Keresés

Részletes keresés

csikal Creative Commons License 2004.12.02 0 0 796

Hello

Nekem még mindig 0 van rajta. De akkor megnézem jobban mivel lehet, hogy látni fogom a tizedes pontot vagy vesszőt ami elválasztja az egész értéket a törttöl.

Amúgy Ti mit gondoltok arról, hogy a külső parkoló amit most mindenki használ ki lehetne adni az üzlet tulajdonosoknak? Öszintén én inkább megtartanám közös parkolónak ahol a lakók és az üzlet tulajdonosok parkolhatnának. Mivel így az is tud parkolni aki nem vett garázst.

Ti mit gondoltok erről?

Tényleg a konditeremben bent vannak már a gépek?

Előzmény: big_mafa (794)
gentleman Creative Commons License 2004.12.02 0 0 795

Koszonom a tajekoztatast! Ez alapjan az elozo ervelesem okafogyotta valik.

Az ugyintezesi modot valamint az emeles indoklasanak elmaradasat azonban tovabbra is aggalyosnak tartom.

Előzmény: big_mafa (794)
big_mafa Creative Commons License 2004.12.02 0 0 794

Csikal - neked nem mutat tizedeseket? A vegen a 3 jegy, az "tizedes".  NEzd meg a multkor belinkelt "hasznalati utasitast", hatha ugy elo tudod csalni...

Egyebkent nem az egesz ertek szamit, nekunk legalabbis 0.1 pontossaggal jott a szamla.... (3 jegy pontossaggal adtam le az allast)

Előzmény: gentleman (792)
gentleman Creative Commons License 2004.12.02 0 0 793
Pontositas: 7 Ft/kWh = 1.945 Ft/MJ, ahol 1.945 Ft 1 Ft es 945 filler akar lenni.
Előzmény: gentleman (792)
gentleman Creative Commons License 2004.12.02 0 0 792

Udv Big_mafa es Csikal!

Mindkettotoknek igaza van. Big_mafanak azert, mert valoban lehet 3 forintonkent nyomon kovetni a fogyasztast, Csikalnak pedig azert, mert az oraallast GJ-ban kell

leadni. Az egesz ertekek szamitanak ugyanugy, mint a viz eseteben. Igy elkepzelheto, hogy lakasonkent parszaz MJ talonban marad. Mikozben az egyes lakasoknal megmaradnak a MJ-ok, addig ez haz szinten osszegzodik, amit a befizeteseken tul, mas forrasbol kell feltoltenie a haznak. Meg ha abbol indulok is ki, hogy 0,5 GJ alatt mindenki lefele, afolott felfele kerekit, akkor is eloallhat olyan eset, hogy 155*0,5 GJ-t, azaz 232.500 Ft-ot a haznak kell megelolegeznie a lakok szamara. Es akkor meg arra az esetre nem is gondolok, mi lenne, ha senki nem kerekitene felfele... akar 300-400e forintot is hitelezni kene a lakok fele, ami persze kesobb visszajonne, de ilyen kilengesekkel koltsegvetest nem lehet tervezni. Legdurvabb eset, hogy a futesi szezon vegen marad mondjuk 250-300e Ft, amit a haz finansziroz oszig, amig ujbol be nem indul a futes.

Szvsz a homennyiseget MJ-ban kellene leadni, ami senkinek sem okozna nehezseget, hiszen a meroora GJ-ban mer, de MJ pontossaggal, igy mindenkinek csak azt kene leirnia, amit az oran lat. Mivel 7 Ft/kWh = 1.945 Ft/MJ, igy az elso kozgyules utan ez alapjan kellett volna kiszamlazni a homennyiseg fogyasztast (mondjuk 2 Ft-ra kerekitve) es csak azt kovetoen eszkozolni az emelest, miutan a masodik kozgyulesen a KK felvazolta volna, hogy miert is becsulte alul ilyen mertekben a futesi dijat, illetoleg mik azok a telelek, melyek alapjan az 50%-os emeles indokolt.

