Keresés

Részletes keresés

math2 Creative Commons License 2004.05.03 0 0 72
music:

"Nem lehet, hogy a reinkarnációt azért nem akarják/merik elfogadni az emberek, mert akkor szembesülniük kéne azzal, hogy minden tettüknek, s?t gondolatuknak következménye van?"

nem. ezt reinkarnacio nelkul is tudjuk.

megint nem tudtad pontosan megfogalamzni, amire gondoltal.

te a tetteink felelossegere gondoltal. a reinkarnacio bizonyos nagyobb felelosseget ad tetteinknek. de ennel joval nagyobb az oroklet pozitiv igerete.

en szeretnem, ha a reinkarnacio igaz volna. de sajnos nem az.

en egeszen biztos nem azert utasitom el a reinkarnaciot, vagy a mennyorszagot, mert nem szeretnem.

Előzmény: music05 (67)
math2 Creative Commons License 2004.05.03 0 0 71
music:

"imádom a tudósokat, akik arról vitatkoznak, hogy mi történt az ?srobbanás utáni 1/100 másodpercben, és lekuruzslózzák, aki akupunktúrával gyógyít."

nem. az akupunktura speciel elfogadott gyogymod.

"Azt írod: tudomásunk szerint. Kinek a tudomása szerint?"

en kozvetlenul az en tudomasomrol irok elsosorban, de ez integral minden mas tudast is, amirol tudok.

megjegyzem szerintem nem erre voltal kivancsi. tanuld meg eloszor azt tudni megkerdezni, amire kivancsi vagy!

Előzmény: music05 (66)
Lúdvérc Creative Commons License 2004.05.03 0 0 70
Egyik sem. Igazából még csak keresem az utam, nem mertem rászánni magam az elkötelezettségre. Bár ahogy egyre többet foglalkozom a különböző vallásokkal, egyre inkább a szemembe ötlik az, hogy a köztük lévő különbség olyasmi, mint az embereknél a bőrszín. Elsőre feltűnik, nagyon szembeötlő, üvöltő eltérésnek látszik, pedig a lényeget még csak nem is karcolgatja.
Előzmény: rinpoce (65)
math2 Creative Commons License 2004.05.03 0 0 69
music:

"Akkor hogy magyarázod a pszichoszomatikus betegségeket?"

mi sem egyszerubb. a testunk egyik fo iranyito szerve a kozponti idegrendszer. az ebben megjeleno kepzetek igy a testunkben, es a cselekveseink altal kepesek megvalosulni.

kepesek vagyunk terveinket tudatosan megvalositani, illetve egyes kepzelgeseink tudatalatt megvalosulnak.

igy a kepzet ugyan nem valosag, de megvalosulhat. de csakis ugy, hogy az agyunkbol, amelyben akepzet van, a vegrehajto neuronokon keresztul cselekves vagy mas fizikai hatasonkeresztul valosul meg.

Előzmény: music05 (68)
music05 Creative Commons License 2004.05.01 0 0 68
Akkor hogy magyarázod a pszichoszomatikus betegségeket?
Előzmény: math2 (63)
music05 Creative Commons License 2004.05.01 0 0 67
"Nem lehet, hogy ezt az egészet csak azért találták ki az emberek, hogy a mindenkiben meglévó halálszorongást feloldják magukban?"
Nem lehet, hogy a reinkarnációt azért nem akarják/merik elfogadni az emberek, mert akkor szembesülniük kéne azzal, hogy minden tettüknek, s?t gondolatuknak következménye van?
Előzmény: dr.Acula (61)
music05 Creative Commons License 2004.05.01 0 0 66
imádom a tudósokat, akik arról vitatkoznak, hogy mi történt az ?srobbanás utáni 1/100 másodpercben, és lekuruzslózzák, aki akupunktúrával gyógyít.
Azt írod: tudomásunk szerint. Kinek a tudomása szerint?
Előzmény: math2 (62)
rinpoce Creative Commons License 2004.04.30 0 0 65
Buddhista vay vagy nyuédzses?

