Keresés

Részletes keresés

JaMaN és Gonzi Creative Commons License 2003.06.30 0 0 253
Kedvcsinálónak egy jó kis kép, hátha újra kedvetek támad írni a fórumba:)

JaMaN és Gonzi Creative Commons License 2003.06.26 0 0 252
Én is nehezen viselem.
Szeretnék néha hidegvérű lenni én is, bár télen eléggé megszívnám :)))
Mamut79 Creative Commons License 2003.06.26 0 0 251
Az még oké, hogy ők elég jól bírják, én viszont nehezen tűröm! :-)))
Előzmény: JaMaN és Gonzi (250)
JaMaN és Gonzi Creative Commons License 2003.06.26 0 0 250
Hali!

Nekem is feltünt, hogy egész nap senki nem ír bele:)
én úgy tudom, hogy egész jól bírják, viszont egy bizonyos szint fölé nem jó ha megy a terkóban a hőmérséklet, ez azt hiszem 45 fok körül van, de persze lehet hogy rosszul tudom.

Szóval bírják, egy bizonyos mértékig, de nem jó túlzásba vinni :)

Mamut79 Creative Commons License 2003.06.25 0 0 249
Sziasztok!

Nagyon csendben vagyunk itt! :-))))

Finoman érdeklődnék Manótól a sövénylegukról szóló cikkéről. :-)

A leguk hogy bírják a meleget? Ottó élénkebb mióta ez a 30 fok van árnyékban.

JaMaN és Gonzi Creative Commons License 2003.06.24 0 0 248
Szia!

Megnéztem tegnap a Leguán állatkereskedésben azt a Zöld Leguános füzetet, 20 oldalas, és tényleg sokminden van benne, de én végiglapozgattam, és nem találtam olyasmit, ami az Iguanainfo -n ne lenne fent.

De majd fizu után megveszem, és lecsekkolom :)

Egyébként sok Sera típusú fénycső van, a Leguánhoz a Sera Terra Uv nevű kell, direkt leguánhoz ajánlják, a dobozán is egy legu van :)

JaMaN és Gonzi Creative Commons License 2003.06.23 0 0 247
Olvasom még :)
okés, ha megyek ma be, mindenképpen megkérdezem Neked....ez attól függ mikor tudok elindulni, és odaérek-e még időben a barátnőmért, ha lesz idő, bemegyek...

egyébként én vettem hiperszuper fénycsövet a szülinapjára (mármint Gonzinak) , Serra típusú, akik táplálékkiegészítő porokat is gyártanak hüllőknek, és kicsit több, mint 5 ezer forint volt, de tud mindent, amit egy ilyen csőnek tudni kell :)

JaMaN és Gonzi Creative Commons License 2003.06.23 0 0 246
Így van :)
Éjjenek a Leguánok és a Leguántartók :)

jaja, gondok vannak, vagyis annyi a gond, hogy egy hónap múlva lejár a szerződésem, és nem fogják meghosszabítani, de az az igazság, hogy nem is akarom, úgyhogy most melót keresek ezerrel :)

Mamut79 Creative Commons License 2003.06.23 0 0 245
JaMaN!

Ha esetleg még olvasod, akkor kérdezd már meg légyszi a leguánosokat, hogy mennyiért lehet náluk hüllőneont venni!? (Asszem biolux fénycsőnek hívják)

Köszi!

Mamut

Mamut79 Creative Commons License 2003.06.23 0 0 244
Nocsak? Gondok a melóhelyen? Én is rövidre zártam a dolgot februárban. Kiléptem. :-( De! ÉLJENEK A LEGUÁNOSOK! Meg persze a LEGUÁNOK! :-) Ezt az örömet egy főnök sem veheti el tőlünk!
Előzmény: JaMaN és Gonzi (243)
JaMaN és Gonzi Creative Commons License 2003.06.23 0 0 243
A Tutuarásat már olvastam, alapinfók vannak benne főleg, a másikat meg megveszem ma, úgyis járok a délinél a Leguán felé, beugrok egyért, de nagyon kedves Tőled, hogy felajánlottad, köszönöm szépen :)

Épp ezerrel melót keresek, kicsit szaggatottan vagyok csak a fórumon :)

Előzmény: Mamut79 (242)
Mamut79 Creative Commons License 2003.06.23 0 0 242
Igen! Az egyik a Tuatara füzetek sorozatban megjelent "Leguán, baziliszkusz, víziagáma" a másik egy Deák Zoltán nevezetű úrhoz kapcsolódik aki fáradságot nem kímélve szedte össze az információkat a netről és nem utolsó sorban a Leguán bolt szakembereitől. A füzet címe "A zöld leguán", 96-ban jelent meg, asszem csak a Leguán boltban lehet kapni 8-900 ft körüli áron. Egy egyszerű, a4-es lapokból összefűzött könyvecske, de igen információdús. Ha kell, lefénymásolom neked!

