Keresés

Részletes keresés

Bandibacsi Creative Commons License 2004.01.03 0 0 103
Szép jó reggelt kívánok, kedves szomszédokjelöltek!

Egyszer nyáron már keresgéltem leendő szomszédokat a fórumon, de csak azt a bizonyos budakalásziak topic-ját találtam, ott folytattam is egy kis diskurzust, aztán lassan az is abbamaradt. Ott egyvalakinek volt egy ismerőse, aki állítólag az A épületben lakik - nos, így szomszédok közt, ez már egészen más fíling!

Olvasgatva az eddigi forgalmazást, a szomszéd titulus persze szelíd túlzás, mi a G épületben fogunk lakni, de a nappali az a B felé néz, úgyhogy majd integetek nektek :). Remélem, lassan a G-beliek is megismerkednek a modern kommunikációs lehetőségekkel...

Egyébként nálunk is az egyik lakásválasztási szempont az volt, hogy az NE nézzen a tóra, a nyári zaj és forgalom miatt. Egyébként jónéhányszor jártunk kint nyáron is, én úgy tapasztaltam, hogy estefelé már szépen eltűntek a strandoló népek - NagyAnd, te ezt hogy látod? (Egyébként véletlenül nem 93-ban végeztél a BME-n informatikán? Mert ha igen, akkor mi nagyon ismerjük egymást ;).) Arról a bizonyos (francia?) beruházásról hol lehet olvasni?? Nagyon érdekelne!

Mit tudtok a tó mellett épülő sportcsarnokról? Fallabda lesz?

Ezúton szeretném együttérzésemet nyilvánítani azoknak, akiknek tavaly év végén kellett végigcsinálniuk ezt a kölcsönmizériát... Szerencsére mi nyár végén letudtuk a dolgot.

Klassz a képgyűjtemény a webshots-on!

Na sziasztok,
Bandibácsi

gaabor Creative Commons License 2004.01.02 0 0 102
Akkor neked már jó!

Mi mégcsak az els? értékbecslésen vagyunk túl. A leend? lakótársak szerint - akikkel a becsléskor találkoztunk - még több is lesz, amire persze újabb összeget kell majd átutalni. Nálatok hogy volt?

A tárolóvásárlást még a múlt év végén nyélbe ütöttük. Kocsibeállóra már nem futotta. (Állítólag lízingelni már nem lehet, mert nagyon jól fogynak!?)

P.S:: Olvastam valahol, hogy a henteseket már feltérképezted. A pékekkel hogy állsz? (Én azt hittem, hogy mindent a Coraban fogok majd venni.)

Előzmény: Sacyka (101)
Sacyka Creative Commons License 2004.01.01 0 0 101
Boldog új évet! :)

Belegondoltatok, hogy a következő szilvesztert már Budakalászon ünnepeljük?! :))))

Most röpködöm kicsit a föld felett, ugyanis ma beszéltem megint az OTP-vel, mert nem bírtam tovább. Azt mondta a néni, hogy MEGKAPTUK A HITELT!!!!!!!!!!!!! Ez volt a legszebb karácsonyi ajándékunk! :D
Úgyhogy nyugalom, ha ekkora összeget meg lehet kapni, akkor mindenki meg fogja kapni. :)

Sacyka Creative Commons License 2003.12.24 0 0 100
Boldog karácsonyt, népek! :)
gaabor Creative Commons License 2003.12.24 0 0 99
Mindenkinek sikeres faállítást és pezsg?nyitást kívánok!
TÜNDÉr Creative Commons License 2003.12.22 0 0 98
A jan. 15-öt nem az elbírálásra, hanem az értékbecslőre értették, ennek ellenére szombaton megtörtént. Elméletileg minden lakáshoz külön kimennek, gyakorlatilag, most 4 lakásnál voltak, és kb. 8-10 perc alatt megvolt a négy. Amit nem értek, hogy az egyik lakónál már másodjára voltak kint, ún. szemlén.
A fölsdzinten már bent vannak az ablakok, erkélyajtók, csak nálunk még hiányzik a félkör-ablak.
Parkolót mi nem veszünk, tárolót igen. Ez utóbbit, pont most intézi a párom. Egyébként, meg vagyok győződve, hogy nem jogos, hogy az egész után fizetünk ÁFÁ-t.
Előzmény: Sacyka (97)
Sacyka Creative Commons License 2003.12.20 0 0 97
Akkor megnyugodtam! :)

Vajon minden egyes lakásnál külön kimászik az értékbecslő és megnézi ugyanazt a házat??? Szerencsére mi csak a régi házunkat ajánlottuk fel fedezetként. Mire mondták, hogy jan. 15-ig ne idegeskedjetek? Mármint az elbírálással? Ilyen gyorsan megtennék??? Mi már túlléptük a három hónapot.... Bár azt mondták, hogy ilyen nagy összegnél kétszer is megnézik (a szó szoros értelmében is), hogy kinek adják.