Hangsulyozom: nem azzal van a gondom, hogy mennyibe kerul a futes, hanem az ugyintezesi moddal. Remelem, hogy a kesobbiekben nem lesz olyan eset, hogy utolsagosan kell tudomast szerezni emelesekrol, valtozasokrol. Persze nem lehet megoldas az, hogy minden apro ugyben a lakok hozzajarulasat kelljen kernie a KK-nak, de egy ilyen merteku "onkenyes" emeles akkor sem ildomos, meg ha az a szamlak alajan indokolt. Meg ha nem is var a kovetkezo kozgyulesig, a minimum, amit meg kellett volna tennie, hogy minden postaladaba bedob egy cetlit, amin kb. 5 mondatban leirja es megindokolja az emeles szuksegesseget. Szvsz.

Jovo heten remelem kiderul, hogy miert ennyi az annyi.

Előzmény: csikal (791)
csikal Creative Commons License 2004.12.02 0 0 791

Hello

Lehet én tudom rosszul, mivel Nekem még mindig 0-át mutat. Tehát tizedeseket is mutat?

Hello

Előzmény: big_mafa (790)
big_mafa Creative Commons License 2004.12.01 0 0 790
Nem ertem - tok pontosan mer, 3 tizedesig (3Ft-onkent) . MI nehez rajta? :) Vagy valamirol lemaradtam..:))
Előzmény: csikal (789)
csikal Creative Commons License 2004.12.01 0 0 789

Hello

A fűtés engem is zavar egy kicsit mivel, a mérő olyan nagy mennyiségben mér, hogy elég nehéz követni, hogy pontosan hol is tart. Jövőhéten valahogy megkéne oldani ezt a fűtés dolgot.

Még a kaputelefon neveket is fel lehetne majd vetni mivel nem megoldás, hogy a hátsó ajtónál lévő nevek nincsenek a főbejáratnál is feltüntetve. Bár attól félek, hogy nincs elég hely a nevek kiírásához.

A másik dolog: Ti megkaptátok már a Zsalutól az elektromos kapcsolók fedelét?

Hello

gentleman Creative Commons License 2004.12.01 0 0 788

Ha a haznak ennyibe kerul a futes, akkor termeszetesen nincs min elmelkedni:

ki kell fizetni a 3000Ft/GJ-t es kesz. Mindosszesen csak annyi a problemam, de

ezt Te is emlitetted, hogy ez nem lett lekommunikalva es egy ekkora meretu

tevedes nem tul nagy hozzaertest tukroz, foleg akkor, ha figyelembe veszem,

hogy ez meg mindig csak egy becsles, es a vegleges ar eppugy mehet felfele,

mint lefele.

Ha feltetelezem, hogy a 7Ft tapasztalati uton, illetoleg a Gazmuvek arlistaja

alapjan lett meghatarozva, akkor az eppen most ervenyes kozel 11Ft arra

utal, hogy tul sok az elveszo homennyiseg illetve energia. Rosszul gondolom?

Talan a jovo heti kozgyulesen sokminden kiderul.

Előzmény: big_mafa (787)
big_mafa Creative Commons License 2004.12.01 0 0 787

Futes - gyulesen kiderul. Gyanitom a KK mashonnan kozeliti a dolgot. Aszondja, hogy az elmult honapban "fogyaszott" a kazan X Ft-ot. Az elmult honapban mertek a meroorak Y GJ fogyasztast. Gyors osztas, es megvan a GJ-onkenti KOLTSEG.

A megkozelites jogos lehet, mivel igy a veszteseg is beszamitasra kerul. No persze hogy ez miert mutat ekkora elterest, azt nemtom (elvegre a 7Ft is "tapasztalat" alapjan lett mondva), es hogy miert nincs lekommunikalva...

En egyebkent ugy allok hozza, h amig ugy latom, h a haz ertelmes dolgokra kolti a penzet, addig nem zavar, ha tobbet kel fizetni ezert-azert (elobb-utobb ugyis az enyem lesz...)

