Keresés

Részletes keresés

alfredoo Creative Commons License 2003.01.26 0 0 19
pi

eddig nem merult fel hogy a felesegemet el kivannak kotni.

eddig az orvosi problemakat az orvos megbeszelte velunk.

eddig elvegeztem egy egyetemet es nem kotottek el soha VARATLANUL a felesegemet...

persze ha es amennyiben elkotik majd jelentkezek karteritesert.

jo?

es nyugodtan hulyezzel le. en is hulyenek erzem magamat...

hiszen ugy gondoltam hogy gondolkodo emberek koze jutottam. de a latszat sokszor csal. ne higgy a szemednek...

alfredoo Creative Commons License 2003.01.26 0 0 18
mindenkinek...

visszavonulok. karterites rulez.

karteritesi perek rulez. itt van amerika. tok jo.

ja en meg hulye vagyok.

es a karteritesi ugyvedek kulon rulez. ez a jovo. szep uj vilag. a brave new world.

viharos taps.

remelem MINDEN amerikaban elofordulo karteritesi uggyel egyetertetek. amikor valakit kepesek tonkretenni mert ranezett egy hulye csajra. es az meg beperelte.

nekem nyugodtan irhattok amit akartok. de majd ha ti fizetitek a karteritest akkor majd megnezem...

karterites rulez. akarhol es akarmikor.

persze az orvosnak sohanincs igaza. az orvos egy verszomjas vadallat...

en nem azt mondtam hogy az illeto(k)nek nincs igaza. azt mondtam hogy karteritesi ugyekben es biztositasi csalasgyanus ugyekben nem szivesen alkotok elhamarkodott velemenyt.

ez persze itt nem elegge liberalis.

hajra karterites. hajra magyarok!

Turulmadár Creative Commons License 2003.01.26 0 0 16
"A térség roma településeit járó kutatóknak és ügyvédeknek eddig 110 roma nő mondta azt, hogy akarata ellenére sterilizálták."

Tudtommal a roma településeken élők általában alacsonyan iskolázottak, különösen a nők.

Előzmény: phallus impudicus (10)
Caidhan Creative Commons License 2003.01.26 0 0 15
"a mancs cikke mivel karteritesrol van szo nekem semmilyen szempontbol nem meggyozo. "

szerinted furcsa az, hogy egy orvosi műhiba után kártérítést kellene fizetni az áldozatnak?

egyébként a mancs cikkben leírt esetben valószínűleg nem a fajgyűlölet volt a baj okozója, hanem az, hogy az orvosok nem számoltak a kulturális különbségekkel... és ez talán még nehezebben felszámolható probléma.

Előzmény: alfredoo (14)
alfredoo Creative Commons License 2003.01.26 0 0 14
caidhan

nagyon felhaborit barmilyen akcio ha fajgyulolo jellege van/lenne.

a mancs cikke mivel karteritesrol van szo nekem semmilyen szempontbol nem meggyozo.

na igen! meghallgattatott az egyik fel.

karterites rulez.

birosagi eljaras, ugyvedi sikerdij rulez!

azert nem hagyom magamat teljesen hulyenek nezni. ha es amennyiben erre egy mod is van.

hallgattassek meg a masik fel.

ja es karterites. tok jo. egesz eletemben nem kell dolgozni ha elcsipek valami jopofa karteritest...

Előzmény: Caidhan (5)
blackhole Creative Commons License 2003.01.26 0 0 13
Van már ilyen t0pic.
phallus impudicus Creative Commons License 2003.01.26 0 0 12
végzetségéről:=végzettségéről
Előzmény: phallus impudicus (10)
acontrecourant Creative Commons License 2003.01.26 0 0 11
Romákat sterilizálnak Szlovákiában?

NOL • 2003. január 26. 14:13

Független kutatóknak szlovákiai roma nők arról számoltak be, hogy akaratuk ellenére sterilizálták őket - írta a The Independent on Sunday, amely szerint a héten erről hivatalos jelentés is napvilágot lát Brüsszelben. A vezető brit liberális vasárnapi lap értesülése szerint emberi jogi szervezetek vizsgálatai erős bizonyítékokat tártak fel arra, hogy Szlovákiában valószínűleg sok száz roma nőt tettek meddővé.

