Viktooooooor :)))))) Tenyleg akkor ti mar itt laktok? A konyhaert kaar kesedelmi kamatot szamoljatok :((
Koltozkodesi akciozas azert van de nem akkora mint az elejen volt itt felem mar eleg sokan laknak.
A t2-re felkerult az elso utolag felszerelt rolo. (kisse ronda az a feher vacak de biztos igy o'csobb volt)
Butor osszerakasnal menem szoltatok? a furdoszobamat enis egyedul raktam ossze szoval azota mar meg se kottyan :)
Osszejovetel... hm ma este? :DD janem mert kozgyules lesz... kivancsi lennek milyen infok fognak elhangozni.
Hatakkor hogyhivjak itt ezt a teruletet? Azt hallottam hogy mikor meg a t1 epult akkor az "oslakosok" 7vezer lakoparknak hivtak ezt a teruletet, ugye az engedely meg mittomenmi nelkul epult szoborra utalva.
Ha nem kérdez senki, akkor egy kis csokorravaló élményeinkből:
A cirko fűtésünk a műszaki átadáson nem működött, de olyan határozottan állították, hogy csak apróság, hogy elhittük, megjavítható 8 napon belül. Nos nem, tegnapelőtt még mindig rossz volt. A fűtőkör vízzel való feltöltése után 6-8-10 órával a nyomás lassan lecsúszik nullára, azaz, mintha elfolyna a víz. Marjai néni nem panaszkodott még, hogy ázik, így más lehet a megoldás. A szakemberek jöttek, megnézték, hümmögtek, majd elmentek. Állítólag töltögessem, légtelenítsek, fűtsek vele sokat, osztán csak egyszer majd jó lesz. Tegnap este már überagresszív fellépést fontolgattam (hiszen az este feltöltött cirko reggel már be se kapcsol!!!), erre mi történik: ottan áll a nyomásmutató 2 BAR-on! meg se moccan. Immáron 12 órája! Ez eddig rekord. Nagyon várom a fejleményeket. A víz azonban nem csak a fűtőtestekből tűnik el, hanem néha a csapból is. Még szerencse, hogy zárás előtt leértem pénteken a Plusszba, ásványvízért! Mint később kiderül szombat hajnalra sikerült megszerelni a vizet, de úgy, hogy nem is lett áram, csak szombat délutánra!
De nem baj, amúgy se üzemképes a sütőnk, mivel KNIZNER úr asztalos-csapata többszöri ígérete ellenére sem rakta össze még a konyhánkat. Talán ma. Ergo: őt sem ajánlom már senkinek.
Ma lesz alakuló lakógyűlés, akkor talán kiderül miért állnak a dolgok. Mert nem csak a t3 nem halad, hanem a mi tereprendezésünk sem. Sőt, azon a hétvégén sokan költöztek, amikor mi, de azóta alig látok nagykocsikat. Mintha megállt volna a lakás átadás. Talán a bank blokkol, mert az ellenőrzésen észrevettek ezt-azt. Eddig két szomszéddal ismerkedtünk meg. Az egyiküknél szintén rossz volt a kazán, de őt nem láttam azóta, hogy a miénk megjavult.
A biztonságiak aranyos, kedvesek, udvariasak, figyelnek.
Van már postaládánk!
Az értékesítési irodában is van internetelérés, így kicsin közösségünk le van bukva. Mindenki fogalmazzon árnyaltan, finoman! Ott mondta a Kinga (azt hiszem így hívják a szőke hölgyet), hogy lakóparkunk állítólag nem is Szent Lőrinc névre hallgat, de az senki sem tudja, hogy Thököli úti lakópark, vagy Hétvezér lakópark a hivatalos elnevezés. Én ragaszkodom a szent előtaghoz! Szenthétthökölivezér lakópark? Esetleg?
A költözés sem ment simán, mert nem kaptunk liftet. A mosogép volt a legdurvább. Az nagyon nehéz volt. És nagyon elfáradtam a csavarozásban. Minden bútorunk ikeás.
Mi is nov.15-re írtunk alá, az 1 hónapos csúszás onnan értendő, tehát a végleges szerződés kötésének várható ideje dec.15. Az átadásról azt mondták, hogy valószínűleg nem fog csúszni.
haten dogoz meg tanul :)
meg sajnos tulsokminden nem tortenik itt... t2ben a szokasos koltozkodes es garazskapu+hatsoparkolo nemhaladas. t3 epitkezes meg mindig allas. (tenyleg az a +1honapos csuszast sikerult kideriteni pontosan miert van?)
Na mi van Szent Lőrinc sétányiak??? Csak én vagyok talpon már két napja??? Mi ez a pangás a topicban??? Amióta Viktor költözik, feltűnően csökkent az aktivitás...
Írtam én olyat, hogy idén karácson?????? Nem-nem!! Nekünk az előszerződésben már november 15. volt utolsó időpontnak megjelölve (2004. november 15. természetesen...), ezért gondoljuk azt, hogy örülhetünk, ha ott lesz a karácsony...
