Biztos alkati kérdés, de engem sokkal jobban leköt, ha valaki tárgyszerűen, érdekesen és érthetően beszél egy karosszékben valami témáról, mintha egy tribünön ordibál.
Kétségtelen, hogy népszónoknak nem való az ilyen és a közvélemény sem az ilyen stílust díjazza.
Pénzügyek,stb. a szokásos érvek,melyek akkor sem voltak nálunk.Miként gondolhattak volna arra,hogy az ország egésze hasonlatosan működjön,ha valamilyen krach üt be? Normális esetben az ember felkészül az ilyesmire,ha megtették volna,Bethlennek is könnyebb dolga lett volna.Aki annak vallotta magát igen,de a térképeken piros színt képviselő magyarok száma 50 év alatt csökkent(ez egyébként emelkedő életszínvonalnál nem csoda).Az utolsót történetesen egy jobboldali EU-ellenző írta,és erre válaszoltam,hogy a külhoni magyarok nem hazátlanok.Teleki is azt mondta,hogy az rdélyi magyarságnak saját területén próbáljon önmagáért tenni(reagálva arra,hogy a visszacsatolás után beválasztott új tagok Erdély kérdése helyett a mai Mo.-gal voltak elfoglalva).
ugyan már
anyámék is az eu ellen szavaztak de a Fidesz még hosszú ideig nem jön szóba náluk, ebből nem kell semmit levonni
sok szavazó meg nem is ment el
No ez nem így volt ám. A félhülye Havas mondott először 48%ot, Kokó azt mondta, akkor ő is. Aztán Havas nagynehezen megértette (?), hogy mi volt a kérdés, változtatott 6x-re, Kokó + azt mondta, ő nem változtat, de addigra már ő se értette az egészet.:)
Koko egyebkent valamit tudhatott -- tegnap beleneztem par percre a hetihetesbe, aminek ugye csutortokon volt a felvetele. az asztaloknal ulo 7 ember kozul hatan 65-80% koruli reszveteli aranyokat mondtak, Koko 48%-at.
Ez tök jó, Kokó reálisabban látja az országot, mint a sok überokos hiperértelmiségi. :]]]
lucass
"nézd a fideszt, semmit nem tett a vidékért, azt van egy kis komcsizás és a gazdák meg az idős falusi nénikék megörülnek érte
ez a kormány többet tesz a vidékért , ér vmit vele? "
Ne fárassz!
Mi a bánattal tesz többet ez a kormány a vidékért?
Épít gátakat?
Épít autópályát?
Épít bárminemű inzézményt?
Több pénz jut az önkormányzatoknak?
Demszkyre az SZDSZ sem tud hatni, az is köztudott, hogy az igazi főpolgármester Atkári. Ennek a két embernek semmi sem számít már és ha úgy gondolják, hát szembemotoroznak a kormánnyal. Ráadásul egy olyan kormánnyal, amelyik korántsem ellenséges a fővárossal.
lehet, hogy nem ellenseges, de kevesebb penzt ad, mint orbanek, azt pedig nem potolja a baratsag.
Világos, mert Koko Orbánra hallgat, aki megjövendölte (és aki értett belőle: ezzel ki is jelőlte a követendő magatartást) az alacsony részvételt.
ezzel az allitassal ket fo baj van.
1. nem emlexem, hogy orban ilyet jovendolt volna (vagy hogy egy ilyen jovendoles kapott volna akkora nyilvanossagot, hogy eljusson az orszag nepehez)
2. ha netan jovendolt es ezt a sajto elhiresztelte az orszagban (es csak en voltam az a szerencsetlen, akit elkerult orban indirekt utasitasa a tavolmaradasra), akkor orban befolyasa a valasztokra nagyobb mint gondoltam.
Végülis a Fidesz forgatókönyve szerint ment a szavazás
te kaptal ebbol a forgatokonyvbol? egy copy-t dobj nekem is legyszi...
az MSzP zavarodottságát mutatja, hogy Kovács milyen gyengén reagálta le az eredményt
az MSZP elhitte a kozvelemenykutatasokat. a szonda utolso felmeresei 75-80% reszvetelt mutattak. a gyenge reakcio ennek ellenere meglepo, volt jonehany oraja hogy atgondolja, mit mond (delutan 3 korul mar latszott, hogy nem lesz 80%).
Merthogy ennyi IGEN 75% részvétel mellett is elég lett volna.
ha a reszvetelre vonatkozo felmeres nem is volt tul pontos, a tamogatottsag mindig 70% folott volt, nehan 80%, a szavazas eredmenye egy percig sem volt ketseges.
Csak akkor lesz elorehozott valasztas, ha az SzDSz ki tud harcolni maganak egy 8-10%-os aranyt az MSZp-SZDSZ palamenti helyekbol. Az MSZP-nek minden bizonnyal igy is megeri, mert a 2006-os valasztasok kornyeken jonne egyebkent az EUforia helyett a kijozanodas, megszorito intezkedesek az EURO bevezetesenek feltetelei miatt, igy az MSZP pont annak a tamogato retegnek elveszteset kockaztatja, aki erosen kitodik a koltsegveteshez (nyugdijasok, kozalkalmazotak, stb.)es akinek az eddigi sikereket koszonheti.