Örülök neked kedves ludvérc

Előzmény: Lúdvérc (60)
csikoszi Creative Commons License 2004.04.30 0 0 64
Egyetértek veled (ez lehet zavaró is), de:

A vízcsepp belekerül a folyóba, majd a tengerbe. A tengerből elpárolog ez a vízcsepp is. Vajon a molekulák mindig ugyanabban a vízcseppben fognak szerepelni?

A reinkarnáció során tudatom melyik állapotja jön újra elő? A csecsemő, a felnőtt, vagy a totya öreg?

Az anyag a tudat "rabságában" van; nem szenved, van. A világtudat az egyedi tudatok fejlődése során fejlődik, ehhez kell az anyagi (emberi) lét.

(Háttér: Kereszténység, Scientológia, Buddhizmus, stb.)

math2 Creative Commons License 2004.04.30 0 0 63
music:

"Egyébként meg honnan tudod, hogy nem a képzeleted a valóság, és nem képzelet az általad valóságnak vélt dolog???"

onnan, hogy ez az igazolt hipotezis.

Előzmény: music05 (59)
math2 Creative Commons License 2004.04.30 0 0 62
music:

"A világnak abban a részében, ahol mi a földi létünket gyakoroljuk - a 3 dimenziós világ - valóban stimmel, amit mondasz. De csak ebben a rétegében."

tudomasnk szeritn a vilag ebbol a negydimenzios teridobol all.

Előzmény: music05 (58)
dr.Acula Creative Commons License 2004.04.30 0 0 61
Mennyire biztos, hogy amit leírtál az valóban így is van? Nem lehet, hogy ezt az egészet csak azért találták ki az emberek, hogy a mindenkiben meglévó halálszorongást feloldják magukban?
Lúdvérc Creative Commons License 2004.04.30 0 0 60
A felettes én én vagyok, meg te is, meg mindenki más egyszerre. Mindannyian a legfelsőbb Úr teljes értékű, elhanyagolhatóan kicsiny részei vagyunk.
Az idő pedig egyáltalán nem fontos. Az emberek állandóan túlértékelik, lévén hogy ők találták fel. A jelenlegi szintünkön az anyag rabságában szenvedünk, és jobbára mindenféle haszontalan hülyeséggel foglalkozunk (velem az élen). A reinkarnációban az lenne a leglényegesebb, hogy hogyan lehetne véget vetni neki. Ugyanis az élet szenvedés a születéstől kezdve a halálig. Amikor újjászületsz, az azt jelenti (tisztelet a csekély számú kivételnek), hogy nem érted még el azt a spirituális szintet, hogy tiszta éteri lény váljon belőled és magad mögött hagyd az anyag láncait.
Az pedig, hogy megkukkolod az elmúlt (eljövendő) inkarnációid némelyikét, szerintem nemhogy felesleges, de egyenesen káros is lehet.
music05 Creative Commons License 2004.04.29 0 0 59
Egyébként meg honnan tudod, hogy nem a képzeleted a valóság, és nem képzelet az általad valóságnak vélt dolog???
music05 Creative Commons License 2004.04.29 0 0 58
A világnak abban a részében, ahol mi a földi létünket gyakoroljuk - a 3 dimenziós világ - valóban stimmel, amit mondasz. De csak ebben a rétegében.
math2 Creative Commons License 2004.04.27 0 0 57
a mi vilagunkban az idonek kepzeletnek es valosagnak van ertelme. nem tudom, mirol irsz.
Előzmény: music05 (56)
music05 Creative Commons License 2004.04.27 0 0 56
Ez kétségtelenül nem következik egymásból, de ettől még lehet igaz.
EGY idő nélküli világban bizonyára lehetne úgy is, ahogy Te írod, de összesen egy világ van csak, és annak vannak különböző rétegei, én az egyikre céloztam. Egyébként, ha meghalsz, úgyis megtudod...
Előzmény: math2 (49)
math2 Creative Commons License 2004.04.27 0 0 55
talan alantas modon.:)
Előzmény: Celtic Moon (54)
Celtic Moon Creative Commons License 2004.04.27 0 0 54
Hogy kerül a képbe a felettes én?

bikmanka Creative Commons License 2004.04.25 0 0 53
kedves math2!

