Csodás dologgal találkoztam: nyagyban szállítanám át szerény értékű (a célállomáson 150.000$) árúmat a fél galaxison, mikor félúton döbbenten látom, hogy üres a raktér! Komolyan kiborultam...
Üdv!
Hát akik már nyomják a játékot azok nem hiszem ,hogy sok újdonságot találnak ,de azért ide biggyesztem:
http://www.freeweb.hu/freelancer vagy http://free.x3.hu/freelancer/ .
Az infók nagy része a : http://www.lancersreactor.com -ről származik.
By.
Nekem csak a demó van meg.
A gép egy 2100+ AMD 9000 pro kártyával.
- A grafika nekem nagyon tetszik
- A stílus nagyon tetszik
- A küldetések tetszenek
- Tetszik a játék
Végre valami ami miatt felállok a CS mellől :o)
Összeségében ennyi, most töltöm a full-t, lehet,h ogy abban majd csalódok. A hang problémák nekem is megvannak... :(
Izé, melléirtam. Lancer, lancer... de nem a Starlancerre gondoltam, hanem a Freelancerre. Szoval, tetszik vagy nem?
(nem támadok én, csk szúrkálódok egy kicsit)
A baj csak az, hogy a játék második felében a teherhajóval semmire se mész.
Pláne hogy csak Very Heavy Fighterek képesek max. szinten lenni. Sehol egy Light Fighter (a legjobb a Banshee, a maga 5/7 op/max. leveljével), vagy egy ütős teherhajó (a legjobb a Humpback, a maga szintén 5/7 op/max. leveljével)....
Sziasztok!
Szerintem kicsit uncsi. Sokáig tart egy-egy lövölde. És mindig leszánkázok az egérpadról, ha fordulok az ellen után. Viszont amikor felrobban valami, az nagyon menő.
Egyébként különösebben nem motivál a game. Ha nem lenne mivel mással játszanom, talán akkor kivinném.
RPG? Hehe. Jó lenne. Az elite 4ben mintha ilyesmiről regéltek volna. SzabFer barátom csak nem támadni akarsz? :) Nekem tetsztett a starlancer. Jó volt ismerős környezetben gyilkolni :) Végre megvalósult az is hogy egy űrhajónak nem kell "szépnek" és áramvonalasnak lenni. Első a funkcionalitás :)
Kezd érdekesebbb lenni a történet, na majd kiderül mi lesz a vége.
Ja akit érint, a Freelancer a DivXG400 feliratozó codecet nem szereti. Van esetleg ehelyett másik?
Én vettem egy teherhajót most felszerelve mindennel.
Amúgy szerintem lehet kalandozni benne akkor is, ha a főküldetés épp folyamatban van. Igaz mást nem vállalhatsz, de kereskedni lehet.
Még annyi kiegészítést írnék az álmomhoz Gundark, hogy RPG elemek is jó lennének egy ilyen játékban, egyeébként mai technológiával meg tudnák csinálni szerintem.
Ja, és gondolom velem eggyüt még sokaknak feltünt, hogy a játék bizony csal! Most mentem a Blood Dragoons-okkal egy kib@szott nagy csatába, és bár a mi oldalunkon is vagy 10 gép harcolt, nem volt olyan, hogy rám éppen nem támadott volna valaki! Ez pedig egy kicsit idegesítő, ha van két ellenséges gép, tuti lehetsz, hogy pont téged támadnak, függetlenül attól, még hány célpont közül válogathatnának. Akkor is feltünő a dolog, ha a csata kezdetén nem húzódsz hátra, mert az első nagy rohamnál megesett velem, hogy vagy 6 ellenséges hajó lőtt rám egyszerre, és pillanatok alatt lehámozták az Adv. Sentinel pajzsomat és a 3600-as erősségű páncélzatott is - csak ott volt a gond, hogy nem én voltam legközelebb hozzájuk.
