Nagyjából Zormac hozzászólásával értek egyet. Szerintem jelenleg megfelelő a tornák száma, én nem csökkenteném és nem is növelném. Biztos, hogy nem a versenyekben van a hiba.
Régebben a tantrix folyamatosan fejlődött, minden hónapban volt valami újdonság. A játékosok is többet jártak fel a lobbyba, talán jobban is kötődtek egymáshoz. Én inkább ennek elhalásában keresném a játékosszám csökkenésének okát. Anno mindenkit úgy kellett rábeszélni, hogy induljon 1-1 versenyen, viszont a lobby mindig tömve volt. Konklúzió: nem csak a verseny fontos a tantrixban.
Mondjuk, az a minimum, hogy az aktív játékosoknak kéne mennie e-mailnek, hogy indul az EB, lehet nevezni. Én nem hiszem, hogy kaptam ilyet. Át is aludtam volna a nevezést, ha nem nyitjátok meg újra....
Illés, Sirpinek nem a síleésen járt az agya, hanem a tűszős mandullagyulladáson, amije volt éppan akkor, szerintem. :)
Az előzőnek már csak a fele igaz, ugyanis a WTTC nem ér véget időben, s mivel az EB-t jobb lenne a friss Élő-k alapján indítani, a pár nap csúszás alatt nyitva tartom a nevezést.
Mielőtt a dunadan emiatt sírni kezdene, elmondanám, hogy a csúszás részben a HUN-A miatt van.
De persze lehet, hogy ezek után már nem is fog sírni. ;-)
Ugyanakkor nem látom, hogy az elmúlt öt év során drasztikusan több online verseny lenne (az asztali bajnokságok esetében igen, de az szerintem más tészta).
Szerintem simán el kell fogadni, hogy ez egy olyan hobbi az emberek életében, amelynek az átlagos életciklusa véges.
Tenni a bajnokságok formátuma terén lehet, a feladat, hogy senkinek ne menjen el végérvényesen a kedve az első élmény után - hogy visszajöjjön másodszor is.
A Tournaments fórumon is volt már arról szó, hogy csökken a létszám a bajnokságokon. Szerintem azért, mert baromira sok a bajnokság, és aki nem főiskolás/egyetemista, az nem ér rá indulni mindegyiken. És hát ugye mi öregszünk, úgyhogy a kérdés inkább az, miért nincs utánpótlás.
Skweeki ezt írta: "Interest needs to be generated to bring new blood into tournaments, we need to get beginners to enter tournaments again, we need more fun tournaments eg doubles, blitz, (doubles blitz??) get the non-masters tournament back on the calendar this sort of thing...."
Nos, az elejével egyetértek, de szerintem a még több verseny még alacsonyabb részvételhez fog vezetni. Ezt gáz kimondani, vagy csak én gonolom így? :)
Amugy drasztikusan esik a játékosok száma. Volt régen ilyen 200-300 országonként aktiv, most magyarok 100, angolok is csak 130 körül... Csoda hogy ennyien jelentkeznek még a bajnokságra... Valahogy vissza kéne hozni a régi idöket, mindenki hozzon még 2 embert!
Ha már igy alakult szegény HUN-B sorsa, Illés, a HUN-A szeretné felajánlani neked a lehetöséget hogy mikellossal mégis megmérközhess a tornán. Sajnos ez már csak a bronzmeccsen lehetséges, de csak a Te kedvedért lemondunk a HUN-B elleni harcrol a javatokra.
Az első négy sorrendje nemsokára úgy is ismert lesz, de a többiek számára a sorrend a szerzett pontok illetve a százalékok alapján (nem tekintve az ellenfelek erősségét valahogy így nézne ki:
5. POL-A
6. GBR-A
7. FRA-A
8. GER-A
Természetesen akik bejutottak a legjobb 8 közé és ott kikaptak azokat külön kellett venni, és azokat is akik nem. Lehet persze vitatkozni, hogy az egyik csoport harmadik helye miért rosszabb a másik csoport negyedikjénél, de ez az én sorrendem. (azért mert lusta voltam súlyozni a csapatokat, ezt majd megteszi helyettem más :-).
300-300-as döntetlennel még pont jók lettetek volna: ilyenkor az ötödik tábla eredménye törlődik, s mivel azon kikaptatok, az első négy összege alapján mentetetk volna tovább.