Meroorakulcs: Hja, akinek nem foglalja a helyet a lakasban, az igy jart.. :) Viccet felreteve - nekem a lakasban van, ahoz meg van kulcsom..:)

Előzmény: gentleman (786)
gentleman Creative Commons License 2004.12.01 0 0 786

Udvozletem!

Nem tudom, hogy vagytok vele, de szamomra a futesi dij

meghatarozasa elegge zavaros.

Elso, alakulo kozgyulesunkon megszavaztuk a 7 Ft/kWh futesi dijat.

Nem ertettem, hogy miert pont kWh-ban lett meghatarozva, mikozben

a merooraink GJ-ban mernek, de miutan az atvaltas nem tul bonyolult,

csak kozgyulesen kivul faggattam kozos kepviselonket a dontesrol,

akinek akkor feltehetoleg fogalma sem volt arrol, hogy milyen meroorak

uzemelnek a hazban. Erdemi valaszt nem kaptam, gondoltam szeret

sokat szamolni es ezert neheziti meg sajat munkajat.

En nem voltam ilyen vallalkozo szellemu es annak erdekeben, hogy

konnyebben nyomon tudjam kovetni, hol is tartok adott honapban a

fogyasztassal, kiszamoltam, hogy a 7 Ft/kWh 1945 Ft/GJ-nak felel

meg. Azaz csak hittem, hogy konnyebb lesz, mert a havi elszamolason

megjelent egy kisbetus resz: kalkulalt futesi dij 3000 Ft-GJ... Na, abban

segitsen valaki, hogy akkor ez most hogyan is van? Ket honapon

belul 50%-os futesi dij emelesnek lehetunk szemtanui? Mi alapjan

hajtotta vegre a kozos kepviselo ezt az emelest? Ez most tervszam

vagy akkor most ennyit is fizetunk?

En azt hittem, hogy amikor felvetette a 7 Ft/kWh erteket, azt az

alapjan hatarozta meg, hogy a Gazmuvel mennyit ker a szolgaltatott

gaz egysegeert, illetoleg mennyi aramot fogyasztanak a kazanok,

plusz mennyi az esetleges ho- illetve energia veszteseg. Vagy csak

megalmodta?

Kerlek benneteket, vilagositsatok fel! A KK nem tudott...

Masik problemam: miert nem kapunk kulcsokat a meroorakhoz?

Szerintem jogom lenne tudni, hogy mi all a merooraimon! Hosszabb

tavon nem megoldas, hogy a portasokhoz kell rohangalni a szekrenyek

kinyitasa vegett. Megjegyezem nem szoktam lemenni hozzajuk, a

szekrenyek egy megfelelo keziszerszam segitsegevel egyszeruen

nyithatok/zarhatok... De azert megis csak szanalmas ez a megoldas...

big_mafa Creative Commons License 2004.12.01 0 0 785

Amire emlexek -

-tarsashaz-ugyved intezese

-Ezzel kapcsolatban fellepes igenyekkel az epittetovel szemben (kotber pl)

Van meg par, de arra nem emlexek, nem ragadtak meg, tehat nem lehetnek annyira fontosak..:)

Amit en szivesen megkerdeznek, hogy most akkor mennyibe is kerul egy KWh futes - mert 7Ft-ot szavaztunk, a szamla alapjan meg ennek kb. 2szerese....

Előzmény: csikal (784)
csikal Creative Commons License 2004.11.30 0 0 784

Hello!

Most tudtam meg, hogy jövő héten rendkívűli közgyűlés lesz. Ti mit tudtok róla? Nem úgy volt, hogy csak januárban lesz a következő?

Tudjátok, hogy mik a főbb napirendi pontok?

( Én még nem lakom bent ezért nem tudtam megnézni a hirdető táblát.)

Köszi

fat-man Creative Commons License 2004.11.29 0 0 783

Helló!

Köszönöm válaszod. Időközben sikerült kijárni a dolgot az OT-nál, úgyhogy megnyugodtak a kedélyek..