No mind1, viszont úgy tünik, hogy azért jönnek a MOD-ok, legalábbis a LancersReactor.com-on már van egy Pirate MOD - ami elég érdekes figyelembe véve, hogy a hivatalos megjelenés elött jött ki :)
Titkos város? Hehe, hol volt ott titok? :) A naprendszer infóban ott volt vígan beköltöztek a népek az Edenre meg összerittyentettek pár kupolavárost, de annak az anyaga meg még mittom én má mifranc átengedte a "furcsa" sugarakat :) Gondolom szépek lettek az emberek :) Oszt inkább hazaköltöztek. De már nem emlékszem mi volt a neve a cuccoknak amit ott találtam. De arra igen hogy kurta sok pénzt ért :)
Izé... Nekem valamikor megvolt. Szóval nem küldené el akinek megvan? Asszem mélben símán átjönne, nem olyan nagy csomag. Cserébe küldhetek egy ős Elitet. (Indulás Lave-ről, ha még emléxik valaki!)
Atyauristen, ez komoly, a Frontierben tenyleg volt egy titkos varos Eden-en? Megorulok, ekkora kiraly dolgot! Es en sosem fedeztem fel! Igazsag szerint utaltam az Alpha Centaurit, mert egy honap, mire berepulsz Eden-hez, igy tan csak egyszer jartam arrafele. Szerinted a First Encounters-ben is megvan? Mert azt hiszem nekem mar csak az van meg...
óóóó Vahren barátom, itt a földi irányitás, haladéktalanul térjen vissza a földre :) Hányszor ígérték az FPSt. Pl a battlecruiser milleniumra is. (jéé nem lett belőle semmi:) Igazából már annak is örülnék ha valaki megtubózná a 3 motorját. Valami olyasmi kellene. Bár a harc körülményes volt, szal inkább olyan harc kellene bele mint a starlancerben volt. De ami soha nem fog visszajönni az a feeling.. Emlékszem mikor a Frontierben éppen "szabadságon" voltam (valami kis félreértés miatt a fődiek azt hitték hogy közöm van ahhoz a pár tonna (40) fegyverhez amivel elkaptak Párizsban. Mér? Azér mert nálam volt? Szar a közbiztonság:) És pihentettem a karrieremet az Alfa (vagy proxima? ) Kentaurinak az Eden bolygóján. Ahol csak repkedtem a ménkű nagy óceánok felett és megtaláltam az a 200 éve elhagyott várost ahol leszálltam és leltem ezt azt :) (30évet igértek ha elkapnak:) Na ez hiányzik nekem az új versenyzőkből. És az a vicc ha akkor meg lehetett csinálni ezeket, akkor most miért nem? Mibe került volna ha lehet bolygóra szállni a freelancerben?
Azért a belsőnézettel annyiban vitáznék csak, hogy az első vadászgépnek olyan a pilótafülkéje, hogy alig látszik a szélvédő kerete, de ha pl veszel egy teherhajót, akkor ott jól látszik.
Ami bosszantó: mediaplayerre épül, ha az ember feltesz olyan codecet, mely filmnézéshez kéne, a videók belassulnak, de a csúcs, hogy a programban a párbeszédhangok teljesen eltűnhetnek, mint ahogy azt megtapasztaltam. Eszméletlen. (Ez egyébként a rreadmeben is benne van.)
Jó lett volna, ha FPS nézetben is járkálhatunk, de azért elmegy.
Grafikával semmi bajom, de igazatok van, lentebb említett programok szebbek és nem akadoznak.
Az én álmaimabn ilyen játék van: Nagyon sokféle típusú és fajta űrhajó (saját nézetekkel), űrbázsiok, bolygók, melyeken leszállhatunk és bejárhatjuk egy kis részét is FPS nézetben, meg korrekt grafika, nem csak free mód hanem egy történet szál is, de kb annyira, mint a Morrowindben (ha akarom megcsinálom). Sokféle változatos faj és választási lehetőség.Háttérinformációk. Stb.
