Keresés

Részletes keresés

aeon flux Creative Commons License 2004.06.11 0 0 1868
igaz, még nem láttam, de cuarónt az anyádat is c. mexikói film miatt szokás egeik magasztalni. jelölték is néhány oszkárra, pedig szexvígjáték. ellenben nem miatta kaphatta meg a hp3 rendezési jogát, hanem a kis hercegnő című zseniális gyerekmoziért, amit ugyan 3 ft-ból csinálhattak, de páratlan munka. aki nem látta, pótolja sürgősen!
Archibald Tuttle Creative Commons License 2004.06.11 0 0 1867
Harry Potter és az azkabani fogoly
nehezemre esik ugyan leírnom, de ez a film jó!
persze megvolt a bántóan együgyű történet, a borzalmas gyerekszínészek: herminyomi szakadt prostiként billegeti magát, heripoti meg lassan felnő frediiprízjunior tehetségéhez (sebaj jól kiöregedtek, s ha a következő sztárcsapatot bekötött szemmel, kalapból húzzák ki, csak jobban járhatunk), s mindezek ellenére, illetve ebből a borzalmas alapanyagból Cuarón valami rendkívüli jót csinált. nagyon jót tett a rendezőváltás. látványos, humoros, több helyen érdekes is. vajh, mit művelne ez a rendező egy "normális" forgatókönyvvel? (mondjuk a szép reményekben megmutatta)

10/9

azért az a szülő, aki már látta és kiskorú gyerekét elviszi (elengedi) erre az "igen durva" filmre SZVSZ egyéb aljasságra is képes

owen nolan Creative Commons License 2004.06.11 0 0 1866
igen, valami ilyesmi reakcióra számítottam :DDD
Előzmény: jack_torrance (1865)
jack_torrance Creative Commons License 2004.06.11 0 0 1865
huh.. ez nem sámli :))
Előzmény: owen nolan (1864)
owen nolan Creative Commons License 2004.06.10 0 0 1864
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban - 10/9
owen nolan Creative Commons License 2004.06.10 0 0 1863
én az vagyok ;)
Előzmény: Archibald Tuttle (1860)
aeon flux Creative Commons License 2004.06.10 0 0 1862

hehe, s azt hallottátok, hogy michael jackson összeáll egy koncert erejéig? ;]

aeon flux Creative Commons License 2004.06.10 0 0 1861
büszkén jelentem, néhány igazán különleges darabbal bővült ma a dvd-gyüjteményem. :]

failan

memories of murder

oldboy

please teach me english

sympathy for mr.vengeance

hálás köszönet lil'pinkienek: nélküled nem ment volna. :]

Archibald Tuttle Creative Commons License 2004.06.10 0 0 1860
requiem - azis gecijó

senki sem lehet tökéletes...

Előzmény: owen nolan (1858)
owen nolan Creative Commons License 2004.06.08 0 0 1859
azt hogy hívják, ha az ember a toplisták rabja? - hüjének :DDD
Előzmény: aeon flux (1848)
owen nolan Creative Commons License 2004.06.08 0 0 1858
pi - gecijó
requiem - azis gecijó

még valami?

Előzmény: Ichi the Killer (1845)
owen nolan Creative Commons License 2004.06.08 0 0 1857
thx tudok veled menni és akkor majd megint veled tartanék ha lehet :)))
Előzmény: Archibald Tuttle (1841)
Archibald Tuttle Creative Commons License 2004.06.07 0 0 1856
azt a helyet, -ha jól láttam- a kill bill foglalta el nálad :-)
Előzmény: aeon flux (1854)
Archibald Tuttle Creative Commons License 2004.06.07 0 0 1855
A The Game-ről megegyezik a véleményünk, a másik 2-3 film meg már nem olyan fontos. :-)
Előzmény: aeon flux (1852)
aeon flux Creative Commons License 2004.06.07 0 0 1854
kérd el tylertől: nekem nincs meg. jó filmnek tartom, de annyira azért nem, hogy felrakjam a polcra... a két star wars és a pókember mellé. :]
Előzmény: Archibald Tuttle (1851)
aeon flux Creative Commons License 2004.06.07 0 0 1853
túlon-túl egyszerű dolgokat, túlságosan bonyolultan rak össze

ez az animék egyik legszignifikánsabb védjegye. látnád a ghost in the shell-t. még maga a szerző se érti a sztorit. :]