Előzmény: Tiver (781)
big_mafa Creative Commons License 2004.11.26 0 0 782

Jaja, a nev-kiiras valoban nem a legjobb...

Ami inkabb zavar, az h miert nem mukodik mar a masik lepcsohaz? A kukakerdes is megoldodna...

Előzmény: Tiver (781)
Tiver Creative Commons License 2004.11.26 0 0 781

Helló!

Szerintem a közömbösség is felér egy széthúzással, ha ennyire nem érdekel ki-kicsoda, hogyan akarsz összefogni?

Egyébként én már túl vagyok a kötbér kérésen. Igaz pár telefon, és személyes megbeszélés kellett hozzá. Pozitívan nehéz kijönni, de talán megegyezni lehet.

Velem kézségesek voltak. Nem mondom, hogy elégedett vagyok, de járhattam volna rosszabbul is. Mondhatjuk, hogy ami jár az jár, de végül is ez egy "ajándék" pénz.

Mi banki kölcsönt vettünk fel, és sajnos a bank késve teljesített, amire az OT. késedelmi kamatot számolt fel. Nekünk ez az összeg jött le. Persze a bankot emiatt be lehet perelni, vagy számon kérni. Próba cseresznye.

Más. Reggel láttam, hogy ki van téve a névtábla a kapuhoz, akik a másik oldalon vannak, azoknak csak hátul lesz kiírva a nevük? Kicsit megtévesztő, mert mindenki elől jön hozzánk, szerintem mindkét oldalra ki kellett volna irni a neveket. Szerintem.

Előzmény: fat-man (780)
fat-man Creative Commons License 2004.11.25 0 0 780

Kedves Big-Mafa!

Remélem nem mindenki így gondolkodik a dologról, mint Te. Szerintem ebben a kérdésben össze kellene fognunk, mert közös erővel lehet hogy többre mennénk, mint hogy mindenki sütögeti a maga kis gesztenyéjét-már ha van ilyen.

A kérdés nem arra vonatkozott, hogy kinek mennyivel tartozik az Ofirtal, hanem hogy megtörtént -e a fizetés, így sztem nem túl indiszkrét a kérdés. Arról nem is beszélve, hogy sejtésem sincs arról, hogy ki rejtőzik a Big-mafa név alatt és hogy őszinte legyek nem is igazán érdekel.

Előzmény: big_mafa (779)
big_mafa Creative Commons License 2004.11.25 0 0 779
Sztem a tema tul erzekeny ahhoz, h ilyen nyilt forumon reszleteiben megnyiljanak az erintettek....
Előzmény: fat-man (778)
fat-man Creative Commons License 2004.11.24 0 0 778

Halihó kedves lakótársak!

Rendszeresen olvasom a topicot és mostanában sajnálattal tapasztaltam, hogy nem tesztek említést a "kötbér-ügyről".

Nektek sikerült már zöld ágra vergődnötök az Ofirtallal? Csak azért kérdezem, mert én már a pereskedés gondolatával foglalkozom a sorozatos ígérgetések miatt.

big_mafa Creative Commons License 2004.11.23 0 0 777

Hat igen, ez erdekes..:)

Ha CIB-es a hitel, mondom, keress meg privatban

Előzmény: Emóció (775)
big_mafa Creative Commons License 2004.11.23 0 0 776

Figyi, en azt irtam le, ami VELEM tortent, lehet am h mindenkinek igaza van - bar csodalkoznek.

Idok - Mi augusztusban kotottuk meg a kolcsonszerzodest, a lakas adasvetelit meg februarban....  (Mondjuk en aprilisban megtudtam, h elbiraltak, es akkor mar leptem)

Az elso folyositas 1 honap mulva volt.

Milyen csajjal beszeltel? Ha telefonos ugyfelszolgalat, akkor felejtos...

Ellenben ha erdekel, mondok neked privatban egy ugyintezot - nelkule most nem onnan irnek ahonnan...

