalt a szelsojobbal.
Orban miatt.
Es eppen azon provokativan jopofaskodo megjegyzesem miatt (olyan nincs, hogy anno meg Antall-t is nacikkal kollaboralassal vadolta annyira elitelte a MIEP szellemiseget, most meg mar tuzes vassal sem lehet belole egy elhataroldast kihuzni belole.
Bar azok utan, hogy minden normalis jobbldali illeto hogy allt a sojtori esemenyekhez es hogy Orban...hat azok utan csodalkozol az osszemosason?
Azert nem erdekes, hogy a mostani MDF-et, Bekejobbot, MDNP-t, (Centrumot), de meg a KDNP-t se stb... nem mossa ossze senki a szelsojobbal? No vajh miert?
"1. Hol asszimilálódtak? Akkor mindenütt nyakasak voltak? S sehol sem hagyta őket a külső környezet asszimiliálódni? "
Kinaban. A kinai zsido diaszpora ,mert volt ott is jelentos teljesen aszimilalodott kb a 18.szazad vegere.Ott ugyanis semmifele megkulonboztetesben nem volt reszuk,szamos Kinaban elo zsido magas rangot ert el mind a katonai ,mind a polgari hierarchiaban.talan a konfucianus szemleletben kene keresni az okat.
Es erre en meg irjam be, hogy mi magyarok allandoan elohozzuk a nekunk van a legtobb Nobel-dijasunk a letszamunkhoz viszonyitva,
vagy mi vagyunk az egyik legeredmenyesebb sport nemzet az Olimpiakon a letszamunkhoz viszonyitva?!
Ez a mi kis tipikus ...ink kedvenc mentegetozese, hogy hat ha a zsidok maguknak szamontartjak akkor mas is szamontarthatja roluk. Persze ha a romanok tartjak szamon hogy je mennyi magyar van itt ott es hat tul vannak reprezentalva a 9x annyi romanhoz kepest akkor egybol baj van.
Vegezetul es ez az altalad beirt hit most ugyan miben menti Lubyt hogy neki fontos tudnia, hogy hany a zsido ott ahol dolgozik, es hogy ok bizony tul vannak reprezentalva?!
Ha sok magyar Nobel-dijas - akkor tehetséges nép vagyunk. Ha sok zsidó tudós - akkor már megint ezzel kérkednek?
Egyébként szerintem pusztán szociológiai okai vannak a zsidóság túlreprezentáltságának a tudományos és gazdasági életben (ott már szerintem nincs is, gondoljunk a távol-keleti gazdaságokból érkező pénzemberek tömegére)
"aki kritizálni merészelte a budapesti metropolis zsidó intellektuel szellemi életének számos izléstelenségét és ripők amoralizmusát ... az ilyen ember rögtön közveszélyes, durva, műveletlen antiszemitaként lett beállítva, akit az egész sajtó lehurrogott, sőt lehetetlenné tett."
Kedves geszthy!
Élveztem és értelmes vita részének tekintettem ,amit írtál.Csak azt az utolsó,hebehurgya,mélyen szint alatti jópofáskodó mondatodat tudnám feledni.
Persze, ettől még tudsz érvelni és örülök is, hogy szerepet vállaltál a topicomban.De miért kellett öltönyhöz-nyakkendőhöz tornacipőt húznod? Üdvözöl: Luby ,aki Gábor
Más:akár a zsidódágról, akár a kereszténységről beszélünk nevén kell nevezni a szereplőket. Mert az általánosítás vezet a gyűlölethez. Ha úgy kezdődik egy mondat, hogy a zsidók,-akkor én arrébb megyek.Ha úgy kezdődik, hogy a keresztények, a mohamedánok,- akkor is.Minden vallással szembe toleránsabb vagyok,mint az ateistákkal. És ez erkölcsi felfogásomból adódik.Azok a vallásokban megfogalmazott elvárások és parancsok fontosak, mert csak azok biztosítják az egyre jobban összezsúfolódó emberek együttélését.Nem elég korlát a büntetéstől való félelem, ugye neoliberális barátaim? Üdv.: Luby,aki Gábor
Tudom, nem tolem kerdezted...
"Azt pl. tudod, hogy pl. az egeszsegugyi nem ertelmisegi korokben hany katolikus van?"
Nehezet kerdeztel, erre nem konnyu valaszolni. De ha arra lennel kivancsi, hogy a zsido szarmazasuak milyen sikereket ertek el az elet valamely teruleten, akkor goto http://www.jinfo.org
"Aztan azt is megkerdeznem, hogy ugyan honnan tudod - pontosabban MIERT fontos tudnod - hogy itt ott tulreprezentalt a zsidosag?"
Idezet a fenti link kemiai reszebol: "Approximately 15% of the individuals listed among the 355 Chemists that Shaped the Science over the last two millennia were, or are of Jewish descent. A recent survey of its readership by Chemical & Engineering News produced a list of the Top 75 Distinguished Contributors to the Chemical Enterprise over the past 75 years; of these, approximately one-fourth were, or are Jewish. The combined membership of the divisions of chemistry and biochemistry of the US National Academy of Sciences is approximately one-third Jewish."
Nekem eleg alapos elemzesnek tunik. Az olvasottak alapjan nekem ugy tunt, hogy a zsidosagnak volt fontos kozolni a szellemi teljesitmenyuket.