Barben most a Frotier Developments Ltd-vel dolgozik, es a nev jogsija az ove, szoval ha lesz Elite 4, amit igy is hibnak, akkor ok irjak. Van is a honlapjukon utalas erre a projectre, csak az a gond, hogy teljesen ugyanugy all kb. 3 eve! En mar irtam egy levelet is nekik, hogy ugyan fogjanak mar hozza, de kozben mast irogattak...
Az a David Braben gyerek egy nagy **** vót :) Volt pofája csinálni egy játékot amit nem bírnak leverni :) Pedig hény és hány próbálkozás volt...(Battlecruiser, X-btf, Privateer..)
Hát nem tudom. Sokfelé fikázzák ám rendesen. Igen nagy csalódás ez a legtöbb embernek. Én 16-17 éve Elite-ezek, sokunknak kedves az a játék, és a mai lehetőségek ismeretében ez a szegény Freelancer eléggé gyatra. Az általános vélemény, hogy Arcade, és ez nem -- egy Elite-fannak -- nem túl lelkesítő.
Bázel. Elolvastam amit eddig irtatok. Nekem csak a hét közepe felé lesz meg. De úúgy váártam. Aszittem lesz egy jó kis elite. (tényleg, mikor ugrik a ki az elite 4? Mert már jó ideje nem hallottam róla... Vagy vége ennek az álomnak is? ) Szóval mégse? :( Nem tudom minek kellett a nagy nyomás. Jó lett volna mondjuk 20 30 évvel a starlancer után a naprendszerben kereskedni (hehe kis helyi villongásokkal:) No mindegy. Majd még meglátom :)
1.Tudom, hogy raktak bele "belső nézetet" és le is írtam. Ez kb. olyan, mint az NFS:HP2 féle "belső nézet" melyben lehetővé teszik, hogy nézd az utat.
2.A VGA egy GefTi4200-es, 1280*1024*32, minden High-on, és még mindig le vagyok halva, hogy ilyen okádék megjelenéssel hogy voltak képesek piacra dobni. Miért nem használták a rohadt Starlancer engine-jét, amiben már eleve egymilliószor jobban nézett ki minden és röhögve futott a legpitlákabb konfigon is?! Tegnap megint ránéztem (véletlenül!) a progira és esküszöm, hogy a HOMEWORLD-ben már néztek így ki a hajók közeli zoomban! Döbbenet.
Van jobb 3D-ben, lásd még Freespace 2 vagy I-WAR 2: Edge of Chaos. Ezek egyike sem igényel erőgépet, és bizony szebbek is voltak (Radeon 8500-on).
A Multit most akarjuk majd kipróálni, de előre látom, hogy nem lesz olyan nagy durranás sajnos, mivel ugyanolyan unalmasak a küldetések, mint Singlében...
hmmm :) Legalább annyi fáradságot vegyél, hogy a billentyű kiosztást végignézed :P Van belső nézet is... CTRL+V asszem alapból. De ez nem fix.
Figy: ki mondta, hogy ez szimulátor? Mondta valaki? Szerintem meg igenis jó a grafika...milyen VGA-val nézed? Figy: mai álláspot szerint csinálj jobban 3Dben...akkor meg olyan HW kell hozzá mint Unreal II vagy Doom3. Akkor meg cseszheted :( Szerintem a történet cool, a küldetések tényleg egyhangúak kissé. 3 kellemes napot szerzett nekem. Multiban még lehet benne fantázia... Nem egy világváltó program, de jobb mint vártam :)
Megnéztem jómagam is, és erősen csalódtam. A grafika azért nem olyan nagy durranás, az I-WAR2: Edge of Chaos sokkal szebb volt. Az irányítás nagyon gáz, egy pár óráig poén, de hosszú távon idegesítő az, hogy nem lehet vele normális manőverezni. A harmadik fő gondom vele az, hogy semmi szimulációérzés nincs benne, teljesen arcade, ehez képest még a Privateer is profinak tűnik, az I-WAR sorozatról nem is szólva. Az utolsó gondom vele az, hogy félkészen lett kiadva szvsz. A multiban nem lehet a karakter kinézetét megváltoztatni, sem a hajóinkét. Semmi olyasmi, amivel el lehetne szöszölni, repkedsz és kész...