Kimennék, de holnap isiben vagyokm, mi vasárnap terveztünk kimenni. De azért írd meg, hogy vannak-e már ablakok! :)

Váljék egészségükre! :) Ez akkor azt jelenti, hogy idén már nem csempéznek? Sebaj! :)
Bár ahhoz képest, hogy a B. ötször a lelkünkre kötötte, hogy nov. 10-ig feltétlen vigyük ki a csempéket. :) Még jó, hogy a laminált padlót korlátlan ideig raktározza nekünk ingyért a kereskedő.

Vett valaki parkolóhelyet? És tárolót?

Egyébként megnéztem a C épületet... Háááát... Én ott nem vettem volna lakást, teljesen unpraktikusak. Pont jókor szálltunk be! :)

Előzmény: gaabor (96)
gaabor Creative Commons License 2003.12.19 0 0 96
Úgy néz ki, hogy rendben vagyunk hitelügyileg.

Holnap reggel megyünk az építkezésre, mert jön az értékbecsl?. (Bár az OTP-ben azt mondták: január 15 el?tt ne is idegeskedjünk, ha nem hívnak vissza.)

Valaki jön még holnap a fórumról?

P.S.: A biztonsági ?rt kivéve január 5-ig mindenki szabadságra megy. Csempét vagy egyéb beépítend? anyagot ne vigyen senki, mert nincs aki átvegye.

Előzmény: Sacyka (95)
Sacyka Creative Commons License 2003.12.14 0 0 95
Sziasztok!

Lassan megáll az eszem! Ezt a cikket olvassátok el! Rendes földhivatali nyitvatartás a jövő héten

Szóval nem kell parázni, csak az ügyvédre rádörrenni, hogy a héten húzzon el a földhivatalba és nyújtsa be a javított szerződést.

Egyébként ha 3 ügyvéd látta, akkor gondolom az egyik a P., és akkor az ő hibája, sorozatban cs***te el a helyrajzi számokat.

gaabor Creative Commons License 2003.12.14 0 0 94
Ha valakit érdekel: a topart.hu szerint elkelt az összes lakás A és B épületben. Felkerült a honlapra a C épület látványterve, illetve az alaprajzok.
gaabor Creative Commons License 2003.12.14 0 0 93
Nem teljesen:
A szerz?dést látta 3 ügyvéd, 2 OTP-s és legalább 1 földhivatali alkalmazott.
Előzmény: yaszs (90)
Sacyka Creative Commons License 2003.12.13 0 0 92
Hát, majd kiderül, hogy miért nincs még elfogadva az OTP által. A kezdet a nehéz, mert ki kell jelölni ellenőrt, gondolom, aztán talán majd gördülékenyebb lesz.

Ami meg a táblán van, az szerintem a szerkezetkész állapot. Szóval amikor nem zajonganak tovább. Attól még arrébb van az átadás.

Előzmény: yaszs (91)
yaszs Creative Commons License 2003.12.13 0 0 91
Sziasztok,

Az készültségi fok elfogadása egy kicsit aggaszt... mi van ha az 100%-os készültségnél is ugyanez történik?
Az átadás dátumáról mit tudtok? Ami a táblán van, nincs összhangban a szerződéssel.