Előzmény: Archibald Tuttle (1851)
aeon flux Creative Commons License 2004.06.07 0 0 1852
még egy héttel ezelőtt is biztosan elharaptam volna a torkod, ha nekimész a filmnek (lásd dőltbetüs idézetet a múltból), aztán újranéztem. mondjuk, az nem valószínű, hogy a fincher-filmekről is egyezni fog valaha a véleményünk. :]
Előzmény: Archibald Tuttle (1850)
Archibald Tuttle Creative Commons License 2004.06.07 0 0 1851
már, tudom is mit fogok legközelebb elkérni :-) a 3.141592654... kimaradt az életemből.

Akira
Nem igazán tudok róla mit írni. Számomra szentimentális mese, gyerekes filozófiával, sok-sok társadalompolitikai közhellyel, ami néhol meglehetősen komolyra veszi magát. Élőfilmen biztos nem érdekelne, azonban mindezt rajzon látni - nem semmi. Ráadásul 88-ban! Nem értek hozzá, de bizonyára korszakalkotó volt mint képileg, mind történetében az anime világában.

Nekem egy kicsit túl sok minden van benne, számomra végletes, túlon-túl egyszerű dolgokat, túlságosan bonyolultan rak össze.
Így elsőre jó volt, örülök hogy végre láttam, de nem hiszem, hogy még 1X valaha is kíváncsi leszek rá.
10/7

Előzmény: aeon flux (1846)
Archibald Tuttle Creative Commons License 2004.06.07 0 0 1850
huhhhhh, ezt tényleg Te írtad????
egy évvel ezelőtt majd meglincseltél mikor elmondtam erről az űbergagyi, idegbeteg, sz@r filmről a véleményemet.

nem baj, mint ahogy ezt már három hete is mondtam, határozottan jó úton haladsz... :-)

Előzmény: aeon flux (1842)
aeon flux Creative Commons License 2004.06.06 0 0 1849
no, meg is van. időutazás (zalus, 2002-01-01 19:39:25):

REQUIEM FOR A DREAM [REKVIEM EGY ÁLOMÉRT]

a P című film révén – sajnos csak külföldön – elhíresült darren aronofsky drogos filmjére nem lehet azt mondani, hogy „jó”, de azt sem, hogy „rossz”. az a legmegfelelőbb kifejezés, ha azt mondom rá: hatásos. nem igen van olyan ember a földön, akit hidegen hagyna: aki kimenekült róla, aki tátott szájjal nézte végig, aki nevetve rázta a fejét, egyik mellett sem ment el észrevétlenül. részemről pl. ez a legdurvább drogos film, amit valaha láttam. egyáltalán nem tényszerű, jó sok dolog ismeretét alapfeltételnek veszi és magyarázkodás helyett inkább a képi hangi megvalósításra teszi fel a hangsúlyt: többek között klipszerű, gyors vágásokkal, egyéni beállításokkal és zenévé összeálló zajeffekteekkel apellál. aronofsky drogos látomásában [ami imho sokkal jobban működik, mint gilliam pökhendi las vegasa] nincs egy pozitív szereplő, nincs kiút, csak folyamatos gyorsulás a lejtőn. mindenki erősítse meg a lelkét, nem semmi ez a hullámvasút: gyomorforgató és soha nem akaró zuhanás érzetét kelti. pontozni bűn, de azért megkockáztatom: 1o/9. jah, ellen burstyn egyszerűen frenetikus volt!

Előzmény: Ichi the Killer (1843)
aeon flux Creative Commons License 2004.06.06 0 0 1848
keresgélem, mit írtam annó a rekviemről, s közben igazi gyöngyszemre bukkantam. (azt hogy hívják, ha az ember a toplisták rabja?)

best villians

1. egy peterbilt kamion [duel]

durva feature: őrületbe kergeti a kis piros autó sofőrjét és a nézőket.
legjobb szöveg: BRUMM-BRUMM-WROOOOOAAAAMMM-NYEKK :]

2. idegen [alien]

durva feature: 24 óra alatt elpusztítja egy űrhajó legénységét, ráadásul savas a vére a kis mocsoknak.
legjobb szöveg: KSZIIIIIII-HÁÁÁHHHH

3. keyser soeze bűnszövetkezet kft. [the usual suspects]

durva feature: >: nem is biztos, hogy létezik, de minden bűnöző maga alá sárgít, ha meghallja a nevét.
legjobb szöveg: the greatest trick the devil ever pulled was comvincing the world he never existed.

