Szasa, eddig is csak egyfajta kaját evett a beste kölke, akkor meg azon izgultál, elég-e ;-)
Dalma 1 éves kora körül a Túró Rudin, a sült krumplin (lelki szemeimmel látom, ahogy többen elkezdik a hajukat tépni...) és az alma/banán/krumplin kívül semmit nem evett meg. Ja, és 4-szer szopott. Túlélte, túléltük :-)
Az enyimnek az orra töve volt sárga :-))) És ehhez a menühöz aztán csatlakoztattuk a paradicsomos marhahús rizzsel címűt. Ami nem piros volt, vagy narancssárga, azt a szája közelébe nem engedte :-)))
Én tíz éve az akkori divat szerint három-négy hónaposan kezdtem hozzátáplálni. Úgy ahogy volt, tojt bele az egészbe. Semmi köze az egésznek ahhoz, ki mikor kezd hozzátáplálni, vannak finnyogós gyerekek, meg mindenevő gyerekek.
Én mostanában például örülök, hogy a gyerekem nem zabál meg mindent, ami az útjába kerül, látva a sok kis hájrezgetőt a korosztályában :-))))
Szaska, kedvesem, egyszerűen add fel. Komolyan. Igen boldogan túlélik az életet az alma-sütőtök-nálunk sárgarépa háromszög bűvkörében. Ha erőltetni kezded, egész életében nyammogni és jusztisválogatni fog, mint az én lányom...
Adj neki sütőtököt, ha azt szereti. Ha még egyszer lenne gyerekem, biztos azt csinálnám, és nem idegesíteném magam. Egész biztos vagyok benne, hogy ezzel szúrtam el a gyerek evését.
Par honapig tuti nem lesz semmi baja, addig is probalhatsz neki mindenfelet kostoltatni minden eroltetes nelkul. Ha meg egyevs koraban is olyan egyoldalu -- aminek szvsz elhanyagolhato az eselye -- kerdezd meg megint. ;-)
Nálunk is voltak ilyen egyféle kajás időszakok. Vlot, hogy hetekig csak pl alma-krumpli volt a menü. Mondjuk a kölkeim eleve nagyon későn kezdtek el hozzátáplálódni. A nagy ugye áprilisi, azon a nyáron még nem akartam semmit adni neki, sztem korai lett volna, meg a tejtől jól hízott. Aztán meg mikor már ideje lett volna, leszűkült a repertoár. És volt vagy 7 hós, mikor egyáltalán elkezdtük kóstolgatni a kajákat. Aztán ráállt egy fajtára, és sokáig köpködte a többit. Kb 2 éves volt, mikor mindenevő lett, addig csak a slágereit ette.
A kicsi meg a sok kórházasdi miatt összevissza kajált, szegény majdnem 9 hónapos volt, mikor elfogadott mást, az anyatejen kívül. Még most is gondok vannak az étkezésével, de gondolom ebbe a sok gyógyszer is ludas lehet.
Ha ezek mellett szopizik rendesen, és normális ütemben fejlődik, akkor adj neki olyat, amit megeszik, és időnként kóstoltass vele mást. Előbb-utóbb rákap az ízére.
anyam,ne idegesits fel..Pannusnak volt egy idoszaka,mikor a sutotokon es a repan kivul nem volt hajlando mast megenni.De annyira nem,hogy teljesen besargult,en meg levittem a dokihoz,hogy jajajajaj,a gyereknek valami baja van,mert tiszta sarga:)
Semmit cicám, MIkoltos topicban már írtam, hogy van egy bizonyos idő - 6 hónapos kor előtt - mikor a gyerek hajlandó mindenféle ízeket MEGKÓSTOLNI - de 6 hónapos kor után átmegy konzervatívba egy időre. Adj neki azt amit eszik, időnként kóstoltass vele - ennyi. Előbb utőbb mindent fog enni - de hisz ezt te is tudod.
(Nem azért mondom, de te is alátámasztod abbéli meggyőződésemet, hogy mi kifogtuk a világ egyik legtapasztaltabb és legkedvesebb dokinénijét - eddig minden szava amit mondott bejött. Ott rendel Kőbányán mellesleg...)
Pasa már jópárszor beszólt olyan elszállt anyáknak, akik meg is érdemelték, ő nem tudta, hogy te nem ilyen vagy, ez nála csuklógyakorlat egyszerűen, szóval kérlek nyugodj meg, nagyon rendes szülő vagy a kiflitől függetlenül avagy azzal együtt mindegy!
Hát borért nem küldöm a boltba, mert az alább említett családi vonatkozások miatt ittas egyén nem lépheti át a lakásom küszöbét. ( ráadásként az első férjemtől is emiatt váltam el )
Nem tudom miért, lehet, hogy máskor a reagálások nem érintettek volna meg ennyire, fel sem vettem volna talán a dolgot, csak a közelmúltban annyi minden történt velem és a gyerekekkel,( többekközött a kicsi szívműtétje) hogy sokkal érzékenyebb lettem. Régebben pl eszembe nem jutott vona romantikus filmeket nézni, pláne nem sírni rajtuk, mióta gyerekem van megteszem.
Na meg pasa szavai igen kemények voltak ( de teljesen igaza van) ahhoz, hogy elgondolkodjak a dolgon.