Kicsit tolódik a sövényleguim érkezése, kb jövő hétig, de múlt héten már megnéztem őket a gazdijuknál. Nagyon aranyosak! :-)

Előzmény: JaMaN és Gonzi (239)
JaMaN és Gonzi Creative Commons License 2003.06.23 0 0 241
Szia!

Köszi a választ:)
Már több helyről is hallottam, hogy egészen sokáig kibírják kaja nélkül, de azért nem hiszem, hogy éheztetni fogom szegénykét:)

de beszerzek ehető dísznövényeket, és beteszem a terráriumba, ha esetleg úgy adódna, hogy nem megyek haza egy két napig, tudjon mit enni.

a ficust így is meg szokta dézsmálni :)

Üdv

Basiliskus Creative Commons License 2003.06.23 0 0 240
Sziasztok!

JaMaN!
Általánosságban igaz, hogy a növényevöket gyakrabban kell etetni, de az is, hogy a hüllök sokáig kibírják kaja nélkül, föként ha víz rendelkezésre áll, hiszen nem kell a testük melegítésére annyi energiát fordítani, mint az állandó testhömérséklet? állatoknak. Nekem volt kígyóm, amelyik fél évig nem evett, utána vígan. Így el tudom képzelni, hogy a leguánok is kibírnak néhány hetet.

Üdv, Basiliskus

Előzmény: JaMaN és Gonzi (237)
JaMaN és Gonzi Creative Commons License 2003.06.23 0 0 239
Arra gondolsz, ami füzet jellegű, és nem csak leguán van benne, hanem vizi agáma, meg szalagos varánusz is?
vagy konkrétan leguánokról szóló könyv jellegű és hosszúságú könyv?:)
mert én, és az egész családom és baráti köröm vadászott már ilyen könyvre, de sajnos kevés sikerrel :)

Előzmény: Mamut79 (238)
Mamut79 Creative Commons License 2003.06.23 0 0 238
Szerintem csak 7végi hallgatásba merültünk! Másrészt szerintem csak én vagyok az egyetlen a listán aki otthonról netezik. :-) Hétvégenkét tehát beszélgethetnék magammal. :-)

Egyébként jelent meg magyar leguános könyv.

Szerintem egy legu csak akkor nem eszik napokig ha valami stressz érte. Mint nálam Ottó mikor megkaptam. Másfél hétig nem evett.

Előzmény: JaMaN és Gonzi (237)
JaMaN és Gonzi Creative Commons License 2003.06.23 0 0 237
Sziasztok!

Kifogytunk a témából?:)))
Akkor nem csoda, hogy nem jelent meg a leguánokról magyarul könyv :)

Nos, Ti tapasztaltatok már olyat, hogy nem eszik egész nap az állat?
olvastam valahol, hogy két napot vígan kibírnak, de akár heteket is kaja nélkül, szerintem ez egy kicsit túlzás, bár nem vagyok benne biztos, hogy nem igaz.

Üdv

Mamut79 Creative Commons License 2003.06.20 0 0 236
Nálunk is van matsek! Több is. Most már van egy újfunlandink is! :-) De a matsek megmarad annál, hogy leül a terkó előtt és néz. Bár a terkó alsó része rácsos, Ottó a legritkább esetben tartózkodik a földön, a matsek meg amúgy sem kezdeményező típus. Érdeklődve figyelik egymást míg meg nem unják.
Előzmény: piszeorrucicus (234)
JaMaN és Gonzi Creative Commons License 2003.06.20 0 0 235
Nekem van cicám is, meg leguánom is, nincs addig baj, amig nem találkoznak :)
Gonzinak egészen sötét színe lesz, ha megérzi a macskát, de nálunk úgy van, hogy abba a szobába nem mehet be a macsek, ahol Gonzi és a terrárium van :)