Előzmény: Emóció (774)
Emóció Creative Commons License 2004.11.23 0 0 775
Ja, még valami: ha az új helyemen kiadnak nekem egy olyan papírt, hogy iksz idő óta ott dolgozom (nagyon jó barátom lesz a munkáltatóm), akkor a Bank hogyan tudja azt ellenőrzni, hogy mégsem...? És azt vajon hogyan lehet ilyenkor megindokolni, hogy iksz helyett most miért ipszilon utalja a munkabéremet...? Mindegy, ezt inkább majd holnap megkérdezem az ügyintéző csajtól, most úgyis csak parázni tudok ezen.:(
Előzmény: big_mafa (773)
Emóció Creative Commons License 2004.11.23 0 0 774

Kösz a választ.

Ezzel az a gáz, hogy nem tudok az előző melóhelyen maradni, mert már felmondtam, és nov. 30. az uccsó napom. A lakásvásárlás meg akkor derült ki, amikor már rég "fel voltam mondva". Ha telefonon ellenőriznek a munkáltatónál, akkor nincs gáz, mert jóban vagyok mindkettő munkáltatómmal, tehát megbeszélhetem velük, hogy mondják azt, hogy ott vagyok.:) Engem a hivatalos része érdekel, hogy pl. azt tudják-e ellenőrizni, hogy ki fizeti utánam a járulékot. A bankszámlámmal is az a gáz, hogy ellenőrzni tudják, hogy ki utalta rá a zsét.

Viszont az adásvételi dec. 31-ig lesz csak meg. Akkor mi a szar van...?

Holnap beszélek a CIB-es csajjal. Azt nem értem, hogy miért mondta akkor legyintve, hogy ez nem gáz, amikor _direkt_ megkérdeztem tőle, hogy most mi lesz. Ha ebből baj lesz, akkor legéppuskázom.:)

Neked mennyi időt vett igénybe, amíg az igényléstől számítva megkötöttétek a hitelszerződést, és mennyi idő volt, amíg a CIB utalt...? Mert ha ez kb. egy hónap így összesen, akkor nem gáz, mert kb. pont akkorra lesz meg a 3 hónapom, amire igényelni kell. De ha bármi gázos dolog van, akkor nem tudom, hogy kit ölök meg először... Mindegy, majd holnap bővebbet írok, miután beszéltem az ügyintézővel. Abban bízom, hogy a banknak is érdeke a pozitív hitelbírálat (Otthonteremtő hitel, tehát iszonyat magas piaci kamaton fogok tejelni nekik, amíg el nem kezdhetem törleszteni a valódi lakáshitelt), így a csaj nyilván elmondta volna, ha valami gátolná a hitelfelvételemet.

Huh, ez most kissé kaotikus lett, de remélem, a lényeg érthető...

Előzmény: big_mafa (773)
big_mafa Creative Commons License 2004.11.22 0 0 773

A fenebe, az internet elnyelte az elozo valaszom...(

Tehat a sorrend:

-Adasveteli

-Hiteligenyles

-Hitelbiralat

-Hitelszerzodes

-Hitelfolyositas

Ha egy lepes megvan, akkor az ugy marad, nem vizsgalando visszamenoleg.

A hitelbiralat a hiteligenyleskor beadott papirjaid alapjan tortenik (pl. munkaltato igazolas, rajta h nem alsz felmondas / probaido alatt), de ellenorizhetik telefonon is..

Az elso folyositas idpontja nem determinalja a biralat idopontjat (teged pedig ez erdekelne nagyon) sajnos.

Magyarul - necces a dolog, bar ha szerzel olyan papirt, h nem allsz felmondas alatt, meg OK is lehet... De nagyot lehet szivni is.

En nem mertem belemenni ebbe, inkabb szittam a fogam par honapig az elozo melohelyen... :)

remelem segitettem valamit...

Előzmény: Emóció (772)
Emóció Creative Commons License 2004.11.22 0 0 772

Sziasztok.

Big_mafa, hozzád lenne egy kérdésem. Én a Karolina Udvarban tervezek lakást venni, amit szintén az Olimpiások csinálnak. Most még semmi nincsen, most gondolkozunk az előszerződésen, de máris borzasztó sokat segített az egész topik, köszönet érte.