De az elorehozott valasztasok is visszauthetnek - a mostani ellenzek vilagos kommunikacioval (ramutatni a valos szandekokra az MSZP porhintesevel szemben) megfordithatja az allast. Ez az MSZp-nek meg mindig kisebb kockazat, mint kivarni 2006-ot. Masik megoldas reszukrol kiutolni az EURO bevezeteset (csak a 2006-os valasztasok utan teljesitenek az EURO bevezetesehez szukseges kriteriumokat), bar ez nagy felelotlenseg lenne. Mindenesetre a GKI,a jelenlegi kormanyhoz kotodo "gazdasagi szakembergarda" mar egyre gyakrabban mondogatja, hogy nem is olyan surgos az EURO bevezetese, tobbet er az a szabadsagfok, amit az export tamogatasara hasznalhatnank...
Az EUnyetesek szerint mi mindent elvesztünk,ha azokat átadjuk? Nem tudom, miről beszélsz. Most komolyan.
Magyarország részgazdaság volt,a felszámolás után épp ezért kezdte a 0-ról Amennyiben a felszámolás alatt nem a monarchia felbomlását, hanem Magyarország szétszabdalását értetted, akkor igzad van. Viszont akkor abban nincs igazad, hogy "sok mindent itt kellett kiépíteni,amire korábban,eléggé felelőtlenül nem gondoltak". Hogy gondolhattak volna arra, hogy az ország 2/3-át elcsatolják, azon belül 100%-ban magyarlakta nagyvárosokat, továbbá a környező országok - éppen a területszerzési cinkos mivoltuk miatt - gazdasági blokád alá veszik a maradék Magyarországot?:-o
1860-ban a Vörös Könyv szerint nagyobb magyar penetráció volt,mint 1910-ben,talán inkább a koncentráció lett nagyobb. A népességen belül az önmagukat magyar nemzetiségűnek vallók aránya lett nagyobb. (A koncentráció is nagyobb lett, ami viszont értelemszerűen a penetráció csökkenését jelenti.)
ámde helyettük sem dönt,nem tekinti őket hazátlannak Erről beszélek, amikor az MSZP és az SZDSZ eltévelyedett "nemzetpolitikáját" emlegetem.
Főleg nem nekünk? Az EUnyetesek szerint mi mindent elvesztünk,ha azokat átadjuk? A poén az,a Monarchiában is így volt.Ugyanakkor Magyarország részgazdaság volt,a felszámolás után épp ezért kezdte a 0-ról sok mindent itt kellett kiépíteni,amire korábban,eléggé felelőtlenül nem gondoltak.1860-ban a Vörös Könyv szerint nagyobb magyar penetráció volt,mint 1910-ben,talán inkább a koncentráció lett nagyobb.
Normális ember nem nyűgnek tekinti a határokon túli magyarságot,ámde helyettük sem dönt,nem tekinti őket hazátlannak,és nem helyettük dönt,mert az is öngól.
Juhász, Szanyi, Bársony szerintem sem igazán nyerő. Lehetnek jó pillanataik, de a széles közönség megnyeréséhez ennél több kell. Juhász és Bársony túlságosan tárgyszerű, nulla humorérzék, arra jók hogy egy-egy szaktémában oda-nyiltakozzanak.
Szanyi egy kissé rejtélyes. Képes egyéni lenni, de időnként túlságosan fölényes, máskor meg mintha kiesne a szerepből. Helyenként a túlzott magabiztosság, máskor a bizonytalanság érzését kelti.
Újhelyinek megvannak a képességei a széles publikum lekötésére, fölényes, de nem lekezelő, ugyanakkor képes tárgyszerűen vitatkozni és megragadni a lényeget. Van humora és tudja felkészültnek láttatni magát. Mostanában egyféle dandy-jelleg kezd megjelenni nála és ez nem biztos, hogy előnyös számára.
A másik oldalon Rogán neve merült fel. Kétségtelen, hogy rá oda kell figyelni. A baj nála az, hogy nagyon megosztja a véleményeket. Túlságosan kihívó, ellentmondást nem türő, úgy beszél, mint aki tudja a frankót. Fiatal kora miatt ez inkább rossz hatású, mint jó -- akiknek más a kiinduló véleménye nem igen szeretik, ha egy kölyök kioktatja őket. Nekem az a reklám jut eszembe róla, ahol a kisrác mély férfihangon kezd énekelni és még saját szüleit is megdöbbenti.
Fogalmam nincs, hogy hogyan ítéli meg a közvélemény Bársony András képességeit. Mindenesetre senki nem volt képes olyan szabatos, érthető választ adni külpolitikai témákban mint ő. Egy időben sokszor szerepelt különböző műsorokban, hát nem nagyon tudtak az ellenfelek mit kezdeni vele. Nekem tetszett, bár elismerem, nem vagyok közvélemény.