Előzmény: Sacyka (87)
yaszs Creative Commons License 2003.12.13 0 0 90
Ez hihetetlen!...és nem vette észre sem az ügyvéd, sem a földhivatal, sem az OTP?
Előzmény: TÜNDÉr (86)
Sacyka Creative Commons License 2003.12.12 0 0 89
Ajaj!
És szóltatok az ügyvédnek? Mert akkor lehet, hogy ha ma nem jegyezték be, akkor elbukjátok a kedvező kamatot! Mindenképpen hívjátok fel az ügyvédet és tisztázzátok a dolgot! Egyébként a P. ügyvédúr pont ugyanezt játszotta el velünk, azért csúsztunk 3 hetet a benyújtással. Csak én akkor nem tudtam benyújtani, mert nem volt tulajdoni lapunk - mert én balga azt hittem, hogy a keretszerződés esetén van nekik össznépileg, nem kell személyenként benyújtogatni, mellesleg a P. sem említette, hogy kell -, és mivel be kellett szereznünk a telekkönyvi kivonatot, a szám bediktálásakor észrevettem, hogy a szerződésben rossz helyrajzi szám szerepel.

Most elolvastam egy összefoglalót az új rendeletről, ami megtalálható a Magyarország.hu oldalán. Ez azt mondja, hogy egyrészt az a fő, hogy legkésőbb ma alá legyen írva és ellenjegyezve a szerződés, és legkésőbb ma éjfélig benyújtva a földhivatalhoz. Ezt TÉRTIVEVÉNYES levélben is meg lehet tenni. Ezek után legkésőbb dec. 22-ig be kell fogadnia a banknak a kérelmet. Ennyi.

LEGFONTOSABB INFO!!!
A kamatváltozás NEM vonatkozik az ezen határidőn belül befogadott hitelkérelmekre vagy a már megkötött hitelszerződésekre, legfeljebb húsz évig. Tehát amitől féltem, hogy a köv. kamatperiódusban mi is megkapjuk a megemelt kamatot, nem következik be!!! HURRRRÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!! :))))))))))))))))

Mostmár csak meg kellene kapni azt a hitelt. :)

Előzmény: TÜNDÉr (88)
TÜNDÉr Creative Commons License 2003.12.12 0 0 88
Kaptunk ilyen számot, amit írsz, csak éppen az a gond, hogy pont a LÉNYEGES papírok rosszak. Szerence a szerencsétlenségben, hogy az ügyintéző sem vette észre, hogy nem stimmel a tulajdoni lap, és így átvette a papírokat. Most lassan derülgetnek ki a dolgok, és vszeg nem is a földhivatal hibája volt, hanem az ügyvéd hagyott a szerződésünkben rossz helyrajzi számot... Mindenesetre, most nagyon izgulunk.
Előzmény: Sacyka (87)
Sacyka Creative Commons License 2003.12.12 0 0 87
Sziasztok!

Lassan már én is teljesen beparáztam a hitel miatt... De szerencsére tegnap több viszonylag jó hír ért.
Egyrészt sikerült telefonon beszélnem az Erzsébet utcai OTP-vel! Ezért azért olyan nagy szó, mert fél éve először fordult elő. Azt mondták, hogy majdnem elfogadták már a kérelmünket, csak mégegyszer ellenőrzik, mert ilyen nagy összeget kértünk. Remélem, igaza volt az ügyintézőnek, és ez csak azt jelenti, hogy megnézik, hogy tényleg van-e minimálbérünk, meg hogy korrekt volt-e az értékbecslés. Istenem! Már úúúúúúúúúúúgy túllennék rajta.
A másik az, hogy az OTP Jelzálogbank elnök-vezérigazgatója nyilatkozott a tévében, és ő azt mondta, hogy azok, akik ma éjfélig aláírják és ellenjegyeztetik az adásvételi szerződést, és a tulajdoni lapon széljegyzettel szerepelnek, és dec. 22-ig befogadja a bank az igénylést, azok még a régi feltételek szerint kapnak hitelt. PFŰŰŰŰŰŰŰŰŰ!!!

A befogadás azt jelenti, hogy elvették a papírokat és kaptál egy ún. prelak (asszem így mondják) számot, ami egy előzetes nyilvántartási szám. Szóval a lényeg az, hogy akkor fogadják be, ha minden LÉNYEGES papír megvan. Kisebb papírokat utólag is lehet csatolni, sőt, van, amit csak a szerződéskötéskor kérnek pótolni. Ha ez megvan, akkor megnyugodhatsz a kamat miatt. :) Bár ez még nem jelenti azt, hogy tényleg kapsz hitelt. :) De azért remélem, hogy egyikünkkel sem lesz gond.

Viszont nem emlékszem pontosan: ugye a kérelem benyújtásakor még nem kellett nyilatkozni arról, hogy milyen kamatperiódust kérsz? Mert gondolom innentől kezdve a dec. 22. előtt benyújtott hiteleket mindenki 5 éves periódussal fogja kérni.

