Engem meg most hívtak, hogy ha elmúltunk 30 évesek, és házaspár vagyunk (mi ez az új módi, voltunk mi már ilyen előadáson akkor ezek nem kellettek), akkor nyertünk. mert kisorsolt a számítógép, ja. :) Mondtam, hogy hiányzik még 1 év, erre szó nélkül lecsapta, ez mondjuk egy kicsit felháborított.
Szevasztok. Mivel latom, hogy erdekel titeket ez a muszakis tema, leirom az en tapasztalatomat. Kb. fel evvel ezelott engem is felhivtak a West Corona Kft-tol, hogy kisorsoltak es menjek el a bemutatora (Astoria szallo), ahol egy nyaralasi modszert mutatnak be (RCI) es ezert cserebe nyaralast ill. muszaki cikket kapok. Gondoltam, hogy nem egy plazma tv-t fognak adni, de kivancsisagbol megis folmentem Pestre. Vegighallgattam az eloadast, de nem vasaroltam semmit, gondoltam, hogy ezert nem is kapok majd semmit. Mikor tavozni keszultunk, hozzank lepett egy manager es felenk nyujtott par boritekot, hogy huzzunk egyet. A boritekba volt egy papir, amire az volt rairva, hogy ajandekom egy karora, de nem azonnal kapom meg, hanem a ceg irodajaban kell atvenni 2-3 het mulva. Gondoltam magamban nesze semmi fogd meg jol, ebbol se lesz semmi, csak etetes, hogy most ne balhezzak. Bementem par het mulva az irodajukba, mivel ugyis volt dolgom Pesten, es kertem az orat. Az egyik holgy fogta a papirt es kirakott elem kb. 10 kulonbozo orat (nem Rolex, de azert nem is Noname, hanem Q&Q), amikbol en valasztottam egyet. Mivel jopofiskodtam az egyik csajjal, elarulta, hogy valoban vannak muszaki cikkek mint pl. hajszarito, radiosmagno, stb. de valoban nem a legnagyobb markak, mivel ok megis csak utazasokkal foglalkoznak es leginkabb azokat ajandekozzak. Raadasul felajanlotta, hogy elmehetnenk negyen egy hetre Tenerife szigetre es csak a repulojegyet kell fizetni, az apartman ingyen van. Ezt az ajanlatot meg mindig nem hasznaltam fel, de meg mindig van ra fel evem, hogy leutazzam (allitolag az ev elejen szoktak melle adni ingyen felpanziot is es a repjegy ara is olcsobb). Na errol majd csak kesobb tudok beszamolni. Esetleg az ottletrol van vkinek tapasztalata?
Hm, ha felhívnak, és én azonnal (írásban is) kérem, hogy töröljenek az adatbázisból, de még egyszer felhívnak....
Szvsz akár be is perelhetem őket jogosulatlan adatkezelésért, vagy nem? Bár, lehet hogy ez már inkább BTK kategória.
Valami módon megkapták a telefonszámot, ez főleg mobilnál érdekes. De honnan?
Megmondom őszintén, nem tudom műszaki cikket adnak-e. Amikor ebben dolgoztam még nem volt divat. Ha adnak is, szerntem ne technics hifi -re gondolj. (Max teknics :)
Ez OK. Ezt levettem, mert már voltam hasonlo RCI-s előadáson.
Nem vettünk semmit, mert nincs rá igényünk..igazából és anyagilag sem állunk magasan.
Van már egy ingyen nyaralás attól a másik cégtől, ez frankó is. Inkább a műszaki cikk érdekel, hogy az van-e, esetleg lehet-e.
Na mármost, ha nem költik a pénzüket reklámokra, ahogy mondtadf, akkor valszeg nem kamu, mert direkt rákérdeztem, hogy tényleg van-e műszaki cikk, és hogy nem kell vásárolni ahhoz, hogy megkapjam. Ergo: ajándék azért, hogy meghallgattam az ajánlatukat.
Kicsit önzőnek látszom, hogy szaros műszaki cikkért elmennék, de kiváncsi vagyok, hogy valóban tartják-e a szavukat, vagy csak átverés.
Üdv mindenkinek!
Megpróbálom helyre tenni a dolgokat mert úgy látom nagy a zavar.
