Információt szeretnék kérni asztal felújítási árával kapcsolatban. Lecserélném egy több, mint 25 éves garnítúrámat, de gondolkodom az asztal megtartásában. Felújíttatnám mert szerkezeteileg stabil, csak az eltelt évtizedek látszanak meg rajta. Tetején nagyon sokáig vastag üveglap volt, most öntapadós tapéta.
Megköszönném ha tudnátok körülbelüli árat írni nekem, mert ha megérné akkor az asztal nem kerülne kidobásra és tudnám mi lehet a reális, nem túlzott munkadíj.
Ugy ertettem, hogy az ott nem igazi fa vagy furner, hanem famintas muanyag.
Ilyet nem fogsz kapni tenyleg. Lehet hogy lehetne kapni koris mintas posztformingolhato dekoritot, de egyetlen ilyen lecert senki nem fog veled szoba allni.
A profilt meg lehetne csinalni mdf-bol, es utanna alkalmas barkacs tapetat kell szerezz.
Dehogy fénykép, közönséges bútorlapszerűség. Réka szekrénysor, kőris színben, úgy 30 évvel ezelőttről. Vagy több. :-) Eléggé esélytelennek látom beszerezni. Nyilván komplett sorokat vateráznak mindenfele, de az egész esetleges dolog. Ennek viszont abszolúte semmi baja, ma is elmegy szinte vadonatújnak, csak éppen egy ilyen takarólemezzel van kevesebbje.
tehat ez most egy fenykeppel foliazott valami? tomorfabol nem problema legyartani, csak az nem lesz olyan. az a gondod hogy nem tudsz ugyanolyat venni? az eredeti honnan van?
Kellene nekem egy ilyen takarólemez, körülbelül 2 m hosszú. A bonyodalma csak annyi, hogy a külső éle ívesen le van törve, nem csak egyszerű élfólia. Színének és álerezetének minél jobban illeszkednie kellene a meglevőkhöz, persze.
Olyan megoldás érdekelne, amivel oldalirányban nagy mélységet (lehetőleg minél kisebb átmérő mellett..) lehetne marni. Első körben hosszlyukfúrókhoz használatos marókésre gondoltam. Egyáltalán lehet azokkal oldalirányba is marni, miután merőlegesen belefúrok vele a fába?
Lehet, hogy kissé homályosan fogalmaztam, azért remélem értitek:) .
Magyarán megmondva baromi mély de lehetőleg keskeny nútot kéne marnom :) .
Hobbi asztalos vagyok, kisbútorokkal foglalkozom. Szeretnék ajánlani hozzám hasonló barkácsolóknak esetleg főmunkában foglalkozó asztalosoknak egy áruházat, ahol széles a választék és az ország egész területén házhozszállítanak, folyamatosan bővül a választékuk, nem olyan régi még az áruház, sok akciójuk van. A nagyvárosi boltok eléggé el vannak szállva árilag hozzájuk képest! Én 6 doboz facsavart és króm lábakat, fogantyút vettem. Teljesen meg vagyok velük elégedve!
a legjobban akkor jársz ha rátoldod azt a 2cm-t és ráborítol kívülről és belülről egy egy farost lemezt. a legideálisabb ha le van szedve az előző. de hála az ajtógyáraknak ez nem nagy kaland.
széles véső, kézigyalu, csiszológép, 1kg ragasztó. ennyi kell hozzá.
lehet úgy is hogy előbb az egyik majd a másik oldalt igy könnyen kitudod fúrni a kilincs és a kulcs lyukat. de az ideális mind a két oldalt egyszerre ragasztani.
csak arra vigyázz ne műanyag alapú legyen a farost, ne hátfalat végy mert azt nem ragasztod fel. hanem olyan farostot kell ami jó ajtóborításnak, nem a legpuhábbat.
Hidd el, ha jól választod meg az anyagváltást, az szép lesz! Ha el akarod tüntetni a "hibát", akkor csak elodázod a problémát, mert előbb-utóbb megjelenne repedés a toldásnál. Szóval, szerintem is kellene egy toldás + elé egy átgondolt anyagválasztással és szélességben egy harmadik anyag. Persze, ha több ajtó van, akkor úgy logikus, hogy a többire is... Az a helyzet, hogy látatlanban nehéz mit mondani, ráadásul nem akarom túlbopnyolítani az életedet. :)
Azt is lehet, hogy megcsinálod szépen a toldást és gyakorlatilag csak a toldás vonalában csinálsz végig egy kis marást, amibe beültetsz egy megfelelő vékony kis pálcát/szalagot. Ha netán csinálsz három ilyen csíkot egymás felé, a kutya sem fogja azt gondolni, hogy ez nem valami "dizájn" megoldás :)
az ajto aljara tenni egy diszlecet, ahogy ajanlottak. direkt jo eluto szinnel, ami pl passzolhat a padlohoz vagy a falhoz. akar egy 4cm rez szalagot pl.
Például valami ilyen anyaggal kitölteni a toldásnál lévő hézagot? Akkor is el fog repedni? Valamit tennem kell vele, mert kb 2cm-el lesz az ajtó alja a talaj felett, így nem maradhat. Sajnos az sem megoldás hogy a pántot lejjebb csavarom mert akkor meg felül nem lesz jó :(
Már be vannak az ajtók rögzítve a falba, purhab, csavar és körbespalettázva. Egyszerűen nem tudom mit tegyek velük.