Mégegy hír: beszéltem a héten a B. építésvezető úrral. Az apropó az volt, hogy ahogy rendezgettem a képeket, feltűnt, hogy FORDÍTVA SZERELTÉK BE A KÁDAT! Még szerencse, hogy fényképeztünk, mert full sötét volt, csak a képen látszott valami. Felhívtam, olyan volt a hangja, mint akinek már tele van a hócipője aznapra. De azt mondta, hogy ha tényleg fordítva van, akkor természetesen megfordítják. Azért történt ez a malőr, mert eredetileg a tervekben úgy szerepelt, hogy az ember háttal ül az ajtónak, ami nekem nem kényelmes, ezért megfordítottuk. De ez valahogy elkerülte a figyelmüket.
De még szerencse, hogy beszéltünk, mert kiderült egy-két turpisság. A kád mögé terveztünk egy parapetet, mert itthon is bevált, hogy van egy 30cm-vel a kád fölött levő kis padka végig a fal mellett a kád hosszában. Itt tartjuk a mindenféle flakonokat és zuhanyozásnál roppant praktikus. Na most kiderült, hogy ezt a padkát ők a kád magasságában tervezték. Onnan derült ki, hogy megkérdezte, hogy hol legyen a csap. Na szerencsére ezt is elintéztük.
Aztán kiderült az is, hogy annak ellenére, hogy megbeszéltük, hogy a törölközőszárító a kád végében lesz (ez úgy volt megoldható, hogy érintésvédelmi okokból nem kértünk elektromos patront bele, legföljebb nyáron maguktól száradnak a törölközők), vagy nem rajzolta be, vagy nem nézte meg, mert elcsodálkozott, hogy a kád végében az a létraszerű képződmény a terveken a radiátor. Sebaj, ez is tisztázódott.

Mindenesetre roppant korrekt csapat! Minden problémát megoldanak. Amikor a csempéről beszéltünk, azonnal azt mondta, hogy a csempék átadás után az ő felelősségük, ha bajuk lesz, állják a cehhet.

Ja, mégegy dolog az eszembejutott. Az OTP-ben azt mondták, hogy hiába izgul a Tópart, hogy mikor fizetünk, még nincs elfogadva a készültség, úgyhogy azok után sem fizetnek, akik már megkötötték a hitelszerződést. Mondjuk az kérdés, hogy ez kinek a hibája. Lehet, hogy ők időben szóltak, hogy kész, csak az OTP nem küldte még ki a műszaki ellenőrét. Na mindegy, mostmár kevésbé parázom, de azért szorítsatok nekem, mert ha nem kapok hitelt, akkor kénytelenek leszünk a kocsiban lakni a beállónkban. :)

Előzmény: TÜNDÉr (86)
TÜNDÉr Creative Commons License 2003.12.12 0 0 86
Gondolom, azóta számotokra is kiderült, hogy titeket már biztosan nem érint a változás hitelügyben. Mi végre tegnap adtuk be a papírokat az OTP-be, és gondoltam fellélegezhetünk. Elkezdtem nézegetni a tulajdoni lapot és akkor vettem észre, hogy nem jó helyre jegyeztek be bennünket, hanem, a Kaláz Tópart telkére. Szóval van még egy "kis" tenni- és izgulnivalónk...
Most ugye azt emlegetik, hogy a 22éig befogadott hitelek még a régi feltételekkel élnek. Mit jelent az, hogy "befogadott"? Ad valami igazolást a bank? Ugyanis egyik hiradóban valami befogadó nyilatkozatot emlegettek. Mikor számít befogadottnak? Ti kaptatok valamit?
Előzmény: yaszs (85)
yaszs Creative Commons License 2003.12.10 0 0 85
Sziasztok,

A parkolóval kapcsolatban megint tévedtem: az út túloldalán lesz egy parkoló a G épület mellett-mögött, de tényleg nem túl nagy.
Kiegészítő fedezetet nem ajánlottunk fel, de az új lakásra felvett hitelnél is kell értékbecslés, ez történt meg most, gyors és fájdalommentes volt, nem történt semmi érdekes,csak annyi, hogy az OTP Ingatlan Rt, akik az értékbecslést végzik (nem az OTP Bank) még nem kapott alaprajzot a házról. Ha az új lakást is felajánljátok fedezetként ne felejtsetek el időben építési engedély másolatot szerezni (Beánál van), mert nekünk is az utolsó pillanatban kellett érte rohanni.
A lakáshitelek változásáról mit tudtok? Érint ez bennünket? Milyen jogszabályok vonatkoznak ránk: a hiteligénylés benyújtásakor, a szerződés aláírásakor, vagy a folyósításkor érvényes jogszabályok? Gyors számításaim szerint évi több százezer forint is múlhat a dolgon.

