Hát zeneileg idáig nem nagyon bizonyított. A Speak & Spell időkben állítólag a basszusszólamokat játszotta szintin...(basszusgitározni tud valamilyen szinten)...de hát egy Martin magaslataiba nem jutott el (dalszerzés fronton).
Bocs, most elkanyarodok kissé Dave Gahan irányába...
Összesen 15 darabot hozott be a rühes EMI az országba az új Dave maxiból a Metro-nómos Anti közbenjárására (egyébként állítólag nem hozták volna be). Elment értük, aztán meg palánkra vetődött, mert hogy azt a 15 darabot elvitte más az orra elől.
ILYEN ORSZÁG...A KIADÓK MÉG ILYENEBBEK!!!
DM maxit még behozzák, abban kicsivel több a zsé, de (szerintük) aprópénzzel ők nem foglalkoznak...
A Camouflage-nál a helyzet még szarabb. Egy kibaszott koncertet nem voltak képesek ide szervezni még a fénykorukban sem.
Erről hallottam én is...hát izé, szóval az Andy gyerek ügyesen tapsikol a koncerteken meg faszán intézi a pénzügyeket, meg über módon DJ-zik, de a szólója nem lehetett valami nagy durranás. Azért kiváncsi lennék rá persze...
Apropó: PE-CSAba jön majd DJ-zni....
A DM lenne (meg a Camouflage) ilyen gyakran visszajáró lélek mint Andy vagy mint a Client...
Nem beszélve Andy Fletcher "Toast Hawaii" című lemezéről.
Nem vicc, készült egy szóló, asszem 1984-ben, de Daniel Miller a kiadást elnapolta, mondván: a Some Great Reward albumra kell koncentrálni, utána viszont elfelejtették a dolgot...
Jajj, ha tényleg mindent kiadnának sallangok nélkül, akkor nem tudnának ötször kaszálni...a DM is kinyalhatná nyugodtan!Bár ők szerintem a büdös életben nem fognak kiadni olyanokat mint 'Mama Mia -demo' vagy 'Let's get together'...meg miegymás. Nem akarok itt nagyon átnyergelni DM-ra, de Martin kiadhatná a 'Down on the boondocks' és 'I love you love me love' számait, Dave pedig a 'For Joanne' -t.
Én megveszem...azért van rajta egy-két érdekesség -még ha én többre, jobbra, másra számítottam, akkor is. Így 'veszik rá' a rajongókat, hogy majd a további részeket is vegyék meg (mert hogy lesz folytatás, az boritékolható.) Direkt többfelé osztják el a kiadandó anyagot. Most gondolj bele! Ha az összes B-side rámenne egy CD-re (tulajdonképpen tényleg rá is megy), a remixek mondjuk négy CD-re, plusz egy igazi ritkaságokat (kiadatlanokat, mint a 'MISTER X', 'FADE IN MEMORY', 'CAMOU SAYS ABDULU'...stb) tartalmazó CD = egy 6CD-s boxot is kiadhattak volna egyben...de nem! Így most ki tudja, hány része lesz? ARCHIVES #2, #3, #4...? És mikor, milyen időközönként adogatják ki a folytatásokat? Ezt unom a CURE-nál is basszus...a Deluxe Edition-ökre éveket várok.
Elmondhatjuk, hogy marhára nem erőltették meg magukat! Legalább valami kronológia lenne basszus!
THE GREAT COMMANDMENT (Original US 12" Mix, 6:11) LOVE IS A SHIELD (Lexy & K-Paul Remix, 6:04) EVERY NOW AND THEN (4:30) STRANGERS' THOUGHTS (Longer, 6:00) COMPUTER LIEBE (Live 1989, 5:59) CRIME (Ray & Ito Version, 4:31) MR. X (Demo Version, 4:03) LOVE IS A SHIELD (Orbit Dub Mix, 7:34) THAT SMILING FACE (German Band Version, 6:03) WINTER (5:07) THEY CATCH SECRETS (They Catch More Secrets, 4:33) SUSPICIOUS LOVE (Live at Bear Music Days, 7:07) CAMOU SAYS ABDULU (6:01)
Ezek, amik érdekesek lehetnek, vagy azért mert eddig csak vinylen voltak hozzáférhetőek vagy mert a letöltésükről lemaradt anno az ember. A 'Winter' megjelent azelőtt egy válogatás CD-n...ma már csak az ebay-n lehet belefutni néhanapján.