Amerikai, szlovák és cseh kutatók – akik a lap szerint a most beterjesztendő jelentést készítik – arra a következtetésre jutottak, hogy „egyes orvosok saját kezükbe vették a roma népesség-gyarapodás megfékezését ... és a hatóságok szemet hunynak e gyakorlat felett”.

A The Independent on Sunday cikkének szerzője – akinek saját jelentését kedden a BBC rádió is közli – személyesen találkozott Kelet-Szlovákiában egy roma asszonnyal, aki elmondta: tavaly áprilisban császármetszéssel ikreket szült, s amikor távozni készült a kórházból, az orvos bevitt hozzá egy formanyomtatványt, követelve, hogy írja azt alá. A nyomtatványból kiderült, hogy a műtét során sterilizálták az anyát, s utólag kérték aláírását az ezt tartalmazó zárójelentésre. A tudósító látta az eredeti kórházi jelentést, amelyben valóban szerepel az elvégzett sterilizációra vonatkozó orvosi kifejezés – áll a cikkben. A brit lap szerint a térség roma településeit járó kutatóknak és ügyvédeknek eddig 110 roma nő mondta azt, hogy akarata ellenére sterilizálták. Az egyik érintett kórház újszülött-osztályának főorvosa a lapnak nyilatkozva tagadta, hogy ott ilyesmi megtörtént volna.

A The Independent on Sunday szerint emberi jogi csoportok számos pert készítenek elő, és ha szlovákiai bíróságokon nem jutnak eredményre, európai jogi fórumok elé viszik az ügyeket – jelentette az MTI.

Ez azért elég elképesztő.

phallus impudicus Creative Commons License 2003.01.26 0 0 10
Hol írnak az asszonyok iskolai végzetségéről?
Hány szinonimát írjak a sterilizálásra?
Előzmény: Turulmadár (2)
winstonsmith84 Creative Commons License 2003.01.26 0 0 9
"az ottani szadesz terjeszti" -Ezt kötve hiszem. Csak mi vagyunk megverve olyan liberális pártal, aki ha nem jól mennek idehaza a dolgai rohangál rögtön külföldre, hogy mekkora egy nácizmus és faszmus, cigány és zsidóüldözés van Magyarországon, amekkorát mér a Blinker asszonyság sem látott palesztínában.
Előzmény: Fine Tune (6)
hecsedli15 Creative Commons License 2003.01.26 0 0 7
Ezek a szlovák politikusok rohadt nácik. Már csak a jelenleg is alkalmezott benesi dekrétumok miatt is, de ez a sterilizáció minden túltesz. Talán őket kéne kiherélni.
Fine Tune Creative Commons License 2003.01.26 0 0 6
Azért figyelembe kell venni, hogy ezt a hirt nem e, az ottani szadesz terjeszti. Mert könnyen meglehet. Itt is üldözték még egy éve a romákat a rendőrők és lebontották dózerral a házukat.
Caidhan Creative Commons License 2003.01.26 0 0 5
közben megtaláltam az indexen

egyébként itt van egy cikk egy hasonló magyar esetről

Popeye Creative Commons License 2003.01.26 0 0 4
Index főoldal.
Mivel állítólag a kórházi lapján is szerepel, így lehetséges, hogy van némi igazságtartalma.
Előzmény: Caidhan (3)
Caidhan Creative Commons License 2003.01.26 0 0 3
JQA

forrás?

Turulmadár Creative Commons License 2003.01.26 0 0 2
(Bár a wád jórészt iskolázatlan asszonyok wallomásán alakul, nem wagyok benne biztos, hogy korábban egyáltalán hallották a szót: sterilizálás.)
Gép-ész Creative Commons License 2003.01.26 0 0 1
Tény, h0gy hatékony, de azért nem teccik...
Előzmény: Popeye (-)
Turulmadár Creative Commons License 2003.01.26 0 0 0
Nagy0n gáz, ha igaz.
Előzmény: Popeye (-)
Popeye Creative Commons License 2003.01.26 0 0 topiknyitó
Szerintetek ez a jó megoldás?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!