Én azt szeretem, ha valaki képes gördülékeny stílusban egy témát megvilágítani, tényekkel megalapozott érveket elővezetni, vitaképesnek lenni, lózungokat és érzelmi ráhatásokat mellőzni, a figyelmemet lekötni. Bársonyt én ilyennek láttam és azért írtam Juhászt, mert ő is beszélt így. Igaz, olyan ritkán szerepel, hogy nincs elég tapasztalatom róla. Viszont őt is hallottam már kamerák, mikrofonok nélkül beszélni egy kis társaságban, ahol voltunk talán tízen.
Lehet, hogy alkalmas lesz egy komoly beszédtechnikai és kommunikációs tréning után, most nem az.
Ráadásul Magyar Bálint ámokfutása neki sem használ.
Meglátjuk, mit hoz a május.
tévedsz
Hiller kiváló, alkalmas lesz az mszp megujitására
nem a belvárosi értelmiség szubkulturájából jön, nagyon is ráfér már egy ilyen a kormánypártokra
Rogánt kifelejtetted szerintem, kiváló kommunikátor, hidegvérű, logikus, profi debattőr.
Újhelyivel kapcsolatban egyetértek, szinte az egyetlen komoly ember odaát.
Hiller szvsz idegesítően tagol, a hangsúlyai nem stimmelnek, hiába akar jót, nem jön át igazán. Azonnal képzésre szorul, gördülékeny magyar beszédre meg kéne tanítani.
Bársonyt és Juhászt gyorsan felejtsd el , hidd el hogy az a legjobb a pártnak minél kevesebbet mutatja őket a kamera
Szanyi is csak az értelmiségnek szimpi max
viszont Hiller, Újhelyi , Szili jók
s főleg most Medgyessy
Kovács már egyre kopik az Orbánfobiája miatt...
Én még ide sorolom Bársony Andrást, Szanyi Tibort és Juhász Ferencből is lehet még valaki. Kovács persze vitathatatlanul az első.
Szili nekem csalódás volt.
Ugyanakkor sokszor megértem már (Szilinél is), hogy kamerák és mikrofonok nélkül élvezetesen, színesen beszélő MSZP-s politikusok teljesen elanyátlanodnak, ha néhány kamera is ott van. Mondjuk értem az okát: ha állandóan arra kell ügyelni, hogy mit mondok, mibe fognak később belekötni, ez elég nagy gát.
A magyar politikában viszonylag kevés a jó kommunikátor.
A Fidesz-nél Orbán és néha Pokorni. Deutch sem lenne rossz, de az ő stílusa és megjelenése nem feltétlenül nyerő főleg az idősebb korosztályban. Az MDF-nél Dávid-ot nem tartom rossznak, bár láttam már rettenetesnek is.
Az MSzP-ben Kovács az egyetlen igazi debatör, a hátán hordja a pártját. A fiatalok között Újhelyi említésre méltó, nekem Hiller is tetszett, de alig kapnak lehetőséget.
Ádler, Szili, Herényi és mások különböző okokból, de nem átütő egyéniségek, legalábbis a képernyőn.
Márpedig ma csak ez számít.
Nincs igazad azért teljesen. Amiről te beszélsz, az a politikának a "cirkusz" része. Ebben kétségtelenül jobb a jobb.
De az igazi politikában, ami alatt én a társadalom előtt álló problémák felismerésére és megoldására való utak, módszerek, lehetőségek keresését és ezek érvényrejuttatását értem, abban szerintem a hazai jobb nem jobb, mint a bal.
Cirkuszolni lehet egy darabig, de előbb-utóbb megunják az emberek és a józan többség másra vágyik: nyugalomra és eredményekre.
Ettől függetlenül az MSZP-ben alig akad jó kommunikátor. Illetve akad, csak azokat a médiában soha nem hallod, mert mindig ugyanazokat a bejáratott arcokat mutatják.
ha a fidesz a nem mellett kampányol, akkor megbukik a kormány. legyen a Te verziód szerint, és nyerje az előrehozott választásokat a fidesz:
az újonan felálló kormány a következetes eu ellenességéből fordulna egyet, és be akarna lépni, társadalmi támogatottság nullázódik, hitelesség szintén. szerinted komolyan szóbaállna az eu olyanokkal, akik mondjuk fél éve még fikázták az eu-t, arról nem beszélve, hogy szerinted még jobb feltételeket is ki tudnának harcolni.
ilyenkor a politikai ellenfélnek kell belekényszeriteni a számára rossz helyzetbe, hogy lelepleződjön
aki ezt meg tudja csinálni az jó politikus, aki meg nem az hiába kiváló ember , jobb ha keres más pályát
erről szól a politika, ez teljesen más mint az államigazgatás
az mszp politikusai még a fiatalabbak is ezt egyszerűen képtelenek felfogni