4. norman bates [léon]

durva feature: nem élvezi a gyilkolást, ha akit megöl, nem szereti az életet. szereti a klasszikusokat.
legjobb szöveg: i like these tiny little moments before the storm.

5. michael myers [halloween]

durva feature: gyakorlatilag megállíthatatlan gyilkológép. nincs motiváció.
legjobb szöveg: egy büdös szót se szól az öreg 6 részen keresztül.

6. earl [kalifornia]

durva feature: nem ismeri a kompromisszumot, nem tiszteli az emberi életet. nincs motiváció.
legjobb szöveg: tedd vissza a csöcsöd, muter!

7. az erdő [evil dead]

durva feature: képes nemi kapcsolatba lépni és ezáltal démonná varázsolni bármely nőnemű emberi lényt.
legjobb szöveg: you all be dead by dawn. no meg a kifejező AAAAAAAAAAAHHH is.

8. a szőke csóka a hangtompítóssal [attack on precint 13]

durva feature: habozás nélkül mellbe lő egy kislányt, akinek vanília fagyi van a kezében!!!
legjobb szöveg: ő sem beszél túl sokat.

9. d-fens [falling down]

durva feature: haza akar menni. mindenáron.
legjobb szöveg: am i the bad guy?

1o. hans grueber [die hard]

durva feature: ravasz, elegáns és shakespeare-i szinten terrorizál.
legjobb szöveg: that’s a very nice suit, won’t worth to ruin it.

+1. jack torrance [the shining]

durva feature: írásainak irodalmi értéke nulla. favágónak viszont egész tehetséges.
legjobb szöveg: darling, i’m hoooome!

ezt upgradelni kellene. :]

Ichi the Killer Creative Commons License 2004.06.06 0 0 1847
Oké. Várok még két évet.
Előzmény: aeon flux (1846)
aeon flux Creative Commons License 2004.06.06 0 0 1846
a pi-t szeretem.
Előzmény: Ichi the Killer (1845)
Ichi the Killer Creative Commons License 2004.06.06 0 0 1845
Én mindezt megértem, de akkor most beszéljünk a Pi-ről.
Előzmény: aeon flux (1844)
aeon flux Creative Commons License 2004.06.06 0 0 1844
megváltoztam. előfordul. most a két évvel ezelőtti énem tükörképei anyáznak rám. amúgy első nézésre az lehetett a gond, hogy nővel mentem. első (és utolsó :) randis film volt. mentségemre szóljon, hogy ő választotta. :]
Előzmény: Ichi the Killer (1843)
Ichi the Killer Creative Commons License 2004.06.06 0 0 1843
Ezt te írtad, csillagom? El se hiszem. Két éve még elmondtál mindennek, amikor azt mertem állítani, hogy ez egy hipergagyi hatásvadász film.
Előzmény: aeon flux (1842)
aeon flux Creative Commons License 2004.06.06 0 0 1842
átértékeltem egy filmet:

Archibald Tuttle Creative Commons License 2004.06.06 0 0 1841
rendben jöhetsz :-)
ha esetleg még sem tudsz jönni, az EP1,2,3 közös újranézése alatt megint arra kell majd járnom :-)
Előzmény: owen nolan (1839)
aeon flux Creative Commons License 2004.06.06 0 0 1840
nueve reinas - kilenc királynő

kb. 23 pesóba készülhetett eme gyöngyszem, annyiba, mint amennyit az a wc-papír-mennyiség kóstál, amennyit nicolas cage egy nap alatt elhasznált a hasonló témájú, de messze nem olyan jó matchstick men forgatása során. rohadjon meg. de nem ez a legszomorúbb. eszembe jutott, hogy ezt a filmet nem argentínához kéne kötni: megcsinálhatták volna burmában, tunéziában vagy akár nálunk is. nem azért kéne sírni, hogy nincs pénz filmre, hanem szülni kéne néhány jó ötletet.

1o/9

owen nolan Creative Commons License 2004.06.04 0 0 1839
elkísérlek :))
Előzmény: Archibald Tuttle (1838)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!