Kezdjük ott, hogy információim első vonalból származnak, mert én is dolgoztam hasonló cégnél 2 évig, (nem az RCN WC-nál) és tudom hogy működik az egész rendszer. Akkor hagytam ott, amikor már nagyon nyomulós technikát alkalmaztak, és az extrém hazugságok határait szaggatták a bemutatók, mert egyébként nem vették volna meg. A kérdőív arra való, hogy kicsikarják az elérhetőségeidet, nyaralási szokásaidat. Sajnos az évek előre haladtával mindenkit felhívnak. Régebben ez úgy működött, hogy csak azoknak telefonáltak akik potenciális vevők voltak, ma már boldog-boldogtalant hívnak.
Itthon van kb 10 timesharing rendszerű üdülő amit megpróbálnak értékesíteni hetekre. Természetesen akkora jutalékkal, hogy megérje az embereket foglalkoztatni akik ugyancsak jutalékra dolgoznak. Azt hiszem ezzel érthetővé tettem a motiváció lényegét. Ha nem vásárolsz itthon, megpróbálnak kiküldeni valahova külföldre, általában Tenerifére. Nekik szerződésük van az ottani apartman-házzal akik biztosítják a szállást ingyen, eladás esetén jutalékot kapnak. Vannak cégek akik bevételük reklámozásra szánt részét tv-s hirdetések, rádió stb médiában költik el, ők nem reklámoznak, hanem az ingyenes szállással csábítják a vendégeket. Mellesleg szvsz sokkal hatékonyabb marketing fogás mint bármely reklám. A kinti cég oldaláról nézve: Gyere el, próbáld ki, használd a tagokkal együtt, ha akarsz beszélj velük, és ha tetszik legyél te is tag. (betanult szöveg, de így is van) Szerintem ebben nincs semmi kivetni való.
A baj csak az, hogy a várható jutalék miatt eléggé erőszakosan próbálják meg értékesíteni itt is és ott is, hiszen ebből élnek. Természetesen vásárolni nem kötelező.
Konklúzió: Maga az elgondolás szerintem egy eszméletlen jó dolog ahogyan ezt először megálmodták, csak a kivitelezéssel vannak bajok. Az ingyenes szállás létezik, meg is kapjátok ha kimentek, és ezért elvileg itthon nem kérhetnek egy fillért sem, mert a legtöbb szerződésben ezt határozottan kikötik. Persze lehet hogy vannak kivételek. A kinti bemutatók kedvesek, aranyosak, segítőkészek mindaddig, ameddig azt a látszatot kelted hogy lehetsz potenciális vásárló. Az alkudozós sztori arról szól, hogy van egy lista ár, ők erre rátolnak még 100%-ot, és abból alkudhatsz. Az üdülők általában jó minőségűek, szinvonalasak, jó helyen vannak. (egyébként nem tudnák értékesíteni) Az igért cserelehetőség működik (általában), és rengeteg családdal beszéltem eddig akik semmi pénzért nem váltanának utazási irodára. Kik vásároljanak: azok akik tudják hogy minden évben el akarnak menni nyaralni minimum 3-4 fővel, és jó minőségű szállást akarnak, akik szeretnék bejárni a világot. Beszélnek legalább angolul, és szeretik maguknak megszervezni a programjukat. Mennyiért? Hmmm jó kérdés. Helytől is függ, de max 1,5M Ft. A fenntartási költség ne legyen több 70-90.000 ft-nál, mert egyébként nem éri meg az egész. Ne csábuljunk el semmilyen befektetési csomag és társai értékesítésének, még nagy haszon reményében sem. Eladható? Persze. Ha van kinek. Ha valaki vásárol, használja arra amire való. Nyaralgasson, érezze jól magát. Ajánlom? Igen is meg nem is. Csak azoknak akik tudják és meg is engedhetik maguknak hogy elmenjenek nyaralni legalább egyszer az évben (mondjuk ennek így kellene lennie) Gondolom mondanom sem kell, hogy nem a magyar piacra szánt termék elsősorban. Akit érdekel a téma: www.rci.com, timeshare.lap.hu és láttam valahol olyan oldalt is ahol több eladó hét volt magánszemélyektől www.udulesijog.hu , www.timesarebroker.hu,
Ami azt illeti, én az ilyeneket az "Ön nyert!" elhangzása után azonnal elhajtom melegebb éghajlatra. Ettől kezdve nincs gond, hogy mit tegyek a nem létező nyereményemmel. :-)
Éppen most tettem le a telefont, és am ásik oldalon a West Corona Kft. volt.