ME AND YOU (Kaycee's Downbeat Mix, 5:47)
Ez most tényleg olyan nagy ritkaság? Akkor miért nem inkább a csak MP3-ban letölthető mixeket rakták fel? (Például azt, amit múltkor küldtem).
THE STORY OF THE FALLING FIGHTERS (Extended Version, 5:36)
Ebből meg inkább a 7"-es rövid verziót kellett volna felrakni.
HANDSOME (Mosaic Mix, 6:14)
Maxi CD-n megjelent...bár nem egykönnyen beszerezhető dolog, ezt aláírom...
de egy gyűjtőnek úgyis megvan.
HEAVEN (I WANT YOU) (Club Mix, 6:59)
Ugyanaz a helyzet, mint az előbbinél.
IN COLD BLOOD (5:49)
Ezt is kiadták egy ma már picit nehezen megszerezhető maxin.
KLING KLANG (3:51)
Dettó.
THE GREAT COMMANDMENT 2.0 (Very. Mix, 4:53)
Tudtommal ehhez is készült olyan remix, ami csak egy promón tünt fel. Akkor miért nem azt?
ISOLATION (5:49)
Thief maxi B-oldala...hamár B-oldalazunk, akkor kb. egy CD-re rámehetett volna az összes B-side...a második CD-re mehettek volna a fentebb kiemelt jobb dolgok, remixek, csak vinyles dolgok.
PERFECT (Huntemann & Bodzin Mix, 4:39)
Me & you maxi száma...köszönjük!
THIEF (Der Dritte Raum Mix, 5:48)
Őőő, ízé...ennek a számnak tudok valami TOY MIX-éről is. Talán azt kellett volna.
CD 01 01 THE GREAT COMMANDMENT (Original US 12" Mix, 6:11) 02 LOVE IS A SHIELD (Lexy & K-Paul Remix, 6:04) 03 ME AND YOU (Kaycee's Downbeat Mix, 5:47) 04 EVERY NOW AND THEN (4:30) 05 STRANGERS' THOUGHTS (Longer, 6:00) 06 THE STORY OF THE FALLING FIGHTERS (Extended Version, 5:36) 07 HANDSOME (Mosaic Mix, 6:14) 08 COMPUTER LIEBE (Live 1989, 5:59) 09 HEAVEN (I WANT YOU) (Club Mix, 6:59) 10 IN COLD BLOOD (5:49) 11 KLING KLANG (3:51) 12 CRIME (Ray & Ito Version, 4:31) 13 MR. X (Demo Version, 4:03)
CD 02 01 LOVE IS A SHIELD (Orbit Dub Mix, 7:34) 02 THE GREAT COMMANDMENT 2.0 (Very. Mix, 4:53) 03 THAT SMILING FACE (German Band Version, 6:03) 04 ISOLATION (5:49) 05 PERFECT (Huntemann & Bodzin Mix, 4:39) 06 WINTER (5:07) 07 THIEF (Der Dritte Raum Mix, 5:48) 08 ONE FINE DAY (Daylight-Mix, 6:03) 09 TELEPHONE SENSOR (4:18) 10 THEY CATCH SECRETS (They Catch More Secrets, 4:33) 11 SUSPICIOUS LOVE (Live at Bear Music Days, 7:07) 12 WET ELECTRONICS (4:03) 13 CAMOU SAYS ABDULU (6:01)
Az egyik CD-t már megtaláltam, amin még vannak cuccok. Többnyire a DVD-ről CD-re írt változatok, tehát:
-'Neighbours' (video edit)
-'Strangers thoughts' (video edit)
-'One fine day' (live video edit)
-'Sooner than we think' (instrumental)
Néhány DVD-s válogatáson:
-'Thief' (video clip)
-'Me & you' (video clip)
-'Motif sky' (video clip)
Plusz van nekem valahol valami complete CAMOUFLAGE MP3 CD-m...de marhára nem találom. Azon is voltak még olyan mixek, amik az előbbi hozzászólásomból kimaradtak.
Szerzői kiadás??? Ilyen lemezeladási adatok mellett? Egyenlő az anyagi öngyílkossággal. Magánkiadás esetén még a reklámköltségek is őket terhelik...aztán ott vannak még a kiadó jogai is...(igaz, az internet és saját website-ok korában a reklámköltségek lefaraghatók)