Értem mire gondolsz, így már értem, de végül is mit rontottál el? Lehet, hogy majd felnőtt korában sutyiban felzabál egy sajtoskiflit a Tescóban mint az egyiik képviselőnő? Ez pariban sincsen az alkoholizmussal, nem küldöd 7 évesen a koocsmába borért, mint az egyik anyatársnőm anno vagy igen?
Van ám különbség... az, aki kamaszkorában próbaképpen elszív egy szál cigit, még nem okvetlenül lesz heroinista. Más dolog a buszon nem venni jegyet és más, ha pisztollyal eltéríted, lelkiismeretfurdalásileg legalábbis.
Megesik ez jobb helyken is, nem helyes dolog, de nem is akkora baj, hogy emiatt edd magad.
Esküszöm eddig azt hittem, hogy csak viccelsz ezzel a nagy lelkismeretfurdalással, komolyan.
Gondolod,ha en atmegyek veletlenul /vagy nem egeszen/ a piros lampan,a gyerekj ebbol okulva,felnott koraban direkt es kovetkezetesen ezt fogja muvelni??
Egy fraszt.Hidd el,nagyon jo latnia azt egy gyereknek,hogy mi sem vagyunk tokeletesek,sot,ha meg magunkba is szallunk,es neha bocsanatot kerunk,ha nem volt igazunk,meg meg is novunk a szemukben,mert kiderul hogy apa-anya is emberbol van es nem valami istenseg
ja, azt azér hozzá kell tennem, hogy a tesóm most épp a bv vendégszeretetét élvezi, mert ittasan balesetet okozott ( rajta kívül még ketten sérültek súlyosan ). mikor nagyon picik voltunk, akkor az apánk volt alkesz. Aztán elváltak a szüleink. Néhány évre rá anyám lett alkesz. Gondohatod, hogy nem kergették az asztal körül, hogy legyen ő is alkesz, de a (majdnem az egész életében) látott példa gondolom igen mélyen beléivóditt a tudatalattijába. És most 27 évesen nyűgi a következményét.
na azért nem mondom, hogy eddig életemben ez volt az egyetlen bűnöm. de azért megpróbáltam mingíg úgy élni, hogy minél kevésbé zavarjak vele másokat.
és itt nem azon van most a hangsúly, hogy én nem fizettem ki egy-két kiflit, hanem azon, hogy azt az egészet nem gondoltam át vele, hogy ezt látens módon(? remélem itt nem írok nagy hülyeséget) belenevelem a gyerekbe. S amikor zsebre vágott egy csokit, akkor meg jól lecsesztem érte. S mivel még kicsi, nyilván nem tudott érvelni avval, hogy de hát anya is ezt csinálja.
Hé figyejj, ha ezzel azt akarod mondani, hogy amúgy minden másban olyan fehér és bűntelen vagy mint a hó, és eddig ez volt az egyetlen bűnöd, hogy megdészmáltátok a nagyáruház kiflikészletét mintegy 60 ft erejéig, és most, hogy erre ráébredtél olyan súlyos lelkiismeretfurdalásod van, hogy itt pityeregsz a klavi előtt és majd nem bírsz aludni, akkor én mindjárt vonyítani kezdek és felébresztem a férjemet aki szokásos délutáni szunyókálását végzi és annak nagyon rossz vége lesz.... ne tedd ezt velem jóasszony!:-)
Itten csak dumálgatunk erről arról, ez se nem erkölcsbíróság, se nem rendőrség!:-)
Hát azért az nem megy olyan könnyen, hogy elhatározom, hogy nem emésztem magam, osz kész. vannak dolgok, amibe annyira bele tudom magam lovallni, hogy képes vagyok napokig nem aludni tőle.
Annak viszont örülök, van valaki, aki helyre tett. De télleg.
Viszont az nem esett nehezemre, hogy őszintén beszéljek róla, csak olyan nagyon fura, nemis tudom megmondani milyen érzésem lett tőle. Amolyan gyötrő valami.
az biztos is, legközelebb, ha üzlet közelébe érek, tuti, hogy megjelenik leki szemeim előtt az index.
mostanában olyan a világ, hogy télleg ritka, hogy valaki akármilyen formában is önkritikát gyakorol. talán itt annyival volt könnyebb a helyzetem, hogy nem kellett állnom a pillantásokat. na, azt még normál hétköznapi helyzetben is nehezen viselem, ha többen néznek. főleg ha azért, mert vmit csináltam.
Velem 14 éves koromban annyira szemét volt egyszer egy bkv ellenőr, hogy azóta juszt is bliccelek ha tehetem. MIndig van a tárcámban 5 db buszjegy, és ha azt látom az ablakból, hogy ellenőrök szállnak fel (már szagról megismerem őket, mindig ketten vannak, csomag nélkül), akkor gyorsan lukasztok egyet, vagy ha rajtakapnak akkor emelt fővel mondom, hogy igen nem vettem jegyet elnézést mennyi a büntetés? Még így is csak a töredékébe kerül a közlekedés, mintha minidg mindenhol lukasztanék, annyit meg nem bkv-zok, hogy érdemes legyen bérletet venni... na kérem lehet engem is elhajtani aki akar.
És aki csak minimáljövedelem után fizet adót, holott a többszörösét keresi?
es ha most a fene nagy erkolcsi emelvenyunkrol elkezdjuk boncolgatni,hogy ki milyen adot nem fizet,ki mivel tud "jatszani",szvsz egyelten igazan feher sem lesz koztunk