Azt mondják, hogy NYERTEM, és hogy el kell menni, hogy átvegyem az ajándékot, ami egy utazás. Belföldre teljes ellátás, külföldre neked kell fizetni az utat. (Bár gondolkodom azon, hogy valszeg belföldön sem küldenek érted limót).
Hjjaa és egy másik ajándék, ami egy nagy értékű műszaki cikk(kamera, autórádió.stb)
A találka 2004 aug. 21-én lesz 14 és 17 órakor. Budapest XIII. Tátra u. 31.
Szakács Erzsébet az akire hivatkoznom kell.
Azért írtam le, hogy ha valaki véletlen a fogyasztóvédelemnél dolgozik, vagy ismerőse, akkor lehet, hogy ki lehetne menni és széjjelnézni. Bár valszeg zárt körű rendezvény, de egy rendőr igazolvány minden ajtót kinyit.
Nah, nem tudom, hogy mostanában találkozott-e valaki hasonlóval. Ha igen, akkor mi volt?
Meséljetek. Valszeg felmegyek Pestre, mert amúgy is dolgom van. Ennyi időt rászánok és majd ott jól megszívatom őket a keresztkérdésemmel, de az is lehet, hogy amiylen rafináltak jövő hét végén már itt árulom az üdülésjogomat.
Úgy fest. Egy ismerősömet megkeresték a napokban a szokásos szöveggel: nyertek!
Próbáltam meggyőzni őket, hogy finoman szólva átverés szaga van a dolognak, konkrétumot nem tudtam mondani, így aztán rámhagyták azzal, hogy hülye vagyok.
Némi gonosz önelégültséggel olvastam a két évvel ezelőtti beszélgetést, hogy jó a sejtésem. ;-)
No minket is megtaláltak ezek a rohadékok.
Volt pofájuk kérni, hogy én hívjam őket vissza ha bármi kérdésem volna... Nevetséges. Pedig én szerettem volna (szivítósat) kérdezni tőlük...
Sőt miután visszahívtam őket a sok kérdésemre ismét lekoptattak. ehe ehe
Én személyesen voltam egy ilyenen, mert égre-földre megesküdött az ügyintéző, hogy ez nem átverés, műszaki cikket "nyertem", csak vegyem át.
Persze tudtam, hogy kamu, mert mástól már hallottam, így felkészülve mentem el, meghallgattam a 2 órás fejtágítást és rábeszélést, de úgy szívattam őket a kérdéseimmel (és ráadásul jó hangosan, hogy más odahívott is hallja), hogy győztek pislogni. Szerintem engem többet nem hívnak. ;-)
Igen, de az a telefonos szolgáltatóm volt.
Ellopták a telefonom, közölték, hogy be van kapcsolva még, és nem voltak hajlandók együttműködni.
Furcsa, hosszú történet, a lényeg: ők rendőrségi engedély nélkül nem mérhetik be a lopott telefon helyzetét, a rendőrség pedig csak jegyzőkönyv alapján indít eljárást, melynek átfutási ideje az eljárás megkezdéséig (jegyzőkönyv, iktatás, feljelentés ismeretlen tettes ellen) 3 nap.
Magyarul: meg lehetett volna fogni a tolvajt egy azonnali intézkedéssel, de mindkét általam fizetett cég (telefonszámlák + adó, ugye) baszott rá. Így aztán örültem.
Amikor kellően mérges lettem, megkérdeztem, hogy akkor most mi van, erre kb azt mondták, hogy így jártál, mire kérdeztem, ugye rögzítik ezt a beszélgetést, és ekkor az ügyfsz. letette a telefont.
Én is kaptam már ilyen telefonokat, melyek után a következőképpen döntöttem:
A legközelebbi hívásra így fogok reagálni:
-Ugyebár egyetértenek azzal, hogy a beszélgetést a diktafonos mobiltelcsimmel rögzítem;
-Ugyebár kiküldik ezt nekem írásban is, szerződés formájában, melyben pontosan leírják a 100%-osan megkapandó ajándékok listáját is;
-Amennyiben nem, ugyebár egyetértenek azzal, hogy felkutatom azokat, akiket szintén hívogatnak telefonon;
-Ugyebár közlik, velem, honnan tudták meg a telefonszámokat, amiket hívogatnak;
-És ugyebár egyetértenek azzal, hogy a cégem jogász-ügyvédcsapatával kivizsgáltatom ezt a dolgot, és szükség esetén nyilvánosság, ill. a kormány megfelelő képviselői elé terjesztem az ügyet?