Nem meggyőzés volt a szándékom, hanem a véleménnyilvánítás. Ne is pazarold rám soraidat, ha nem tartasz rá érdemesnek! :)

jó éjszakát: bikmanka

Előzmény: math2 (51)
Tulku Creative Commons License 2004.04.25 0 0 52
:)
Előzmény: math2 (51)
math2 Creative Commons License 2004.04.25 0 0 51
bikmanka:

"Tudod, kb. annyira tartok bizonyos véleményeket én is hülyeségnek magamban, mint más az enyémet. Ettől még semmivel nem több a bizonyosság az egyik érv mellett, mint a másik mellett."

altalaban bizonyos nezetek mellett tobb erv van, mint egy masik mellett. ritka az egyenloseg.

de ez a teny valoban nem attol fugg,h ogy te mit tartasz hulyesegnek.

"Ja, és többnyire mindenki magából indul ki. :) Persze, vannak kivételek... "

no latod. tehat nem mondtal semmit.

Előzmény: bikmanka (50)
bikmanka Creative Commons License 2004.04.25 0 0 50
Örülök, hogy ritkasággal szolgálhattam neked azzal, hogy leírtam a véleményemet fórumozóként. :)
Tudod, kb. annyira tartok bizonyos véleményeket én is hülyeségnek magamban, mint más az enyémet. Ettől még semmivel nem több a bizonyosság az egyik érv mellett, mint a másik mellett.
Ja, és többnyire mindenki magából indul ki. :) Persze, vannak kivételek...
Előzmény: math2 (48)
math2 Creative Commons License 2004.04.25 0 0 49
egy ido nelkuli vilagban az ido nyilvan ertelmetlen lenne, de a valosag es kepzelet elkulonulo, ertelmes fogalmak lehetnenek.
Előzmény: music05 (47)
math2 Creative Commons License 2004.04.25 0 0 48
ekkora hulyeseget ritkan olvas az ember.
Előzmény: bikmanka (46)
music05 Creative Commons License 2004.04.24 0 0 47
Ez igaz is, meg nem is. Mi itt a 3 dimenziós világban az idő rabjai vagyunk. Éppen ezért itt a múlt fix, azon nem lehet változtatni, de a jövön igen, mindennel, amit csinálunk, akár ennek a hozzászólásnak a megírásával is.
Az idötöl független világban persze az összefüggések a helyükre kerülnek, és ott értelmüket vesztik ezek a dolgok (idö, valóság képzelet.)
bikmanka Creative Commons License 2004.04.24 0 0 46
Sziasztok!

Magam is úgy vélem, hogy az idő fogalma csak a mi tudatállapotunkban létezik. Egy bizonyos tudati szint elérését követően egyértelművé válik, hogy múlt-jelen-jövő nem határolható el egymástól, egyszerre történik minden.
Éppen ezért az inkarnációk sorát is egyazon időben éljük meg.

Előzmény: malleus maleficarum (19)
rinpoce Creative Commons License 2004.04.23 0 0 45
Én sem ilyen csevelyre gondoltam.

Felejtsük is el. A felettes énröl volt szo, hogy mi köze a karmához. A felettes énnek nem pontosan tudom, hogy mit kell érteni.. Azt gondolom, hogy a selbset, de ha nem kérlek javits ki..

Előzmény: music05 (44)
music05 Creative Commons License 2004.04.23 0 0 44
no nem ilyen csevelyre gondoltam...
math2 Creative Commons License 2004.04.22 0 0 43
probald meg!
Előzmény: rinpoce (42)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!