150 ezer a munkadíj?????????? Jézus! Tuti, hogy akkor mi csináljuk meg a fürdőszobát, apum végülis szakmabeli. Azért meg már csak nem kérnek az 50 ezres módosítási díjon felül pénzt, hogy egy ajtót nem kérünk... Nekünk a WC eleve külön van, de a fürdőszobaajtót mi is kifelé szeretnénk nyitni!
Köszi a megnyugtató választ.Ezt a karácsonyi költözést honnan vettétek? Nekem 2004 szeptembert mondták befejezésre.Ez elég messze van idén karácsonytól :).
A csúszás végleges szerződés megkötésével végül is nem probléma ha tartják a lakások átadási időpontját.
A mi előszerződésünkben is garantált ár van.
A lakás amerikai konyhásnak lett tervezve de a párom nyaggatására leválasztatjuk a konyhát, az új fal egy része üvegtégla lesz és lesz rajta átadó is. A nappalin tolóajtó lesz, a fürdőben nem lesz WC és az ajtaja kifelé fog nyílni. Hát ennyi. Ajánlatot még kaptunk rá de előzezes becslés szerint 150ezer lesz a munkadíj, 50ezer a tervezési és bonyolítási díj, + az anyag.
Mi lerajzoltuk nekik, hogy mit hová szeretnénk tenni konyhában és ennek megfelelően alakítják ki a kiállásokat.
Én ezért remélem, hogy az előszilveszteri bulit is ott tarthatjuk.
hat nezegettem a furdoszoba cuccokat hogy ok mijot csinaltak berendezes teren es egyszercsak feltunt hogy nemstimmel valami a kepen :)
(hianyzik a neni a masik oldalrol :)))))
Ez király, most veszem észre, hogy Robi, Dszípisz és mi is 3. emeletiek leszünk!! Hurráááá!!
Ti mit akartok módosítani a lakáson? Nekünk a fürdőszoba egyáltalán nem tetszik úgy, ahogy az alaprajzon van, teljesen máshogy akarjuk. Csak azt nem tudjuk eldönteni, hogy mikor járunk jobban: ha semmit nem kérünk, és inkább mi megcsináljuk az egészet, vagy fizetünk az építésvezetőnek, és járunk a nyakukra? De inkább az előbbi felé hajlunk. Ja, és nem kérünk ajtót a nappalira, meg jó lenne megnézni a dugaljak tervezett helyét, a villanykapcsolókét, a gázkimenetet, mosógép kiállást stb. stb. stb..
Vendor, megnéztem a "szellemet", tényleg elég vicces!! Hogy a francba vetted észre????
Minket személy szerint egyáltalán nem aggaszt a csúszás, mivel a költözésig albiban lakunk, tehát annál jobb, minél később kezdjük el törleszteni a hitelt.. Ha pedig hamar megkapjuk, akkor a költözésig magasabb kamat ketyeg, tehát gyakorlatilag az idő nekünk dolgozik. Mi egyébként sem éltük bele magunkat abba, hogy karácsony előtt be tudunk költözni, és nem is fogjuk bosszantani magunkat!! Mi kb. egy hónapja utaltuk a 12 százalékot, s akkor azt mondták, hogy kb. november 15-én írjuk alá a szerződést. Az árak biztosan nem emelkednek, mert az előszerződésben fixált összeget írtad alá. Ráadásul nekünk úgy volt, hogy szóban lefoglaltuk a B34-et, (háló ablaka és nappali egyik ablaka ÉK-i fekvésű, vagyis a majdani parkolóra néz, a nappali többi ablaka és a konyháé Ny-i, vagyis a t2-re néz, 51 m2) és az opciós szerződés aláírásakor már 600 ezerrel több volt, de nekünk a lefoglalás pillanata szerinti ár került be a szerződésbe. Úgyhogy no para gyerekek, már együtt fogunk szilveszterezni annál, aki a legnagyobb lakást vette meg!!! :)))
A 12% -ot én még július elején befizettem.Akkor azt mondta az ügyintéző hölgy, hogy szeptemberben kötünk végleges szerződést.
Szerinted módosíthatnak az áron még a végleges szerződésben?
Azt olvastam jövőre növekednek a lakásárak a telekáfa miatt.
A vételár első 12%-ra gondolok, amit már több mint 1 hóhapja befizettem (csak rosszul írtam az előbb). Allítólag van új fizetési ütemezésük a késésnek megfelelően, de még kaptam meg.
Szerintem a legjobb lakást vetted meg. Miénk a C31 lesz.
A tervek és engedélyek első részletére gondolsz? Az én lakásom a 3. emeleti, a szoba ablakai az Űllői út felé néznek a konyha és az erkély a piac felé. 87 m2 erkéllel együtt.
A tiéd melyik lesz?
A végleges szerződésről én is érdeklődtem 1 hónappal ezelőtt.Akkor azt mondták, hogy kb 3 hét múlva
esedékes mert engedélyekre várnak.