Az utolsó nagy bajom az, hogy kegyetlenül nem jön be a kereskedés (bár még az elején járok, Level 5), olyan kínkeservesen jön a pénz belőle, hogy egyszerűen nem éri meg (mint mondtam, a Liberty rendszerről beszélek), a fejvadászkodás a legjobb választás, csak éppen olykor bele lehet futni olyan küldetésbe, ami ugyan elméletileg könnyű, ám vért izzad az ember, amire levadássza az ellenfeleket (amúgy rakéták rulz :))
Hawkeye-nak igaza van! Nem értem, miért kellene szétzsírozni egy messze várakozáson aluli játékot. Az átvezető animációk igenis nevetségesen néznek ki. Egy borzalmasan trehányul megrajzolt szőke, kékszemű seggfejjel kell mászkálni bevertorrú emberek között, akiknél már bármelyik '95-ös játékban szebbeket láttunk. Ja,merthogy ez nem rajfilm. Az oké, de elég nehezen éli bele az ember magát egy ilyenbe, hogyha összehasonlítja a már több, mint 3 éves - és egyébként szinte ugyanezen gárda által alkotott - Starlancerrel, ahol a hajók belsejében érezted az elhasznált levegőt, a zúgó motorok, a duruzsoló emberek hangját, a szűk folyosók és szinte élő környezet feelingjét. Ez a feeling itt nincs! Az űrhajók kivitelezése egyszerűen nevetséges. Én elhiszem, hogy igyekeztek a játékot kis-gépigényűre csinálni, de míg a lövések és a robbanások csillognak-villognak az űrben, a gépek úgy néznek ki, hogy bármelyik grafikus 10 perc alatt 20-szor ilyen szépet összedob ÉS(!) nézzétek meg a már említett Starlancert, ahol bizony össze is dobták a fiúk, és gyönyörűen nézett ki az egész. Az meg, hogy csak egy hátsó kameraállásból figyelheted az eseményeket, ill. egy olyanból, amiben közelebbről látod a csatát és két, a képernyő alsó sarkaiban elhelyezett kis háromszög jelzi a belső teret, csak hab a tortán.
Ha pedig még azt is hozzávesszük, hogy a képernyő körülbelül háromnegyedét kékszínben pompázó undorító téglalapok takarják el, benne élénk piros-sárga-kék színű feliratokkal utalva a történésekre akkor már komolyan el is gondolkodhatunk az "öngyilkosság" megoldáson.
Talán mégis komolyan belevágok a játékba, talán meg is tetszik, de egy biztos. Az, amit vártam, az NINCS! Van helyette egy gyenge-közepes űrhajós arcade-játék, amire nemsokára kutya nem emlékszik majd.
Némi szünet után most veselkedek újra neki a játéknak. Ami engem is zavar, az a küldetések iszonyú egyhangúsága. Mert az, hogy elfogni, megölni, vagy kiírtani, azok egyfajta missionök, más meg nincs is. (Legalábbis egyenlőre, most a brit rendszerben vagyok).
Valaki nyugtasson meg, hogy ha más nem, hát áruszállító küldetések lesznek késöbb!
Amúgy, mivel abandonware lett, a www.the-underdogs.org-on megtalálható a Hardwar, ami szintén ilyen stílusú játék, és mindenki nagyon dícséri. Persze közel sincs olyan grafikája, mint a Freelancernek, de itt legalább tényleg azt csinálsz a kezdetektől amit akarsz.
Nem űr-repkedő, hanem kráter. :) A Titán krátereiben lévő, kb. 200 éve magukra hagyott kolóniákban kell repkedni, és boldogulni. Van kereskedés, különböző frakciók, lehet több "repülőd", és vehetsz magadnak saját épületet.
Eddig csak belekukkantani volt időm, de ígéretesnek tűnik.