Előzmény: Sacyka (81)
TÜNDÉr Creative Commons License 2003.12.10 0 0 84
Én úgy tudom, hogy a benyújtás dátuma számít, és ez sajnos a megelőlegezett hitelre is érvényes.
Előzmény: Sacyka (82)
Sacyka Creative Commons License 2003.12.09 0 0 83
Megpróbáltam utánanézni, de nem volt idegem olyan részletesen végigolvasgatni, hogy megtaláljam. :)
A Nemzeti Lakásprogram Iroda honlapján mindenféle dokumentumot meg lehet találni, esetleg olvassátok el. :) Álmos vagyok. :(
Sacyka Creative Commons License 2003.12.09 0 0 82
De, jövőre változik az összege. De épp azért hülyeség, amit az ügyintéző mondott, mert nem a hitelkérelem benyújtása, de még nem is a hitelszerződés aláírása a mérvadó dátum, hanem amikor igénybeveszed. Ha jól tudom.
Előzmény: TÜNDÉr (80)
Sacyka Creative Commons License 2003.12.09 0 0 81
Még mindig csodálkozom... Ha a drótkerítés helyén lesz a kerítés, akkor max. 3-4 autó fér el mellette, hogy még mögöttük közlekedni lehessen. Ugyanis a töltést nem lehet lebontani a patak miatt. Ez nincs rajta a látványterven. Egyébként ki mondta ezt az autóbeállót? A Bea valami ilyesmit mondott nekünk nyáron, de azóta több helyről hallottam, hogy az már nem aktuális. Mindenesetre holnap rákérdezek U. úrnál.

Ezekszerint ti is felajánlottatok kiegészítő fedezetet? A mi értékbecslőnk nagyon szimpatikus, fiatalosan öltözött, harmincas nő volt, digitális fényképezővel. :) Fényképezett két szobában, meg a kertet tök lazán, aztán kitöltöttünk egy fél oldalas kérdőívet, hogy hány szintes, hány szobás, hány fürdős, milyen burkolatú, milyen fűtésű. Kb. öt perc volt. Aztán megkínáltuk egy csésze kávéval és elbeszélgettünk a környék lakáshelyzetéről, meg hogy ő is most költözik, meg ilyenek. Rákérdeztem, hogy milyen négyzetméterárral számolnak ezen a környéken, és mondott is egy tól-ig számot, aminek az alsó határa körül lesz, mivel ez többszintes ház és az állítólag most nem divat. De így is bőven fedez mindent.
Egyszóval pozitív élmény volt. Majd mesélj te is! :)

Előzmény: yaszs (79)
TÜNDÉr Creative Commons License 2003.12.09 0 0 80
Mikor változott az ÁFA-visszatérítés összege? Még az OTP-ben is 400e-ről tudnak. Nem jövőre lesz más?
Előzmény: Sacyka (76)
yaszs Creative Commons License 2003.12.09 0 0 79
Természetesen nem a kertbe állnának be az autók, hanem a kerítésen kívül sorakoznának. A C07-es képen nagyjából látszik, hogy hol lehetne a kerítés mellett parkolni. A leendő kerítés a tervek szerint a jelenlegi drótkerítés helyén lenne, legalább is ezt mondták...
Holnap jön az értékbecslő a az OTP-től, nálatok volt már? Mi a tapasztalatotok?
Előzmény: Sacyka (76)
TÜNDÉr Creative Commons License 2003.12.09 0 0 78
A fajátszótér ötletéhez mi is örömmel csatlakozunk!:)))
Előzmény: yaszs (75)
TÜNDÉr Creative Commons License 2003.12.09 0 0 77
Szóval, könnyen lehet, hogy nem az egészet adják át, hanem cak a rehab.központ, ott nem 1-2 hete vannak bent az ablakok, hanem már legalább 2 hónapja. A Kaláztópart honlapján meg tudod nézni, hol lesz pontosan, a Cora felőli oldalra esik. A Gézengúz Alapítványé lesz, születés során sérült gyerekeket kezelnek. Kb. 2 hete volt egy rádióbeszélgetés az alapítvány valakijével annak kapcsán, hogy néhány héten belül megnyílik a budakalászi központjuk.
Előzmény: Sacyka (70)
Sacyka Creative Commons License 2003.12.08 0 0 76
Még mindig nem elég mára belőlem. :)