Szóval, az lenne a kérdésem, hogy ha én dec. 1-én munkahelyet váltok, a hitelkérelem vajon hogyan lesz...? A CIB-ben azt mondták, hogy a hitel igénybevétele úgyis csak akkor történik, amikor a lakás már szerkezetkész állapotban van, ami szerintük áprilisra lesz meg, tehát azt mondták, hogy nem gáz ez a munkahelyváltás (direkt megkérdeztem az ügyintéző csajt). Akkorra már meglesz a 3 hónapom, de addig akkor mi van...? (Csak azért téged kérdezlek, mert olvastam, hogy te is munkahelyet váltottál épp akkor, és a feltételek gyakorlatilag ugyanazok a Karolina és a Gizella esetében.)

Előzmény: big_mafa (771)
big_mafa Creative Commons License 2004.11.16 0 0 771

Nem tudom, a szamla hany tizedesig szol, mivel meg nem kaptam - de ha csak az egeszeket is nezik, sztem nem olyan veszes. Havonta max. 2e Ft-os difi lehet, a kovetkezo honapban meg automatikusan korrigalodik ugye...

A bejarati ajton van egy fulecske a zarban benne (a nyilo reszben). Azt ha valaki atpoccinti, akkor nem zar be. Sajnos az emberek hajlamosak koltozes utan ugyhagyni....

Előzmény: csikal (770)
csikal Creative Commons License 2004.11.16 0 0 770

Hello

Értem a kölünbséget, csak elég érdekesen fog akkor a rendszer működni. Mivel lehet, fogyasztom a hőt de a mérő még mindig csak nullát mutat mivel nem érte el az 1GJ. Akkor mi alapján fizetek. Mivel az óra nullát mutat. Akkor mi alapján mondják/mondjam meg, hogy pontosan mennyit fogyasztottam?

A másik fontos dolog az bejárati kapu. Én nem tudom, hogy milyen a kivitelezés vagy az emberek túl erősek de majdnem minden nap elromlik valamiért az ajtó. Erre kéne találni valami megoldást mert ez így nem megy. Bárki bemehet és egy csomoszór az ajtót se csukják be.

Az lehetne a megoldás, hogy kérünk kulcsot és mindig kulccsal megyünk be és akkor talán nem fogjuk rángatni az ajtót. És csak a vendégek használnák a kaputelefonos rendszert.

A másik bejáratnál pedig már ellopták a tűzoltó csap takaró elemeit.

big_mafa Creative Commons License 2004.11.15 0 0 769

Ahh, nagyon reggel van, a szamitos hozzaszolasom teljesen baromsag...

Kezdjuk ott, h 1GJ termeszetesen 1000MJ.

1KWh pedig 3.6MJ (mp-ben kell szamolni, nem oraban!!!)

Ergo:

Ha 1KWh=7Ft,

akkor 1GJ= 1000/3.6*7=1944 Ft.

Bocs, ha valaki netan szivbajt kapott 2 hozzaszolassal lejjebb.. :)))

Előzmény: big_mafa (766)
big_mafa Creative Commons License 2004.11.15 0 0 768

Meg  mindig fogyasztasmero:

http://www.saifintl.com/pic.asp?productid=674&pic=kompakt-wz_big.jpg&catid=614&scatid=  ("hasznalati utasitas", avagy mire jo az a kis gomb rajta (resetelni sajnos nem lehet..:)))

Előzmény: big_mafa (767)
big_mafa Creative Commons License 2004.11.15 0 0 767

http://www.omh.hu/upload/Th-8246-05-2004_01.pdf

No, most talaltam, ebbol lehet kovetkeztetni a meresi elvre, miszerint mnegnezi, milyen meleg viz ment be, es milyen meleg jott ki, es mindebbol mennyi - de en nem lattam, h mindket agat nezne, csak az egyiket....

Előzmény: big_mafa (766)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!