Ilyet már próbáltam más esetben, más helyzetben, megkérdeztem, hogy rögzítik-e most ezt a beszélgetést, mert úgy tudom, nekik kötelező, erre valamiért letették a telefont...
Ilyennel egy barátnőmet is "riogatták"
Szüleivel élt, és furcsa mód, a valamelyik szülője nevén volt a telefon, mégis a Judit nevére szólt a meghívó.
Nem mondtak neki még olyat sem, hogy párjával kell menni, azt sem tudta, mi ez, megkért, hogy menjek el vele.
Odamentünk, ketten lányok. Akkor közölték, hogy hát ez így nem, meg úgy nem, mert neki a párjával kellene lenni, meg mittomén. Na, akkor aztán ő is közölte, hogy egy életre felejtsék el a nevét, és a telefonszámát is.
Tavaly télen a Westendben tényleg válaszoltam valami utazási témában egy kérdezőbiztos kb. 5 kérdésére. Rá egy-két hónappala Tiedhez hasonló találkára hívtak (SAS Radison Hotel), párommal egyetemben. Mivel a helyszínen sem voltak hajlandók elárulni, mi a fenével is szeretnék elrabolni 3-4 órára az időmet, szépen hazaballagtunk, kérve, hogy felejtsenek el a jövőben. Na azóta kb. 2-3 hónapos időközökban telefonon újra és újra megvitálnak. :-(
De nem megyek el. Nem érdekel olyan "szenzációs lehetőség" amiről csak több órás agymosás után lehet valamit megtudni, ill. többször is megpróbálnak - kinyilvánított akaratom ellenére - bevonni.
Egy nagy átverés az egész!!!
Nincs szó semmilyen hifiről, műszaki cikkről. Mindenki ugyanazt a borítékot "kapja", amiben egy 2hetes szállodai elhelyezés van Teneriffén, de az utat és az ellátást magadnak kell fizetni, igy sokkal rosszabbul jársz, ha egy irodával mész ki ugyanoda. Egyébként meg rád akarnak sózni egy "Üdülési jogot", ami csak a pénzed viszi.
Ne higgy el semmit, amit mondanak, küldd el őket a 3,14csába! 8-))
Most telefonált a szüleimnek egy West Corona kft. nevezetű cég,
hogy a számítógépes sorsolásukon, amit azok között sorsoltak ki,
akik még az ősszel válaszoltak a telefonos közvélemény-kutatásukra,
nyertek, 200 másik szerencséssel egyetemben. El kell menni egy
előadásra, másfél órát végigülni, majd a végén 3 borítékból kell
választani, amellyel vagy hifit, vagy videót, vagy utazást lehet
nyerni, de valamelyiket BIZTOSAN.
Több feltétel is van, életkornak 30-60 közé kell esni és a
párjukkal kell elmenni az előadásra. Ha ebbe a korosztályba nem
tartoznak bele, akkor a nyeremény átruházható egy családtagra,
pl. a gyerekükre.
Mivel én lennék a gyermek, felhívtam a megadott számot és
megkérdeztem, miről lene szó. El kell menni és meghallgatni egy
üdülési jogvásárlással kapcsolatos előadást, majd utána választani
3 borítékot és az ajándék a miénk, függetlenül attól, hogy akarunk-e
szerződést kötni, vagy sem, semmi vásárlásához nincs kötve.
Az a baj, hogy az egész előadás akkor lenne, amikor én pont nyaralok
(VÉGRE!!) és ezért meg kéne szakítani azt, ami nem lenne egyszerű és
mivel több éve nem nyaraltam, nem is szeretném, ha feleslegesen kéne
hazajönni. Időpontot átrakni nem lehet.
Ami érdekes, és furcsa:
1. Szüleim semmilyen telefonos kérdezősködésre nem válaszoltak soha,
így nem is nagyon nyerhettek.
2. Amikor jelentkeztem a West C.-nél, hogy átvenném a nyeremény jogát,
akkor rögtön elhitték, vissza sem hívtáka szüleimet, hogy átadnák-e.
3. Mi ez a korhatár meg csak a párjukkal való megjelenési kikötés?
Valaki hallott már a dologról és mit tanácsol, mit csináljak?