Kitettem egy nagy halom képet a honlapomra, nézzétek meg! A Tündérék lakásáról készült képek is végre kikerültek, lehet csemegézni.
Az Alaprajzok, látványtervek könyvtárba pedig betettem az új tábláról készült képet. Minden fontos elérhetőség rajta van (U. úré kivételével).

Továbbra sem értem, hogy a szerződésnek mi köze van az ÁFA-visszatérítéshez, már csak azért sem, mert az azóta megváltozott, és már nem 400e. Na mindegy, nekünk nem reklamálták.

A kocsibeállók ügye engem is érdekel, majd rákérdezek U. úrnál, de tudtommal azt a tervet már elvetették. Aztán lehet, hogy nem. De nem örülnék, ha a kertben 20-30 autó mászkálna összevissza. Egyébként annyi tutira nem férne be.

Szerintem is kéne kerítés és kapu, esetleg nem átmászhatatlan, de legalább a gyalogosforgalom ne rajtunk menjen keresztül.

NagyAndnak meg csak annyit, hogy érdekes, hogy a Tópart nem fizette a számlákat. Vajon milyen meggondolásból?

yaszs Creative Commons License 2003.12.08 0 0 75
Sziasztok,

Örülök, hogy a kert sorsa végre rendeződni látszik, lehet hogy bennünket is érint egy kissé. Erről, meg a riasztóról jutott eszembe, hogy tudjátok-e, hogy a ház előtt lévő közös használatú kert mennyire lesz nyitott. Szabad lesz-e a bejárás mindenkinek (a Cora felé sokaknak shortcut lehet a kert a töltés felől), vagy zárt lesz? A látványterven ugyan szerepel kerítés + kapu, de végül az A épületben is elmaradt a kapu.
Ha zárt lesz a kert, hogyan tudnak a vendégek bejutni a lakásokba? Kaputelefon lesz a külső kertkapu mellett? Egy zárt játszóteret jó ötletnek tartanék, a tulajdoni lapon lévő születési dátumok alapján (remélhetőleg) néhány éven belül sok gyerek lesz a házban, kérdés persze, hogy mennyibe kerülne a játszótér.

Az autóügyekhez: a B épület előtt is lesz szabadtéri parkoló, ha jól láttam a terveket, kb. 20-30 autónak elég lesz.

+ a múltkor voltunk a Tavirózsában, nem is olyan szörnyű...

Előzmény: Sacyka (72)
TÜNDÉr Creative Commons License 2003.12.08 0 0 74
Szóval nekünk is fel volt tüntetve a vételár bontva telekhányadra, felépítményre plusz annak ÁFÁ-jára, nem ezzel volt probléma, hanem, hogy ugye fel kellett azt is tüntetni, hogy a vételárból mennyit fogunk önrésszel fizetni és mennyit hitelből. De ez az OTP-nek (vagy éppen az ügyeletes ügyintézőnek) nem volt elég, hanem tovább kellett bontani, hogy a hitelből mennyi a megelőlegezett hitel (mivel ugyanis az nem számít önrésznek, hanem a hitel összegéhez írják, és "bemutatáskor" jóváírják) és külön, hogy vissza szeretnénk igényelni a 400e ÁFÁ-t. Szerintem sincs sok közük hozzá egyébként, hogy én ezt a lakás adás vételi szerződésbe beleveszem-e vagy nem, de ő azzal indokolta, hogy csak így biztosított, hogy a megelőlegezett hitelt tényleg ehhez az ingatlanhoz fogom igénybe venni. Nem mintha egy sima nyilatkozattal ezt nem tehetném meg.
Egyébként mi is P. ügyvéd úrnál kezdtük el az egész herce-hurcát, csak a kert miatt elhúzódott a dolog, de ugyanazt a szerződést vittük az U. ügyvédúrhoz.
Előzmény: Sacyka (68)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!