Képzeljétek,tegnap bár nagyon szép volt,ahogy ráfagyott a fákra,bokrokra az ónoseső,de a nagy spirálfűznek letörte 6-7 nagy ágát,rá az alatta lévő bokrokra,nyírfákra,azok továbbtörtek.A kis borókák és tuják lehasaltak a nagy súly alatt,de szerencsére mára felegyenesedtek.Most csak összefüggő vízréteg van a kertben,tiszta kerti tó az egész.És csak esik és mindig esik.....
Ez a recept mazsolával is kitűnő. Kipróbáltam. Lehet kapni, azt az óriás szemű mazsolát. Nagyon fincsi lesz a rumtól. De csak óvatosan szabad szemezgetni :)) Én nem szoktam alkoholt inni, de ezt a rumos mazsolát szívesen szemezgetem. Szerintem aszalt szilvával is kitűnő lehet. Gyerekkoromban a szüleim csináltak fügebort, és a vendégeket azzal kínálták. Én még sosem ittam, de nem lehetett rossz, mert emlékeim szerint, mindig megdicsérték.
Lehet, hogy életem végéig csóró maradok, de nem szedek licencdíjat! A tudás az egyetlen olyan dolog, amit akárhány embernek szétoszthatsz, mégis mind megmarad neked is, így hát én nem fukarkodok vele. Add tovább nyugodtan!
Nagyon egyszerű: végy egy kiló saját termésű, házilag aszalt fügét, negyedeld el, hogy a rum jobban átjárja, és tölts rá egy fél liter rumot valami nagyobb, jól zárható üvegben. 1-2 napig érleld, azaz napjában néhányszor forgasd össze, hogy a rum minden részét érje. Szervírozd jó társaságban, és akkor a hangulat is még jobb lesz!
Nekem is volt sok fajta,virágoztak is,aztán apránkémt kipusztultak,már csak a túlélők maradtak,mert vásárolni nem vásárolok már én sem.Pedig télikertben tartottam őket,tápoztam,pihentettem,úgy ahogy a nagykönyvben le van írva,aztán felnőttem és nincs nagy kényeztetés.A maradékkal jól vagyok,így is elég ápolgatni őket.
Nálam nem akarnak még virágozni,sőt a tavasszal sem akartak,most azért szenvedtetem őket,hátha észbe kapnak,mert előtte sokat virágoztak,elkényeztettek.A rumos fügédet terjesztem,licenc gyanús?
A leanderek még nálam is kint vannak, mert azok dézsában vannak, és egyébként is kibírnak 1-2 fok mínuszt. Ja és az angyaltormbiták is kint vannak még. De a dézsásakat csak megfogom, és berántom, ha fagyveszély van, de a kiültetetteket akkor már nincs időm becserepezni.
Egy időben teljesen meg voltam bolondulva az orhideákért, meg a broméliákért. Sok egyéb trópusi növényem is volt, de már elmúlt rólam ez az őrület. Túl sok velük a macera. Télen havat kellett olvasztanom a locsoláshoz, mindig párásítani, stb. De azért még mindig megcsodálom őket. Nálad nyílik rendszeresen? Tegyél fel róla egy képet
Ami cserépben/dézsában van, azt már bevittük a télikertbe, a felszedősek (agapanthus, canna stb.) még várnak a biztonságba helyezésükre. Én a cymbidiumot már behoztam, nem a hideg miatt, hanem hogy a lakásban virágozzon. Elvégre azért tartom, hogy nekünk legyen szép, nem az őszi éjszakának!!! Virágzás után majd megy ki a télikertbe, hogy neki is jó legyen. :)