Szóval ha megoldható, hogy ne kerüljenek egy légtérbe, szerintem nem lesz gond.

piszeorrucicus Creative Commons License 2003.06.20 0 0 234
Ha megvalósul az új terkód és papagáj sem kerül a régibe, adj némi füstjelet... Lehet, hogy érdekelne :))

Bár lehet, hogy cirka 10-14 évre el kell felejtenem a leguántartást :(( Merthogy a most 9 hónapos szobacicusommal nem tudom, hogy jönnének ki... A kutya még hagyján, ő jó nagy, és azok alapján, amiket itt olvastam, vele tán nem lenne gond. De ez a matska... minden mozgó élőlényt levadász. Na persze, amennyiben ez a mozgó élőlény rovart jelent, a matsek tevékenysége egészen üdvözitőnek mondható :)))

Tényleg, van itt valakinek tapasztalata, hogy esetleg tartható egyszerre cicus és leguán?

Előzmény: Mamut79 (230)
JaMaN és Gonzi Creative Commons License 2003.06.20 0 0 233
Vundábá :)
tényleg nagyon szép, imádom a leguánok szemét, hihetetlen okos nézésük van :)

Ottónak is:)

Előzmény: Mamut79 (232)
Mamut79 Creative Commons License 2003.06.19 0 0 232
És íme egy friss portré Ottóról!

JaMaN és Gonzi Creative Commons License 2003.06.19 0 0 231
Egy próbát megér szerintem, hátha jutányos áron kell valakinek :)

fórumokon be lehet dobni :)

Előzmény: Mamut79 (230)
Mamut79 Creative Commons License 2003.06.19 0 0 230
Nem hiszem, hogy el tudnék adni egy szekérnyt ágakkal teletűzdelve. :-) Még nem tudom mi lesz vele. Lehet, hogy papagájt rakok bele! :-))))
Előzmény: JaMaN és Gonzi (229)
JaMaN és Gonzi Creative Commons License 2003.06.19 0 0 229
Ja, úgy minnyá más:)
és a régivel mi lesz?
eladod, vagy veszel egy másik hüllőt bele?:)
Mamut79 Creative Commons License 2003.06.18 0 0 228
Ezt a rendszert az új beépített terkóba gondoltam. :-)
Előzmény: JaMaN és Gonzi (227)
JaMaN és Gonzi Creative Commons License 2003.06.18 0 0 227
Aha, úgy lehet hogy jobb lesz

de nem félsz, hogyha ez eredetileg szekrény volt, hogy a fa elkezd majd rohadni?
a pára miatt egy idő után el fog kezdeni, de ha még víz is fog folyni benne folyamatosan, sokkal nagyobb lesz a páratartalom, és hamarabb elkezd rohadni....

mondjuk egy vékony műanyag betét mindenhova, ahol fa van, megoldás lehet szerintem....

Előzmény: Mamut79 (226)
Mamut79 Creative Commons License 2003.06.18 0 0 226
A terkó (ami valójában szekrény) 55 cm széles, 120 cm hosszú és 160 cm magas. Lehet, hogy a vízesést nem műsziklával, hanem eredeti kővel és csemperagasztóval oldom meg!
Előzmény: JaMaN és Gonzi (225)
JaMaN és Gonzi Creative Commons License 2003.06.18 0 0 225
így már mindjárt más:)
mekkorák is a méretei a terkónak?

egyébként óvatosan a vízeséssel, valamilyen rétegel be kell vonni a műsziklát elötte, mert széjjel fog rohadni neked, az meg nem túl jó mulaccság....

Nekem is van egy cső, meg van medence alatta, csak egy szivattyú kéne hozzá, de pont Gonzi kedvenc napozóhelyén folyna végig a víz, nem hiszem, hogy örülne neki, meg énsem a vízcsobogásnak :)

Előzmény: Mamut79 (224)
Mamut79 Creative Commons License 2003.06.18 0 0 224
Eddig nem! De most! Bár ezen nem igazán lehet jól látni a méreteit de mindegy! Tudom, hogy egy kicsit kopár, de mikor kaptam Ottót akkor még nem voltam jártas hüllőkben és műszikla gyártásba! Hamarosan elkezdem építeni Ottó helyét és ha minden jól megy kis vízesése is lesz neki! :-)

Előzmény: JaMaN és Gonzi (223)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!